ORTAHİSAR’IN ADAYI AKYÜZ’ÜN TOPLANTISI

Millet ittifakının Trabzon’daki Ortahisar Belediye Başkan adayı. Mimar Salih Akyüz dün Sabah Zorlu Grand Otal’de Trabzon basını aracılığı ile, seçildiğinde Trabzon için Ortahisar için düşündüğü projelerin lansmanını kamuoyuyla paylaştı. 

Pazar sabahı olmasına rağmen toplantıya katılım oldukça iyiydi. Tüm yerler doldu. CHP Trabzon il Başkan Güzide Uzun’un rahatsızlığı nedeniyle geç kaldığı toplantıya CHP’nin Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, AK Parti’nin belediye meclisinde korkulu rüyası olan iki isim CHP’de Turgay Şahin, İYİ Parti’de ise Davut Çakıroğlu gibi meclis üyesi adayları toplantıda hazır bulundu. 

Akyüz 50 gündür sahadaydı ve sahanın yansıması, planladığı projeler, olması gereken hizmetler ve en son olarak gerçekten Vizyon denilebilecek projelerle huzura çıktı. 

CHP’de Salih Akyüz, Ortahisar için projelerini açıkladı10.00’da başlayan toplantı 12.40’ta sona erdi. Açıklamaların ardından basının çapraz sorgusundan da tatmin edici cevaplarla çıkan Akyüz toplantının sonunda  ilgilerinden ötürü Trabzon basınına teşekkür etti. Bazı basın mensuplarının soru sormak yerine Akyüz’ün projelerini destekler veya eleştirisel yönde uzun uzun yorumlar yapması dikkatlerden kaçmadı.

Toplantıda Akyüz’ün Kaymaklı bölgesine şelale ile Akyazı’ya hastane yerine koca bir yeşil alan, dönme dolap ve sosyal alanlar projeleri büyük beğeni topladı. 

Toplantıya katılan Salih Akyüz’ün eşi Selma Akyüz’de başından sonuna kadar eşinin konuşmasını Sosyal Medya hesabından canlı olarak yayınladı. 

TRABZONSPOR YERİNDEN  KOVULUYOR MU? 

Evet bu dün CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Salih Akyüz’n basın toplantısında dile getirilen bir konuydu. Akyüz Trabzonspor’un Kahramanmaraş Caddesi Garanti Bankası aralığındaki, en fazla iş hacmine sahip olan TS Clup mağazası binasına yaptığı ziyarette ilginç bir serzeniş ile karşılaşmış.

Çalışanlar ‘Bizi buradan çıkarmak istiyorlar’ diyerek Akyüz’a dert yanmış. 

Konuyu araştırdık, aslında o bine ile ilgili önceleri de birçok tartışma gündeme gelmişti. O binanın gerçek sahibi Mili Emlak’tır yani devlete ait bir binadır. 2017 yılı başı itibariyle de sözleşmesi bitmiş. Devir tasfiye komisyonu binanın gerçek sahibine devrini talep etmiş. 

Binanın milli eğitime tahsisi içinde resmi olarak yazı yazılmış. 

Ayrıca orada yasal olmayan bir durum da söz konusu imiş. Trabzonspor hakkı olmamasına rağmen binanın kafeterya bölümünü ikinci bir kişiye kiralamış. 

Önceleri İmamhatip Lisesi olarak hizmet veren binan şu anda yasalara göre Milli Eğitim’e tahsis edilmesi gerekiyormuş. 

İşin aslı bu şekilde. Yasalara göre şu anda Trabzonspor’un o binayı boşaltması gerekiyor, veyahut, yasalar uygun bir şekilde mümkünse sözleşmenin yenilenmesi gerekir. 

Tabi ki olması gereken şehrin göz bebeği olan Trabzonsporumuzun yasal bir şekilde orada durmasını sağlamaktır. 

Bunu için gereken ne ise yapılıp bu hukuk dışı kiralama hukuka uygun hale getirilmelidir. 

2017’den bu yana sözlemesiz orada nasıl duruyorlar, kira ödüyorlar mı, ödüyorlar sa hangi yasaya göre nasıl ödüyorlar, usülsüz kiralama var mı?

Bu soruların muhattabı olan Milli Emlak Müdürlüğü ve Trabzonspor Kulübü bakalım bu sorulara yanıt verecek mi? 

MHP’NİN AK PARTİLİLERİ COŞTURAN KONUŞMASI 

Cumhur İttifakı Ak Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu’nun proje lansman toplantısında yapılan konuşmalar arasında en çok alkışı alan konuşmalardan bir tanesi de MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım tarafından yapıldı. Tarım konuşmasında öylesine ince noktalara temas etti ki yüksek çoğunluğunu AK Partililerin oluşturduğu salon MHP’li başkanı coşkuyla alkışladı. Bizde o konuşmadan satır başlarını sizler için derledik;

-Tarihi bilmeyenler veya bizim tarihimize ortak olamayanlar beka sorununu bilemezler. 

-Türk milleti büyük bir badireyi atlatarak, son iki asrın en tehlikeli sarsıntılarını bertaraf ederek Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini inşa etmiştir. Bu sistemin yeniden tartışmaya açılamaması için 31 Mart seçimlerinde Ak Parti ve MHP’nin içinde bulunduğu bu Cumhur İttifakının kayıtsız ve şartsız

başarılı olmak mecburiyeti vardır.

  -Pusulada üç hilali görmesem oy vermem, Ak Partiye mi oy vereceğim gibi söylemlerde bulunan fitneciler, şunu iyi bilmelisiniz ki sadece Ak Partiye değil, içinde ülkücülerinde bulunduğu Cumhur İttifakına oy vereceksiniz.

- Cumhur İttifakını kayıtsız, şartsız, amasız, lakinsiz desteleyip, hiçbir adaya da ayrım yapmayacağız. Çünkü durum tahmin edemediğimizden çok daha vahim ve tehlikelidir.

-Bizim vatan sevgimiz nefes aldığımız zamanla irtibatlıdır. Biz onu kalbimizde değil ruhumuzla seviyoruz. Çünkü kalp bir gün durur ve her şeyi unutur ama ruh hiçbir zaman kaybolmaz ve sevmeye devam eder.

-Bir gün çocuğu kucağında başka bir ülke ararken, ayağına çelme takılmasını istemeyen herkes, Cumhur ittifakına sahip çıkmalıdır.

Biz sadece ülkede beka sorununu anlayanlardan tarafız. 

-Biz bizi kimin yönettiğine değil, sadece nasıl yönettiğine bakarız. Çünkü biz aslı bir, sözü bir, şerefli Türk milletinin Milliyetçi Hareket Partisiyiz.

Tarih bir gün şehadete susamış bir ülkücüden daha önemli bir silahın keşfedilmediğini mutlaka yazacaktır.

Allah yar ve yardımcımız olsun.

Kalın sağlıcakla.

Ne Mutlu Türküm Diyene.”

GENÇ PROJE EKİBİNE NE TALİMAT VERDİ 

ahmet metin genç. proje ile ilgili görsel sonucuOrtahisar’ın Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı Ak Partili Ahmet Metin Genç, seçim çalışmalarında farklılık yaratmaya devam ediyor. 

Engelli kardeşlerimizi bir an olsun unutmayan, sürekli halk ile iç içe olan, seçim çalıyşmalarının yanı sıra belediye faaliyetlerinin de aksatılmadan devamı için gayret gösteren Ahmet Metin Genç, gençlere ulaşmak adına Trabzon’un en büyük sinemasındaki tüm filmlerin öncesine de Önce Millet Önce

Memleket sloganıyla Trabzon’da gerçekleştirdiği 130 ayrı ziyaret karesinden oluşan mini klip ile vizyona girerek fark yarattı. 

Genç programda bir değişiklik olmaz ise 14 Mart Tıp Bayramı’nda proje lansmanını Zorlu Grand Otel’de gerçekleştirecek. Proje ekibi gece gündüz demeden çalışıyor. 

Çok renkli projeler hazırlandığının haberini alıyoruz. Genç proje ekibine verdiği talimatta her canlının yaşam hakkını ve özellikle insanımızın huzur ve mutluluğuna yönelik projelere hassasiyeti gösterilmesini istemiş. 

Bilindiği üzere Başkan Genç geçtiğimiz günlerde 5 yılını değerlendirdiği toplantıda, vadettiği birçok projeyi Büyükşehir ile yaşanan sıkıntılar nedeniyle hayata geçiremediğini dobra dobra söylemişti. Görünen o ki bu dönem öyle olmayacak, çünkü Genç Zorluoğlu ile uyum içinde çalışıyor ve her projesini

Zorluoğlu ile istişare ediyor. Dileriz bu böyle devam eder. 

TRABZON’DA SAHAYA YANSIMAYAN İTTİFAK 

Trabzon’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri ile ilgili İYİ Partili Atakan Aksoy ana muhalefet partisi ile yapılan ittifak çerçevesinde sahada çalışmalarını sürdürüyor. Fakat kendisini çok dillendirmese de İYİ Parti’lilerin büyükşehir seçimleri ile ilgili serzenişler de gün geçtikçe artıyor. 

Çünkü normalde ana muhalefet partisi olarak CHP büyükşehir seçimlerine girseydi Trabzon’da büyük bir kampanya yürütecekti, genel merkez destek verecekti. Fakat şu anda İYİ Partililer CHP’nin bu manada kendilerine sözlü destek dışında gerek sahada gerek propoganda da gereken desteği vermemelerinden muzdarip. 

Aslında bu eksiklik sokakta da hissedilmiyor değil, Atakan Aksoy’un kendi il başkanıyla, vekiliyle İYİ Parti merkezli çalışmaları haricinde ortaklarının milletvekili, il başkanı düzeyinde tam manada bir saha çalışması yapmadıkları sokakta da hissediliyor. 

Bu algıyı merkezde kıran kişi ise Salih Akyüz oluyor. Akyüz hem sahadaki performansı hem internet mecralarındaki mesajları hem de açıklamalarındaki kritik eleştirileri ile merkezde muhalefetin varlığını hissettiren isim oluyor.  Tabi ki ilçelerde bu manada boşluk yaşanıyor.

BAŞKAN USTA’NIN FARKI

ömer hakan usta ile ilgili görsel sonucuTrabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta seçildiğinden itibaren şoför esnafına verdiği sözleri bir bir yerine getiriyor. Dolmuş esnafıyla sık sık bir araya geliyor ve sorunlarını dinliyor. Sadece merkezde değil 18 ilçede şoförler odası başkanlarının sorunlarına da eğiliyor. 

Başkan Usta’nın bir özelliği varmış. Her UKOME toplantısı öncesinde ilçe oda başkanlarıyla istişare yapıyor ve sorunlarını UKOME’ye taşıyormuş. Ardından da çözümlerini takip ediyormuş. Herkes tarafından ilgi gören ve şoför esnafını temsilinde tam not alan Başkan Usta’yı AK Parti Trabzon

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu da unutmadı. Başkan adayı Zorluoğlu proje lansman toplantısında kürsüden trafik sorununu anlatırken ismiyle beraber, “İstişareye açık bir cemiyet başkanımız var onla beraber de güzel işler yapacağız” ifadelerini kullandı.

Yeni dönemde dolmuş esnafıyla beraber önemli projeler yapılacağına benziyor.

Özellikle de Maraş Caddesi meselesinin şoför esnafıyla istişare edilmesi konusu önemli.