BU KORİDOR KİMİN!

Abdülkadir Uraoğlu’nun Karayolları Genel Müdür oluşu elbette Trabzon’da memnuniyetle karşılandı. Çünkü, özellikle karayolları konusunda Trabzon’un ihtiyaçları ve beklentileri ile ilgili en gerçekçi gerçeği en iyi bilen biri. Uraloğlu, Bakan Cahit Turan ile yakın mesai arkadaşlığı yaptı.. O, Turan’a, Turan da O’na, teşkilatta yani Karayolları Genel Müdürlüğünde en çok güvendikleri birbirine sırtını rahatlıkla dönebilecekleri sırt sırta verecekleri bir konumdaydılar… Mesai arkadaşlıkları ve karşılıklı güven duygusu şimdi onları bakan ve genel müdür olarak bir araya getirdi… Bakan Turan kendisine bakanlık verildiğini öğrendiği an, hemen Uraloğlu’nu aradı.. Ankara’ya atla gel.. Uraloğlu Ankara’ya geldi… Bakan Turan O’na üç makam önerdi, bu üç makam benim için hayati ve hangisini istersen orada görevlendireceğim. Uraloğlu da Karayolları Genel Müdürlüğü dedi.. Çünkü, bu işe daha yatkın bu konuda daha liyakatlı ve teşkilatı biliyordu. Abdülkadir Uraloğlu ile makamında bir araya gelen arkadaşımız Ali Savaş’ın bize aktardığı gözleme göre yeni genel müdürün bu göreve gelmesi kurumda da büyük bir destek gördü.. Kurum üst düzey çalışanlarının Karayollarının A’dan Z’ye bütün birimini tanıyan yaşayan biri olarak atamanın tam yerinde bir karar olduğu görüşünde.

Çiçeği burnunda genel müdürün, genel müdürlük katındaki makamının bulunduğu koridor adeta bir çiçek bahçesine dönmüş durumda. Arkadaşımız Ali Savaş, Uraloğlu’na şunu dedi… Ne zaman resmi ziyaretinizi Trabzon’a yapacaksınız… Cevabı ilginç oldu… Cahit Bey, bakanımız Trabzon’a ilk resmi gezisini yapmadan benim gelmem doğru olmaz…. İşte nezaket, işte işin kuralını bilen bir bürokrat.. Ve işte, Trabzon hassasiyeti…

TRABZON AK PARTİ'DEN FLAŞ ANKARA ÇIKARTMASI

Trabzon Ak Parti il ve ilçe teşkilatları belediye başkanları bugün Ankara’ya çıkartma yapıyor..Sabah saatlerinde Ankara’da başlayacak olan çıkartmada bütün Trabzonlu bakanlar milletvekilleri ziyaret edilecek. İl Başkanı Haydar Revi, bütün bir teşkilatını aldı, otobüse koydu ve Ankara’ya getirdi. Gün boyu Ak Parti heyetinin Ankara’daki ziyaretlerini size aktaracağız… Revi, Trabzonlu bakanlara ellerinde dosyalar ile gidecek. Trabzon’un beklentileri ve ihtiyaçlarını dile getiren dosyalar 4 bakana da teslim edilecek.

Ankara çıkartmasının hem bir seçim sonrası değerlendirme ile bakanlara ve milletvekillerine hayırlı olsun ziyareti kapsamında olacağını belirten Revi, bu tip ziyaretlerin sık sık gerçekleştirileceğini belirtti. Revi bu arada ilerleyen günlerde 4 Bakanın da Trabzon’da katılacağı bir toplantı düzenlemeyi de planladıklarını belirtti..

SOYLU VE MORAL MOTİVASYON

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la Erdoğan Bayraktar’ın çevre ve şehircilik bakanlığı döneminde mesai arkadaşı olan Sadık Soylu, yeniden Çevre ve Şehircilik Bakanlığında bakan danışmanı oldu. Soylu, bakanlık katındaki odasına yerleşti. Henüz odası tam dizayn olmadı ama mesaisini bakanlıkta sürdürüyor.. Sadık Soylu’nun önemli bir rahatsızlığı vardı… Özel tedavi ile Soylu eski sağlığına kavuştu. Tam gün mesaisini artık bakan Kurum’un başarısı için harcıyor.. Bakanlık katındaki odası yine Trabzonlular ile dolup taşıyor. Soylu, Trabzon’la ilgili hassasiyetini ilgisini devam ettiriyor. Sadık Soylu’nun eski sağlığına da kavuşmuş olması moral motivasyonunu en üst düzeye de çıkarmış durumda.. Arkadaşımız Ali Savaş Soylu ile de makamında Ankara’da birlikte oldu… Trabzon’un bütün sorunlarını yakından takip eden Sadık Soylu’nun kapımız bütün Trabzonlu dostlarımıza açık, yeni dönemde Trabzon için güzel şeyler olacak dedi.

YILDIRIMHAN NE BEKLİYOR?

Ankara kulislerinde özellikle bürokraside kimin ne olacağına dair bir beklenti var. Bakanlıkların birleşmesi, bazı kurumların kapatılması, kurumların bakanlıklar arasında dağılımı derken havuzda bir çok kişi birikti ve yeni dönemde kimin nerede görev alacağına dair bir belirsizlik devam ederken Mazhar Yıldırımhan, kadrosu üzerinde kalarak şimdilik kendisine verilecek görevi bekliyor. Ankara kulislerinde Yıldırımhan için iki görev konuşuluyor. Valilik ve bakan yardımcılığı… Cumhurbaşkanı nezlinde ciddi bir referansı ve bilinirliliği olan Yıldırımhan’ın asılında gönlünde yatan aslan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı. Ancak muhtemelen Bakan yardımcılığı Yıldırımhan’a daha bir yakın.

BU İSİM ORTAHİSAR İÇİN ÇOK KONUŞULACAK..

Bugünden sonra, bir isim, Ak Parti’nin Ortahisar Belediye Başkan adaylığı için çok konuşulacak.

O isim Selim Çelenk.

Çelenk, devlete hizmette uzun yıllar görev yaptı.. Başarılı ve istikrarlı bir dönem de geçirdi.. Şimdi Ankara kulislerinde Çelenk’in ağırlıklı olarak Ortahisar Belediye başkan adaylığı konuşuluyor. Cılız da olsa Akçaabat Belediye başkanlığı da seslendiriliyor. Çelenk ise kulislerdeki bu konuşulanlara yorum yapmıyor… Biz görev adamıyız nerede görev verilirse orada çalışırız demekle yetiniyor.

BİR HACISALİHOĞLU KLASİĞİ..

Hayrettin Hacısalihoğlu klasiği futbolcu sözleşmelerinin imzalandığı mekanların seçiminde hemen kendini gösterdi. Yıllar önce, Başkan Sadri Şener bir uluslarası maç öncesi UEFA kabul gecesini Ayasofya’nın bahçesinde vermişti… Ünal Karaman’ın imza töreni, İstanbul’da G.Saray adası ile Kadıköy açıklarında yatta imzalanmıştı. Zamanın Başkanı M.Ali Yılmaz hem Fener’in hem de G.Saray’ın çok istediği Ünal’ı Trabzonspor’a almış, imzasını da iki kulübün manevi değeri olan mekanların karşısında attırmıştı. Sadri Şener yine bir Avrupa kupası maçında şimdi yerinde yeller esen Forum AVM’nin yerinde bulunan Süleyman Restorant’da o dönemin en önemli karı koca sanatçıları Noyan-Noyan diye tanınan Engin ve Sevda Noyan’ı getirerek, piyano resitali ile Avrupalı konukları ağırlamıştı… Bu geleneği, şimdi Hayrettin Hacısalihoğlu sürdürüyor. Önce yat limanında imza ardından Ayasofya’da… Hacısalihoğlu bir daha sözleşme olursa ki olacak gibi onun yerini de bu kez Atatürk köşkü olarak tespit edecek gibi…

Peki, bu durum kamuoyunda nasıl karşılanıyor..

Büyük bir destek görüyor..