HEM SÖYLEDİ, HEM DE BAKIN NE YAPTI?

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’na yönelik ‘Pontus’ imasında bulunduğu sözlerini sosyal medya hesabından paylaşan gazeteci İsmail Saymaz’ın tweetlerini sildirdi.

Saymaz duruma tepki göstererek, ‘ Benim tweetimi kaldırmam, Göksu’nun gafını ortadan kaldırmaz’ dedi.

Esenler Belediye Başkanı ve İBB Meclisi AKP Grubu Başkanvekili Tevfik Göksu, katıldığı bir iftar programında yaptığı konuşmada Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesine en çok Yunan medyasının sevindiğini ifade ederek, İmamoğlu’nun nereli olduğunu iftar programına katılan yurttaşlara sormuştu. Yurttaşlardan “Trabzon” cevabını alan Göksu “E hesap başka” ifadesini kullanmıştı.

Göksu’nun bu ifadeleri Türkiye’nin gündemine oturmuş, Trabzonluların tepkisini çekmişti.
Gazeteci İsmail Saymaz da Göksu’nun o ifadelerini kişisel Twitter hesabından paylaşmıştı. Saymaz, bugün Göksu’nun mahkemeye başvurarak tweetlerini engelleme kararı aldırdığını duyurdu.

Saymaz, tweetinde şu ifadeleri kullandı:
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, mahkemeye başvurarak, “Pontus” konulu iki tweetimi engelleme kararı aldırmış. Benim tweetimi kaldırmam, Göksu’nun gafını ortadan kaldırmaz

 
ÇERNOBİL O DİZİ İLE YENİDEN GÜNDEMDE
Şu sıralar internet ortasında müthiş bir dizi var…

5 bölümlük dize Çernobil faciasını anlatıyor…

Ve bütün yaşanmış çıplaklığı ile..

26 Nisan 1986 da meydana gelen kaza uzun bir süre gizlendi…

Ne zamanki radyasyon yüklü bulutlar Avrupa’ya ve hatta Türkiye’ye geldi o zaman kazanın vahameti ortaya çıktı..

Diziyi internetten, Çernobil kaza dizi diyerek googleden aratırsanız ulaşabilirsiniz…

Türkçe dublajlısı da var…

Bilindiği gibi o dönemde radyasyon yağmurları Karadeniz bölgesine de gelmiş, kuru çayda radyasyon tespit edilmiş, depolara kaldırılmış, zamanın konu ile ilgili bakanı çayda radyasyon yok diyerek çay içerken poz vermiş, sonra da kanserden ölmüştü…

Diziyi mutlaka izlemenizi tavsiye ederiz…
 
GÜMRÜKÇÜOĞLU, KONUŞACAK MI?
Şu sıralar bütün gözler,bir önceki dönemin Belediye Başkanı AK Partili Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nda….

Murat Zorluoğlu’nun belediyede yeni bir ekip  kurması, ve Gümrükçüoğlu’nun ekibini  dağıtması, Gümrükçüoğlu’nun bu konuya bakış açışı ve değerlendirmesi merak ediliyor…
Birkaç meslektaşımız  büyükşehirdeki birçoğu teşkilatların referansıyla gelen isimlere yönelik yapılan görevden almalarla ilgili yorumunu sormuş ama İlgili isimler konuşmamış…
Bizce de Gümrükçüoğlu uzun bir süre konuşacak değil… 
Ama bir gün konuşacak..
Bakalım o bir gün ne zaman.. teşkilatlarda da bu manada cılız da olma sesler çıkıyor ama öyle kimsenin alenen rahatsızlığını dile getirdiğini yok.
 
SIRADA KİM VAR?

Büyükşehir’de daire başkanlıkları düzeyindeki görev değişikleri Ahmet Yoloğlu ile Zekeriya Ertürk’ün görevlerinden alınmasından sonra bütün dikkatler başka daire başkanlarının da görevlerinden alınabileceği ihtimaline çevrildi..

Belediye koridorlarından sızan bilgilere göre şimdi de Fen İşleri Müdürü Hüseyin Türker ile Bilgi işlem daire başkanı Mustafa Yazıcı hakkında görev değişikliği yapılacağına dair söylentiler var….

Bu görev değişiklikleri ile  ilgili olarak parti teşkilatlarının oluru olup olmadığı da merak konusu..

 BAK BU AYIP OLUYOR!

Uzungöl’deki otel işletmecileri internet üzerinden otellere müşteriler tarafından verilen notlarla ilgili olarak birbirlerinin notunu kıracak bazı girişimlerde bulunuyor…

Bu da hem ticari ahlaka hem de Trabzon turizmine hem de uzungöle ihanet…

Rekabette böyle bir deyim yerindeyse iğrençlik olmaz…

Bu durum özellikle bu yıl çok gözlemleniyor…

Yapmayın…

Üç kuruş kazanacağız diye eşinizi dostunuzun ekmeği ile oynamayın…

İyot gibi açığa çıkıyorsunuz..
 
ORTAHİSAR VE KENT KONSEYİ
Ortahisar İlçesinin Kent konseyi başkanlığını başarılı bir şekilde yürüten Dr. Dündar Ayyıldız yani dönemde görevi kendi isteği ile bırakıyor.

Şimdi kent konseyine yeni bir isim aranıyor. Aslında çoğu kesim Ayyıldız’ın bu görevi layıkıyla yaptığını ve devam etmesi gerektiğini ifade ediyor. Bazıları ise şimdiden gündeme yeni isimler atmaya veya kendi isimlerinin konuşulması için lobi yapmaya başlamış. 

Hakkı Emiroğlu’nun adı geçiyormuş. Duayen gazeteci Nevzat Yılmaz’da adı geçenler arasında…

Birde Salih Özkan var  kulislerde adı seslendirilen…

Bakalım Trabzon’un kalbi konumundaki en önemli ilçesi Ortahisar’ın en önemli sivil toplum kuruluşlarından olan Kent Konseyinin yeni başkanı kim olacak..?