GENEL BAŞKAN TRABZON’A GELİYOR

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Trabzon’a geliyor…

Şehirde bir dizi ziyaret gerçekleştirecek olan Yalçın, sonrasında ise Çarşamba günü teşkilat mensuplarıyla bir araya gelecek ve il divan toplantısı yapılacak.

Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Trabzon Şube Başkanı Mehmet Kara, Genel Başkan Yalçın’ın özellikle teşkilat mensupları ile buluşma amacıyla şehre geleceğini söyledi.

İl divan toplantısı ise çarşamba günü saat 18.30’da Alyans Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek.

İYİ PARTİ’DE HER GÜN BİR İSTİFA

Türkiye genelinde anketlerde tırmanışa geçen İyi Parti Trabzon’da sıkıntılı..

Trabzon İYİ Parti’de istifaların ardı kesilmiyor, gerek il yönetiminden gerek Ortahisar İlçe yönetiminde gerekse de köy ve mahalle başkanlıklarından her gün istifa haberleri gelmeye devam ediyor.

Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın ‘Toparlayıcı olun’ uyarısına rağmen parti yönetimlerinde partilileri küstüren ayrıştıran kişilerin görevlerine devam ettiği ama emekçi isimlerin bir bir partiden koparıldığı gelen bilgiler arasında.

Son olarak dün Ortahisar İlçe Başkan Yardımcısı Birsen Kandemir ‘Gördüğüm lüzum üzerine’ diyerek partisinden istifa etti.

Kendisine telefonla ulaştığımız Kandemir ‘Partimize zarar vermemek adına konuşmak istemiyorum, tek diyeceğim parti büyüklerimiz Trabzon’daki kan kaybına engel olsunlar, partimizi Türkiye’de yükselirken Trabzon’umuzda aşağı gelmesin’ dedi.

İYİ Parti’de il yönetimi ilçe yönetimi ve belediye meclisi ile çok sayıda mahalle temsilciliklerinden son aylarda 50’nin üzerinde istifa olduğu konuşuluyor.

TİSKİ VE ORTAHİSAR MECLİSİ ELEŞTİRİLERİ

Belediye koridorlarında bir kulis bilgisi kulağımıza kadar geldi..

TİSKi Genel Müdürlüğü Başkan Zorluoğlu’nun onayı ile Ortahisar meclis üyelerinden bazıları hakkında eksik bilgileri yalan beyanlarla mecliste paylaşarak kurumu zor duruma düşürdükleri için hukuk yoluna başvuracak.

Bu kulis bilgisini konunun muhataplarına sorduk kesinlikle doğru olmadığını böyle bir şeyin konuşulma bile konuşulmadığını ifade ettiler. .

Ortahisar meclis toplantılarına TİSKİ katılmadığı için orada TİSKİ ile ilgili konuşmalar eleştirilerde haliyle kulaktan dolma oluyor. Bu nedenle de eksik bilgi gidiyor..
Bizce TİSKİ Ortahisar Belediye meclisini de yakından takip etmeli.. En azından bürokratları, basın bürosu..

Bu arada TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’ın, Ortahisar belediye meclisinde TİSKİ ile ilgili ağır eleştirilerden sonra bir durum değerlendirmesi yapmak için CHP grup başkan vekili Turgay Şahin ile  telefonla görüşmüş… Şahin, gerekli bilgilendirmeleri yapmış ve en önemlisi Trabzon’un şu vazgeçilmez özelliğini yeniden Ali Tekataş’a hatırlatmış..

“Trabzon’da herkes teknik direktördür.. Herkes belediye başkanıdır. Herkes bakandır.. Herkes TİSKİ’den anlar..”

Şahin, Tekataş’a bir şey daha hatırlatmış…”Muhalefet meclis üyelerinin telefonlarına cevap vermelisin.. Muhalefet meclis üyelerinin en büyük sıkıntısı bu..”

ZORLUOĞLU MUMCU’YU TAKDİM ETTİ

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu ilk kez katıldığı Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Meclis üyelerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Hayatında ilk kez meclis toplantısına katıldı, tamamını takip edemese de bir kısmını dinledi.

Grup toplantısı sonrası Meclis’e gelen Mumcu, bundan sonra meclis toplantılarına sürekli katılacağını ifade etti.

İl Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı Abdulhamit Özdaş da Mumcu ile beraber toplantıya katıldı.

Başkan Zorluoğlu, Başkan Mumcu ve yardımcısı Özdaş’ı kürsüden takdim etti.

Mumcu, sonuna kadar kalamasa da şehrin sorunlarına bundan sonra toplantılara katılarak daha yakın takip edeceğini belirtti.İttifakın İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım da geçen dönemki meclis toplantılarını sık sık takip ediyordu. 

Görünen o ki meclis artık siyasetin daha yakın markajında…

BAŞKAN 'HİDROFOR ZORUNLUDUR' DEDİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin TİSKİ üzerinden yaptığı milyonluk altyapı çalışmasında sürekli gündeme gelen hidrofor sorununu, aslında konunun en önemli muhatabı Makine Mühendisleri Odası Başkanı Fulya Bankoğlu’na sorduk.

Konuya tam hakim olmadığı için kısaca değinen Bankoğlu hidroforun zorunluğu olduğunu belirterek yasada bunun açıkça belirtildiğini ifade etti.

Çalışma öncesi hidroforu çalışanların çalışma sonrası arıza yaptığı yönündeki mazeretlerinin inandırıcı olmadığını belirten Bankoğlu mekanik arızaların alt yapı çalışmaları ile ilgili olmadığını hidrofor  zorunluluğunun yeni getirilen bir şey olmadığını yıllardır yasal olarak binalarda kulanılmasının şart olduğunu belirtti.

Bankoğlu ekibiyle hidrofor konusunu ele alıp detaylı bir açıklama yapacak.

TS FUTBOL AKADEMİSİNİ KADINLAR BASTI

Trabzonspor’un kadın futbol takımı kurmaya karar vermesinden sonra resmi olmamakla birlikte takımı çalıştıracak teknik hocada belirlendi..  Oda kolları erken sıvadı..

Futbol Akademisi’nde kadın futbolcular cıvıl cıvıl.. Seçmelere katılıyorlar.

Öyle ki, kendi aralarında haberleşen futbol sever genç kadınlar ailelileri ile birlikte geliyorlar..

Bazen alt yapıda erkek takımının idmanları ile kesişen kadın futbol takımının oyuncuları ile tesisler arı kovanı gibi..

Trabzonspor kadın futbol takımı için seçme yapacağını duyurmamasına rağmen bu büyük ilgi, hakikatten futbol akademisinde renkli görüntülere neden oluyor