AK PARTİ’DE LİSTELERDE SON DURUM  
Trabzon Ak Parti’de büyük kongre hazırlığı devam ediyor. 25 Mart Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla Hayri Gürde Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan AK Parti Trabzon İl Başkanlığı 6. Olağan Genel Kurulu için geri sayım devam ederken, İl Başkanı Haydar Revi’de yeni yönetimini oluşturma çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.  
Belediye başkanları, ilçe başkanları, il kadın ve gençlik kolları başkanları ile görüşmelerini gerçekleştiren Revi dünde Trabzon iş dünyasından ve sivil toplum kuruluşlarında listeye katmayı düşündüğü 20’ye yakın kişiyle 15’er dakikalık görüşmeler gerçekleştirdi.  
Özellikle yürütmede yapacağı önemli değişiklikler için alanında başarılı organizasyon deneyimi olan AK Parti idolojisine ters düşmeyecek yeni önemli isimleri makamında ağırlayan Revi listesinin yüzde 90’ını tamamlamış durumda.  
Partiye yeni katılacaklara özellikle çok sıkı bir çalışmanın içine gireceklerini özellikle belirten Revi ‘Zaman ayıracak, şehre ve partiye hizmeti her şeyden önde tutacak, parti disiplinine ve ideolojisine ters olmayacak’ kurallarını görüşme yaptığı kişilere söylüyor.  

Mevcut yönetiminde 3 kişinin yanında 25’in üzerinde isme teşekkür ederek yeni isimlerin listeye gireceğini kaydeden Revi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm ilçe belediyeleri ve büyükşehir belediyesi ile 6 milletvekili hedefini yerine getirebilmek için her zamankinden daha aktif, etkin, üretken ve çalışkan bir kadro kurmanın zaruri olduğunu ifade etti.  
Revi 19 Mart'ta listesine son şeklini verip genel merkezin yolunu tutacak ve listesi kongreden 5 gün önce genel merkez tarafından onaylanacak.  

İYİ PARTİ AKSİLİKLERLE BAŞLADI  

İYİ Parti Trabzon il Örgütü dün birinci olağan kongresini gerçekleştirdi. Partinin ilk kongresi olduğu ve heyecanları kongre salonuna girmeden belli oluyordu. Bütün partililerde koşuşturmaca, düzeni ayarlama derken aksilik olmasın diye uğraştı partililer. 

Kongre başladı, herkes yerini almışken dışarıdan partililer gelmeye devam etti. Oysaki kongreden önce katılım yapacak basın mensuplarına kadar sayı almışlardı. Ancak bir çok kişi ayakta beklemek zorunda kaldı kongre boyunca. Aksiliklerde böylece başlamış oldu. 

Siyasi konuşmalar için çevre illerden gelen il başkanları konuşmalarını yaptıktan sonra sıra Trabzon il Başkanı Hasan Saka’ya gelmişti ki bir kargaşa aldı ortalığı. 

Saka’nın daha konuşma yapmak için hazırladığı kağıt kürsüden kayboldu. 

Görevli partililere kağıdının burada bıraktığını nerede diye sorsa dahi aramalara rağmen Hasan Saka’nın konuşması için hazırladığı kağıt bulunamadı. 

 Saka ise soğuk kanlı davranıp “Arkadaşlara verdim kağıdı ama kaybetmişler canları sağ olsun” demekle olayı gerçekleştirdi. 

Kongre bitti oylamaya geçildi derken bir aksilikte orada el verdi. Üyeler için sadece 1 tane sandık ayarlanmış yaklaşık 400 tane üye tek sandıkta oy kullanmak için girdiler sıraya. Oysaki her ilçe için ayrı bir sandık ayarlanabilirdi. İlk kongreleriydi. Aksilikler olsada yeni kurulan bir parti için hatrı sayılır bir kalabalıkla gerçekleştirdiler kongrelerini. Bakalım İYİ Parti seçimlerde neler yapacak. 

ÇAKIROĞLU NEDEN KATILMADI? 

İYİ Parti Trabzon il Örgütü Olağan Kongresinde gözler Koray Aydın ve MHP Ortahisar Meclis Üyeliğinden istifa edip İYİ Parti’ye geçen Davut Çakıroğlu’nu aradı. Koray Aydın’ın İzmir kongresine katıldığı o yüzden gelmediği öğrenilirken, Davut Çakıroğlu’nun Trabzon’da olmasına rağmen katılmaması acaba aralarında bir soğukluk mu var diye kulislerle de konuşulmaya başladı bile. 

Kongreye neden katılmadığı merak konusu olurken hatırlanacağı üzere Çakıroğlu geçtiğimiz günlerde “Meral Akşener için yola çıkanlar devre dışı bırakılıp yolda bulunanlarla yürünüyor.” ifadelerini kullanıp İYİ Parti’yi eleştirmişti. 

BÜYÜKŞEHİR İÇİN İSİMLER  

Trabzon’da son altı ayda yaşananlar nedeniyle, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde değişim sesleri daha da yüksek bir tonla seslendirilmeye başlandı.  
Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun görevi bırakıp bırakmayacağı yönünde tartışmalar, yerini seçimde yerine kim aday gösterilir söylemlerinin yayılmasına sebep oldu.  
Tartışılan, gündeme gelen konuşulan isimler çok tabi ki. 
Ama bu kez edinilen bilgiler, özellikle şehircilik anlamında deneyimli, yatırım ve kalkındırma anlamında, proje üretme ve hayata geçirme anlamında önemli hizmetlerde bulunmuş bir isimde karar kılınacağı.  
Evet Gümrükçüoğlu yeniden adayım diyebilir, ama önemli olan aday gösterilmek.  
İstanbul veya Ankara’da çok konuşulan isimler yok mu? Var tabi ki?  

Mesela Cumhurbaşkanı Danışmanı eski Of Belediye Başkanı Oktay Saral. İsmi geçiyor, ama şehir de çok ta kabul görmedi. Cahit Turan. Karayolları eski Genel Müdürü.  
Şehirde karşılığı yüksek, son seçimlerde ismi sıkça gündeme geldi, etkili de oldu, ama olmadı. Bu kez olabilir.  
Faruk Nafiz Özak, etkili bir o kadar da çalışkan ve üretken bir isim. Kimi yaşına kimi Trabzonspor üzerinden eleştirmeye çalışsa da Özak ismini kalın harflerle bir kenara not edin.  

Muhammet Balta ismi de revaçta. Özellikle son tartışmalardaki duruşu, onu bir adım öne çıkardı. Fakat bakan yardımcılığına getirilmesi Ankara’da ülkenin yönetim kademesinde ileriye dönük bir hazırlık mı sorularını da beraberinde getirdi.  
Yine anketlerde dengeleri bozan isim, iktidar ile muhalefetin her daim desteğini alabilecek olan Erdoğan Bayraktar ismi.  
Her kesim tarafından destek görüyor. Hep akıllarda acaba gösterilir mi sorusu var fakat gösterilirse mutlaka o olmalı diyen daha çok.  

TTSO’DA HACISALİHOĞLU RAHAT AMA 

Trabzon Ticaret Sanayi Odası Başkanlığı seçimleri için kesin tarih belli oldu olmasına ama ortalık fena karıştı.  
Çünkü seçime 1 ay bile kalmadı ve erkenden açıklanan bu tarih baskın seçim iddialarını gündeme getirdi. Bu iddia yeni değil aslında önceki haftalarda Suat Hacısalihoğlu’nun böyle bir şey yapabileceğini, korktuğu için seçim tarihini saklayabildiği kadar saklayacağını öne sürmüştü.  
Açıklanan tarih 5 Nisan Perşembe.  
Yani 26 gün sonra TTSO’da büyük seçim gerçekleştirilecek.  
Hacısalihoğlu’nun karşısına çıkacak ekipler çok stratejik çalışmalar yapıyor. Hacısalihoğlu’na rakip çıkacak olan Ekrem Çapkınoğlu bire bir temaslarını sürdürürken, Çapkınoğlu için tüm gruplarda etkin bir çalışma yapılıyor.  

Yine Temel Kofoğlu yıllardır yaptığı çalışmalarını pekiştiriyor. Bu kez olacak diyor ve herkese tek tek ‘Suat Hacısalihoğlu’nun neler yapması gerekip te yapamadığını, odanın imkanlarını fırsatlarını nasıl kullanamadığını, nasıl boşa paralar harcandığını anlatıyor’ 
Suat Hacısalihoğlu ile yıllarca birlikte hareket eden Arsin OSB Başkanı Erkut Çelebi ile eski MÜSİAD Başkanı Ahmet Sarı ile hız kesti. Çalışmayı yavaşlattı. Sarı’nın Cephanelik ile ilgili sıkıntıları nedeniyle geri durduğu ifade edilirken Çelebi’nin de yeniden Hacısalihoğlu ile birleşebileceği iddiaları ortaya atıldı.  
Fakat Çelebi’nin ekibi  kesinlikle böyle bir durumun söz konusu olmadığını, seçimin en iddialı adayının Çelebi olduğunu belirttiler.  
İsimsiz çalışanlar yok mu? Var tabi ki. Onlar son virajda ortaya çıkıp, birleştirici olmanın hesabında.  

TRABZON’DA FETÖ’CÜLERE KIYAK İSYANI?  

Trabzon’da askıya çıkan merkez mahalleleri 1.5000 ölçekli revizyon ve nazım imar planlarında imarı olmayan birçok bölgenin imarında değişikliğe gidilirken, ticari olmayı bekleyen bir çok arsa da ticari alan olarak ilan edilmek üzere askıya çıktı.  
Fakat sitemizin arayan ve ismi bizde saklı olan bir okurumuzun iddiası şu ki, bu imar planlarında arsaları arsalarının değerlerine değer katanların bazılarının FETÖ ile direk temasları olduğu yönünde.  
Kendileri ve yakınlarının FETÖ bağlantıları olduğu herkes tarafından bilinen kişilerin arazilerinin belediye kadrolarınca kıymetlendirildiği belirten iddia sahibi ‘FETÖ’cülerin mallarını, mülklerini değerlendiriyorlar, onların ekmeğine yağ sürüyorlar, ama gerçekten bu vatana sevdalı olan insanların beklentilerine cevap vermiyorlar’ ifadelerini kullanıyor.  
Tabi ki bir şehir planlanırken insanların partisine, ideolojisine falan bakılmaz, fakat göz göre göre de eğer gerçekten iddia edildiği gibi FETÖ ile ilişkisi bulunanların arazilerinin değerine  değer katıyorsa bunun iki kez daha sorgulanması gerekmez mi? 

AKKAYA HATAY’A GÖREVLENDİRİLDİ 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, Boks Federasyonu As Başkanlığı görevini de yürütüyor. 

Akkaya Boks Federasyonu ekibiyle beraber Hatay’a gitti. Hem turnuva gerçekleştirdiler hem de Zeytin Dalı Harekatına destek verdiler. Turnuvanın aslında başka bir şehirde gerçekleşeceğini ama Mehmetçiğe destek için Hatay’a alındığını öğrendik. Boks Federasyonu ekibini bu hassasiyetinden ötürü kutlarız. Organizasyona bizzat katılan Akkaya bu ziyaretini, “Zeytin Dalı Harekatına destek ve Mehmetçiğimize moral amacıyla 3. Hafta Boks Lig maçları için Boks Federasyonu Başkanımız Sayın Eyüp Gözgeç ve Yönetim Kurulu Üyelerimizle birlikte Hatay'daydık.  Sınır bölgesinde bizim gibi destek olmaya gelen Doğu Türkistanlı kardeşlerimizle de Hasbihal ederek kahramanlarımız için kurban kestik. 

Boks camiamızın ve Trabzonlu hemşehrilerimizin selamlarını götürdük. 

Kahraman evlatlarımızın ve Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin de Trabzon'a gönülden selamları var... 

Rabbim burunlarını kanatmasın İnşaAllah” ifadeleriyle anlattı.