CELİL HEKİMOĞLU’NDAN BEKLENEN AÇIKLAMA

CHP’nin Ortahisar Belediye Başkan adayı olacak mı diye gündeme bir anda oturan iş adamı Celil Hekimoğlu’ndan beklenen açıklama geldi.

Bir anket şirketinin Ortahisar için yaptığı çalışmada adı açık ara farkla önce çıkan Celil Hekimoğlu’na CHP genel merkezinin adaylık için öneri getirebileceği konuşulmaya başlanmıştı.

Tabanda ve siyasi kulvarlarda bir hayli dikkat çeken bu gelişme bir anda Trabzon’un meselesi oldu. Bir çok kulvarda çeşitli tartışmalar oldu.

Bir kesim, Hekimoğlu yarım bıraktığı işi tamamlasın, Trabzonspor başkanı olsun derken bir kesim de, siyasete atılarak belediye başkanı olmasını şehrin kazanımı olarak değerlendirdi.

Tabi, merak edilen konu ise Celil Hekimoğlu’nun ne diyeceğiydi. Hekimoğlu, diyeceğini dedi ve siyasette yokum diyerek görüşünü belirtti. Ancak açıklamasında kendisine belediye başkanlığını yakıştıranlara da teşekkür etti.

İşte Hekimoğlu’nun açıklaması.

“Değerli Dostlar,
Son günlerde basında bir siyasi partinin belediye başkan adayı olabileceğim şeklinde haberler çıkmaktadır, öncelikle beni böyle onurlu bir görev için layık gören herkese teşekkür ederim. Şunu açık yüreklilikle belirteyim ki “siyaset” hiçbir zaman gündemimde olmamıştır ve olmayacaktır.
Benim tek hedefim kardeşlerim ve çalışanlarımızla birlikte omuz omuza vererek “HEKİMOĞLU DÖKÜM A.Ş.” firmamızı Trabzon ve Türkiye’nin gurur duyacağı bir “Marka” haline getirmek ve babamızın bize bıraktığı bu emaneti daha yukarılara taşıyıp ona layık olmaya çalışmaktır.
2018 yılının bizim için üretim, satış ve yatırım olarak büyük bir atılım yılı olması için gece gündüz çalışıyoruz. Yeni yılda Scania, Volvo gibi dünya devi müşterilerimize ilave olarak Daimler Mercedes, Ford Otosan gibi büyük firmalarla da anlaşmalar imzalanmış ve 2018’in yeni bir atılım yılı olmasını öngörüyoruz.
Bizim misyonumuz yüksek üretim, yüksek kalite, rekabetçi , yatırımcı bir firma olarak insanlara iş kapısı ve ülkemize döviz kazandırmaktır.
Saygılarımla…”

Hekimoğlu bu açıklaması ile CHP’nin planını bozdu mu?

Hiç sanmıyoruz.

Zaman her şeyin doğru cevabını verecek.

MEHMET ONGAN HARIL HARIL NEYE ÇALIŞIYOR?

Trabzonspor eski yöneticisi, divan üyesi Mehmet Ongan şu sıralar harıl harıl çalışıyor.

Neye mi? Trabzonspor’un mali portesi ile ilgili rakamlar üzerine. Ongan’a bazı gazeteciler de yardımcı oluyor ve mali tablo ile ilgili bütün detay bilgileri alıyor.

Peki, Ongan bu bilgileri ne yapacak?

Önce duyarlı bir Trabzonspor kongre üyesi olarak bilgileniyor.

Sonda da Aralık genel kurulunda bir konuşma yapacak. Bu konuşma için hazırlanıyor. Bu tür genel kurulların kadrolu konuşmacıları belli nedenlerden ötürü artık yok.

Serdar Bali, TFF bölge müdürü olduğu için konuşamıyor.

Özkan Sümer artık yaşlandı, kürsü stresi O’nu zora sokabilir.

Geriye Mehmet Ongan kalıyor. Ongan da Aralık genel kurulunda yapacağı konuşmadaki performansı ile seçimli genel kurulda aday olup olmayacağının da sinyalini verecek.

USTA AH KEŞKE...

Muharrem Usta, Katar’da Katar kafilesinde yer alan Trabzonlu misafirleri ile kaldığı otelde sabah kahvaltısı ve dinlenme anında yaptığı sohbetleri, yazılmamak ve bir yerde söylenmemek kaydı ile yaptığı için biz de burada bunları aktaramıyoruz.

Ama biliyoruz ki o sohbette bulunanlar eş dost sohbetinde Usta’nın dediklerini yakınlarına anlatacak. Anlatsınlar ki, Trabzonspor’da dönen dolaplar bilinsin.

Yönetimlerin başarılı olmaması için kimlerin ne operasyon yaptıkları da bilinsin. Trabzonspor’da hala adamına göre Trabzonsporluluk anlayışı devam ediyor. Ve dün de yönetimlerin duvara çarpması için ne yapılıyorsa, aynısı şimdi Usta’ya yapılıyor.

Ve Usta buna şaşmış kalmıştı. Usta bunu deyince, Eyüp Aşık aklımıza geldi. Aşık, Trabzonspor’a başkan adayı oldu. Ciddi ciddi de çalıştı. Ve bir gün ani bir karar ile basın toplantısı yapacağını duyurdu.

Cemiyetin salonuna gitti, Aşık gazetecilerin huzuruna çıktı, aday olmayacağını açıkladı. Sonra özel sohbetimizde Aşık’a sorduk… “Siz ki Özal’a partisinde muhalif oldunuz, Trabzonspor’a başkan adayı olmadığınızı açıkladınız ne gözünüzü korkuttu…”

Aşık’ın o gün verdiği cevap bir iğrenç Trabzonspor gerçeğidir…”Bana öyle birileri geldi öyle birileri haber yolladı ki başkanlık sevdasından vazgeç Trabzonspor’da öyle bir güç vardık ki, takımı sahada mağlup eder. Her türlü entrikayı çevirir ve iki hafta sonra kaçma kaçarsın buradan… Bunun için başkan adaylığından vaz geçtim…”

GÜMRÜKÇÜOĞLU SOKAKTA!

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, son aylarda daha fazla sokakta.

Hem de tek başına bazen yanına bir iki kişiyi alarak.

Hafta sonları da Trabzon sokaklarında.

Tabi bu pek alışık olunmayan durum birçok yorumları da beraberinde getiriyor.

Nasıl ve ne şekilde yorum getirirse getirsen, Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun sokağa inmesinden hem halk memnun hem de gözlem yaptık, başkanın kendisi.

Bu arada ilginçtir, dikkatimizi çekti, Gümrükçüoğlu sokakta, gelen talepleri de zaman zaman kendi yazıp not ediyor.

Eskiden yaz Zahid, not al Ahmet derdi. Şimdi ise bazen cebinden not defterini kendi çıkarıyor kendi yazıyor. Bu da olumlu ve takdirlik bir gelişme

HAYDAR REVİ MERAK EDİLİYOR

Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi yeniden aday olacak mı?

Aslında Revi genel merkezden işareti almış durumda ama genel merkezin ani karar değişiklikleri nedeni ile pek sır vermiyor.

Ak Parti kulislerinde Revi’nin yeniden adaylığı kadar merak edilenler var.

-Yeni yönetiminde mevcut yönetimden kim olacak

-Yeni bir yüz olacak mı?

Bunlar merak edilenler elbette. Ama daha çok merak edilen ise, Revi’nin doğal olarak da Ak Parti il teşkilatının basın sorumlusu kim olacak?

Onur Emre Sarısoy, vatani görevin yapmak üzere, Trabzon’dan ayrılacak.

Bu nedenle, Sarısoy’un yerine kim gelecek öyle merak ediliyor ki, gazetelerin kulis köşelerinin de belli başlı konusu olmuş durumdu.

Sahi, Revi kendine ve teşkilata kimi basın sorumlusu olarak alacak.

Kulislerde çok isim geçiyor.

Ama ittifakla bir isim üzerinde durulduğu söyleniyor.

Gençlik kollarından gelme şu anda Karadeniz Gazetesi’nde de aktif olarak çalışan genç bir arkadaşımızın adı öne çıkıyor.

Bakalım zaman ne gösterecek.

YAPILAN KONGRELER YOK HÜKMÜNDE OLABİLİR

Ak Parti’nin Afyon kampında medyaya bazı bilgiler sızmaya başladı.

Bu zamana kadar yapılan bütün kampların genel sorunu, milletvekillerinin bürokrat isyanı yine tekrar etti.

Milletvekilleri bürokratların çoğunun telefonlarına çıkmadıkları, işleri süratli halletmedikleri yönünde ifadeleri, gündemi belirledi.

Kampta, terörle mücadele konusunda, Bakan Süleyman Soylu’nun detaylı bilgi vermesi, özellikle hassas bölgelerdeki Ak Parti milletvekillerinin konu ile ilgili sorularını detaylı ve ikna edici cevaplaması Soylu’nun bu kampta en başarılı bakanlar arasında yer almasını sağladı.

Kampta, yaylalardaki kaçak yapılaşma ile ilgili olarak özellikle Akdeniz ve Ege’deki milletvekilleri de kendi bölgelerindeki yaylalardaki kaçak yapılaşmalara da çözüm getirilmesini istediler.

Kampta en ilginç gelişme ise, bu zamana kadar yapılan bazı ilçe ve il kongrelerinin yok sayılması. Bu konuda her an bir genel merkez kararı, illere tebliğ edilebilir.

Bu iller arasında Trabzon olur mu? Olursa kimseye sürpriz gelmesin.

Özellikle Tonya bu konuda mercek altında.