TRABZON’DA İL BAŞKANLIĞI YARIŞI BÖLDÜ MÜ?

Tüm Türkiye'de yeni parti yankıları sürerken Trabzon ayağında da kulisler hareketli...

Meral Akşener öncülüğünde kurulacak olan yeni parti için istifalar arda ardına geliyor. 

Parti henüz resmen kurulmamış olmasına rağmen eleştiri okları şimdiden başladı.

Her gün Trabzon'da yeni parti il başkanı kim olacak diye konuşuluyor. Hatta bazen Yeni parti daha kurulmadan ayrışmaya başladı diye söylemler kullanılıyor.

Yeni partinin Trabzon ayağında öncülerinden olan iş adamaları Hüseyin Kıran, Ali Sağır, Hüseyin Koloğlu, Muhammet Erkan, Burhan Bekar bir araya geldi. Tek karede fotoğraf vererek şu ortak ifadeleri kullandılar: "Yeni partiye olan teveccüh ve ilgi birilerini rahatsız etmiş olacak ki yalan yanlış beyanlar yapıyorlar. İçimizden kime sorarlarsa sorsunlar doğru cevabı alacaklardır. Bizim ayrımız gayrımız yok bir ve beraberiz. Hep birlikte hareket ediyoruz gruplaşma ayrışma yoktur. Fitne üretmek çabaları tamamen boşunadır. Yeni parti ile bütünleşeceğiz ve üzerimize düşeni yapacağız. Yalan ve iftiralara da en güzel cevabı sandıkta milletimiz verecektir."

Evet yeni parti daha kurulmadan ses getirmeye başladı. Bakalım önümüzdeki günlerde daha neler yaşanacak...

VALİ PAZARTESİ 3’E KADAR MÜHLET VERDİ

İçişleri Bakanlığı tarafından önce valilerle telekonferans yöntemiyle yapılan Okul Önlerinde Güvenlik tedbirleri toplantısı sırasıyla valiler tarafından önce kaymakamlarla, kaymakamlar da kendi ilçelerindeki kamu kurumlarının müdürleri, muhtar, okul müdürleri ve okul aile birlik başkanları toplantılar yaptı.

Bu toplantıların birisi ise Ortahisar Kaymakamlığı tarafından Trabzon Valili B toplantı salonunda organze edildi.

Vali Yücel Yavuz sürpriz bir ziyaretle bu toplantıya katıldı.

Vali Yavuz, burada muhtar ve diğer ilgililerin okullarla ilgili sorunlarını dinledi...

Ancak en ilginç an ise Pelitli Mahallesi Muhtarı Mustafa Koç ve Vali Yavuz arasında yaşandı. Pelitli Mahallesi muhtarı Koç, mahallede yaşanan okul yetersizliğine vurgu yaparak Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulunun bin 500’ün üzerinde öğrencisi olduğunu ve bu okulun hala ikili öğretime devam ettiğine vurgu yaptı. 

İmam Hatip Lisesinin, Polis Okuluna taşındığına dikkat çeken Muhtar Koç, “Hayırlı olsun” derken ardından ekledi, “Burada bir ayarlama yapılsa Ahmet Can Bali Anadolu Lisesi İmam Hatip Lisesine aktarılsa, Ahmet Can Bali Lisesi’de ikinci bir ilköğretim okulu hizmet verse daha iyi olur diye düşünüyorum. Bunu Milli Eğitim Müdürlerimizle görüştüğümüz zaman, “Pelitli’de arsamız var, ihale yaptık, yapacağız, okul yerimiz var” deniyor. 

“Biz İmam Hatiplere, Hafız Okullarına karşı değiliz” yalnız 24 derslikli İmam Hatip Orta Okulu diye bir bina yapılacakmış diye düşünülüyor. İmam Hatip Ortaokulumuz hafızlık okulu gelecekmiş. 125 öğrencisi varmış. 125 öğrenciye bir okulun feda edilmesini uygun görmüyorum. Gelsinler ben onlara 125 kişilik bir yer bulayım. Hafızlık okulu öğrencilerine ben yer bulayım orada okusunlar” dedi. 

Bunun üzerine Vali Yavuz, “Bu yeri bul bana söyle. Pazartesi öğleden sonraya kadar bul... 125 kişilik yer bulacak muhtar... Pazartesi saat 3’e kadar geldi gelmedi... 

Şuan da yaptığımız toplantı okullarda güvenli eğitim sağlıklı eğitim. Senin söylediğin Milli Eğitim Planlaması ile ilgili. Çok değerli katkı sundun. Bunu ayrıca değerlendiririz. Dediklerini dikkate alacağız”

Muhtar Koç’da Vali Yavuz’un sözlerine “Tamam’ diyerek yanıt verdi...

TRABZON’U KARIŞTIRAN RÜŞVET İDDİASI 

Trabzon’da Ortahisar Kaymakamı tarafından Cuma günü gerçekleştirilen toplantıda bir muhtar bir okul müdürünü rüşvet almakla suçladı. 

Bu suçlama karşısında, Ortahisar Kaymakamı’nın tavrı taktire değerdi, ‘Muhtar bu iddiayı ispatlamakla yükümlüsün, bu kadar insanın arasında bir bürokratı rüşvet almakla suçlamak ağır bir suçtur’ dedi ve ekledi, konuyu takip edeceğim, soruşturacağım. 

Rüşvet almakla suçladığınız okul yöneticisi size bu konuda dava açabilir, eğer ispatlamazsınız…. 

Edindiğimiz bilgilere göre, suçlamalarda bulunan muhtar da zamanında bazı siyasetçiler tarafından Trabzon Valisi’ne “ kayıt yapılacak öğrenci velilerinden para alıp, sonra okula o kaydın katkı payı alınmadan yapılması” için baskı kurduğu gerekçesiyle şikayet edilmiş. 

Yani veli kayıt için muhtara para verip, okula katkı parası vermeye sıra gelince biz muhtara verdik ya diyormuş. 

Durum bayağı karışık, iddialar, ilginç ve ithamlar ağır. 

Fakat Ortahisar Kaymakamı, rüşvet almakla ilgili suçlamada bulunan muhtarın peşini bırakmayacak gibi. Edindiğimiz bilgilere göre muhtar ile ilgili kamu görevlisine iftira atmak yüz kızartıcı suçla ilgili ithamda bulunarak onurunu zedelemekten savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını isteyecekmiş. 

Bakalım bu işin sonu nereye varacak, okullarda katık parası ile ilgili her dönem tartışmalar yaşanır, fakat okulların ne yeterli hademesi, ne yeterli güvenlik görevlisi ne de bunları karşılayacak bütçesi vardır. Velinin rızası ile alınan katkı paralar artık normal bir hal almışken acaba muhtar bu katkı paralarını mı kast etmiştir. 

Yoksa bildiği başka bir şeyler mi var, artık onu da hakim huzurunda ispatlamak zorunda kalacak. 

BAŞKAN BUNALIMDAN ÇIKTI

Trabzonspor Başkanı bilindiği üzere lig başından itibaren “transferde geç kalındı” şeklinde tepkiler alıyordu.

Transferin son gününe kadar bu tepkiler devam ederken Başkan Usta bu süreç zarfında aldığı tepkiler nedeni ile uzun süre kimse ile konuşmuyor telefonlara bile bakmıyor ve hatta taraftarları sosyal medyadan engelliyordu.

Transferin son günlerinde 3 transferi de bitiren Başkan Muharrem Usta verdiği emeklerin sonucu olarak tebrikleri kabul ederken vücut dili olarak da oldukça mutlu bir ruh hali içerisindeydi.

Basın toplantısında rahatlığı ve esprileri ile dikkat çeken Usta, geleceğe dair umutlu mesajlar verdi.

Dileriz ki bu transferler sahaya iyi yansın ve Başkan Usta’nın mutluluğu uzun süre devam eder.

HERKES GİTTİ ONLAR TEFTİŞ YAPTI

Trabzonspor transferin son günlerinde 3 ismi renklerine bağlayıp ertesi günde Trabzonspor Medikal Park Stadyumunda adeta şov yaptı.

Oyunculara stadyumda tören düzenleyen Bordo Mavili yöneticiler tüm basın mensuplarının dağılmasının ardından stadyumdan ayrılmadı.

Başkan Muharrem Usta önderliğinde Asbaşkan Ahmet Çubukçu, Trabzonspor Başkan Yardımcısı Gençağa Meriç, Trabzonspor yönetim Kurulu üyesi Ali Rıza Egemen ve Trabzonspor Proje Geliştirme Koordinatörü Coşkun Bülbüloğlu stadyumda sohbet ederek tam tur attı. 

Bu sırada takımı değerlendiren yöneticiler stadyum zeminini giriş çıkışları, Gençlerbirliği mücadelesini değerlendirdi.

Stadyum ile ilgili birkaç eksiği yerinde inceleyen ve Akyazı Stadı sorumlusu Emrah Tok’a bildiren Usta hataların giderilmesini istedi.

AK PARTİ’DE BAŞKANI DEĞİŞECEK İLÇELER 

Ve Ak Parti'de kongre heyecanı start aldı. Dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanı sıra Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora ve Muhammet Balta, Ak Parti İl Başkanı Haydar Revi, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve İlçe belediye başkanlarının da katılımıyla Hayrat ve Araklı kongreleri gerçekleşti. 

Bakan Soylu'nun kongrelere katılmasıyla beraber kongreler daha da önem kazandı ve kalabalık bir katılımla gerçekleşti...

İlk olarak Trabzon'un ilçe kongreleri gerçekleşecek ardından da son olarak il kongresi gerçekleşecek. 

Kongre ateşinde ilk olarak tercih edilen ilçe rekortmen ilçe olan Hayrat ilçesi oldu. Başkan Salih Öztel göreve 3. döneme yelken açarak göreve devam dedi. 

Araklı’da da aynı tablo gerçekleşti ve Başkan Şaban Bıyık 2.dönemi için güven tazeledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Metal yorgunluk tespiti ile kongrelerde değişim sinyali vermiş olsa da bu iki ilçede seçimlerde metal fırtına yaşandığı için Hayrat ve Araklı ilçelerinde değişim olmadı. 

Trabzon ilçelerinden beş tanesi üç dönem kuralına takılıyor. Yani 5 ilçe başkanı kesin değişecek. Bu ilçeler hangileri derseniz söyleyelim...

Ak Parti Çaykara ilçe başkanı Temel Şimşek, Ak Parti Dernekpazarı ilçe Başkanı Zeki Avni Usta, Ak Parti Sürmene ilçe başkanı Aydın Bayraktar, Ak Parti Çarşıbaşı  İlçe başkanı Zekeriya Karaçengel ve Ak Parti Tonya İlçe Başkanı Mehmet Yakupoğlu.

Bu 5 ilçenin haricinde değişim olacak mı? Ak parti Trabzon il başkanı Haydar Revi bu isimlerin haricinde de değişen isimlerin olacağının sinyalini verdi. Hepsini önümüzdeki günlerde göreceğiz.

İlçe kongreleri bugün de devam edecek. İlk kongre Trabzon’un Vakfıkebir ilçesi’nde saat 11.00’da Altınköşk Düğün Salonu’nda. Başkan Harun Demirci sürpriz liste çıkmaz ise görevine devam edecek.  İkinci kongre ise Beşikdüzü ilçesi’nde. Burada da sürpriz liste çıkmaz ise Enver İskender yeniden ve yeni yönetimi ile görevine devam edecek.   

Kongre ateşini 61saat.com ekibi olarak sizlere ileteceğiz...