BİR AHMET YOLOĞLU KLASİĞİ...

Kabul edelim ve hakkın verelim 10 Ocak çalışan Gazeteciler günü ile ilgili olarak, Büyükşehir Belediyesi’nin Trabzon medyasının bütün birimlerinde, departmanlarında çalışanlarla birlikte olması, Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halklar İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Yoloğlu’nun girişimleri ile geleneksel hale gelmiştir. Yoloğlu’nun fikrine Belediye Başkanı evet demiş, Gümrükçüoğlu’da bu etkinliğe bütün gücü ile destek vermiş, her 10 Ocak’daki buluşmada da yer almış, mazeret bildirmemiştir. Bu seneki slayt gösterisi de, herkes tarafından taktirle karşılanmıştır. Özellikle 2017 yılı içinde kaybettiklerimize aramızdan ayrılanlarla ilgili özel bölüm mükemmel hazırlanmıştı.

Bu arada Yoloğlu’nun klasikleşmiş slayt gösterisi içinin, çağrı yapılmamasına rağmen, fotoğraf göndermeyen meslektaşlarımızın slayt gösterisine eleştiri yapma hakkı yok bunu özellikle belirtelim. Hele bazı arkadaşlarımızın benim niye fotoğrafım yoktu slayt gösterisinde demesi ve Yoloğlu’nun göndermedin ki olmadı demesine niye facebookumdan foto almadınız demesi ise dam üstünde saksağan vur beline kazmayı gibi oldu.

Yoloğlu’nu tebnik ediyoruz. Eline sağlık kardeşim. Bu arada Büyükşehir Belediyesinin yemeğe katılan her gazeteciye bir sırt çantası hediye etmesi içinde de belediyeye ait bir ajandanın olması da gazeteciler önemli güzel basit ama anlamlı bir jestti.

REVİ, BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNE DEDİKİ...

Dün gece Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili meclis üyelerinin katılımı gibi AK Parti grup toplantısı yapıldı. Bu tür toplantılar meclis toplanacağı gün Büyükşehir Belediyesi’nde olurdu. Ama, bu toplantıyı Revi, il binasına aldı. Grup başkanı olarak da, meclis üyelerine toplantının açış konuşmasını yaparken şöyle dedi.

“Arkadaşlar parti içi eleştiri ve özeleştirilerinizi, önerilerinizi şimdi burada yapın. Özgürce konuşun. Kimse sokakta kapalı kapılar arkasında konuşmasın burada konuşsun.” babında bir hatırlatma yaptı.

Peki, Revi bu hatırlatmayı yaptı da belediye meclis üyelerinden kimse konuştu mu?

Tahmin edin bakalım.

Tabi ki konuşmadı.

Kimseden ses çıkmadı.

Oysa kamuoyunun da bizim bildiğimiz bazı meclis üyeleri Başkan OFG hakkında milletvekilleri ve hatta Bakan hakkında kulislerde konuşuyor. Ama Revi’nin kim ne istiyorsa konuşsun çağrısı karşısında sus pus oldular.

Böylelikle ne partiye ne de Trabzon’a yararları var…

AK PARTİ CHP'DEKİ NÖBET DEĞİŞİMİNİ MERCEK ALTINA ALDI

AK Parti Trabzon özelinde, Ana Muhalefet Partisinin Trabzon il başkanlığı seçim sonuçlarını mercek altına aldı. Şehirde akil isim olarak bilinen gazeteci, siyasetçilere, CHP’nin il yönetimindeki değişim nasıl okunmalı diyor. Hatta,iki siyaset bilimci de Trabzon CHP seçimlerini incelemeye aldı. Ak Parti’nin bu bilimsel çalışması hakikatten ilginç. CHP, bile kendi içinde bu değişimi enine boyuna siyaset bilimi bakışından incelemiyor ama Ak Parti inceliyor.

CHP'DE ALİ AKAR TABAN BULDU
Adı, CHP’nin önümüzdeki yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına geçen kulislerde adından söz edilen DP’nin GİK üyesi Yüksek Mimar Ali Akar adı CHP tabanında ciddi destek gördü. Hatta, Güzide Uzun’un yönetimindeki etkili isimler de Ali Akar ile Hayır bloğunda birlikte çalıştık. Trabzon sevdalısı ve bilgili kişi, neden olmasın diye de konuştuklarına şahit olduk. Ali Akar adının CHP tabanında da olumlu etki bırakması ikinci Volkan Canalioğlu zaferi gelebilir diye de belirtiliyor. Bilindiği gibi Canalioğlu’nun da CHP’de bir geçmişi yoktu hatta ANAP ve sonrası sağ partilerin iktidarında Trabzon’da en uzun süreli bürokrat olarak görev yapmıştı. CHP, Canalioğlu ile stratejik bir hamle yaparak Trabzon Belediye Başkanlığını almıştı. Ali Akar’ın özellikle hayır bloğunda CHP ile birlikte çalışması CHP tabanında sempati ile karşılanmıştı. Akar’ın merkez sağ oyları etrafında toparlayabileceği de konuşuluyor.

TRABZONSPOR KAMPINDAKİ GAZETECİLER

Trabzonspor Antalya’nın Belek bölgesinde kamp hazırlıklarını sürdürüyor.

Bugünü izinli olarak geçirecek olan Bordo Mavililerde gazetecilerin inanılmaz performansı devam ediyor..

61saat.com’dan muhabirimiz Hasan Tüncel’in yanı sıra kampı DHA’dan Tolga Sağlam, Bein Sports’dan Cihan Erduran Sabah Gazetesi’nden Yunus Emre Sel, TRT’den Barış Yurduseven. Haber61’den Tuncay Lakot gibi isimler kampı anbean dakika dakika takip ediyor.

Tabi ki bu kadar gazetecinin arasında yarış olmaz mı?

Anlık haber geçen gazeteciler müthiş bir tempo ile haber aktarımı sağlıyor. Gerek fotoğraf gerek de özel haberlerini tüm gazeteciler büyük bir titizlikle saklıyor ve yapıyor. Habercilik açısından müthiş bir yarış var.

Özellikle yerel medyanın günde en az 15 haber çıkardığı kampta, tüm muhabirler Rıza Çalımbay’a antrenmanları full açtığı için müteşekkir durumda. Çalımbay, Yanal’ın aksine bütün idmanları bütün saati ile açınca, kamptaki gazeteciler de ful mesai yapıyor. Hatta, öyle yoğun çalışıyorlar ki, bazı gazeteci arkadaşlarımız ciddi kilo verdi ve filinta gibi oldu.

Bu arada basın ve Teknik heyetin arası da oldukça iyi, selam sabahın eksik olmadığı kampta teknik heyet ve basın arasında bir futbol maçı da planlanıyor.

Basın mensuplarının özel röportaj dışında bir sıkıntısı yok diyebiliriz.

Yeri yurdu belli. Giriş çıkışları rahat bir şekilde kampı geçiriyorlar.

EĞER İZLEMEDİYSENİZ İZLEYİN

Trabzon Büyükşehir Belediye tiyatrosunun Garmaguruşuk adlı eseri sahnelenmeye başladı. Ocak,Şubat ve Mart aylarında Hamamizade’de, her Çarşamba günü akşamı saat 20.00’de seri olarak sahnelenecek eseri izlemeyenlerin büyük bir kaybı olacağını belirtelim. Konuyu anlatmayalım ve merak içinde olun diyoruz. Her biri amatör ama profesyonellere taş çıkartacak oyunda kostümler de harika, dekor da… İlk gösterin dün geceydi ve Başkan OFG de izleyiciler arasında yer aldı. Tiyatronun kurulmasında büyük emeği geçen genel sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya’da da tiyatro severler adına teşekkür ediyoruz..