HALK GÜNÜNDE NİYE ANKARA'DAYDI...

Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı uzun zamandan bu yana istikrarlı şekilde Salı günleri Meydandaki tarihi belediye binasına halk günü yapıyor. Artık her Salı bu rutin çalışması vatandaş tarafından da biliniyor. Bilindiği gibi de büyük bir ilgi görüyor.. Geride bıraktığımız Salı güne halk günü nedeni ile vatandaşlar tarihi binaya gitti ama başkan ile görüşemedi. Oradaki yetkililer Başkan Ankara’da dediler. Şu sıralar bir belediye başkanını yanında iki üst düzey bürokratı olduğu halde Ankara’ya gitmesi tabi milletin merakına neden oldu. Özellikle de biz gazetecilerin.. Kısa bir araştırma yaptık, üç sonuca çıktık.

Birincisi, raylı sistem ile ilgili olarak Bakan Cahit Turhan’a makamında sistemin bütün ayrıntısı anlatıldı. O’nun için Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Ankara’daydı..

Bir iddiaya göre ise, Kanuni Bulvarında yapılan çalışma.. Önceki gün bulvarın bir bölümünde iş makinelerinin çalıştığı görüldü.. Bunun için Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Karayollarına gitti.. İddiaya göre, müteahhide istihkak alacağı nedeni ile bir çalışma yapması, ondan sonra ödemenin yapılması ile ilgili teknik bir görüşmeye gitti.

Ve son iddia ise ilginç.

İddia o ki, hatırlanacağı üzere belediye otobüslerinin bilet satışında, belediye kasasına girmeyen para ile ilgili olarak, danıştaydaki davaya başkan katıldı..

Biz üç olasılığı sıraladık.

Başkanın aniden Ankara’ya gidişinin başka bir sebebi de olabilir. Bu üç ihtimalin dışında. Tabi, bunu en iyi başkan bilir, dedikoduların bitirmek içinde geçen Salı niye Ankara’daydı açıklar söylenti biter.

VE CHP ADAYINI BELİRLEDİ

CHP hem Ortahisar’da hem de Büyükşehir’de adayını belirledi… Kesin gibi bir kararla Ortahisar’da eski mimarlar odası başkanı Salih Akyüz… Büyükşehir’de de KTÜ Makineden prof Dr Burhan Çuhadaroğlu..

Burhan Çuhadaroğlu’nun adaylığı biraz net değildi. Parti Sibel Suiçmez’e gitti.. Suiçmez Araklılı hemşerisinin kapısının çalışmasının daha doğru olacağını söyledi.. Salih Akyüz ise dün 61saat’e yaptığı açıklamada büyük olasılıkla aday olacağını söylemişti..Şimdi CHP bu iki ismi resmileştirecek. İl Başkanı Güzide Uzun iki arkadaşımız da aday adayı dedi.. Ancak parti kulislerinde artık bu iki isme rakip çıkmaz diyenler de var.Hele ki, Sibel Suiçmez de Burhan Hocayı işaretledikten sonra.. Bilindiği gibi Burhan Hoca, Volkan Abi’nin ikinci kez aday olup seçimi kaybettiği o yerel seçimlerde Volkan Abi’nin de desteğini alarak aday oldu. Ancak iş Ankara’dan döndü.. Şimdi de öyle olabilir mi..? İhtimal dahilinde değil..Bir kaç derin CHP’li dostumuz Burhan Hoca’nın işe tamam dedi bize.. Bakalım öyle mi olacak

AKUSTİKTE DÜNYA MARKASI AMA...

Trabzon Devlet Tiyatrosunun yıkılacak binasının yerinde yeni bir kültür merkezinin yapılması ile ilgili olarak Azeri Mimar Aysel Hüseyinova’ya proje çizdirilmesi Trabzon sanat ve kültür dünyasında tartışılmaya devam ediyor.. Hüseyinova’nın tiyatro binasında akustik planlama konusunda dünyada bir numara olduğu biliniyor. O nedenle, Azeri mimara proje çizdirilmiş olabilir. Zira, googolden Hüseyinova’nın adı yazıldığında akustik konusunda O’nun üzerinde bir bilim insanının olmadığı söyleniyor. Hal böyle olunca tiyatroda da akustik önemli bir faktör olarak öne çıktığında proje Hüseyinova’ya çizdirilmesi kadar doğal bir şey yok.. Ancak, akustik konusunda bu denli yeterli bir mimarın çizdiği proje tartışılıyor. Projenin son aşamasında ise Cengiz Çolak’ın bir dahli olmuş… Projede Osmanlı izleri de olsun.. Mimara öyle denince binanın tepesine kubbe konulmuş… Bakalım böyle kubbeli mi kabul edilecek..

TARTIŞMA UZADI ODA VAZGECTİ...

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, dün bir hayli hararetli geçti. Yoklama ve Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirmesi ile başlayan toplantı daha sonra soru ve cevap bölümü ile devam etti. Soru-cevap bölümünde Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Cahit Erdem, ASKF Başkanıda olması hasebiyle, Trabzon’da yapılması düşünülen veya yapılacak olan spor sahalarını gündeme taşıdı. Boztepe'deki eski köpek barınağının olduğu bölümde yapılacak olan sahayı gündeme taşıyan Erdem, burada şimdilik belediyenin kendi imkanlarıyla alanı düzleyebileceğini ve çizgileri çekebileceğini söyledi. Bu öneriye Başkan Gümrükçüoğlu’da sıcak baktı. Ancak espriydi peşinden yaptı. Başkan Gümrükçüoğlu, “ 500 sahada yapsak Cahit Erdem 500 daha ister” dedi. Bu sözleri meclis üyelerini gülümsetti. Ardından Erdem’de gülümseyerek çocukları olumsuz etkenlerden kurtarmak için bu şekilde isteklerde bulunduğunu söyledi.

Meclis tabi hep böyle gülümsemelerle geçmedi. Gündem dışı soru ve cevap bölümü uzayınca meclis üyelerinin bazıları da gerildi. Bu durumu dün siz okuyucularımıza haberleştirerek duyurduk. Başkan Gümrükçüoğlu tartışmayı sakinleştirdikten sonra yerel seçimleri de hatırlatarak kısa bir süre kaldığını bugüne kadar uyumlu bir şekilde geldiklerini ve bundan sonra böyle devam etmesi gerektiğini söyledi. Ancak meclisin uzaması ve Yaşanan bu Tartışma belki de en çok Ak Parti Grup Başkanı Muhammet Sait Gürsoy’a yaramadı. Gürsoy, soru ve cevap bölümünde daha önce söz istediğini belirtmiş ve başkan Gümrükçüoğlu’da bu durumu not almıştı. Ancak hem meclis uzayınca hem de tartışma çıkınca söz alma isteğinden vazgeçti. Gürsoy’un vazgeçmesi ile meclis gündemine geçildi.

TRABZONSPOR'A YENİ SPONSOR GELİYOR

Trabzonspor'da bu aralar hummalı bir sponsor arayışı var.

7.5 Milyon Dolar'dan imzalanan QNB Bankasının reklamı önümüzdeki sene sona eriyor.

Konu kapsamında Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu bir yıl önceden kolları sıvadı.

Geçtiğimiz hafta sponsorluk görüşmesi için Fransa'ya giden Ağaoğlu yavaş yavaş istediği sonuçları alıyor.

Bu hafta da bir sorti yapan Ağaoğlu maça kıl payı yetişmişti.

3-4 firma ile görüşmelerde bulunan Bordo Mavililer bu sponsorluk işini erkenden bitirip maddi açıdan nefes almak istiyor.

Bu konuda tek yetkili isim ise Başkan Ağaoğlu, gidiyor görüşüyor iş bitirmeye çalışıyor. Bundan dolayı da her programda, röportajında "nerede uyandığımı bilmiyorum" diyor.

Ağaoğlu'nun bu denli çabası Aralık ayındaki seçimlerde yeniden aday olacağına dair işaretler veriyor. Bizden söylemesi..

EYÜP ERGAN’IN MECLİS ÜYESİ ARKADAŞLARI

Eyüp Ergan, özel idare varken Yomra’nın il genel meclisi üyesiydi. Şimdilerde meclis üyesi arkadaşları Ergan’ın, Yomra Belediye başkanlığına adaylık için bir adım atmasını istiyormuş. Ergan bilindiği gibi İbrahim Sağıroğlu’nun Ak Parti’den aday gösterildiği dönem de belediye başkan adayıydı. Ancak parti Sağıroğlu’ndan yana tavır koydu. Ergan o günden bu yana Yomra ile ilgili olarak ilgisini alakasını hiç eksik bırakmadı. Eski ilçe başkanı olarak vatandaşın sorunlarını takip etti, çözebildiklerini çözdü. Şimdi de Ak Parti’de güçlü bir lobisi olan eski il genel meclisi üyesi arkadaşlarının Yomra’dan adaylık ile ilgili ısrarları karşısında ne yapacağı merak konusu oldu?