MARAŞ KAPANIYOR MU?
Trabzon’da bugünlerde gündem TİSKİ çalışması için kapatılan Kahramanmaraş Caddesi’nin bundan sonraki süreçte tamamen kapatılıp kapatılmaması.

Evet çok eski değil Uzunsokak Volkan Canalioğlu’nun belediye başkanı olduğu dönemde trafiğe kapatılmıştı. Sonrasında göreve gelen Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kapatılması gündeme gelen Kahramanmaraş Caddesi’nin trafiğe kapatılamacağını ısrarla söylüyordu. Şimdi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu geldi ve konu yeniden gündeme taşındı. Bazı kesimler, “TİSKİ çalışması yapılmak için cadde uzun süre kapalı kaldı. Bu da caddenin kapatılabilir olduğunu gösterdi” derken kimi kesim ise kapatılmaması gerektiğini savunuyor.

Esnaflardan destek veren de var istemeyen de. Başkan Zorluoğlu sinyalini verdi, bakalım Maraş konusunda nasıl bir adım atılacak. Eğer böyle bir durum olursa dolmuşlar ne olacak, otoparkların giriş bölümleri açık mı tutulacak gibi sorular da cevap bekliyor olacak.

BÜYÜKŞEHİR VE MEDYA TAKİP
Trabzon’da basın organlarında her gün bir haberi kesin çıkan kurumlar var. Bu kurumlardan bir tanesi de Trabzon Büyükşehir Belediyesi. İnternet sitelerine girildiğinde, gazetelere bakıldığında, sosyal medyada gezildiğinde sıklıkla haberler karşımıza çıkıyor. 


Haber takibi yapan firmaların istatistiklerine baktığımızda bu net bir şekilde ortaya çıkıyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi son bir yıl içerisinde 665 haber servisi gerçekleştirmiş. Yani yılın her gününe yaklaşık olarak 2 haber servisi denk geliyor. Kolay iş değil gerçekten…
Son bir yılda ulusal ve yerel medyada Başkan Murat Zorluoğlu ile ilgili 4.476 haber, Büyükşehir Belediyesi ile ilgili 6.456 haber, TİSKİ ile ilgili 1.086 haber yayınlanmış. 


Bunların yanı sıra sosyal medya hesabına büyük önem veren Başkan Zorluoğlu yüzlerce paylaşımda bulunduğu ve vatandaşların sorularına yanıt verdiği görülüyor. Yani medya konusunda Büyükşehir Belediyesi bir çok kurumu geride bırakıyor diyebiliriz.

ENSAR VAKFI KİMLERİ UNUTTU?
Trabzon’da geçtiğimiz gün Ensar Vakfı Trabzon Şubesi, Ali Şükrü Bey Kişisel Gelişim Atölye Projesi açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa vali, milletvekili, belediye başkanı, birçok müdür ile çok sayıda davetli katıldı.


Normalde açılışlara basın mensupları davet edilir ancak ilginç bir şekilde Ensar Vakfı bu açılışta herhangi bir basın yayın mensubunu çağırmadı. 

Ensar Vakfı başkanı aynı zamanda Ak Parti Trabzon’da il başkan yardımcısı olan Ömer Topaloğlu.

Kişisel gelişimden, etkili konuşmaya, hızlı okumadan, diksiyon ve hitabete kadar içeriği olan bir proje…

Trabzon’a faydalı olabilecek olan bu projede umarız bundan sonraki gelişmelerde basın yayın organları haberdar edilir…

Basın yayın mensuplarının davet edilmemesiyle ilgili ise Topaloğlu, neden basını davet etmediklerini şu şekilde açıkladı: "Biz bir proğram açılışını sınırlı sayıdaki katılımcılarla yaptık malum pandemi şartlarından dolayı. Basın mensuplarını, diğer kurum amirlerimizi, gönüllülerimizi ve halkımızı bu yüzden davet edemedik."

UĞURCAN’IN BAŞI BELADA, BIRAKMIYORLAR

Trabzonspor’un genç kalecisi Uğurcan Çakır’ın bu aralar telefonu susmak bilmiyor.

Trabzonspor’da gösterdiği performansla milli takıma kadar yükselen ve Avrupa’nın dev ekiplerinin dikkatini çeken Uğurcan Çakır için şu sıralar menajerler sıraya girmiş durumda. 



Başta Uğurcan’ın kardeşi Necdet Çakır’ı daha sonra oyuncunun babası Mustafa Çakır’ı ve bir ileriki seviye olarak da Uğurcan Çakır’a ulaşmaya çalışan menajerler oyuncuya sürekli vaatlerde bulunuyor.
Oyuncunun muhtemel transferinin olması menajerlerinde iştahını kabartmış durumda. Tanıdıklar aracılığıyla oyuncuya ve ailesine baskı yapan menajerler adeta oyuncuyu hayattan soğuttu. 


Geçtiğimiz günlerde Avrupa’dan bir firmayla sözleşme imzalayan Çakır ailesini bu aralar mesaisini menajerlere bu işin olmayacağını ve imzaladıkları şirketle iş yapacaklarını ifade ediyor.


AK PARTİ TRABZON’DA KONGRE HEYECANI YAKLAŞIYOR
AK Parti, Türkiye genelinde kongrelerini tamamladı ve en son Büyük Kongreyi de gerçekleştirerek süreci tamamladı. 



AK Parti Trabzon’da Of ve Çarşıbaşı kongreleri, Genel Merkez’in işaret ettiği adaylar haricinde başka isimlerin de aday çıkmak istemesinin ardından ertelenmiş ve bu ilçelere Genel Merkez tarafından atama yapışmıştır. AK Parti Of İlçe Başkanlığına Ahmet Çapoğlu, AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanlığına da Hakan Kocaman atanmıştı. İki başkan da yaklaşık 8 aydır görevlerinin başında. Hakan Kocaman’ın ikinci dönemi olduğunu da belirtelim. 

Son aldığımız bilgiye göre, AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu ve yönetimi iki ilçe özelinde de önemli temaslarda bulunarak sorunu çözüme kavuşturmuş durumda. İki ilçede de ataması yapılan başkanların adaylığında kongreye gidilecek ve tek liste ile kongreler gerçekleştirilecek. Ramazan ayından sonra yapılması planlanan kongreler ile sürecin tamamlanması bekleniyor. İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu’nun çözüm odaklı çalışmaları ve gayreti ile süreç sıkıntısız bir şekilde tamamlanacak.


ÇAKIROĞLU VE İSTİFASI…
Davut Çakıroğlu dün partisinden istifa etti. Peki istifa sürecinde ve öncesinde neler yaşandı? Süreci aktaralım. Bilindiği üzere Davut Çakıroğlu İYİ Parti’nin ilk seçilmiş ismi. İl başkanı olsun ilçe başkanı olsun hep sonradan yapılan seçimlerle göreve geldiler, kongrelerini sonradan yaptılar. 
Çakıroğlu takip ettiğimiz kadarıyla doğru bildiğini söylemekten asla geri kalmayan, meclisin en çok konuşan, açıklama yapan en fazla soru soran, halkın sorununu en çok gündeme getiren kamu menfaatinde gözetip bir çok olayı açığa kavuşturan belediye meclisini ve başkanı bu konuda yanlış yapmaktan zaman zaman alıkoyan bir isim…



Fakat ne yaptıysa partisi ile yıldızı bir türlü barışmadı. Gerek Trabzon’da gerek ilçelerde yaptığı açıklamalar kendi partisi tarafından eleştirildi. Kendi partilileri tarafından Çakıroğlu’nun aleyhine lobi yapıldı. Sonrasında Çakıroğlu il disiplin kuruluna sevk edildi. İl disiplin kurulu başkanı sevk edilme gerekçesini ve dosyanın usule uygun olmadığını hatta komik gerekçelerle dolu olduğunu belirtmişti fakat beşe dört oy birliği ile Çakıroğlu’na kınama cezası verilmişti.
Çakıroğlu kınama cezasına itiraz etti fakat genel merkezden parti genel başkan yardımcısı Trabzonlu hemşerimiz itirazını geri çek bu olay kapansın, kınama cezasına razı gel haberi gönderdi. Çakıroğlu kesinlikle disiplin cezası alacak, kınama cezası alacak bir hata yapmadığını belirterek dilekçesini geri almadı.


Böyle olunca belli ki genel merkez de usule uygun olmayan ve eksik, komik görünen dosya bir anda düzeltildi. Çakıroğlu genel merkezden de ceza alınca dün 11:30’da kendisine PTT kargoyla yazı ulaştırıldı. Dün öğleden sonra yaptığı açıklamayla da istifa eden Çakıroğlu herhangi bir partiden teklif almadığını bağımsız olarak meclis üyeliğine devam edeceğini belirtiyor.