FARUK ÖZAK KİMİN İÇİN 'SİYASETE GİRMELİ' DEDİ? 

2002 yılında sürpriz bir şekilde Ak Parti’nin teklifi ile siyasete giren bizzat R.Tayyip Erdoğan’ın daveti ile uzun bir düşünme devresinden sonra Ak Parti’ye ve siyasete evet diyen Faruk Özak, yakın dostu iş arkadaşı kankası, Erol Tuna’nın artık siyasete girmesi gerektiğini söyledi.

Hem de bunu kapalı kapılar ardından değil, dün  Erol Tunan’nın sahibi olduğu Hilton otelinin bir üstü konsepte yükselmesi ile ilgili kokteylde söyledi.

Özak artık Erol kardeşimiz siyasi kulvarda da görülmeli dedi,o anda salonda olan her partili ve yüzlerce kişi de Özak’ın Erol Tuna ile ilgili bu tespitini alkışladı.

Özak, Erol kardeşimiz artık siyasette de olmadı dedikten sonra, bir anısını da paylaştı.

Rahmetli Osman Yağrumdere’linin siyasete girmesinde, milletvekili olmasında dahli olduğunu belirten Özak “Sayın Cumhurbaşkanımıza o dönem Osman Yağmurdereli’nin siyasete girmesi ve Ak Parti’den milletvekili olmasını önermiştim oldu “dedi.

Tam da erken seçim öncesi Faruk Özak’ın Erol Tuna ile siyasete girmeli demesi elbette bugünden itibaren Trabzon siyaset gündemini belirleyecek gibi. Özak, Tuna için milletvekilliğini mi işaretledi yoksa, büyükşehir belediye başkanlığını mı.. Tabi konuşmasından sonra alandan yıldırım hızı ile ayrılan Özak’a bu soruyu soramadık. Tuna ise, Özak’ın siyasetle ilgili tespitine sadece gülümseme ile yanıt verdi.

Trabzon’da eğer, Süleyman Soylu yeniden ilk sırada aday gösterilmez ise Ak Parti’nin milletvekili sıralaması ile ilgili ciddi sıkıntı çekebileceği konuşulurken, hala Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan ile ilişkileri görüşmeleri dertleşmeleri üst düzeyde olan Faruk Özak’ın Erol Tuna’nın adını öylesine gündeme getirmiş olması mümkün mü?

CESARETLİ VE İYİ BİR YATIRIM

Erol Tuna, Hilton Oteli’nin birkaç statü ileri taşıdı. Ve güzel da yaptı. Cesaretli ve iyi bir yatırım ile Hilton artık eskisi gibi değil. Daha modern, daha donanımlı, mutfağı daha zengin, çevre güzelliği daha bir mükemmel. Odalar daha lüks, hizmet daha bir kusursuz.

Hilton bu hali ile görünmesi ve Trabzon’a geleceklere önerilmesi gereken bir otel oldu.

Erol Tuna, şehirde işini profesyonel yapan iş adamlarından.

Kabul etmek gerekir Koç ailesinin de iş disiplinini tam kavramış durumda.

Profesyonel çalışıyor. Profesyonel işine bakıyor. O nedenle de başarılı.

Hilton’un yeni statüsü  elemanların hizmet anlayışında da yansımış durumda.

Hilton’un birkaç üst statüye geçmesi Trabzon için kazanımdır.

Bu arada Tuna bir alanda da yatırım yapmaya hazır olduğunu belirterek bu konuda çağrıda bulundu.

Tuna, özellikle kuyumculuk alanında, Mardin’den bu alanda başarılı ustaların Trabzon’a getirilerek, Trabzon’daki ustalar ile birlikte yeni bir konsept çıkartılarak Türkiye’nin gündemine bu yeni konseptin oturtulması için her yatırıma hazır olduğunu ilan ederek çağrıda da bulundu.

MUHARREM İNCE 'BENİ YALNIZ BIRAKIN' DİYEREK...

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce dün özel bir uçak ile Trabzon’a geldi.

Bugün, Rize’de miting yapacak. İnce Trabzon’da partililerce karşılandı ve bazı ilginç ziyaretlerde bulundu.

Bu ziyaretlerin en ilginci yanında partililerin olmadığı ziyaretti. Konuyu biz kendi imkanlarımız ile araştırdık.

Meğer İnce Trabzon’da Abdüllatif Şener’in adını verdiği ve Şener’e yakınlığı ile bilinen birkaç önemli ismi ziyaret etti.

İnce, gittiği her yerde Şener’den böyle isimleri alarak ziyaretine gidiyormuş.

Trabzon’daki ziyaret de bu çerçeve içinde yapıldı.

İnce, Şener’in parti kurduğunda Trabzon teşkilatından  yar alanlara mı gitti yoksa başka birilerine mi…?

Bunu öğrenemedik ama, bu ziyaret, İnce’nin Türkiye sathında adam adama seçim çalışması yaptığının kanıtı.

GÜMRÜKÇÜOĞLU BORÇLANMA YETKİSİ İSTEDİ 

Uzun bir süreden bu yana bazı ödemelerini yapamayan, ihaleli işlerde ödemeleri geciktirdiği için sıkıntı yaşayan Büyükşehir Belediyesi, meclisten borçlanma yetkisi istedi.

40 milyon TSKİ, 10 Milyon da Büyükşehir belediyesi için borçlanma talebi, belediye meclisinden plan bütçe komisyonuna havale edildi.

Ak parti meclis grubu, bu borçlanma talebine evet denmesi içinde grup kararı aldı.

Muhtemelen Salı günü borçlanma talebi, mecliste görüşülecek.

Bu arada istifa ederek vekil aday adayı olan Mehmet Karaoğlu’nun yerine Ortahisar’dan Nusret Onur büyükşehir meclisine geldi.

AK PARTİ TRABZON'DA TEMAYÜL SIRALAMASI

Ak Parti’nin temayül sıralaması derken Trabzon’dan 21 Mayıs’ta YSK’ya sunulacak milletvekili aday sıralaması demek istemedik.

Kimin ne kadar oy aldığını tam tespit edemedik ama temayülde en fazla oyu alanlar aşağı yukarı belli oldu.

Mehmet Karaoğlu, Bahar Ayvazoğlu, Nihat Tosun, Ergin Aydın, İbrahim Kul, Cevat Birinci, Adnan Cevher, Ömer Topaloğlu, Yunus Karabela, Hatice Öztürk.

Bu isimleri takiben bölgelerinde Dündar Ayyıldız, Necmi Mazlum, Yasin Aydın, Abdullah Özer, Zehra Ermiş isimlerine de epey ol çıkmış.  

İhsan Günaydın, Süleyman Aydın ve Hızır Ali Deniz isimlerini de temayül öncesi ve sonrası sahanın tozunu attıran isimler olarak not edelim.

En çok merak edilen isimler arazında ise Nihal Koç, Meryem Güler ve İsmail Hacıoğlu isimleri oldu. Fakat tam sıralamayı kimse bilmiyor.

iminle görüşsek hepsi kendini ilk üçte söylüyor. Komisyondaki milletvekilleri kendilerine ulaşıp Trabzon’da temayüle giren iddialı isimlerin hepsine ya ilk 10’dasınız diyor ya da tatmin edici bir oy aldınız tebrik ederiz diyor. 

Fakat kim ne kadar oy aldı kim kaçıncı sırada kesinlikle söylenmiyor.  

Ancak, temayül sonuçlarının, asıl listenin belirlenmesinde çok da önemli bir ölçü olacağı sanılmasın. 

Bunu bir önceki temayül sonuçlarına ve sonrasında açıklanan listeye göre söylüyoruz. 

Bu arada, resmi olmamakla birlikte Trabzon aday adaylarının mülakatı, Cumartesi günü AK Parti genel merkezinde yapılacak. Ve bu mülakattan 18 kişi bir üst mülakata çıkacak.

AK PARTİ'NİN ANKETİ BAŞLADI 

Ak Parti’nin Trabzon’da milletvekili adaylığı için belirleyeceği isimler bazında anket çalışması başladı.

Anketörler önce ilçelerde anket yapıyor.

Sonra, merkeze Ortahisar’a gelecek.

Ankette, halka hiç milletvekili aday adayı olmayan isimlerde soruluyor.

Bu isimler arasında son derece ilginç simalar var.

Birkaç iş adamının ismi, tam bir sürpriz.

Bu iş adamlarından gerekli izni alamadığımız için isimlerini buraya yazmıyoruz.

Ama onlar her ne kadar biz siyasette yokuz deseler de eğer lüzum görülmesi halinde Cumhurbaşkanının direkt bu isimleri araması ile hayır diyebileceklerini hiç tahmin etmiyoruz. 

Ankette eski  vekillerde sorulan isimler arasında.

Milletvekili aday adayları ile ilgili bir anket çalışması genel merkezde ilk mülakat çalışması tamamlandıktan sonra yapılacağı da öğrenildi.