TRABZON BÜYÜKŞEHİR’DE O SÜREÇ BAŞLIYOR

Sonunda Trabzon Büyükşehir’de beklenen süreç yaşanmaya başlandı.. 

O süreç şu.. 

Görevinden alınanların yasal haklarını korumak için mahkeme sürecini başlatmaları.. 

Özellikle mağdur edildiklerine inananlar, mahkeme sürecini başlattılar. Yakında, bir çok sarı zarf Büyükşehir adresine tebliğ edilecek.. 

Aslında bu tür mahkeme süreçleri özellikle belediyelerde ve iktidarda değişiklik olduğunda görevden alınan bürokratların başvurduğu bir yöntemdir.. Büyükşehir’de böyle bir değişiklik olmamasına rağmen mahkeme sürecinin başlaması, ilerde yeniden ve tekrar olumsuz olarak Büyükşehir'i gündeme taşıyacak.

Tabi burada merak edilen konu şu..

Mahkemeye giden bürokratlar özellikle bu hamlelerini yaparken iktidara yakın isimlerden; vekillerden ya de ilçe veya il teşkilatlarının bilgisi ile mi hareket etti?

Bizim edindiğimiz bilgilere göre evet.. Ak Parti’nin bazı dinamiklerinin mahkeme sürecinin başlamasından haberleri var.. 

Hatta, izinleri bile..

TRABZON'DA DİZİ SETİ PES DOĞRUSU DEDİRTTİ

Sevilen dizi Sen Anlat Karadeniz’in yeni sezon çekimleri başladı..

Geniş bir izleyici kitlesine sahip dizinin bir bölümü önceki gün, Kanuni Araştırma Hastanesinde çekildi… 



Hastane koridorlarındaki çekimde ilginç skandallar yaşandı..

Şöyle ki tam yoğun bakım ünitesinin önündeki çekim esnasında set görevlileri, yoğun bakımda hastası olanları bölgeden uzaklaştırdı.. 

Uzaklaştırmakla kalmadı gürültü yapmamaları yönünde uyarıldı.. Cep telefonu kullanmamaları da istendi.. Hasta yakınları buna tepki gösterdi.. 

Yoğun bakımda hastamız var cep telefonu kullanmayın diyorlar.. Hastamız ile ilgili bilgi isteyenleri kuş dili ile mi haber vereceğiz yoksa duman yolu ile mi dediler.. 

Bu arada, çekimler esnasında set ekibi, yoğun bakıma giden koridoru da kesti..Bu durum hasta yakınlarını çileden çıkardı.. Edindiğimiz bilgilere göre Kanuni Araştırma Hastanesi yönetimi çekim için izin vermedi ama sağlık bakanlığı devreye girdi izni verdi.. 

Emir üstten büyük yerden gelince, hastane koridorlarında böyle bir skandal yaşandı.

TRABZON'DA YENİ PARTİ TEMASLARIMI MI?

Gözler Trabzon Eski Milletvekilinin üzerinde..

Ak Parti’nin Trabzon’daki ilk Milletvekillerinden biri olan o önemli isim, bir önceki dönem Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yakınlığı biliniyor.

Siyasi kulislerde eski milletvekilinin , Gül’e yakınlığı Gül’cü olarak da değerlendiriliyor. O eski milletvekili  ise davaya bağlı bir insanım ocu bucu değilim çok dedi.. 

Ancak bayram için geldiği Trabzon’da bir dizi dost ziyaretleri de yapması kulisleri hareketlendirdi. Tabi bu dost ziyaretlerine hemen yorumlarda geldi.. Eski Trabzon Milletvekili, Ali Babacan’ın kuracağı partinin Trabzon kanadını oluşturuyor o nedenle temaslarda bulunuyor diye…

Trabzon her siyasi hareketin her anlamda merak edildiği illerin başında yer alıyor.. Eski Trabzon milletvekilinin bir dizi ziyaretlerine de yeni parti kurma temasları olarak yorum getiriliyor..

O eski milletvekili tanıdığımız kadarı ile böyle bir görevi olsa açık ve net kimseden çekinmeden açıklamasını yapar.. Ama şu ana kadar böyle bir açıklama yapmadığına göre Eski Trabzon milletvekilinin Trabzon’daki ziyaretleri gerçekten eş dost ziyaretidir diye düşünüyoruz..

SÖZ KONUSU YOMRA OLUNCA

Büyükşehir belediyesinin başkandan sonra en kritik görevinde bulunan genel sekreter Ahmet Adanur Yomralıdır.. 

Söz konusu Yomra olunca Adanur ilçe’nin belediyecilik anlamında sorunlarına ihtiyaçlarına çok önem veriyor..

İYİ Parti’li Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a her türlü desteği veren Anadur, sık sık da başkan ile bir araya geliyor.. Görüşmelerinde Yomra masaya yatırılıyor. Bu görüşmeleri de Anadur kapalı kapılar ardında değil, açık toplumun önünde yapıyor..

Yani Yomda hassasiyeti şeffaf..Adarun’un böyle bir buluşması objektiflerimize de takıldı.. Genel Sekreter yardımcısı Mehmet Yanık da o buluşmada hazır bulundu.. Büyükşehir’in bir başka Yomralı çalışına gazeteci kökenli Avni Özaslan da o buluşmada bulundu..

Fotoğraf şunu haykırıyordu.. Her şey Yomra için..

TRABZON'A SUUDLAR, NEREDEN GELDİ?

Bu sezon Arabistan’dan beklenen turist yoğunluğu yok..

Turizmciler Kral Selman’ın vatandaşlarına Türkiye’ye gitmeyin tehdidi kendini gösterdi diyorlar.. 

Buna rağmen Trabzon’a gelen Suudların üçüncü bir ülke üzerinden geldikleri de görülüyor.. 

Kendi ülkelerinden direkt Türkiye’ye gidiyoruz diye çıkmıyor… Türkiye dışındaki bir ülkeye çıkıyor oradan Türkiye’ye geliyor.. Bu da yoğunluğu doğal olarak  azalttı.. 

Bu arada tabi sevindirici bir gelişme var.. Ummanlılar, Trabzon’u keşfetti.. 

Ummanlıların yoğunluklu olarak Trabzon’a gelmesi, Arap turistler yerin doldurdu..

Ummanlıların diğer Ortadoğu ülke vatandaşları ile de diyaoğları iyi. 

Otel rezervasyonu yaptırırken Suudlar gibi otelde İranlı var mı demiyorlar..

VE SAHALARA DÖNDÜ

Geçirdiği kalp krizi ile sevenlerini ürküten yayın danışmanımız Ali Savaş, mesaisini döndü.. 

Bugünden itibaren yine aramızda olacak olan Savaş, hastalık sonrası ilk köşe yazısını da kaleme aldı.. 



Ali Savaş bugünkü köşe yazısında Trabzon’da merak hem de çok merak edilen bir konuda kulis bilgilerini gün ışığına çıkardı.. 

Ali Babacan’ın sonbaharda kuracağı partinin Trabzon ayağında kimin kurucu il başkanı olacağına dair 4 isim ortaya attı.. Bu dört isimden biri Babacan’ın kurucu il başkanı olacak diyen Ali Savaş dönüşü ile siyasi kulisleri de hareketlendirdi.. 

Yayın danışmanızı Ali Savaş haber yorum ve kulis bilgileri ile bıraktığı yerden başlıyor..Aramıza yeniden hoş geldin Savaş…. Sağlıklı yılların olsun..