ÜNAL KARAMAN BURAK’I SİLER Mİ?

Ne kadar acı bir başlık değil mi.

Malesef biz de yaşananların farkındayız. Dün Ünal Karaman ile tesislerde bir sohbet toplantısı gerçekleştirdik.

Karaman neredeyse tüm konularda çok samimiydi.

Neredeyse dedik…

Çünkü Burak Yılmaz konusu 2 defa kendisine üstü kapalı olarak soruldu.

Karaman yaşananlara öylesine bozulmuş ki yüzü düştü, soru karşısında üstü kapalı konuştu. Hiç de Ünal Hocanın tarzı değil di bu konuşma stili.

Burak ile ilk karşılaşması dün gibi akıllarda baba oğul gibi karşılaşmışlardı.

O da yaşananlardan dolayı takımın etkilendiğinin farkında.

Toplantıda ağzından şu cümle çıktı “kim parayla büyüyecekse bizden ırak olsun. Bütçe olarak büyüyen değil yürek olarak büyüyenlerle iş yapacağız.” dedi.

Gayet yoruma açık ve üstü kapalı bir cümleydi.

İdmanda da pek yan yana gelmediler diyebiliriz. Pozisyon gereği bir iki konuşma gerçekleşti aralarında.

Biz yorumu size bırakıyoruz.

Dileriz ki, Trabzonspor’un kılı kırk yararak taraftarı ile kazandığı bu paralar havaya uçmasın.

Doğru politika ve doğru kararlarla yönetilsin.

BÜYÜKŞEHİR İÇİN O İSMİ ONAYLADI
İddianın geldiği isimler Ankara’da meclisin önemli mevkilerinde. Aralarında Trabzonlu’da var Trabzonlu olmayan da.
Ve iddia o ki Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili kararını verdi ve bir ismi işaret etti.
Bu ismin kim olduğu sır gibi saklanıyor, fakat Ankara genelindeki hava Trabzon’da bir değişimin sinyallerini veriyor.
Kimler olabilir diye düşündüğünüzde ki eğer bu isim Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu değil se, şehrin tartışmayacağı, kimsenin karşı çıkmayacağı bir isim olacak.
Muhammet Balta ismi bir önceki seçimin en güçlü fakat son anda direkten dönen ismi, eğer bu isim düşülseydi aday gösterilmezdi denilerek eleniyor. Ayrıca meclisteki sandalye dağılımı nedeniyle artık fireye de tahammül yok gibi.
Eski bakanlarımızdan, Faruk Özak ismi de son dönemde çok fazla konuşuluyor, şehrin abisi rolündeki Özak herkes tarafından seviliyor, taktir görüyor ve tartışılmaz bir isim olarak gündeme geliyor. Kendisi her zaman olduğu gibi bu konuda da mütevazi.
Kesinlikle böyle bir niyeti olduğunu söylese de baskılar ve Ankara onu işaret edebilir.
Eski bakanlarımızdan başka bir isim de Erdoğan Bayraktar, Bayraktar ismi Ankara’da konuşulan isim olabilir mi? Sadece Trabzon’un değil ülkenin her yerinde çalışkanlığı ve hızlı icraatlarıyla öne çıkan bir isim. Kendisine yoğun bir baskı var ve anketlerde sürekli en üst sıralarda geliyor. Muhalefetin bile oy verebileceği bir isim. Çünkü icraat adamı.
Bir diğer akla gelen isim de eski milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Ankara ile temasları çok sıkı, anketlere henüz girememiş olsa da tabanın karşı çıkmayacağı hatta ‘Mağdur edildi’ dediği kabul görecek bir isim olarak ön plana çıkıyor.
Erdoğan’ın işaret ettiği isimler yukarıda saydıklarımızdan biri olabilir?
Tabi ki de Ahmet Metin Genç, Ortahisar Belediye Başkanı olarak Büyükşehre niyetini belli ediyor.
Ve şehirde de kendisi ile ilgili önemli bir algı çalışmasını başarılı bir şekilde yönetiyor.
Genç’i de yabana atmamak lazım.
TRABZON’DA HANGİ BAŞKANLAR DEĞİŞİR
Trabzon’un ilçeleri arasında özellikle Doğu’da çok değişim olmayacak gibi. Doğudan başlar isek, Of ile ilgili değişim olacağı yüksek sesle dillendirilirken, Arsin, Yomra, Araklı, Köprübaşı, Hayrat, Çaykara Dernekpazarı, Sürmene ilçelerinde başkanlar başka bir yere aday olmadıkları müddetçe bir değişiklik olmayacak gibi.
Zaten bu ilçelerde yapılan anketlerde de başkanlarla ilgili memnuniyet yüzde 80’lere varıyor.
CHP’den alınan Maçka ilçesi’nde de Genel Merkez anketlerinde Koray Koçhan’a olan güven yüzde 80’lerde, dinamik ve üretken kişiliği, hızlı icraatlarıyla Maçka’da önemli hizmetlere imza atan Koçhan’da yeni dönemin en iddialı isimleri arasında. Her ne kadar kendi partisinden isimler kuyusunu kazmaya çalışsa da sahada anlı açık bir şekilde ‘Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz’ diyerek hizmetlerini sürdürüyor.

Ortahisar’da Ergin Aydın ismi güçlü bir şekilde dillendirilmeye başlandı. Tabi ki Genç’in koltuğunu koruması ve Ortahisar anketlerinde güçlü çıkması Aydın’ın işini zorlaştırıyor, fakat değişim olacak denildiğinde en güçlü isim teşkilatların çok sevdiği Aydın olabilir. Burada ittifak söz konusu olursa MHP’nin Ortahisar adayına da dikkat çekmek gerekecektir. Tabi ki bu olursa konuşulacak bir şey.
Akçaabat değişimin istendiği ve anketlere memnuniyetin diğer ilçelere göre daha aşağılarda olduğu ilçe. Burada ilçe başkanı Emre Akgün’ün yoğun bir çalışması var, fakat MHP’de Akçaabat’a bu seçimde yoğun bir şekilde asılacak.
Çarşıbaşı ve Vakfıkebir ilçe belediye başkanları da anketlerde durumları iyi olan isimler arasında, Büyükliman’da olursa en öncelikli Beşikdüzü sonra ise Tonya ilçelerinde bir değişimin olabileceği ifade ediliyor. Düzköy ilçesini AK Parti bu kez daha yoğun bir şekilde eğilecek. Büyükşehir İlçeye önemli hizmetler katmaya devam ediyor, fakat mevcut başkan Abidin Çelik’in sert çıkıları halkın tutumunu mutlaka etkileyecektir.
Şalpazarı ilçesi MHP’de, ve halkla ilişkileri çok iyi olan bir isim görevinin başında. Belki istediği hizmeti alma noktasında zorluklar yaşadı ama son dönemde güzel işlere imza atmaya başladı. Bu nedenle Refik Kurukız makamını koruyacak isimler arasında yer alıyor, tabi ki AK Parti’ye transferi halen daha gündemde, eğer bu olursa koltuğu çok daha sağlamlaşır, yoksa çok sıkı bir yarışa hazır olmalı.
İL BAŞKANLIĞI İÇİN YOĞUN BASKI

Trabzon’da İYİ Parti’de bir görev değişimi yakın, yeni il başkanı kim olacak sorusuna çok isimler yazılıyor çiziliyor.
Fakat şehirde ismi her ne kadar Ortahisar Belediye Başkanlığı için geçse de etkili muhalefetiyle o koltuğu doldurabilecek en önemli isimlerin başında, meclis toplantılarında ve kamuoyuna yaptığı açıklamalar ile AK Partililer’in kabusu haline gelen Ortahisar Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu. Çakıroğlu şehirde yaptığı etkili muhalefeti le ana muhalefetinde önüne geçiyor ve gündem belirliyor.
İYİ Parti il başkanlığı için çok sayıda isim onu öneriyor ve tarafsız gözle de bakıldığında bu işi en iyi yapabilecek isim olarak öne çıkıyor.
Tabi ki aklında Ortahisar Belediye Başkanlığı yok ise.
CHP TRABZON’DA BELGELER ANKARA’DA

CHP Trabzon il Başkanı Güzide Uzun’un Yomra İlçe Başkanı ile olan sürtüşmesi, yerini her ne kadar sükunete bıraktı gibi görülse de iddialara göre Yomra İlçe başkanının ağzı dolu ve konuşamıyormuş.
Başka bir iddia da partinin paralarının har vurup harman savrulduğu yönünde.
Bu konuda CHP Genel Sekreteri Trabzonlu Mehmet Akif Hamzaçebi’ye çok ciddi belgeler ulaştırılmış. Ve bu belgelerde yapılan bazı gereksiz harcamalar yer alıyormuş.
Partinin önemli isimleri çok kısa sürede Trabzon’a bir tırpan vurulacağını iddia ediyor. Yeni il başkanı kim olur kulisleri de başlamış.
Meclisi bırakırsa Turgay Şahin ismi gündemde, ve tabanın da evet diyeceği bir isim.
Eski il başkanlarından Turgay Güngör ile eski ilçe başkanlarından Murat Özçilingir ismi de kulislerde geziyor.
Yine etkili isimlerden biri Hikmet Nuri Aydın’a milletvekilliği seçimlerinde büyük haksızlık yapıldığı gündeme gelmişti. Ve iddia o ki bu haksızlık oy oranlarına büyük ölçüde yansımış, Aydın’ın sıralamasını 3’te gören çok sayıda partili oyunu İYİ Parti adayı Hüseyin Örs’e verdiğini itiraf etmişti. Genel merkez bu manada günah çıkarmak için makamı da dolduracak Aydın isminde de karar kılabilir.
Tabi ki bunların olması için önce Uzun’un görevden alınıp alınmayacağının kesinleşmesi lazım. Belgeler eğer doğru ve ciddi ise kısa zamanda bu konu da bir hareketlilik mutlaka olacaktır. Eğer iftira var ise Uzun daha güçlü bir şekilde yumruğunu masaya vuracaktır.

YOMRA CEZALANDIRILIYOR MU?

Şehrin sorunlarına yönelik yaptığı olumlu, yapıcı eleştirileri ile her zaman taktir gören isimlerden biri olan DKİB Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan ile karşılaştık.
Kendisi bizimde son derece hak verdiğimiz Yomra ilçesi’ndeki bazı olumsuzluklardan bahsetti.
Gürdoğan Trabzon’un en hızlı gelişen ve konutların tamamı bittiğinde en kalabalık ilçesi olacak olan, en fazla turistin, otelin Adliye Sarayı’nın olduğu Kaşüstü bölgesinin, kişisel kavgalara kurban edildiğini ifade etti.
Belediye Başkanları arasındaki kavga nedeniyle Yomra ilçesinin üvey evlat muamelesi gördüğünü belirten Gürdoğan, ‘Trabzon’un araştırma hastanesi o bölgede, ama meydandan oraya dolmuş yok. Sorguluyoruz herkes topu birbirine atıyor.
Havalimanı dolmuşu oraya çıkmıyor, hastane yolcusunu almıyor, ama ne hikmetse villalar yolcusunu alıyor. Diğer yolcuları köprünün ayağında bırakıyor.
Kaçak veya yasal bilmiyorum, bazı hatlar var ama onlar da Çömlekçi’den kalkıyor. Bu araçlar için Baro binası tarafında bir depolama alanı olsa iyi olmaz mı?
Yine o bölgede trafoların yetersizliğinden beyaz eşyaların bir çoğu hasar görüyor, yağmur yağdığında musluklardan pis su akıyor. Trabzon’un onlarca oteli orada, nüfus oraya yoğunlaşıyor, sosyal mekanlar, restoranlar açılıyor ama sahilde yürünecek bir yeri yok.
Sahili zifiri karanlık. Yomra halkı başkanların kavgası yüzünden adeta cezalandırılıyor. Birde iç yol var, Mezbahane’ne tarafındaki alternatif yol, bu yol da bir köprü ile ana yola bağlanabilecekken kimse bunu düşünmüyor veya düşünüp yapamıyor.
En çok hizmet alması gereken bir dönemde maalesef Yomra hizmet alamıyor.
Yazık oluyor, yazık, Yomra bunu hak etmiyor’ dedi.
Aslında Gürdoğan’ın bu sıraladığı sorunlar herkesin bildiği, seslendirdiği sorunlar fakat duyan yok. Dileriz birileri duyar ve bu konuları sırası ile gündemine alır.