CAS TRABZONSPOR’U ÇAĞIRACAK!

Trabzonspor’un 2010-11’de çalınan şampiyonluk kupasının mücadelesi 8 yıldır devam ediyor. 

Bilindiği üzere 6 ay önce göreve gelen Ahmet Ağaoğlu yönetimi 4 ay önce FIFA Disiplin Komitesi başkanı yetkisi olmadan Bordo Mavililerin dosyasını reddetmişti.

Konuyu CAS mahkemesine taşıyan Bordo Mavililerde 4 aydır beklenen duruşma günü ile ilgili gelişme yaşandı.

61saat’in araştırmalarına göre Aralık ayında CAS Trabzonspor’un başvurusunu inceleyecek ve duruşmaya çağıracak.

Buradan alınan sonuçlara göre Bordo Mavililer şike davası ile ilgili yolunu çizecek.  Bilindiği üzere Trabzonspor Kulübü CAS Başvurusunu yapmadan önce 40 bin Euro civarında bir harç yatırmıştı. 

Konuyu Trabzonspor Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu ve avukatlar takip ediyor.

YENİDEN ADAY OLMAYACAK?

Yerel seçimler yaklaşırken Trabzon’da siyasi partilerde de hareketlilik yaşanmaya devam ediyor. Bu noktada gözler ise mevcut Belediye Başkanları ve Meclis Üyelerinde... 

Başkan veya Meclis Üyelerinin seçimlerde aday olup olmayacağı ise hem kendi kararlarının yanında parti içi gelecek isteklere göre de değişebileceği kaydediliyor. 

2014’de yapılan yerel seçimlerde Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisine, MHP’den seçilen ardından bir süre bağımsız ve sonrasında İYİ Parti’den devam eden Ali Sağır’da gelecek seçimlerde aday olup olmayacağını 61saat.com’a açıkladı. 

İYİ Parti’den Trabzon’da Belediye Başkanlığına veya Meclis Üyeliğine aday olup olmayacağını sorduğumuz Sağır, genç isimlerin ön plana çıkması gerektiğini söylerken açık kapı da bıraktı...  

Yeniden aday olmayı düşünmediğini kaydeden Sağır, “Genç arkadaşlara devredeceğiz. Benim hiç bir fikrim zikrim şu aşamada yok. Derdim de yok. Bu konuda bir düşüncemde yok” dedi. 

Sağır, “Genç isimlere bırakmak istiyoruz. Başarılı arkadaşlar gelsin, istikbal vadeden arkadaşlarımız gelsin, onlara yardımcı olalım, ağabeylik yapalım, tecrübelerimizden istifade ederek onları getirelim. Siyasetin gereği bu... 

Ama şartlar oluşur, zorlarsa, emri vaki olursa, şartlar beni zorlarsa partimin vereceği her göreve hazırım. . Ama benim bugün kesinlikle böyle bir niyetim yok. Çünkü buna hem sağlığım hem de yaşım müsait değil” dedi. 

SUDANLILARIN 2. TAKIMI TRABZONSPOR

Sudan’ın Türkiye Büyükelçisi Trabzonlu hemşerimiz İrfan Neziroğlu…

Neziroğlu Sudan’da hem Türkiye’yi hem de Trabzon’ tanıtıyor..

Elçiliğe gelen her Sudan’lıya Trabzon ile ilgili tanıtıcı broşür veriyor.. Gittiği her yerde de Türkiye ve Trabzon’la ilgili görseller kullanıyor..

Geçenlerde Neziroğlu, twitter üzerinden Sudanlıları, Türkiye’de tuttuğunuz takım kim diye sordu… Sonuçlarını da bizimle paylaştı.. İlk sırayı G.Saray aldı.. İkinci sırada ise Trabzonspor var… Sudan’da G.Saray’ın ilk sırada yer alması,

G.Saraylı eski bir yöneticinin Sudan’da iş yapması ve özellikle okullara ve gençlere G.Saray forması dağıtması önemli rol oynadı..

Şimdi Trabzonspor’un da İrfan Neziroğlu ile temas kurarak, ülkeye Trabzonspor forması göndermesi önemli bir PİAR çalışması olacak..

Neziroğlu, bu arada uygun bir zamanda, Trabzonspor’un bir takımını Sudan’da misafir etmek istediklerini de söyledi… Başkan Ağaoğlu’nun dikkatine..

CAMİ AVLUSUNDA BELEDİYE BAŞKANLIĞI ÖNERİLDİ 

Atal ailesinin en büyüğünün cenaze töreninde, İskenderpaşa Cami’nde yığınlar bir araya geldi.. 

Selim, Süleyman ve Yeşim Atal Yıldız’ın annelerinin cenaze töreni kalabalık bir katılım ile gerçekleşti.. Atal ailesinin acısını bir Trabzon topyekun paylaştı… 

Atal ailesinin akrabalarından emekli deniz subayı Türker Ertük de vardı.. 

Ertük bir dönem, CHP il başkanlığına aday olmuş, Yavuz Karan ile yarışmış seçimi kaybetmişti.. 

Ertürk, cami avlusunda eski dostları ve CHP’nin ağır topları ile de ayak üstü buluştu..

Bu buluşmada bazı  CHP’liler Ertürk’e, Büyükşehir belediye başkan adayı olması için öneri getirdiler.. Aldığımız bilgilere göre, Ertük, belediye başkanlığı bana uzak demiş.. 

Ancak bu ağır top CHP’liler yine de Ertük’ün ısrarla kapısını çalacaklarmış.

HAKYEMEZ’İN REFERANSI GEÇER AKÇE 

Trabzon Üniversitesi'nde kadrolara atamalar sessiz sedasız yapılıyor. Ve bu atamalarda özellikle FETÖ ile yakınlığı bilinenlerin de görevlendirildiğine dair bilgiler Ak Parti il yönetimine ulaştı..

Bu durum karşısında Ak Parti il yönetimi iddialar ile ilgili olarak bir araştırmaya girdi.. 

Şu sonuca ulaştı… Bir daire başkanlığına atanan kişinin iki kardeşinin de FETÖ’den tutuklu oldukları.. 

Ak Parti il yönetimi bakalım bu konuda nasıl bir yol takip edecek.. Bu arada Üniversitede son atama İdari ve Mali İşler daire başkanlığına yapıldı.. 

Bu daireye ataması yapılan kişinin KTÜ’de İbranim Özen’in rektörlüğü döneminde, soruşturma geçirdiği iddiası da var.. 

Öte yandan Trabzon üniversitesindeki atamalarda Anayasa Mahkemesi üyesi Y.Şevki Hakyemez’in referansı çok önemli..

TRABZONSPOR’A 3 KİŞİ ALINDI 

Trabzonspor’un futbolcu izleme komitesine daha önce Trabzonspor alt yapısında çalışırken Özkan Sümer’in sorumluğu olduğu dönemde sözleşmeleri uzatılmayan üç kişi alındı ve Kulübe geri döndüler.

Bunlar;

Bilal Çetinkaya, Metin Bak ve Salim Doğan..

Bu üç isim işe başladıkları gibi, hemen futbolcu izlemeye gittiler.. Bilal Çetinkaya genellikli kaleci izleyecek… Bu hafta sonu İzmir’e gidecek olan Çetinkaya İzmir takımlarında ismi sır gibi saklanan bir kaleciyi izleyecek.

Bu arada, futbolcu izleme komitesinin başındaki isin İhsan Derelioğlu ise Avrupa’da… 

Adnan Demir’in önerdiği Belçika’da üç ismi izleyen Derelioğlu, yarın da Almanya’ya geçecek oradan Hollanda’ya da giderek üst düzey üç oyuncuyu takip edecek.