TRABZON’DA TURİZM BAHANESİYLE  İŞKENCE   
Trabzon şehrinin yönetenleri, valisi, vekili, başkanı, amiri. Anlamadığınız, anlatamadığımız bir şey var. 
Siz şehirde eskortlarla, öncülerle, makam araçlarınızla şoförlerinizle seyahat ediyorsunuz ve insanların trafikte çektiği çileyi anlamıyorsunuz, biz ne kadar yazarsak yazalım anlamak da istemiyorsunuz. 
Şehir her yaz olduğu gibi bu yazda boğuluyor. 
Şehrin tüm girişleri tıkalı, Liman kavşağından şehre giriş tıkalı, Tanjant Değirmendere’den giriş tıkalı, Moloz’dan Cumhuriyet Caddesi’nden giriş tıkalı. 


Diyoruz ki, bu kalabalığa yolcu otobüslerini sokmayın, büyük minibüsleri tur araçlarını sokmayın, ama dinletemiyoruz. 
Otobüsler sahilde bir alanda depolansın, turist yürüyerek şehri gezsin, ama yok.

Kimse umursamıyor, duymuyor, görmüyor, anlamıyor. 
Değirmendere Tanjant’dan geliyorsunuz, Baro binasının yanından meydana gereceksiniz, bakıyorsunuz koca bir otobüs meydanın girişinde dörtlüleri yakmış bekliyor. Yahu orası otobüs terminali mi!
Hemen dibinde yine kocaman bir yarım otobüs büyüklüğünde tur minibüsü, Atatürk alanı etrafı aynı şekilde, Suluhan’ın karşısında 50 kişilik otobüs yolcu indirip bindiriyor, Kahramanmaraş Caddesi’nde yine şehirlerarası yolculuk yapan koca otobüsler trafiği felç etmiş. 


Artık şehir bunu kaldırmıyor, şehrin yaşayanları turistler rahat edecek diye canından bezdi. Anlamıyor musunuz. 
Tamam turizm, altın yumurtlayan tavuk ta, ya bu şehrin insanları. 
Hiç mi değerleri kıymetleri yok gözünüzdü. 
Allah aşkına yeter artık, toplantı mı yaparsınız,  acil karar mı alırsınız. Ne yaparsanız yapın ve bu milletin isyanına kulak verin. 


SEÇİMİ KAYBETTİ AMA ZİYARETÇİ AKINI SÜRÜYOR 
Yomra Eski Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’nun geçtiğimiz gün dikkat çeken bir ziyaretçisi vardı.

O da İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atakan Aksoy... Hatırlarsanız Aksoy, İYİ Parti'den aday oldu ancak CHP ve İYİ Parti'nin ortak adayıydı...

Yomra Belediyesini kazanan İYİ Partili Mustafa Bıyık’ı ziyaret etti mi bilmiyoruz ama Sağıroğlu’nu işyerine kadar giderek ziyaret etti. İkili hem Trabzon’u hem de Yomra’yı konuştu.

Bu güzel bir hareket oldu. Bu arada İbrahim Sağıroğlu’nu takip edenler farkındadır ziyaretçi akınına uğruyor. Sağıroğlu başkanken bu kadar ziyaretçisi olmuyordu diyenler bile var. Bürokratlar, siyasetçiler, akademisyenler, esnaflar, partililer her gün Sağıroğlu’nun yanında. Sağıroğlu da bu buluşmaları sosyal medya hesabından tek tek paylaşıyor.

Sağıroğlu’nu ziyarete gelen dostları, “Başkan eskiden yoğundun. Şimdi daha rahatsın.

Seninle daha rahat ve uzun uzun buluşabiliyoruz. Demek başkanlık her zaman iyi değildi” yorumunda da bulunuyormuş. Latifesi bir yana Türkiye’de belkide seçimi kaybetmesine rağmen böylesine ziyareti ağırlayan ve sevgiye mahzar olan tek isim İbrahim Sağıroğlu’dur diyebiliriz. Bu da onun görevi süresince insanlarla olan iyi ilişkilerini gözler önüne seriyor. 


İMAMOĞLU’NDAN TRABZON’A KANCA 
Ekrem İmamoğlu. Trabzon’da doğdu büyüdü. İstanbul’a hayallerinin peşine gitti.  Bir gün aşığı olduğu Beylikdüzü ilçesine başkan olacağım hedefini hep içinde tuttu ve başardı. Ardından İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı için ismi gündeme geldi ve yarışa çıktı. Hayatının en önemli dönemlerini İstanbul’da yaşadı. Ama memleketi olan Trabzon’u ve hemşerilerini hiç unutmadı.

Trabzonspor’u da asla yalnız bırakmadı. Başkan İmamoğlu İstanbul’da yavaş yavaş çalışmalarına başlıyor. Hem ekibini kuruyor hem de projelerini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde basının karşısına çıkarak çalışma arkadaşlarını tanıttı ve bir vatandaş geldiğinde işinin hemen çözüleceğini çözülemez ise nedeninin şeffaf bir şekilde anlatılacağını söyledi. İstanbul mutlu ve memnun. Trabzonlu hemşerileri de aynı şekilde. Başkan İmamoğlu bayram sonrası Trabzon’dan bazı isimleri yanına çağırdı.

Ekibinin arasında o isimler yer alacak. Peki kimdir bu isimler? Bu isimleri bayram sonrası sizinle paylaşacağız. Hem kim olduklarını hem de görevlerini bildireceğiz. Ne diyelim Trabzon’a vefa gösteren ve unutmayan Başkan İmamoğlu Trabzon rotasını bu ekiple belirleyecek. Memleketi adına güzel bir adım ve hareket.

ZORLUOĞLU’NDAN O İSME ÖNEMLİ GÖREV
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu göreve geldikten sonra görevden almalarla ilgili gündeme gelmişti.

Başkan Zorluoğlu’nun değişimlerine sokak tam destek verirken teşkilat bazı noktalarda kendisini eleştirmişti. Bu eleştirlerin başında da bugüne kadar emek veren teşkilatın tanıdığı simalar olmamasıydı.

Başkan Zorluoğlu bu konuda hassasiyetini göstererek ben her zaman teşkilatımın emrindeyim diyor. Geçtiğimiz günlerde de bunu gösteren bir atama gerçekleştirdi. Seçim Koordinasyon Merkezi’nde program sorumlusu olarak görev yapan Trabzon Büyükşehir Belediye personeli Makine Mühendisi Kadir Hatipoğlu’nu özel kalem müdür yardımcısı olarak görevlendirdi.

Liyakatıyla ve teşkilatın tanıdığı siyasetin içinden gelen bir isim. Hatipoğlu makine mühendisi olması sebebiyle hem projelerin takibini gerçekleştirecek hem de teşkilat ile belediye arasında köprü olacak. Önümüzdeki günlerde teşkilattan olan bazı isimlerin de öne çıkacağının bilgisini verelim.

TİKOM’U MUTLAKA EKLEYİN… 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi sosyal medyaya ağırlık vermeye devam ediyor. Belediyenin yeni projesi ise TİKOM… Yani Trabzon Büyükşehir Belediyesi İletişim Koordinasyon Merkezi… 

 Ünlü sosyal paylaşım sitesi twitter’e girdiğinizde TİKOM hesabını takibe almanızda fayda var.  Şimdiden takipçi sayısı bini bulmuş durumda. Trabzon’da belediye ilgilendiren sorunları vatandaş anında fotoğrafını çekerek bu hesabı etiketleyip paylaşıyor. Bu merkezde çalışanlarda, sorunu ilgili birime yönlendiriyor. 



Ardından bölgede sorun hallediliyor. Hatta bu şekilde bir çok şikayet giderildi. Vatandaşlardan hem Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu, hem de TİKOM’u etiketleyerek çok sayıda teşekkür mesajı gelmiş durumda. 

Trabzon açısından sevindirici bir durum. Çünkü vatandaş şikayetini yapıyor, belediyeye iletiyor, belediyede en hızlı şekilde bu bölgede ki sorunu gideriyor. 

TS CLUB  BUNALIMA SOKTU

UEFA Avrupa Ligi, transferler, forma reklamı derken Trabzonspor’da forma satışları patlama yaptı.

Geçtiğimiz yıllara nazaran satışlarını katlayan Bordo Mavililer tanıtımını başarıyla yaptığı formaları satış konusunda bayağı aksadı.

Arefe günü TS-Club’a gidelim dedik, bakalım ne var ne yok taraftarın gurbetçinin ilgisi nasıl. Malum kritik bir Avrupa maçı var ve tribünler full olacak.

Sadri Şener mağazasının içerisi tıklım tıklım, taraftarlar forma almak için adeta yarışıyor.

Sıra uzadıkça uzuyor… Formalara ve diğer ürünlere kimisi 500 kimisi 1500 TL veriyor ancak satış işlemi oldukça yavaş ve eleman yetersizliği göze çarpıyor…. 

Mevcut elemanlar canla başla gayret gösterse de yeterli olamıyor. 
Arefe günü böyle bir yoğunluk yaşanacağını bile bile Bordo Mavililer neden bir tedbir almadı, bir çözüm yolu bulmayıp insanları dakikalarca o binada dip dibe bekletti, anlam veremedik.

Konuştuğumuz taraftarların büyük bir bölümü de gördüklerimizi bize aktararak “Trabzonspor’dan biraz ilgi bekliyoruz, buradaki ardakaşlar gayretle bize yardımcı olmaya çalışıyor ama sıra yavaş yavaş ilerliyor bir forma almak için yarım saat bekliyoruz, böylesine büyük bir kulübün biraz daha öngörülü ve profesyonelce bu işleri organize etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ALKIŞLAR AKÇAABAT'A...
Tebrikler... Akçaabat'ta kusursuz bir uluslararası festival organizasyonu, hemen ardından hazırlanıp açıklanan Uluslararası Akçaabat Resim Çalıştayı. 
Bu tür etkinlikler Akçaabat kadar Trabzon şehri içinde çok önemli. 

 Ne diyelim, bunların hem kurum hem de idareciler olarak düşünülmesi ve halka sunulması ve akabinde başarı ile sonuçlandırılması takdire şayan işlerdir. 
Belli ki bu işlerin bir mimarı var. 
Akçaabat Belediyesi bu tür organizasyonlarda çok başarılı. 
Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve bu işlerin mimarı yılların tecrübesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu'nu tebrik ediyoruz...