ORTAHİSAR AK PARTİ’DE MEĞER…!

Ak Parti Ortahisar ilçe başkanlığına seçilen Selahattin Çebi’nin ilçe yönetimi ile ilgili ne kadar övücü değerlendirmeler yapılıyorsa da bir o kadar sert eleştiriler de yapılıyor. Bu da ilçenin fokur fokur kaynadığını gösteriyor. Son derece ilginç söylentiler var. Bu söylentilerin en önemlisi partinin eleştirilerin odağındaki yıpranmış bazı isimlerin kendine yakın isimleri yönetime aldırdığı yönünde.

Bu isimlerin geri planda Çebi’nin yönetimini şekillendirdiği iddiası aldı başını gidiyor.

Ve tabi il delegeleri… İl delegelerinin il seçimlerinde oy kullanmayacağı gerçeği varken Çebi’nin tercihleri de bayağı eleştiriliyor. Mesela partinin kendi deyimi ile hamalı olan Hasan Şener’in sosyal medyasından paylaştığı görüşleri, partinin sessiz çoğunluğunun sesi olduğu yönünde.

İşte Hasan Şener’in paylaşımı:
“Siyasette vefa olmadığının bir örneğini de Ortahisar ilçe başkanlık seçimin de görmüş bulunduk. 2003 yılından bugüne kadar bütün kademelerinde görev aldım ve her türlü ameleliğini yaptığım Ak davamda il delegesi dair gösterilmeyişimin bizlere partimizin ihtiyacının olmadığındandır diye düşünüyorum. Sayın İlçe Başkanı Selahaddin Çebi her türlü eleştiriye ve yoruma açığım. YOLA ÇIKTIKLARIMIZI YOLDA BULDUKLARIMIZA DEĞİŞMEDİK ama bizi değişenler var…”

SEZGİN MUMCU ABLUKA ALTINDA…

Ak Parti il başkanı ve adayı Sezgin Mumcu kulislerden gelen bilgilere göre tam abluka altında.

Buna futbol deyimi ile pres altında. Hem de adam adama.

Sezgin Mumcu’ya özgür iradenle hareket et diyen üst düzey parti yöneticileri el altından yönetime isimler önererek, kesinlikle almasını istiyorlar.

Bu da Sezgin Mumcu’ya şaşırtmış durumda… Mumcu her ne kadar pres altında olduğunu hissettirmese de canı sıkkın.

Bu konuda makamında kendini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanına dert yansa da Mumcu bu tür yakın pres içinde olacağını tahmin etmeliydi.

Mumcu’nun büyük bir gizlilikle yürüttüğü yeni yönetiminde mevcut il yönetiminden yer alacakların da şöyle bir ruh halleri var.

Bizi ihtiyacı varsa söyler biz yönetimine al demeyiz. Bu da Mumcu’nun işini zorluyor gibi.

TEMEL ALTUNBAŞ’IN KÜSKÜNLÜĞÜ

Ortahisar ilçe başkanıyken ilginç bir şekilde kongreden önce görevinden alınması, kongreye kongre günü kongre başladığında çağrılması Altunbaş ve severlerini üzdü. Altunbaş’ın bu küskünlüğünün partiye veya kendisine zarar verip vermeyeceği de tartışılmaya başlandı. 

Bu konuda parti kulislerinde Ahmet Metin Genç’in devreye gireceği söyleniyor. Sonuçta Çebi’nin en büyük destekçisi ve yön vereni genç.

Bilindiği gibi Genç’in ilk belediye başkan adaylığında Temel Altuntaş’ın çok büyük ısrarı vardı. O dönemi bilenler Temel Bey’in resmen akıntıya karşı kulaç salladığını ve kararlılığı ile Genç’in aday olmasına büyük katkı sağladığını belirtiyorlar.

Şimdi, o kesim diyor ki görev ve sorumluluk sırası Genç’te…

Öte yandan bir başka ilginç iddia ise Genç’in Altunbaş ile arasının açık olduğu siyaseti bırakma eğilimi yönünde Altunbaş'ın karar aldığı. Çok ayakları yere basmayan bir iddia olsa da böyle bir şey dillendiriliyor. 

Ancak, Cumhurbaşkanının Trabzon’a geldiği gün, bazı eski Ak Partililer ile kongre salonunda bir araya geleceği bunların arasında da Temel Altunbaş’ın olduğu belirtiliyor. Diğer isimler ise şunlar; Ali Rıza Akdeniz, Mustafa Yanmış, Mustafa Aygün, Niyazi Sürmen ve 28 Şubat başörtü mağdurlarının Trabzon’daki mücadele insanları…

Bunların arasında kadınlar da var.

YOK BÖYLE SADAKAT…

Demokratik Sol Parti’nin Trabzon’da ısrarla ayakta durmasını sağlayan il Başkanı Hadiye Solmaz, partiye sadakati ile şehirde parmakla gösteriliyor.

Adeta tek başına partinin sorumluluğunu yüklenen Hadiye Solmaz maddi manevi partisine sahip çıkıyor. Özellikle CHP içindeki istifalardan sonra tabanda da benzer kopmaların olacağını tahmin eden Hadiye Solmaz partisinin iktidarda olduğu dönemde il binasından çıkmayanların şimdilerde partiye gelmeye çekindiklerini de belirtti.

Solmaz, önceki gün parti binasına gitti, temizliğini yaptı, camlarını sildi ve şu çağrıyı yaptı:

“Ülkemiz Cumhuriyet Tarihinin en zor dönemlerini yaşamaktadır.
Her zor dönemde D.S.P. göreve gelmiştir.
Ve ülkemiz için, milletimiz işçimiz köylümüz için gerekli mücadeleyi en iyi şekilde vermiştir.
Bu nedenle yine kolları sıvadık.
Çocuklarımız, torunlarımız, ülkemiz için bütün demokratik solcuları ve D.S.P.’de bakan olmuş, milletvekili olmuş ülkesini vatanını seven herkesi demokratik solda Atatürk’ün çizgisinde, Ecevit kültürü alan, cumhuriyet değerlerine sahip çıkacak herkesi Demokratik Sol Parti’ye davet ediyorum.
 Başka Türkiye yok.
 Ve Türk Milletini kabul edecek besleyecek başka bir ülke de yok.
 Demokratik Sol Parti sayesinde çok iyi ve güzel mevkilere gelen kıymetli kişileri vefa borcu ödemeye davet ediyorum. Herkese saygılar sunuyorum…”

İLÇE BAŞKANININ DİSİPLİNE SEVKİNİ İSTEDİ

Trabzon İYİ Parti’yle ilgili ilginç kulis bilgileri gelmeye devam ediyor. Hatırlarsanız, Yomra İlçe Başkanlığının talebiyle Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Partili üyesi Davut Çakıroğlu disipline sevk edilmiş ve kınama cezası almıştı.

Çakıroğlu’nun kınama cezası, Disiplin Kurulundan oy birliği ile değil oy çokluğu ile alındığını da bu noktada hatırlatalım.

Çakıroğlu da kendisi ile ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle Yomra İlçe Başkanı Zekeriya Akgül’ün disipline sevkini istedi.

Çakıroğlu, seçilmiş yani Belediye Meclisi üyesi olduğu için aslında böyle bir hakkı var. 

İYİ Parti Trabzon İl Yönetimi ise Çakıroğlu’nun bu isteğine uzun bir süredir karar veremediği söyleniyor.

Yani ne Çakıroğlu’nun istediği gibi Akgül’ün disipline sevki sağlanmış, ne de bu talep geri çevrilmiş. Yani hala karar aşamasındalar.

Bakalım ileride bu konuyla ilgili farklı bir gelişme yaşanır mı? Onu da zaman gösterecek. Ancak il yönetimi, Yomra İlçe Başkanlığını, disiplin talebine kısa sürede olumlu yanıt verdiğini de hatırlatalım… 

OTO GALERİCİLER SİTESİ SATILIYOR

Trabzon Büyükşehir mülkiyetinde bulunan Ortahisar ilçesi Sanayi Mahallesi'nde, 14 bin 215 metre kare üzerinde, 40 adet Oto Galeri ve 1 adet sosyal tesisi satışa çıkarıyor.

Satış işlemi Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edildi. Ancak maddeyle ilgili söz alan CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin’in sözleri meclis üyelerini gülümsetti.

Şahin, “Bu tip belediyelerin üzerinde kambur olan mülklerin satışına bende sıcak bakıyorum. Satılmasından yanayım. Ama bu CHP’li belediye olsa AK Partili meclis üyelerinin hiçbiri onay vermez,  “Hayır bu satılmaz devletin malı” derdi. 

AK Partili meclis üyelerinin bu sırada, CHP’li meclis üyelerinin de AK Partili belediyelerde satışlara karşı çıktığını söyledikleri duyuldu. Satış ile ilgili şu bilgileri verelim; 4’te 1 peşin oranında geri kalanı 2 yıl taksitli satış yapılacak. Ayrıca burada ki alıcıların, Galericilik faaliyeti ile ilgilenmesi gerekiyor. Yani herkes satış işlemine her vatandaşta giremeyecek… 

Galericilik faaliyeti ile iştigal edenlere satılacak. Bizim de arzumuz orada sadece galericilik işiyle iştigal edenler gösterecek.