BÜYÜKŞEHİR ADAYI BELLİ OLDU

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile ilgili dün Ankara’dan gelen kulis bilgisi şu şekilde.
Eğer Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan veya Ak Parti genel merkezi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bir isim belirlememiş olsa idi, Erdoğan Bayraktar o açıklamayı yapmak zorunda kalmazdı.

erdoğan bayraktar ile ilgili görsel sonucu

Anketlerde zirvede çıkan, halkın istediği bir başkanı genel merkezin silmesi yerine o kişinin kendine bir açıklama yaptırılarak ‘Ben istemiyorum’ dedirtilmesi daha kolay ve risksiz bir yol.

Bayraktar bu açıklamayı kendi isteğiyle yapmamıştır. Birileri tarafından ‘Trabzon’da her kapı size çıkıyor ama bizim adayımız belli, lütfen bizim işimizi kolaylaştırın ve aday olmak istemediğinizi ilan edin’ denilmiştir.
Bayraktar’da partisini zor durumda bırakmamak adına, Trabzon’da seçimi yüzde yüzde kazanacağını bile bile kendini feda ederek aday olmayacağını açıklamıştır’

Evet bu çok ilginç ve taşların yerine oturduğu iddiaya göre Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ankara tarafından belirlenmiş ve reise sunulmuş.

Belli ki Ankara Trabzon için halkın dediğinden ziyade kendi bildiğini okuyacak ve buna bir senaryo hazırlıyor.

Belli ki Ankara Trabzon’u bu kez biraz hafife alıyor.

Bu söylemler AK Partililer tarafından dillendiriliyor fakat kimin göstereliceğini henüz kimse bilmiyor.

Belki de çok farklı bir isim Trabzon’a aday olacak ve herkes etrafından kenetlenecek.

GENEL MERKEZ ADAY ADAYLARINI UYARDI

Yerel seçimler yaklaşırken aday adaylığı süreci devam ediyor.
Genel merkez aday konusunda ince eleyip sık dokuyacak

ak parti genel merkez ile ilgili görsel sonucuBu süreçte genel merkez aday adaylığı konusunda kısıtlamaya gitmiyor.
Ama tüm teşkilata uyarı gönderiyor.
Bu uyarıları; “Büyükşehir belediye başkanınızı ve ilçe belediye başkanınızı sakın eleştirmeyin. Çünkü sizin eleştireceğiz belediyeler AK Parti belediyeleri.
Siz onları rakip görebilirsiniz ama aday olarak sizler de gösterilseniz o belediye başkanının yaptıkları ve projeleri ile oy isteyeceksiniz.
Hatta tüm adaylar Büyükşehir Belediye Başkanının ve ilçe belediye başkanlarının bugüne kadar yaptığı tüm projelerin detaylarını öğrensin. Hiçbir yerde takılmadan projeleri anlatın.

Çünkü Ak Parti adayımız bu projelerle birlikte oy isteyecek. Bu konuda sokakta dikkat ederken en fazla da sosyal medya paylaşımlarınıza dikkat edin. Hiçbir eleştirel paylaşım ve yorum istemiyoruz” ifadeleriyle aktarıyor.

Teşkilatın bazı isimleri bu uyarıları dikkate alırken bazıları ise adaylık için koltuk için bu uyarıları duymamazlıkan geliyor, rakipler olan belediye başkanlarını heryerde eleştiriyor. Genel merkez bu isimleri kesinlikle aday göstermeyecek.

HER PARTİNİN DESTEKVERDİĞİ ADAY ADAYI

Trabzon’da yerel seçim rüzgarlarının esmeye başladığı şu günlerde, büyükşehir için aday adayları bir bir isimlerini açıklamaya başladılar.

Bu isimlerden biri olan Türkay Gümüş, Büyükşehir Belediyesi Aday Adaylığını AK Parti’den açıkladı. Gümüş ile bir röportaj gerçekleştirdik.

Kendisi mühendis kimliğinin yanı sıra yönetim bilimlerinde master yapmış, farklı spor alanlarında faaliyet gösteren hayli aktif bir isim.

Röportajımız sırasında Gümüş farklı siyasi görüşlerden de destek aldığını belirttikten sonra; hatta tebrik için aramışlardı geri dönememiştim diyor ve TTSO Meclis Eski Başkanı Coşkun Erkuloğlu’na geri dönüş yapıyor. Erkuloğlu da açıkça Gümüş’ün adaylığından duyduğu memnuniyeti ve desteğini belirtiyor.

Bunun yanı sıra, İYİ Partili bir ilçe temsilcisinin de Gümüş’e aday olursan desteğimiz seninledir dediğini duyduk. Bakalım Türkay Gümüş’e yapılan bu destekler partisinde ve halkta teveccüh bulacak mı.

VE O İSİM BÜYÜK ŞEHİR İÇİN GELİYOR

Adı, uzun zamandan bu yana siyasi kulislerde ve Ak Parti tabanında, tavanında büyükşehir belediye başkan aday adaylığına geçen  Mazhar Yıldırımhan, Pazartesi günü istifa ederek adaylık başvurusunda bulunacak.

mazhar yıldırımhan ile ilgili görsel sonucu

Böylelikle Yıldırımhan aday olacak mı sorusunun cevabı da verilmiş oldu. Yıldırımhan dün gece Trabzon’a geldi, yakın arkadaşları ile durum değerlendirmesi yaptı, bazı STK’lar ile görüştü istişarelerde bulundu ve aday adaylığı için istifa kararına vardı.

Yıldırımhan’ın istifa ederek aday adaylık başvurusunda bulunacak olması ile Büyükşehir aday adaylık mücadelesi de ayrı bir renge bürünecek.

TRABZON’DAN KARS’A ADAY GİDİYOR

Trabzon Çevre il müdürü Ali Vedat Çiftçi de önceki gün Ankara’ya gitti, yarı istifasını verecek.

Çiftçi, Kars il belediye başkan aday adaylığına başvuracak. Karslı olan Çiftçi, taşrada en başaralı il müdürleri arasında yer alıyor.

ali vedat çiftçi ile ilgili görsel sonucu

Kars’tan ısrarla belediye başkan adaylığı ile ilgili olarak teklif alan Çiftiç uzun süre düşündü ve kararını verdi. Trabzon’da geniş bir çevresi olan Çiftçi Ak Parti’den aday adaylığı başvurusu yaptıktan sonra adaylığı kesinleşirse, Trabzon’dan bir çok dostu Ak Partili etkin isimlerin Kars’a giderek çiftçinin seçim çalışmalarına katılacağı da belirtiliyor.

GENÇ, YENİDEN ANKARA’YA GİDECEK!

Trabzon’un Büyükşehir olmasının ardından kurulan Ortahisar Belediyesinin, Pazarkapı’da ki Kentsel Dönüşüm alanında yapılan binası, hızla devam ediyor.

Özellikle yüksekliği nedeniyle eleştirilen bina ile ilgili gelen son bilgilere göre yüzde 65’inin tamamlandığı yönünde. Bu binanın yapımı hızla devam ederse ön görülen sürede bitirileceği aşikar ancak Belediye Binasının hemen yanında yapılması düşünülen yaşam alanı ile ilgili ise ne yazık ki biraz sıkıntılar var.

ahmet metin genç ile ilgili görsel sonucu

Belediye binasının yapımında ihtiyaç duyulan ödenek için Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç,  geçtiğimiz aylarda Ankara’ya gitmiş ve İller Bankasından krediyi koparmıştı. Bu noktada binanın yapımında her hangi bir hız kaybı yaşanmadı.

Ancak yukarıda da bahsettiğimiz yaşam alanının sıkıntısının da finansman noktasında yaşandığı kaydediliyor. Görünen o ki Başkan Genç, yeniden Ankara’ya giderek burayla ilgili finans sorununu çözmeye çalışacak. Hatırlanacağı üzere Ortahisar Belediyesi burada yapılması düşünülen iş yerlerinin bazılarını ihaleyle satmıştı. Ancak belirtmekte fayda var tabiki satışlar peşin değil. Ayrıca satılmayan yerlerde önümüzdeki dönemde yeniden ihaleye çıkması bekleniyor. Böylelikle burada yaşanan finansman sorunun çözümü bekleniyor.

Tabi her şeye rağmen bölgede yaşam alanının yapımının devam ettiğini de eklemekte fayda var...