CHP, HEKİMOĞLU’NUN KAPISINI ÇALAR MI? 

Gazeteci yazar, sitemizin yayın danışmanı Ali Savaş, CHP’nin, Ortahisar Belediye başkan adayının Celil Hekimoğlu olabileceğini yazdı, CHP kulisleri hareketlendi. 

Savaş bu istihbaratı bilgiye nereden ulaştı. Kendisi ile konuştuk. Sorularımıza şöyle cevap verdi.

-Celil Hekimoğlu adı nerden çıktı

Ali Savaş: Benden değil tabi. Bir anket şirketi büyükşehirlerde bir siyasi parti ile ilişkisi olmayan iş adamlarının sevinirlilik, tanınırlılık, beğenirlilik ve siyasete girerlerse o verir misiniz diye araştırma yaptı. O araştırmaya bir vesile ile ulaştık. Ve orada, Celil Hekimoğlu adının açık ara önde gittiğini gördük.

-Peki bunun CHP ile ne alakası var

Ali Savaş: Şu alakası var, anket CHP’ye gitti. Kemal Kılıçdaroğlu’nun önünde. Hatta, Kılıçdaroğlu, Giresun’a fındık mitingi için geldiğinde kıt zamanına rağmen, Celil Hekimoğlu’nu baş sağlığına gitti. Tanımak için.

-CHP Hekimoğlu’na gider mi?

Ali Savaş: Volkan Abi’ye gitti, niye Hekimoğlu’na gitmesin. 

-Hekimoğlu adaylığa evet dermi

Ali Savaş: Onu bilemem

-CHP’liler diyor ki, ön seçime girecek mi?

Ali Savaş: Hekimoğlu, kararını verir ön seçime girerse da birinci çıkar.

-Sözünü ettiğiniz ankette çıkan başka isim yok mu?

Ali Savaş: Var ama, çok da etkili değil

-Mesela kimler

Ali Savaş: Erol Tuna, İskender Önal, Suat Hacısalihoğlu gibi isimler.

-Celil Bey niye büyükşehir değil de Ortahisar

-Ali Savaş: Çünkü, CHP’nin kazanabileceği en rahat ilçe Ortahisar. Ve de Celil Bey Ortahisar’da çok tanınıyor. Büyükşehir, harakiri olur.

TUGAY ŞAHİN, HEKİMOĞLU İLE İLGİLİ TAVRINI AÇIKLADI 

CHP’nin ağır toplarından Ortahisar Belediye meclis üyesi Turgay Şahin, Celil Hekimoğlu’nun CHP’den Ortahisar belediye başkan adayı olması halinde tavrının ne olacağını açıkladı.

Kısa ve net bir açıklamada bulunan Şahin, Celil Bey, ön seçime  girsin oyum oyundur dedi. Böylelikle Hekimoğlu’nun belediye başkan adaylığını da onaylamış oldu. CHP’deki bir grup muhafazakar duruşlular ise Hekimoğlu adına şiddetle karşı çıkıyor. 

Ortada fol yok yumurta yok derler ya onun gibi bir şey. Sadece Trabzon ile ilgili bir anket var. Anketi Kılıçdaroğlu’nun masasında. 

O anketi gördükten sonra Celil Hekimoğlu’na başsağlığı ziyaretinde bulundu. Bakalım süreç nasıl sonuçlanacak.

Bu arada Hekimoğlu’nun sessizliği ise dikkat çekici.

SADİ TEKELİOĞLU ŞAŞTI KALDI 

BAL liginde mücadele eden Hopaspor’un fahri teknik danışmanlığını yapan Sadi Tekelioğlu, hafta sonu Hopa’da oynanan Hopaspor- Bahçecik maçını tribünden izledi.

Maçın yorumun bize yaparken şöyle dedi…”Ben böyle bir maç böyle bir taraftar görmedim. Maçın 78’inci dakikasına kadar Hopaspor 1-0 mağlup ama taraftar hiç susmuyor. 

Takıma desteğini veriyor. 68’den sonra 3 dakikada iki gol attı Hopaspor.
Bir maçı taraftar nasıl alır canlı şahit oldum” dedi. 

Tekelioğlu, Hopaspor’un bir dönemki altın yıllarına geri dönmeye başladığını da belirterek “ Taraftar seyirci, beni kendilerine hayran bıraktı. Köylerden hatta Batum’dan bile seyirci gelmişti. Tıklım tıklımdı ve 90 dakikada hiç susmadı. Maçı taraftar aldı” dedi.


TRABZONSPOR VE KATAR PROGRAMI

Trabzonspor Katar’a gitti, gitmesinden çok kafilede kim vardı, kime davet gitti, kime gitmedi daha çok konuşuldu. 

Oradaki kardeşlik, oradaki birliktelik kimse konuşmadı, Katar’ın Türkiye’ye Trabzon’a olan sevdasını kimse yazmadı. 

Konuyla ilgili sitemiz İmtiyaz Sahibi Erhan Esaspehlivan bir yazı kaleme alarak orada yaşananları yazacak.  

Şunu belirtelim. Organizasyonun sahibi Trabzonspor. İstediğini davet eder istediğini etmez. 

Bunu bir kere kabul edeceğiz. Bundan önce de benzer davetlere Trabzonspor gitti.
Dönemin yönetimi kendi insiyatifi ile davetlileri belirlerdi.

Eski Bakan Faruk Özak’ın başkanlığında takım Hollanda’ya tam turistlik geziye gitmişti. 

Eşlerle birlikte. Davetliler de büyük katılım göstermişti.
Böyle organizasyonlar olur ve Trabzonspor davet eder. Trabzonspor Avrupa kupalarına gittiği resmi maçlarda da kulüp adına davet ettiği kişiler olmuştur. 

Bakanlar, iş adamları bürokratlar. Bunlar olur. Medya cephesinden şunu söyleyebiliriz. Trabzon’daki yerel gazete ve internet sitelerinden en az bir en çok ikişer kişi davet edildi. 

Bu tür davetlere gazetecilerin katılması çok doğal ve olması gereken şey bu, Davetin enformasyonunu orada yaşananları denetmen gözüyle takip eder şehirdeki okurlara yansıtır. 

Çünkü basın kafileler için, davetler için bir güçtür, bir prestijdir, aynı zamanda da tarafsız ve denetleyicidir.  Bu konuda en çok etik kurallara bağlı olan gazeteciler bu davetlere icabet ederler. Kimse, şu niye davet edilmedi bu niye edildi diye boş işlerle uğraşmasın.

Yönetimin tercihine herkes saygı göstersin.

Bundan önceki yönetimlerin tercihinde olduğu gibi…

Ayrıca organizasyon ile ilgili As Başkan Ahmet Çubukçu ile Ali Rıza Egemen’in tartıştığı ileri sürüldü. Bazıları ise iki ismin sırf bu tartışma nedeniyle Katar’a gelmediğini söyledi. 

Davetli listesini Asbaşkan Ahmet Çubukçu yaptı, eşinin ameliyat olması nedeniyle de davete icabet edemedi. 

Aynı şekilde daha önceden programında olan bir yakının düğünü nedeniyle Ali Rıza Egemen’de Katar gezisine katılmadı. 

İki isim ile de görüştük, bir sıkıntı yok Katar programı oldukça faydalıydı dediler. 

ÇAYKARA’DA NE OLDU? 

Dün bütün medya bürolarına bugün için Çaykara’da muhtarların yaylalarda yıkım ile ilgili olarak ilçe merkezinde toplu olarak bir basın toplantısı düzenleyeceğine dair bilgi notu geçildi. 

Hatta, gazeteciler cemiyetinin önünden araç da kaldırılacağı duyuruldu. Ve bütün medyanın merakı bugünkü o basın toplantısına odaklandı. 

Muhtarlar ne diyecekti. Yaylalarda yıkım ile ilgili olayları nasıl değerlendirecekti. Medya bürolarında bugün için görevlendirmeler yapıldı. 

Bazı internet siteleri basın toplantısını canlı vermek için de hazırlıklarını yaptı derken ikinci bir duyuru geldi. Bu ikinci duyuruda şu deniliyordu…. “Basın toplantısı ertelendi…”

Şimdi herkesin merakı şu.

Niye ertelendi.

Yoksa diyeceklerinin, konuşacaklarının yanlış olduğunu mu birileri onlara söyledi. 

Acaba toplantının ardından Trabzon’daki siyasi iradeyi yıpratmaya çalışan birileri mi vardı. 

Muhtarlar niye geri adım attı.

İlçe kaymakamının veya başka birinin telkini mi oldu.

Belediye başkanı, ne diyeceksiniz bileyim mi dedi.

Sahi, muhtarlar niye geri adım attı.

BİR ESKİ MESAJ, ÇARŞIBAŞI'NDA HEYECAN YARATTI

Gazeteci meslektaşımız Aydın Gelleci, Çarşıbaşı belediye başkanlığına aday olduğunu bir önceki yerel seçimler öncesi soysal medya hesabından açıklamıştı.

Bir önceki yerel seçimler öncesi yaptığı bu açıklama Facebook’ta, yeniden gündeme gelince, sanki yeni bir paylaşım gibi algılandı ve hem medya dünyasında hem de siyaset kulvarında heyecan yarattı.

Facebook’ta eski paylaşımlara taze yorum yapıldığında, ön sayfaya yeniden güncelmiş gibi çıkması, Gelleci’nin bu dönemde belediye başkan adayı olacağı yönünde algılandı.

Gelleci mesleğinde başarılı bir gazetecidir. Siyaseti ilkeli yapar, yaptı. Ufku da geniş bir isimdir. Ve Çarşıbaşı sevdalısıdır. Her gün Çarşıbaşı’dan gazete merkezine gider gelir.

Bu arada, meslekten bazı arkadaşlarımızın da bu yerel seçimlerde siyasete girebileceklerine dair bilgiler geliyor. Hasan Kurt’a CHP büyükşehir meclis üyeliği teklifi edebilir deniyor.

Cevat Ocak da Arsin’den meclis üyeliği düşündüğü kulağımıza kadar geldi. Ahmet Şefik’in de benzer bir niyeti olabilir deniyor.

Haluk Pekşen’in danışmanı Osman Cudi Yılmaz da Yomra’dan aktif siyasete atılıp, belediye meclisinde görev alıp hariçten gazel okumayacak.

Yani bizzat sorumlu olarak Yomra’nın sorunlarını seçilmiş siyasetçi olarak takip edecek.