DERİN TRABZON'UN, NİSAN PLANLARI...

Sanki birileri, Muharrem Usta’yı da ikna etti ve olağanüstü genel kurula çok kısa bir zaman dilimine çekti. Bu durum, Trabzonspor kulislerinde çok detay tartışmaları da beraberinde getirdi.

Derin Trabzonspor’un iki yönlü bir çalışması olduğu yönünde duyumlar var. Ve derin Trabzonspor bu konuda Muharrem Usta ile bile anlaştı.

Ancak, Nisan genel kurulunda bu hebayı bozacak bir ihtimal var. O da aday çıkması.

Peki bu demek.

Derin Trabzonspor Nisan ayındaki genel kurulda kimsenin aday olmaması yönünde kamuoyu oluşturacak. Tabi bu alttan alta yapılacak. Nisan ayındaki genel kurulda kimse aday çıkmaz ise, Trabzonspor yönetimini geçici olarak Kongre divanı ele alacak. Kongre divanı da isterse, yönetimi Kulüp Divan Kuruluna devredecek. İşte hesap bu. Trabzonspor kulüp divan kurulu tarafından yönetilmesi. Bu da bazı yayın organlarında kriz yönetimi olarak seslendiriliyor. Kriz yönetimi denilen şey işte bu

Ancak bu evdeki bu hesap çarşıya pazara uymaya bilir. Biri çıkar ben adayım derse derin Trabzonspor tepe taklak olur.

TÜZÜK NE DİYOR?

Trabzonspor tüzüğünün 37’inci maddesine dayanan derin Trabzonspor, bu tüzük maddesine güveniyor. Derin Trabzonspor ve bu yapıla bağlı bir çok kişi, yöntemi berinde buluyor.

Tüzüğün ilgili maddesi aynen şöyle;

Genel Kurul çalışmalarının herhangi bir nedenle tamamlayamaması ya da tamamlanıp da seçilen Yönetim Kurulu asil üyelerinin seçildikleri görevi üstlenmemeleri halinde geçici olarak kulübün yönetimini üstlenebilir. Üstlendiği takdirde usulüne uyarak en geç bir ay içerisinde Genel Kurul’u olağanüstü toplantıya çağırır. Olağanüstü genel kurul toplantısında Yönetim Kurulu gibi sorumlu olup, görevde bulundukları sürenin raporunu Genel Kurul’a sunmakla yükümlüdürler. Divanın kulübün yönetimini geçici olarak üstlenmeme hakkı vardır. Bu takdirde kulübün geçici yönetimini, Kulüp Divan Başkanlık Kuruluna devreder.

İşte bu tüzük maddesi Nisan’da hayata geçebilir, geçirilmesi konusunda da bayağı istekli var gibi.

A.METİN GENÇ SESLERİ...

Trabzonspor kulislerinde yeni bir isim gündeme geldi. Ortahisar Belediye Başkanı A.Metin Genç’in başkan adayı olabileceği bu konuda kapısının çalındığına dair bilgiler.

Genç’in Trabzonspor başkanı olmasında bir engel yok. İçişleri bakanlığı izin verdiğinde pek ala olabilir. Hatta Genç’e, güçlü bir as başkanlık için Yusuf Ziya Yılmaz adı da önerildi. Genç de bu isme sıcak baktı deniliyor. Kısacası Nisan ayı genel kurulu bir çok güçlerin çarpışmasına sahne olacak. Bir yerde aday çıkmasın yönetim divan kuruluna kalsın bir yerde aday bulup, kulübü krizden çıkaralım diyenler.

Trabzonspor tam güçler savaşına sahne oluyor.

USTA NEDEN SUSKUN?

Bakalım Başkan Usta yaşanan bu son gelişmelerden sonra kime konuşacak. İstanbul medyasına mı? Trabzon medyasına mı? Ya da A Haber’e mi çıkacak. Veya NTV’ye mi? NTV’nin spor kanalı artık yok ama bakarsın asıl kanala çıkar. Ya da bir spor radyosuna mı?

Usta sustukça, bilgi kirliliğine neden oluyor.

Usta sustukça, millet kendini bir şey sanıyor.

Usta sustukça, bütün eleştirileri kabul etmiş oluyor.

Ve usta sustukça,kendini daha da çok yıpratıyor.

Kulübün resmi internet sitesinden yaparsın açıklamanı olur biter.

HAVADA SENARYOLAR UÇUYOR

Tabi ortada kriz var resmi açıklama yok ortalıkta senaryo yazan yazan.

Şimdi de çatı adayı Mehmet Atalay deniyor.

Olur mu? Çok da mantıklı değil.

Bir anda kulislere AK Parti’nin ilk dönem milletvekili Kemalettin Göktaş’ın adı düştü. Bu da çok sağlıklı bir senaryo değil.

M.Yiğit Alp sanki adından sıkça bahsedilmesinden memnun. Varım da yokum dademiyor.

Nevzat Aydın şu sıralar Pera Palas’ta düzenlediği yaş günü partisi ile gündemde. Ve o partide Sadri Şener de vardı. Konu Trabzonspor elbette. Aydın da kaçak güreşiyor. Adının gündemde olması reklamı açısından bulunmaz bir nimet.

Eyüp Aşık formülü piyasadaki senaryoların en gerçekçisi gibi. Aşık’ın Trabzonspor tecrübesi var. Havada uçuşan senaryoların en gerçekçisi.

Muammer Saka adı da gündemde. Saka, Cumhurbaşkanıdan beklediği izni alırsa, kolları sıvar deniyor.

BIRAKIN FUTBOLCULARIN YAKASINI!

Efendim, kulüp genel kurul kararı almış, kriz var bizim futbolcular idmanda yaş günü kutluyor. Hayda…

Sosyal medya bu yaş günü ile çalkalanıyor. Resmi site bile yaş gününü manşetinden duyurmuş. Azıcık adamda ar olur falan filan. Ya yapmayın arkadaşlar. Yaş günü kutlaması ile Trabzonspor’un yaşadığı kriz ne alaka. İyi işte futbolcular bu işten etkilenmiyorlar. Doğrusu da bu.

Yanlış olan futbolcuların geciken alacakları ile ilgili motivasyonlarını bozmalarıdır. Bunu eleştirelim. Bunu yanlış diyelim yoksa yaş günü kutlandı, niye kutlandı demeyelim.