OFG’NİN ELİ İNGİLTERE’YE UZANDI

Hatırlayın, Ortaköy terör saldırısından sonra İngiltere’nin en ünlü gazetelerinden İndependent gazetesinin en çok okunan köşe yazarlarından Simon Clader, gazetede bir yazı kaleme alarak, asıl şimdi Türkiye’ye gitme zamanı demiş, tatil için Türkiye’nin seçilmesi gerektiğini köşesinde yazmıştı. Bu ünlü yazarın o günkü yazısı, Türkiye’de de bütün TV’lerin ana haberlerinde yer almış, yazılı medyada da ünlü yazar gündeme gelmişti.

İşte bu İngiliz yazarının Türk dostu değerlendirmelerinden sonra Trabzon Büyükşehir belediye başkanı OFG’den ilginç bin hamle geldi. OFG, bu ünlü İngiliz yazar ile temas kurdu ve Trabzon’a davet etti. Bu ilginç güzel ve akıllı hamlesi ile OFG’yi kutluyoruz. Daveti alan gazeteci Simon Clader, davetten çok duygulandığını başkana ilettiğini de öğrendik. Ancak Clader, bu tür bir daveti gazetecilik etiği açısından kabul edemeyeceğini de başkana bildirmiş. Edindiğimiz bir bilgiye göre de Clader, Başkandan Trabzon ilgili görsel ve yazılı emtalar istemiş. Yakında, Clader, Trabzon’la ilgili bir köşe yazısı yazabilir.
OFG’nin bu hamlesini de kutluyoruz.

TRABZON AK PARTİ'DE İSTİFA YOLDA 

Ankara'da her geçen gün gücüne güç katan Trabzon lobisi bürokraside güçlenmeye devam ediyor. 
Edindiğimiz bilgilere göre : Şu sıralar Ankara'da bulunan AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Emine Altunbaş'ın güneydoğuda kayyum atanan bir ilin belediye başkanlığı özel kalem müdürlüğünden memuriyete atıldığı iddia edildi.
Kadın kollarında çalışmaları ile dikkat çeken ve geliştirdiği projeler ile ön plana çıkan Altunbaş'ın atandığı belediyeden, Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne görevlendirileceği öne sürüldü.

Emine Altunbaş'ın memur olması halinde yasa gereği kısa süre içinde AK Parti'deki görevinden istifa etmesi gerektiği kaydedildi.

TRABZONLULAR  VE ANAYASA OYLAMASI

Sokakta, Trabzonlular ile sohbet ediyoruz.

Anayasa oylaması ile ilgili olarak. Trabzonlular özellikle milletvekillerini açıktan evet ve hayır oyu vermelerini eleştiriyor.

Özellikle anayasanın amir hükmünün oylamada yerine getirilmemesinden Trabzon seçmeni pek de memnun değil. Memnun olan ise partililer. Partililer, vekillerinin açık oy kullanmasını bir milletvekili tercihi olarak nitelendiriyorlar. Ancak, şehrin büyük çoğunluğu, bütün milletvekillerinin anayasada ön görülen şekli ile oylarını gizli kullanmasını istiyor.

Trabzonlular bize de bu anayasa oylaması gelecek. Biz de sandığa gideceğiz ama oylarımızı açık kullanmayacağız, gizli kullanacağız. Vekillerin asili olarak böyle yapacağız, vekillerimiz de böyle yapmalı dediler.

NAÇİZANE TAVSİYEMİZ O Kİ

Bu gün istedik ki birkaç önerimiz olsun. Tabi sizi yönlendirmek anlamında değil. Sadece öneri.
Tabi karar sizin.

OKUYUN
-Trabzonlu yiğit kalem Salih Tuna, Yeni Şafak’ta yazıyor. Cesur. Muhafazakar demokrat. Bildiği doğru neyse söylüyor. İktidara yakın bir isim ama iktidarın yanlışlarını da dile getiriyor.Doğrularını da övüyor. Hem de korkusuzca. Ben şahsen O’nun yazılarını okudukça, büyük bir haz duyuyorum.

-Yeni Çağ gazetesinden Ahmet Takan. Mutlaka yazılarına bir göz atın. Müthiş istihbarati bilgiler var. Bir dönem Tansu Çiller’in danışmanlığını da yapmış. Çok ilginç kaynaklardan çok ilginç bilgiler alıyor. Vay anasını Türkiye’de nelerde oluyormuş dedirtecek derinlikte iddiaları var. Kimse de tekzip edemiyor.

-Hakan Albayrak; Karar gazetesinde yazıyor. Almanya doğumlu ama Trabzon’dan göç etmiş bir ailenin ferdi diye biliyorum. O da kalemini cesurca kullanıyor. Bence çok objektif tespitler yapıyor. Milli ve yerli duruşunu islami özgürlük üzerine temellendiriyor. Bu nedenle de kendi mahallesinde bile bazen istenmiyor.

-Cumhuriyet’ten Trabzonlu hemşerimiz Nuray Mert. Soyadı gibi Mert. Sol perspektiften bakıyor olaylara ve Türkiye’nin aydınlanması ile ilgili olarak tespitleri ile sol kulvarda kendini hemen fark ettiriyor.

VE SEYREDİN
 
Şu anda gündemimizde ne var. Siber saldırılar. Her yerde Türkiye böyle bir saldırıya maruz kalıyor. Şu anda vizyonda siber saldırıları konu alan bir ABD yapımı filim var, SNOWDEN mutlaka izlemenizi öneririm. ABD gizli servisi, insanların özeline nasıl sızıyor,siber saldırılar ile kurumları nasıl çökertiyor, insanları nasıl yönlendiriyor müthiş bir aksiyonel anlatımla dile getiriyor. Şu sıralar kalbe takılan pilin bile siber saldırı ile çalışamaz duruma getirildiği gerçeğini Cevdet Erdöl hatırlattı. Bu filim gerçeğin ta kendisi.

7/24 MECLİSTE NÖBETTE

TBMM’si genel sekreterliği görevini yürüten Çaykaralı hemşerimiz Mehmet Ali Kumbuzoğlu ile bir sohbetimiz oldu. Kumbuzoğlu, anayasa oylamaları nedeni ile adeta gününün büyük bir çoğunluğunu mecliste geçiriyor. Elbette milletvekillerinin yoğun mesaisi var ancak mecliste o yoğun mesainin hiçbir aksaklığa meydan verilmeden tamamlanması için de meclis personelinin her an görevi başında olması gerekiyor. Arada oturumlara ara verildiğinde vekiller dinlenebiliyor, bazen TBMM’si dışına da çıkabiliyor ama Kumbuzoğlu ve ekibinin böyle bir durumu yok. Onlar, hep mecliste. Türkiye’nin anayasa oylamaları ile tarihi günler yaşadığını belirten Kumbuzoğlu, meclisteki çalışmaların aksamaması ve her şeyin düzenli geçmesi içen adeta seferber olmuş durumda. Hemşerimize kolaylıklar diliyoruz

GÜNTAY BULAK- NURİ AYDIN

Trabzon’da bu iki ismi kime sorsanız tanır. Güntay Bulak, milli görüş ve şimdilerde Ak Parti’nin saflarında yar alan asker gibi siyasetçilerden biri.
Nuri Aydın da CHP’nin dik duran isimlerinden biri.
Bulak ile Aydın birbirlerine çok yakın dostturlar. Sokakta karşılaşırlar kucaklaşırlar, birlikte sanki aynı davanın arkadaşıymış gibi de sohbet ederler. Ancak, dediğimiz gibi yürüdükleri siyasi kulvar taban tabana zıttır. Her ikisi de facebook üzerinden çok esprili, saygılı şekilde tartışırlar arada da müthiş bir mizah ortaya koyarlar.
Güntay Bulak ile Nuri Aydın’ın facebook üzerinden atışmalarını mutlaka takip edin.
Orada çok inceden iğnelemeler, saygılı eleştiriler ve birbirlerine karşı hoşgörülü tartışmalara tanıklık edeceksiniz.