AK PARTİ'DE KRİTİK İLÇELER

Ak Parti Trabzon teşkilatının kongrelerine geri sayım başları..

İl yönetiminin teşkilatlardan sorumlu başkan yardımcısı Uğur Aydın, kılı kırk yarıyor..

Bu arada fazla lobi baskısından uzaklaşmak için de tatile çıktı.. Kısa tatilde, ilçeleri masaya yatıracak…

Bize gelen bilgilere göre, ilçelerde üç dönemini bitirenler değişiyor..

Ortahisar ve Of, bu anlamda değişecek. Diğerlerinde büyük bir çoğunluk göreve devam edecek.. Sadece kritik birkaç ilçe var…

Akçaabat, Düzköy, Şalpazarı, Beşikdüzü ve Arsin..

Bu ilçelerde, yeni başkanlarla yola devam edilebilir…

MUHARREM İNCE'NİN TRABZON AYAĞI

Herkeste bir merak..

Muharrem İnce, parti kuracak mı..?

Kurarsa, Trabzon ayağında kim olacak? Bir dönem Haluk Pekşen, İnce ile yol aldı..

Ancak sonra yolları ayrıldı.. Şimdi hiçbir platformda yan yana gelmiyorlar..

Böyle olunca, İnce’nin Trabzon ayağında kim olacağına dair ciddi bir merak söz konusu..

Trabzon ayağında CHP tabanının harekete geçirecek star bir isim yok..

Trabzon’daki CHP tabanı da tavanı da İnce’nin parti kurmasının hata olacağına inanıyor..

CHP kulislerinde derinlemesine bazı araştırmalar yaptık, İnce’ci birine rastlamadık..

O nedenledir ki İnce Karadeniz oluşumunu Rize’ye kaydırdı..

Yani İnce’ye Trabzon’da ekmek yok..

O KAYMAKAM NİYE VALİLİĞE ALINDI?

Of’ta herkes şokta…

İlçeye bir ay önce atanan Kaymakam Memiş İnan, valilik emrine alındı..

Bu bir görevden alma ama bir anlamda da değil.. Eğer görevden alınsaydı, bakanlığa çekilirdi.. 

Valiliğe alınması, hakkında bir soruşturma dolayısıyla olduğu yönündeki kanaatleri de kuvvetlendiriyor..

Of’ta konuştuğumuz herkes olayı sürpriz olarak nitelendiriyor.. Ak Parti ilçe başkanı Hakan Terzioğlu, detay bir bilgisinin olmadığını söyledi..

Muhtemelen ilçede şöyle bir kanaat hakim..Kaymakam’ın Of’tan geldiği ilçeden bir soruşturma geçirdiği yönünde ağırlıklı görüş var…

Valilik makamı da bu konuda hiçbir açıklama yapmadı.. İlçenin gündeminde ise bu durum var..

Sokak, Kaymakamın valilik emrine çekilmesini konuşuyor… Ve bu konuda yetkililer sustukça, hem kaymakam yıpranacak hem Of hem de devlet..

Trabzon doyurucu samimim ve gerçekçi bir açıklama bekliyor.. Demokrasi şeffaf yönetim demektir.

MUHALİF BASIN NEDEN ZORLUOĞLU’NU YAZMADI?

Dün Trabzon maalesef muhalif basında yine manşetlerdeydi. 

Trabzon Üniversitesi’nin eleman alımları esnasında adrese teslim alım yaptığı, özellikler arasına ‘İnsansız Hava Aracı (İHA) kullanım belgesi olan kişi’ şartı koyduğu yönündeki eleştiri gündeme bomba gibi düştü. 


Aslında İnsanız Hava Aracı denilince akla hemen TSK’nın kullandığı Trabzon’un evladı Selçuk Bayraktar imzalı büyük insansız hava araçları geliyor fakat günümüz olmazsa olmaz teknoloji aleti olan Droneyi kullanmak için de bu belgenin olması gerekiyor.


Bugün bu araçlarla sadece bir kez çekim  (15 dakika) yaptırmanın maliyeti 1000 TL civarında. Buradan bakınca hak verilebilecek bir alım gibi gözükse de işe alınan kişinin kardeş üniversite KTÜ’de  bir akrabasının öğretim üyesi olarak görev yapması tartışmaları alevlendirdi. Şık gözükmedi. Dileriz bu konu yeniden değerlendirmeye alınır. 

Tabi ki bir tarafta Trabzon Türkiye gündemine böyle hoş olmayan bir haberle gelirken diğer taraftan Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ, TRABSU ve TULAŞ şirketlerine 100’ün üzerinde işçi alımı yaptı ve alımlar gerçekten hakkaniyetli bir şekilde yapıldı.

Bunu biz demiyoruz sınavlara girenler kendileri söylüyor. 
 

Malesef kötü bir durum olunca manşetlere taşınan Trabzon’un böylesine liyakatlı alımlarda Türkiye gündemine gelmemesi bizi çok şaşırtmadı. 

Çünkü yaygın medya genelde sansasyonel ve yıpratıcı haberlerde 1 tek kişi bile olsa manşete taşırken böylesine tartışmasız alımları gündemine almıyor.  

Çünkü Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde işçi alımları artık eskisi gibi tartışılmıyor, çünkü liyakat ön planda tutuluyor. İşe göre adam alınıyor, adama göre iş aranmıyor. 
Son olarak TİSKİ ve TULAŞ eleman alımları yapıldı.

Sonuçlar açıklandığında kimseden ‘Bize haksızlık yapıldı, onun adamı girdi, bunu adamı alındı’ şeklinde bir eleştiri gelmedi. 
Ne başvuranlardan ne de muhalefetten. 
Başkan Zonrluoğlu göreve geldiğinde alımlarla ilgili bu açıklamayı yapmıştı. 


Kesinlikle şeffaf liyakatlı ve gerçekten alınacağı işe göre beceri mülakatından geçecek isimler arasından alınacak demişti. 
Son alımları da bu şekilde yaptı ve gerçekten gerek sosyal medyada gerekse de kamuoyunda büyük taktir kazandı. 

ATAMAN’DAN ADAYLIK AÇIKLAMASI 

Dün bu köşemizde Büyükliman Bölgesinde önümüzdeki dönem genel seçimler için milletvekili adayılığı hususunda Atilla Ataman isminin teveccüh gördüğünü yazmıştık.

Ataman kendisine gösterilen bu teveccühten duyduğu memnuniyeti dile getirerek bir açıklamada bulundu. Ataman şu ifadeleri kullandı: Öncelikle başarılı yayın hayatınızın devamını diler, saygılar sunarım. Trabzonumuzun yakından takip edilen 61Saat.com haber sitesinde 11 Ağustos 2020 tarihinde yayınlanan şahsımla ilgili "Büyükliman milletvekili adayı" yorumu için teşekkür ediyorum. Bu yüce göreve layık görülmeyi ben de çok kıymetli buluyorum.

Ancak, açık ve net olarak ifade ederim ki; kesinlikle herhangi bir yere aday olmadığım gibi içinde bulunduğum şartlar da bu duruma engeldir. Siyasetle ilgili olarak olabilecek yegane pozisyonum Meclis Üyeliği gorevimdir.

Bu görevi de başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bana güvenenlere karşı mahcup olmadan tamamlamak ve Trabzon 'a sürem ile sınırlı olmak kaydı ile Ak Parti Meclis Üyesi ve Meclis Başkanvekili olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu'nun ekibinin parçası olarak hizmet etmektir.

Ak Parti milletvekili adaylığı şahsım için değil daha önce de aday adayı olmuş, Eşim Suna Kepolu Ataman için değerlendirilecek bir husustur. Aracılığınız ile okurlarınıza kamuoyuna arz ederim.

CHP GENEL MERKEZİ'NE ZORLUOĞLU İÇİN NE DEDİ?

Millet ittifakının Trabzon’da iki ilçe belediyesi var. Biri iyi parti’den Yomra.. Diğeri, CHP’den Beşikdüzü..

CHP genel merkezi, yerel yönetimler birimi, partisinin ilçe belediye başkanlarının büyükşehir ile ilgili ilişkilerini rapor haline getiriyor..

Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Ak Partili büyükşehir belediyesi ile uyum içinde çalıştığını bütün birimlerinin ilçe belediyesinin bütün taleplerini yerine getirdiğini rapor etti.. 

İlçede büyükşehir ile uyum içinde çalıştıklarını da belirtti.. Burası büyükşehirin burası ilçenin diye hizmette hiç ayırım yapmadıklarını da raporuna yazdı..

Uzun, Zorluoğlu’nun yaklaşımlarını ve hizmette ayırım yapmayan özelliği ile tam bir devlet adamı olduğunu da belirtti.  
Bu arada dün Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu, Ramis Uzun’u makamında ziyaret etti..

Uzun raporda söylediklerini bir kere daha sesli olarak Zorluoğlu’nun yüzüne söyledi.. İkili arasındaki samimiyet, sanki ayını partinin belediye başkanlarıymış izlenimi de verdi..