BU FOTOĞRAF ÇOK KONUŞULACAK!

Trabzon’un İslamcı muhafazakar kanadın kanaat önderlerinden, Millet Partisi’nin uzun süre il başkanlığını yapan kendini;yazar, düşünce siyaset ve aksiyon adamı olarak tanımlayan Nurettin Dursun, yakınlarını ziyaret etmek için gittiği Tunceli’de siyası düşünce anlamında taban tabana zıt, Komünist Partisinin Tunceli Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim bürosuna gitti ve merak ettiği Maçoğlu ile tanıştı…

Hatta, sosyal medyada Maçoğlu’nun 450 Euro olduğu iddia edilen montunu sırtından istedi…

Maçoğlu da 150 lira ver vereyim montu sana dedi…

Dursun’un Maçoğlu ile bu samimi pozu öyle görünüyor ki, Trabzon’da gündeme oturacak gibi..

Nurettin Dursun’u aradık.. Maçoğlu ile ilgili izlenimini sorduk..

Çok tatlı, iyi niyetli gülen yüzü olan bir adam…

Benim de canım ısındı…

Dursun’a dedik ki, Tunceli’de oy kullansan Maçoğlu’na verir misin..?

Nurettin Dunsun, Maçoğlu’uun seçim bürosunda bu soruyu sordular..

Maçoğlu’nun yüzün şunu söyledim…”Düşüncelerimiz taban tabana zıt.. Ama bizin fikirlerinizi savunmanızda sağlıklı zemin oluşturulmasını isterim… Oyumu vermem…”  Dursun ile Maçoğlu çok yakın iki dost olduklarını söyleyelim..

Seçim sonrası Maçoğlu, Dursun’u Tunceli belediye başkanlık makamında beklediğini de söyledi..

SAHAYA DEĞİL TARLAYA İNDİ!

DSP’nin Trabzon Büyükşehir belediye başkan adayı Hadiye Solmaz alanlarda pek yok..

Çok da seçim çalışması yapmıyor.. Afişleme ise hiç yok…

Alanlara, sokağa inmeyen Hadiye Solmaz, köyünde tarlaya indi ve tarlasını belledi..

Üretim yapmak gereke diyen Solmaz, tarlayı bellerkenki fotosu ile bir siyasi mesaj da verdi…

Köyle tarlasını ekecek, üretim yapacak dedi…

Solmaz alanda yoksun eleştirimizi ise sessiz sedasız çalışmamı yapıyorum, basın bize uzak bir tek 61saat olarak siz haberimizi yapıyorsunuz..

Bu anlamda 61saat’e teşekkür ediyorum dedi..

AK PARTİ’NİN KORKTUĞU İLÇELER 

31 Mart Yerel Seçim seçim süreci tüm hızıyla devam ederken, AK Parti’ye yakın kaynaklar tarafından yapılan anketlerde tehlike çanlarının çaldığı 3 ilçe var, Her ne kadar AK Parti Trabzon Milletvekili ve Çevre Komisyon Başkanı Muhammet Balta 18 İlçeyi’de alacağız dese de özellikle onun bölgesi olan Büyükliman bölgesinde yer alan Çarşıbaşı ve Beşikdüzü ilçelerinde tehlike çanları çalıyor. 


Çarşıbaşı’nda Millet ittifakının adayı olan Mehmet Turan, Beşikdüzü’nde de yine Millet İttifakının adayı olan Ramis Uzun’un anketlerde önde çıktığı sonuçlar Balta’nın iddialı açıklamaları karşısında çelişki yaratıyor. 

Düzköy ilçesi ile ilgili de çeşitli iddialar var ama anketlere Düzköy değil de rekortmen ilçe Hayrat yansımış. 

AK Partiye  olan sadakati ile bilinen ve 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan bağımsız aday Mehmet Nuhoğlu’nun ilçedeki yoğun gayreti ve halkın kendisine yoğun teveccühü, anketlerde önde görülmesine neden olmuş olacak ki bu sonuçlar genel merkeze kadar yansımış. 


Şimdi Ak Parti bu 3 ilçe ile ilgili son virajda önemli hamleler yapmaya hazırlanıyor.

Bakalım bu hamleler işe yarayacak mı?

KİREÇHANE PAZARI VE FİYATLAR!
Kim düşündüyse harika.
Kireçhane köylüleri organik bir Pazar kurarak Trabzon’un gündemine oturdu..

Pazar günleri Kiraçhane’de adeta festival havası var..

Ürünler tap taze..

Tezgah oyunu yok..

Yapanı hemen facebook fenomeni Teoman kardeşimiz uyarıyor..

Geçen gözümüzle şahit olduk..

Bir tezgahta en öne konulan pazıların, çok iyi olmadığını gören Teoman, b tezgah sahibi kadını uyararak, tezgahından kaldırttı..
Dedik ya, her şey çok güzel.

Ancak fiyatlar konusunda artık ciddi bir serzeniş var.
Pazara gelenler yüksek fiyatların neredeyse market etiketlerine yanaştığı yolunda tespitleri oldu..

Hatta, haber merkezimize de bu konuda bir çok şikayet geldi.. Mesela, bir gözlemenin fiyatı.. Piyasa koşullarına göre çok yüksek.. Bu da bayağı şikayet konusu..

ÜLKÜCÜ PROFESÖR ÇİN’DEN DÖNDÜ

Karadeniz Teknik Üniversitesinin Edebiyat Fakültesi Halk Edebiyatı bölümü öğretim üyelerinden Prof Dr Kemal Üçüncü ülkücü kimliği ile tanınan bir bilim adamıdır..

Ancak Üçüncü’nün ülkücülüğü kendin has..Yani bildiği doğruları, söyleyen hareketin eksikliklerini de seslendiren bir özgür yapısı vardır..

Üçüncü, şu sıralar Çin’in uygun özek bölgesinde Türklere karşı yürütülen baskı ve zulüm ile ilgili olarak gelişmeleri yerinde görmek izlemek ve gördüklerini derlemek için Çin’e gitti…

Vatan Partisinin heyetinin içinde yer alan Üçüncü geçenlerde Trabzon’a döndü.. Şimdi izlenimlerini kaleme alıyor… Üçüncü’nün gözlemlerini kaleme alacağı yazısı OdaTV’de yayınlanacak.. Bakalım Üçüncü’nün gözlemleri ne.. ?

Yazısını 61saat.com ailesi olarak sabırsızlıkla bekliyoruz..

BÜYÜKŞEHİR’E MALİYE PROFESÖRÜ!
Murat Zorluoğlu, seçimleri kazanırsa, büyükşehir’in üst kadere görevlileri ile ilgili olarak önemli kıstasları olduğunu ve birkaç özellik sıraladığını biliyoruz.

Bunları bir hatırlayalım.

Ehliyet, Liyakat ve hakkaniyet.

Bu özelliklere sahip insanlarla yola çıkacağını.. Yetkiyi dağıtacağını..İstişare ve ortak akla önem vereceğini belirtti.

Bir de Belediye içinde Anonim Şirketler kuracağını da belirtti.

Ve yeni ekipte, Trabzon’un ünlü bir maliye profesörünün de görev alacağı kulağımıza geldi. İlgili profesörü aradık, şimdilik bir gelişme yok adamı yazmayın dedi.. Biz de yazmıyoruz..Bu ünlü maliye profesörü, emekli.. Özellikle şirketlerin mali yönetimleri ve iş geliştirmelerinde finans sorunları ve kaynakları üzerine  uzmanlaşmış bir isim..

Yani ehliyetli ve liyakatlı