YOMRA’DA İŞ NASIL BU NOKTAYA GELDİ?

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık dün adeta ölümden döndü. Fail elinde tesbihiyle, ağzında sigarasıyla elini kolunu sallaya sallaya Başkan Bıyık’a kurşun yağdırdı.

Tüm Türkiye tüm Trabzon Bıyık’a destek mesajları yağdırdı.

Siyasi parti ayrımı yapmaksızın herkesin bu saldırıyı nefretle kınaması, başkana yapılan saldırının bir partiye değil bir başkana değil tüm başkanlara meclis üyelerine insanlığa siyasete yapılmış bir hareket olduğunu gösterdi. Bugün Bıyık’a yarın başkasına olabilir. O nedenle sükuneti korumak gerekir.

Gerçekten o mermiler başkana isabet edebilirdi, bugün Başkan Bıyık aramızda olamayabilirdi, veya ATM’de para çeken insanlara isabet edebilirdi. Veya belediyenin içindeki bekleme salonunda oturan kişilere isabet edebilirdi.

Çünkü şahıs ilk kurşunu sıkma girişiminde başkan arabadan inmeye çalışıyordu ve silah tutukluk yapmasa idi belkide kurşunlar başına isabet edebilirdi. Gerçekten Allah ailesine sevenlerine bağışladı Başkan Bıyık’ı.

Dün olay yerine ilk giden yine 61saat.com ekibi oldu.

Tüm Türkiye’ye olayı an be an aktardık. Keşke Trabzon’un ismi böyle olaylarla anılmasa.

Fakat Trabzon’da özellikle Yomra ilçesinde aylardır bir kutuplaşma ve gerginlik var.

Taraflar bu kutuplaşmayı hafifletmek arayı bulmak yerine herkes olayı bir tarafından kaşıma yoluna gidiyor.
Yomra’da bilindiği üzere yerel seçimler akşamı da benzer olaylar yaşanmıştı, 15 Temmuz’da da yaşanmıştı, çok sayıda kişinin darp edildiği bir siyasi kavga olayı meydana gelmişti kurşunlama olayları yaşanmıştı.

Yomra’da siyaseten bir huzursuzluk hakim.
Son olarak akaryakıt istasyonunun satışı oyması önceside bir cenaze çıkışı küfürleşmeler yaşandığı duyumlarını almıştık.
Ama dediğimiz gibi gerginliği azaltmak yerine bazı Whatsapp gruplarında gerginliği tırmandıracak konuşmalar söylemler olduğu yine kulağımıza gelen bilgiler arasında.

Yani ilçede bir huzur yok. Dünkü olay da anlaşılan kültür merkezi ihalesinin iptali ile ilgili. Değer mi bir insan hayatına bir ihale bir inşaat bir rant.
Yazıklar olsun böyle işe. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Failler en ağır şekilde cezalandırılmalı.

Trabzon Emniyeti’ni de tüm Türkiye’nin kilitlendiği bu menfur saldırıya hızlı adapte olarak kısa sürede çözüme kavuşturduğundan ötürü tebrik ediyoruz.

AYLAR ÖNCE O İHALE İÇİN AÇIKLAMA YAPMIŞ

Trabzon’un Yomra ilçesinde dün Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a yönelik yapılan saldırı hem Trabzon hem de Türkiye gündeminde önemli bir yer tuttu. Partili partisiz herkes saldırıyı kınarken Başkan Bıyık’a da geçmiş olsun dileklerini iletti.

Saldırının ardından emniyet ekiplerinin çalışmalarıyla ilk olarak azmettirici ardından da saldırgan yakalandı.

Trabzon Valiliği de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, saldırı olayının bir süre önce Yomra Belediyesi tarafından ihalesi iptal edilen Yomra Belediyesi Kültür Merkezi inşaatıyla ilgili olduğunu belirtti.

Bu ihale olayı uzun zamandır Yomra’nın gündemindeydi. Hatta ihalenin iptalinin ardından ihaleyi alan firma sahibinin bir süre önce gazeteye ihaleyle ilgili açıklamalarda bulunduğu ortaya çıktı.

İhalenin iptal edilmesinin yanlış olduğunu belirten firma yetkilisi, “Yomra Belediye başkanı keyfi mi hareket ediyor. Bizim ihalemizi iptal ederken yüzde 2 ile vermiş olduğu sözleşmeleri de fesih edecek mi?” tepkisinde bulunmuştu.

Süreç devam ederken olayın detayları ise ifadelerin ardından ortaya çıkacak.

İHALE VE AYRINTILAR…

Başkan Bıyık, göreve seçilmesinin hemen ardından ilçede bulunan köhne düğün salonunu yıktırmıştır.

Yerine modern bir çok amaçlı salon yapılması için proje çalışmalarının tamamlanmasıyla yapım ihalesi gerçekleştirilmiştir.

Yapım ihaleleri, ilgili bakanlığın belirlediği birim fiyat üzerinden tespit edilen muhammen bedelle açılır.

Bu kapsamda söz konusu yapım işi, 5 milyon TL bedelle ihaleye çıkarılmıştır. İhaleyi, fiyatı 4.7 milyon TL'ye düşüren bir firma kazanmıştır.

Lakin Başkan Bıyık, ihalede gerçekleştirilen 300 bin TL'lik kırımı (fiyat indirimini) yeterli bulmamıştır.

Başkan Bıyık bu  nedenden ötürü ihalenin yenilenmesine karar verilmiştir. Yenilenen ihalede daha fazla rekabet ortamı oluşmuş, fiyatı 3.6 milyon TL'ye düşüren başka bir firma yapım işini almış ve inşaata başlamıştır.

Özetle, Başkan Bıyık'ın, ilk ihaleyi iptal etmesiyle 1.1 milyon TL belediyenin kasasında kalmıştır. Yapım işi halen devam etmektedir.

Başkan Bıyık'a saldırıya düzenleyen kişi H.A.'nın  azmettirici T.K.'nın arkadaşı olduğu iddia edilmektedir.

3 GÜN ÖNCE YAZMIŞTI

Yayın danışmanımız Ali Savaş burada 61saat.com’da 3 gün önce Yomra ile ilgili olarak köşe yazısında şöyle bir yazı kaleme almıştı.

Hatırlayalım;

Sahi, niye?

Mesela, Beşikdüzü Yomra’dan büyük. Niye iktidar partisi fokur fokur kaynamıyor.

Mesela, Ortahisar Yomra’nın üç katı.. Niye, iktidar partisinde bir sıkıntı yok.

Mesela, Of da Yomra’dan bayağı büyük.. İktidar partisinde gün yüzüne çıkan bir çatışma, kavga yok.

Mesela, hiçbir ilçede Yomra’dakine benzer ihaleler ile ilgili tartışmalar olmuyor.

Mesela, hiçbir ilçede belediye mülkleri ile ilgili satışlarda Yomra’daki gibi tartışmalar, sıkıntılar, suçlamalar olmuyor.

O zaman Yomra’da olan neyin mücadelesidir?

Kendi küçük, sorunları(!) beklentileri(!) büyük ilçe..!

SOYLU DUYDUĞU GİBİ… 

İYİ Parti Genel Merkezi belediye başkanları Mustafa Bıyık’ın bundan sonra yapacağı hukuk mücadelesi ile ilgili olarak bir hukukçu ordusu kuracak.

Bu hukukçu ordusu,yaşanan olayları yerinden takip edecek.. Ve olay mahkeme aşmasında hukukçu ordusu Bıyık’a gerekli desteği verecek.

Bu arada şehirde iyi partili avukatlar da Bıyık’a yapılan saldırının mahkeme sürecinde görev alacaklarına dair belediye başkanına talepte bulundular..

CHP genel merkezinden de Bıyık arandı ve her türlü yardıma hazır olunduğu belirtildi..

Bu arada İçişleri Bakanımız Trabzon’un çocuğu Süleyman Soylu olayı duyduğu gibi gelişmeleri an be an takip etti.. Valilik makamı ile yapılan çalışmalardan bilgi edindi.

Suç ve azmettiricilerin yakalanması için Ankara’dan da yardım gönderebileceğini söyledi.. Trabzon Emniyeti ve Valiliği de İçişleri bakanının memleketindeki bu menfur saldırının fail ve faillerinin bulunması için insan üstü bir çaba sarfetti. Bütün birimlerini harekete geçirdi..

Yapılan her şeyden de Soylu’yu haberdar edildi.. Soylu, Yomra saldırısının bütün detayları ile aydınlığa kavuşması için talimatını verdi..

ÖRS’ÜN SAĞLIK DURUMU…

Kalbindeki ritim bozukluğu nedeni ile Ankara’da hastane kaydırılan Hüseyin Örs’ün sağlık durumu giderek düzeliyor.

Örs’ün sağlık durumu ile yakından ilgilenmesi için parti genel merkezi tarafından görevlendirilen, Trabzonlu hemşerimiz parti üst yöneticisi Şükrü Kuleyin ile dün bir görüşmemiz oldu.

Kuleyin’in verdiği bilgiye göre Örs’ün kalbine bir pil takıldı..

3 damarı da genişletildi. Örs, bugün tedbir amaçlı yatırıldığı yoğun bakımdan servise çıkacak.

Bu arada biz de buradan Örs’e seslenelim..

Aşırı derecede sigara tiryakisi olan Hüseyin Örs kardeşimiz.. Vekilimiz..

Artık sigarayı bırakma zamanı.

YUSUF TURGUT’UN TATLI HEYECANI

Trabzon medyasının duayeni, Taka Gazetesi’nin baş yazarı sevgili dostumuz, meslekte üstadımız Yusuf Turgut’un şu sıralar tatlı ve hoş bir heyecanı var.

Gözü gibi baktığı, üzerinde titizce durduğu tek oğlu Mete’yi evlendiriyor..

Avukat olan Mete’nin nikahı pandemi kurullarına göre Marbella Beach’da yapılacak..

Anne Beyhan Turgut’un da aynı heyecanla çocuklarının bu mutlu gününe hazırlanıyorlar.

Güzel geleniniz Melisa Bağcıoğlu’nun ailesi de benzer heyecan içinde.

Hem Turgut hem de Bağcıoğlu aileleri 22 Haziran’daki nikaha bütün dostlarını davet ediyor.. Davetiye gönderemediklerini telaş ile unuttukları dostlarına da 61saat aracılığı ile davetlerini yaptılar..

Herkesi, nikahımıza bekliyoruz dediler..