TRABZONSPOR YEM Mİ EDİLİYOR ?

Trabzonspor canımız ciğerimiz bir tanemiz.

Ona zarar gelmesini istemeyiz tabi ki.

Zarar vereni de elimizde kızılcık sopasıyla kovalarız.  Bu şehrin ayarları ile yeteri kadar oynandı. 7-0’lar, 6-0’lar, 6-1’ler aklımıza gelmeyen daha neleri gördük sayenizde ey Muharrem Usta ve yönetimi.

Yetti artık. Verilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi. Menajerlerin eline yem edildi. Herkes sana “dur yapma” derken bildiğini yaptın.

Sabır, sabır, sabır diyerek Ersun seviciliği ile kulübün kuyusu kazıldı. Ardından Çalımbay hamlesi geldi. Ona da oyuncu alınmadı. Her açıklamasında bunu söylüyor. Yani yönetimine vuruyor. Bu bile düşülen durumun en basit örneklerinden

Trabzon’un gücü yetmeyecek transfer şovları yaptın.

Geleceğini bir gram düşünmeden. Şimdi ne mi oluyor. ?

Futbolcu takım arkadaşından borç isteyecek kıvama geldi.

Bu konu böyle uzar gider.

Doğru hamle yok denecek kadar az.

2 yılda tek doğru hamlen Burak Yılmaz maalesef!

Şapkanı artık önüne koy ve düşün.

Ben nerede hata yaptım, ne yapabilirim.

Zaten tren geldi geçiyor.

El sallamaya devam ediyoruz.


TRABZON MHP’DEN SAVAŞ TEPKİSİ

Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci tüm ilçelerdeki örgütlenmelerini sağlam bir şekilde oluşturup artık sahada en etkili şekilde olacağız mesajı vermişti.
Geçkiğimiz günlerde kendisiyle karşılaştık, Trabzon’daki bazı meseleler ile ilgili MHP’nin veya kendisinin suskun kaldığı yönündeki eleştirileri sorduk.

Birinci öncelikle şehir merkezi ile ilgili sorunlara MHP Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli’nin gerçekten eleştiri ve açıklamalarla hakim olduğunu belirterek ‘Evet biz etkili muhalefetiz, ama muhalefetin yeri, zamanı, dönemi vardır.



Şu anda birileri hafife alıyor belki ama ülkemiz savaş halinde. Ülkemizin sınır güvenliği için Mehmetçiğimiz 1000’in üzerinde teröristi etkisiz hale getirdi. Sınır ötesinde ülkemiz harp halinde iken bizim küçük meselelere takılmamız söz konusu olamaz. Bizim için önemli olan ülkenin birliği bütünlüğüdür. Gerektiği yerde gerektiği zaman en doğru en yapıcı veya eleştirisel sorgulamayı yapmasını biliriz.

Ama şimdi zamanı değil. Herkesin tek yürek olarak Türk Silahlı Kuvvetlerine destek olma zamanıdır’ dedi.

KONGERE NEDEN ERTELENDİ

Bilindiği üzere AK Parti Trabzon İl kongresi ile ilgili 3. Kez tarih açıklandı. Ve son olarak 25 Mart Pazar gününde karar kılındı. Aslında önceden açıklanan tarihler, taslak aşamasındaki plan üzerine ortaya çıkmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sürekli değişen gündemi nedeniyle tarihlerde değişti. Aynı gün bölgede hem Giresun hem de Trabzon kongresinin yapılacağından hesapla, en doğru tarih olarak 25 Mart’da karar kılındı.

Trabzon 25 Mart tarihinde hem Ak Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hem de Başbakan Binali Yıldırım’ı ağırlayacak.



Trabzon Havalimanında görkemli bir karşılamanın ardından Hayri Gür Spor salonuna kadar konvoy planlanıyor.
10 bin kişilik Hayri Gür Spor Salonu’nunun hem içinde hem dışında kurulacak platformlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanımız Sülelman Soylu, Enerji ve tabi kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, diğer bakanlar ve Trabzon

Milletvekilleri ile halka hitap etmesi bekleniyor.

Kongrenin 35 gün sonra yapılacak olması Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin de il yönetimini oluşturmak noktasında daha rahat davranmasına yol açtı.

Revi listelerini yeniden gözden geçiriyor, sorguluyor, soruşturuyor. Şu anda yönetimin yüzde 50’lik bir kısmını oluşturduğu yönünde bilgi aldık.

İstişarelerine devam eden Revi’nin son güne kadar listesinde oynamalar olacağı gözlemleniyor.

AK PARTİ’YE TRABZON’DA İKİNCİ MAKAM ARACI

Trabzon Ak Parti’di bilindiği üzere kadın kollarının kendine ait bir makam aracı genel merkez tarafından geçtiğimiz dönemlerde tahsis edilmişti.
Edindiğimiz bilgilere göre Trabzon’a Kadın Kolları Genel Merkezi’nden ikinci makam aracı gönderildi.

Kadın kollarına ikinci makam aracı gelince, Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu, iki aracın lüks olduğunu belirterek, eski araçlarının il gençlik kolları başkanı Sefa Küçükali’ye tahsis edilmesi yönünde fikir beyan etmiş.



Böylece Ak Parti’de hem kadın kollarının hem de gençlik kollarının birer makam aracı olmuş oldu.

İşin ilginç yanı ise Trabzon İl Başkanlığının ve Ortahisar İlçe başkanlığının kendilerine tahsisli araçları yok iken hem gençliğin hem de kadın kollarının birer araca sahip olmaları.
Bu da AK Parti’nin kadınlara ve gençliğe verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi.  

HANGİ İL BAŞKANI 3. KEZ KAZANDI  

Trabzon siyasetinin hem renkli hem de CHP’nin önde gelen isimlerinden Yavuz Karan’ın dikkat çekici bir özelliği var. CHP’de PM’ye seçilen Karan, 3. Üniversitesini okuyor. Hem siyaseti başarılı bir şekilde yapan, hem de elinde kitaplarla dolaşan eski CHP İl Başkanı, 3. Üniversitesini ise Uluslararası İlişkiler Bölünde okuduğunu öğrendik. 

Henüz 1. Sınıfta olan CHP PM üyesi Karan, bu bölümü de bitirirse 3. Diplomasına sahip olacak. 

Bu şekilde kendisini geliştirmeye devam eden Karan’ın 3. Üniversiteyi bitirdikten sonra 4.’yü adım atar mı henüz bilmiyoruz... Ancak başkan bu hızla giderse 4-5’de olabilir tabi, neden olmasın?

Hem öğrencilik, hem siyaset, hem de ticareti bu şekilde başarılı bir şekilde yürüten Karan’a biz de öğrencilik hayatında başarılar diliyoruz...

BÜYÜKŞEHİR İÇİN ORTAK ADAY?

2019 yerel seçimleri yaklaşırken partilerinde birbirileri arasındaki yarış kızışmaya devam ediyor.

Seçim çalışmalarını hızlandıran Trabzon’daki partiler esnaf ve STK  ziyaretlerinin yanı sıra kendi aralarında da ziyaretler gerçekleştiriyor.

Bugün Saadet Partisi Trabzon il Başkanı Cevat Kurt , Demokrat Parti Trabzon il Başkanlığına ziyaret gerçekleştirdi.

İki parti arasında güzel diyaloglar yaşanırken toplantının bitmesine yakın parti başkanlarına Büyükşehir Belediyesi için ortak bir aday çıkaracak mısınız diye sorduk.

Bir süre sonra sessizlik olduktan sonra Demokrat Parti il Başkanı Ercan Şılbır bunun mümkün olabileceğini tarif eden ifadeler kullandı.

Ancak Cevat Kurt’ta öyle bir hava sezemedik. Cevat Kurt ortak aday olmayacağını ancak Saadet’in çıkardığı adayın etrafında toplanılırsa bir ittifakın olabileceğini belirtti.

Bu konuşmalar sırasında Cevat Kurt “Türkiye’de iki parti var biri Saadet Partisi diğeri diğer partiler” ifadesini kullandıktan sonra ortamda hafif bir gerginlik boy gösterse de kibar bir şekilde toplantı sonlandırdı.

Görünen o ki Saadet Partisi Trabzon’da ortak aday çıkarmayacak, kendi çıkardıkları adaya destek arayacak.

Diğer partilerde neler olur bunu da bize zaman gösterecek.

MHP’nin yerelde bir ittifaka gitmeyeceğini MHP Trabzon İl Başkanı açıklamıştı. CHP ile İYİ Parti’nin bir ittifakı söz konusu olabilir, bunu da zaman ve o zamanki durum gösterecektir.