AKŞENER’İN TRABZON MİTİNGİ….

İYİ Parti genel başkanı Cumhurbaşkanı Başkan adalı Meral Akşener Karadeniz bölgesi seçim çalışmaları çerçevesinde dün Trabzon, Giresun ve Ordu mitinglerini gerçekleştirdi. En yoğun ilgi Trabzon’daydı, Trabzon birçok ile rağmen iyi iş çıkardı. Fakat ne kadar ilgi vardı, ne kadar bir kalabalık vardı derseniz meraklı kalabalık ve meydan parkının devamlı misafirleri ile 15 bin kişi oldu diyebiliriz. Partililer iyi organize olmuşlardı, alanda aralıklı durarak sahayı kalabalık göstermeye çalıştılar ve her parti gibi İYİ Parti de miting alanının üzerini bayraklarla kapatarak kalabalığın ne kadar olduğunun ölçümünün yapılmasını gizleme yöntemine gitti, Bu son dönemlerin modası zaten. Bayraklı kamufle. Aşını sıcak nedeniyle de alana gelmeyen binlerce kişi kenarlarda durmayı tercih etti Partinin anonsçusu defelerce ‘Lütfen parkın içindeki partililerimiz alana gelin’ anonsu yapmasına rağmen vatandaş gölgede durmayı tercih etti. Ayrıca gözlemlediğimiz çok sayıda eğitimci, doktor yani kamu çalışanı da miting alanına girmekten çekindi kenardan Akşener’e destek verdi. Akşener’in mitinginde kadınların yoğun ilgisi dikkatlerden kaçmadı. Akşener bunu görünce ‘Bakın en çok kadınlardan ses çıkıyor, bu gece birileri uyuyamayacak’ diyerek yine AK Parti’ye gönderme yaptı.

MEYDANDA MİLLET İTTİFAKI DAYANIŞMASI…

İYİ Parti dünkü mitingin hazırlıklarına 1 hafta önceden başlamıştı. Yoğun bir şekilde çalışan teşkilat miting alanınıda o güzellikte süsledi. Trabzon’un dört bir yanına afişler asıldı, iktidar partisinin afişleri üzerine bile asılanlar oldu, Meral Hanımın geleceği Trabzon’a duyuruldu. Miting başlamadan önce dikkatimizi ilk olarak kurulan sahne çekti. Kurulan sahne, kurulan ekranlar, kameralar CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’yi çok büyük farkla geçti. Belli ki İYİ Parti organizasyonları için kesenin ağzını açmıştı.

Diğer dikkatimizi çeken konuda Saadet Partisi İl Binasından sallanan dev Meral Akşener pankartı oldu. Saadet Partisi kendi binasına asılmasına izin verdiği bu pankartla İYİ Parti’ye bir jest yapmış oldu. Millet İttifakı Trabzon’da da dayanışma içerisinde olduğunu gösterdi.

ÖRS SAHNEYE ÇIKINCA NE OLDU

Miting alanına Akşener 14.26’da geldi ve kısa net bir şekilde halkı sıkmadan 30 dakikalık bir konuşma yapıp sahneden indi. Adaylarını yanına aldı fakat adaylarının isimlerinin anons edilmemesi, adaylarının tanıtılmaması büyük bir eksiklikti. Miting konseptlerinin böyle olduğunu söylediler ama dediğimiz gibi Hüseyin Örs gibi bir ismin o sahnede olması konuşması halka seslenmesi gerekirdi. Koray Aydın’ın ismini bir kez söyledi ‘Trabzon’un evladı Koray Aydın beni nasıl karşıladığınızı görmek için Trabzon’a geldi’ dedi Meral Akşener ama halkın çok dikkatini çekmedi bu anons. Ama Meral Akşener Hüseyin Örs’ün elini kaldırdığında, ve Örs alanı selamladığında büyük bir sevgi seli ile alkış tufanı koptu. Örs’e olan sevgi ve ilgi Akşener’inde yüzünü güldürdü ve Akşener Örs’e dönerek onu özel alkışladı. Akşener’in Trabzon’da en etkili konuşmalarından birini yaptı.

Gayet etkileyici ve coşkulu, halkı heyecanlandıran konuşmaları ile kısa ve öz olarak mesajlarını verdi gitti. Bakan çocukları ile vatan çocukları arasındaki gelir uçurumunu, iktidarın araç kiralamaya yıllık 8 milyar ödediğini, TRT’ye her yıl 2,5 milyar aktarıldığını, Sarayın milyonlarca lira aylık gideri olduğunu, 65 milyara yapılacak Kanal İstanbul ile Türkiye’ye fabrikalar yaparak istihdamı azaltacağını, fındığa 15 tl fiyat vereceğini, öğrencilere 500 TL maaş vereceğini, Emekliye her bayram 1500 TL ödeyeceğini, 4.5 milyon kredi kartı borcu olan vatandaşın yüzde 80’inin borcunu ödeyip ödeme durumu olanların kini yapılandıracağını söyledi. Alkışlarla karşılanan bu vaatler Trabzon meydanında toplanan kalabalığı oldukça memnun etti, 10 bini aşkın vatandaş Akşener’i coşkuyla bağrına bastı. Yüzlerce kadın izleyici Akşener’e tülbent hediye etti. Dediğimiz gibi biraz daha adaylarını tanıtmaya anlatmaya yönelik miting öncesi veya sonrası bir şeyler yapılsaydı daha güzel olurdu. Ama kötü olmadı. Yarım saatte her şey oldu bitti. Akşener kürsüye sadece adayları davet etti, Koray Aydın’da genel başkan yardımcısı olarak kürsüye çıktı. Kürsüye çıkanlar arasında geçen seçim MHP’nin ikinci sırasından aday olup şehirde çok güzel bir seçim çalışması yapan fakat İYİ Parti’de Trabzon’dan aday olmayan, ve tam seçim üzeri bir trafik kazası geçiren Yavuz Aydın’ın olmayışı dikkatlerden kaçmadı. Aydın aslında birkaç gün önce Trabzon’a gelmiş ve özellikle büyükliman bölgesini yine hareketlendirmişti. Fakat neden Trabzon mitinginde görülmedi bilemiyoruz. İYİ Partililerin de memnun kaldığı bir miting oldu. Şimdi gözler 13 Haziran’da gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mitingine çevrildi.

GÜMRÜKÇÜOĞLU CEBİNDEN ÖDÜYORMUŞ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ramazan aylarında gelenekselleştirdiği ilçe iftarlarını kaçırmıyor. Bugüne kadar gerçekleştirilen tüm ilçe iftarlarına katılarak ilçelerdeki vatandaşlarla bir araya geldi, gelmeye de devam ediyor. Başkan Gümrükçüoğlu sadece iftar programlarına katılmıyor. Hemen hemen her akşam EYOF Park’ta farklı kesimlerden misafirlerini ağırlıyor. Kimdir bu misafirler derseniz, eski meclis üyelerinden gençlik kollarına, basın mensuplarından STK’lara kadar herkesi sahur programında bir araya getiriyor.

Gazetecilerin buluşmasında Başkan Gümrükçüoğlu’na sahur sofralarının parasının belediye tarafından karşılanıp karşılanmadığı sorulduğunda ise, “Ben burada sahur yaptığım zaman kalkarım kasaya giderek paramı kendi cebimden öderim. Karşılığında da fişi mi isterim” cevabını verdi. Gazetecilerle Başkan Gümrükçüoğlu’nun koyu sohbeti ekonomik durumuna gelince, “Ben zaten maddi durumu iyi olan bir ailenin çocuğuydum. Doktorluk yaptığım yıllarda da iyi paralar kazandım. Kazandığım parayla birlikte İstanbul’da 10 dönüm arsa aldım. Bu arsayı daha sonra bir kooperatife verdim ve hiçbir harcama yapmadan oradan 40 daire aldım. Ha bu daireler şimdi duruyor mu derseniz bir çoğunu sattım başka gayrimenkuller aldım. Hatta bu dairelerin birkaç tanesini de siyaset hayatım boyunca bu yolda yemişimdir” ifadelerini kullandı. Her soruya açık açık cevap veren Başkan Gümrükçüoğlu’nun anılarını detaylı şekilde anlatması gazeteciler tarafından takdir edildi. Başkan Gümrükçüoğlu dün akşam da STK temsilcileriyle bir araya geldi. Şehrin sorunları ve eksikleri masaya yatırıldı. Bu buluşmanın detaylarını da sizlere aktaracağız.

CORA NEDEN 4. SIRAYA GERİLEMİŞ

AK Parti Trabzon Milletvekili adayları sahada geziyor. Parti tarafından yapılan SKM programıyla birlikte ayak basmadık yer bırakmıyor. Peki sahada durum nasıl? Ak Parti Trabzon Milletvekili Adayı Salih Cora dost sohbetlerinde sokağın nabzını ve seçmenin ne istediğini detaylarıyla anlatıyor. Cora’ya göre şu anda AK Parti Trabzon’da 4,75 vekil çıkarmış durumda. Hatta her geçen gün Ak Parti’ye teveccüh artıyor diyerek, 5 vekilin kesin olduğunu da ekliyor.

Peki Cora sokakta en çok hangi soruyla karşılaşıyormuş onu da anlatalım. Vatandaşlar Cora’yı gördüğünde ilk sorusu neden 4. Sıraya koyulduğu oluyormuş. Cora bu soruya her yerde bıkmadan şu cevabı veriyor: “Aday listesinden 2 gün önce beni aradılar. Aslında yukarıdaki sıralarda olman gerekiyor ama 5’i tekrar almak için seni 4’e koymamız gerekiyor dediler. Ben de aynen bu şekilde olmasını söyledim. Stratejik olarak 4’te olmam daha doğru olduğunu düşüyorum” ifadelerini kullandı. Yani Cora 4. sırasını bu şekilde yorumluyor. Sonuna da ekliyor, “Yeni sistemi vatandaşlarımız bilmediği için bu şekilde yorumlanıyor ama böyle değil. Aslında yerin bir önemi yok. Meclis üyeliği gibi düşünmeliyiz. 2. sıra ile 4. sıranın farkı yok. Zaten hedefimiz 6-0’dır.”

Milletvekili adayı Cora ayrıca bazı kesim tarafından dillendirilen, “Başkanlıkta Erdoğan’a vereceğim ama vekillikte Ak Parti’ye vermeyeceğim” ifadelerinin sahada olmadığını bunu algı yönetmek isteyen kişilerin yaylamaya çalıştığını da ekledi. Cora, siyaset yorumlarının sonunda her şey iyi olacak deyince ardından tebessüm ederek İYİ değil de her şey güzel olacak ifadelerini kullandı.

TRABZONSPOR’DA SİNSİ ÜYE PLANI TUTACAK MI ?

Trabzonspor kulübünün 1500 üyenin üyeliklerini iptal etmesi yönündeki hareketinin ardından bu üyelerin bir çoğu mahkeme hazırlığına girdi. Çünkü bu üyelerden bazıları Ağaoğlu’na oy vermek için İstanbul’dan kalkıp Trabzon’a gelmiş, Ağaoğlu’nu desteklemiş insanlardı ve üyelikleri mahkemece de tasdik edilmişti. Hatta o dönemin divan kurulu da bir sefere mahsus toplu üyeliğe müsaade etmiş imza atmıştı. Aralarında çok sayıda da Of’lu olunca, hareket Of’a yönelik bir hamle gibi oldu. Hatta bazıları İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun memleketi olduğu için Ağaoğlu’nun böyle bir davranış içine sürüklendiğini, bunu yapanlarında kulüp içindeki muhalif isimler olduğunu ifade ettiler. Yaptığımız araştırmaya göre bu üye iptali olayını organize eden kişilerin başında AS Baştan Hayrettin Hacısalihoğlu ile, Baro Başkanlığı seçiminde kürsüden Bakan Soylu’ya mesaj gönderip eleştiride bulunan Divan Başkanı Ali Sürmen varmış. İddiaya göre de bu iki ismin asıl niyeti ise tüzük değişikliğini oylamak, tüzük değişikliğinin kabulü içinde bu 1500 kişinin devre dışı bırakılmasını sağlayacak tedbir almak. Tüzük değişikliği maddelerinde aslında gündeme gelecek olan çok ciddi bir madde varmış. 2500 tane divan kurulu üyesi planı. Bu üyelerin çoğu aidat yatırmadıkları için genel kurula da gelmiyorlarmış oyda kullanmıyorlarmış. Hayrettin Hacısalihoğlu ile Ali Sürmen bu üyelerin aidat ödemesini ortadan kaldıracak bir maddeyi tüzük değişikliğine ekletecekmiş. Yani 2500 üye bundan sonra hiç aidat ödemeden oy kullanma hakkına sahip olacakmış, böyle olunca da en eski üyeler arasında yer alan yaş ortalamaları yüksek fakat aidat ödemedikleri için oy kullanamayan bu 2500 kişilik güç aktif hale gelecek. Böylece artık 2500 kişilik bir toplu oy sağlama alınmış olacak yani bir nevi başkanlık koltuğu…. Evet gelen duyum bu şekilde. Divan kurulunun aidat ödemeden oy kullanmasına müsaade edecek

tüzük değişikliği 23 Haziran’daki Genel Kurul’da oylanacak mış. Bu tarihte çok dikkat çekici. Çünkü şehir dışından kimsenin Trabzon’a gelmeyeceği bir tarih. Seçimden bir gün önce, belli ki burada da bir hesap var ama bu hesabı kem neden nasıl yaptı onu bilemiyoruz.

MHP İLE İYİ PARTİ YAN YANA GELDİ, SOĞUK TERLER DÖKÜLDÜ

Çakıroğlu Eğitim ve Kültür Derneği geçtiğimiz akşam geleneksel hale getirdikleri iftar programını gerçekleştirdi. Programa Trabzon siyaseti de bir o kadar ilgi gösterdi. İYİ Parti, CHP, MHP, AK Parti neredeyse bütün siyasi partiler bir temsilci gönderdi programa. Programda konuşan dernek başkanı Ali Çakıroğlu, siyasette herkese eşit mesafede olduklarını belirtip programa katılan vekil adaylarını sahneye çağırdı. Ne olduysa orada oldu… Programa sadece iki vekil adayı katılmıştı. Biri İYİ Parti Trabzon Milletvekili Adayı Hüseyin Örs, diğer MHP Milletvekili Adayı İbrahim Çakır. Örs sahneye çıktı, ancak İbrahim Çakır ikinci kez çağırılmasına rağmen sahneye istemiye istemiye çıktı. Yan yana poz vermesi beklenen ikili tama fotoğraf çekilecekken Çakır araya orada bulunan dernek yöneticisini aldı. İftardan önce yüzü gülen Çakır sahneye çıktığında yüzündeki tebessümden eser kalmamıştı. Örs ise aynı sıcaklığıyla poz verip yerine oturdu. Bu düşmanlığa, bu hırsa, bu öfkeye gerek yok…