ZORLUOĞLU KALİTEYİ SEVİYOR

Evet ülke zor durumda, evet tasarruf tedbirleri var, evet yatırımları yaparken dikkat etmeliyiz, ama özellikle sanatsal etkinlikler anlamında sanat şehri Trabzon’da bir şeylerin aşılması gerekiyor.

Dün gece Türkiye’nin değil dünyanın önde gelen Piyanistlerinden besteci Tuluyhan Uğurlu ile ülkemizin en önemli tarihi eserlerinden kimine göre 1500 kimine göne 3000 yıllık Kızlar Manastırı’nın açılışı gerçekleştirildi.

4 yaşından beri piyano çalan ve dünyanın ünlü sanatçıları tarafından parmakla gösterilen Uğurlu ülke için önemli bir değer. KTÜ’de bir kaç kez konser vermiş ve salon hınca hınç dolmuştu.

Kızlar Manastırı’nın açılışı için seçilebilecek tarihi o mistik ortama en güzel yakışacak isim kim deselerdi uyacak en güzel isim Tuluyhan Uğurlu denilebilirdi.

Kısa da olsa bu güzel sanat ziyafeti için ve sanatçı tercihi için güzel organizasyon için Trabzon Büyükşehir Belediyesini tebrik ediyoruz.

Sanata ve sanatçılarımıza yönelik her türlü etkinliğin her zaman destekçisi olduğumuzu da belirtmek isteriz. Böylesine önemli değerlerin şehrimize konuk olması gerçekten mutluluk verici.

Açılış programı ve organizasyonu Başkan Zorluoğlu ve davetlilerden tam not aldı.

2014 yılında dönemin Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun startını verdiği bu önemli eserin restorasyonun tamamlamak Başkan Zorluoğlu’na nasip oldu.

Zorluoğlu konuşmasında  özellikle Kültür Danışmanı Emre Gülsever’e gayretlerinden ötürü teşekkür ederken ‘Bizim Cimri Emre Bey ay sonuna kadar halka ücretsiz yapalım dedi ama bende üzerine 15 gün koyuyorum. 15 Ekim’e kadar Kızlar Manastırı ücretsiz olarak ziyarete açık olacaktır’ dedi.

Bu arada organizasyonu ve  ikramı Trabitaş elemanları yaptı ve şehrin en iyi organizasyon firmalarını aratmadı.

URBAİN, ŞEHRİN VE TRABZONSPOR TARİHİNDE..

Trabzonspor camiası ile taraftarının sevdiği, saydığı, kucakladığı her zaman kişiliğini zirvede tuttuğu teknik adam Belçikalı Urbain Breams vefat etti…

Urbain, şehrin ve Trabzonspor’un tarihindeki yerini aldı. Ubrain denince akla, Türkiye kupasında A.Aker’de Bursaspor’un 5-1 galibiyeti gelir.

Kupanın ilk ayağında 3-1 yenilen Trabzonspor’un 5-1’lik zaferinde Urbain’in imzası vardır

Belçikalı hoca iki kez görev aldığı Trabzonspor’da medya ile de iyi geçindi. Tartışmadı..

Trabzonspor’un dengelerini iyi tuttu.

Ağır başlı, bilgi birikimi ile Urbain bir değer olarak görüldü..

Urbain’in en ilginç basın toplantılarından biri de şöyle oldu…

Beyaz kartonlar üzerine söylemek istediklerini yazdı ve eli ile yukarı kaldırarak öylece sessiz durdu.. Bu Trabzonspor’da yaşanan bir ilkti..

Bu arada Trabzonspor Kulübü kurumsal olarak Urbain’in cenaze töreninde olacak.

Bunun için kulüp ilgilileri Belçika futbol federasyonu temas kurdu..

Muhtemelen Urbain’in cenazesinde bir yönetici Trabzonspor’u temsil edecek.

ŞENOL GÜNEŞ NE YAPACAK?

Milli takımdan istifa eden Güneş ile ilgili olarak istifanın perde arkası önümüzdeki günlerde gün ışığına çıkar.. Bize gelen bilgilere göre Güneş, gerekli tazminatlarını aldı.

Şimdi, merak edilen Güneş’in mesleki olarak yol haritası ne olacak?

Yakın dostları ligler bitinceye kadar Şenol Güneş kendini unutturacak.

Tam inzivaya çekilecek. Spor kamuoyundan uzak duracak. Trabzon’a gelip ailesi ile vakit geçirecek.

Şenol Güneş’e, yurt dışından bir çok teklif gelebilir.

Bu anlamda Güneş’in menajeri olan Adnan Demir, Güneş’in hala Güney Kore’de saygınlığı olduğunu belirterek, Belçika’da basına Şenol Güneş’in istifasını değerlendirirken “Güneş, yurt dışında çalışabilir” dedi.

İYİ PARTİ’DEN AÇIK KAPI

CHP’nin kimi kanadına göre kendi istifa eden kimi kanadına göre istifaya zorlanan Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Mimar Y. Selim Bayram’ın siyasi yol haritası ne olacak?

Bağımsız olarak meclis üyeliğine devam eden Bayram için radikal CHP’liler partiden de istifa etsin diyorlar. Bayram ise benim siyasi kulvardaki duruşum belli. CHP’den istifa ettikten sonra bir başka partiye geçmem söz konusu değil dedi. Bayram meclis üyeliğini şehrin Trabzon’un ve bildiği doğrular ekseninde devam ettireceğini belirtti.

Bu arada kulislerden bir bilgi sızdı. Bayram’a İYİ Parti Ortahisar ilçesi, birlikte çalışalım teklifi getir(miş)

CHP İL BAŞKANINDAN RADİKAL ÖNERİ

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu aşı karşıtları ile ilgili olarak radikal bir öneri getirdi.

Dün sohbet ettiğimiz Hacısalihoğlu, aşı olmayıp koronaya yakalananların hastane masraflarını devletin karşılamaması önerdi.

Böyle bir uygulama sosyal devlet anlayışına uygun olur mu bilinmez ama aşı karşıtlarına da sert önlemler gerekiyor…

Öte yandan Hacısalihoğlu, Ekrem İmamoğlu’nun Trabzon’da ofis açmasını partide bir iki başlılık yaratmayacağını belirterek, İmamoğlu’nun bu hamlesini desteklediğini de belirtti.

TAMER KÜÇÜK VE HENDEK...

Trabzon’un sevilen ünlü yetenekli karikatürcülerinden Tamer Küçük Hendek Belediyesi'nden aldığı davet ile ilçede bir sergi açtı.

Bizim değerlere biz değer vermiyoruz ama değer verenler veriyor.

Hendek’teki sergisi büyük ilgi gören Tamer Küçük, yakında İzmir’de de sergi açacak.

Bu arada Sanat Evi, artık kapılarını açtı..

Eskisi gibi sanat evi cıvıl cıvıl. Tam zaman geçirilecek yer.