HANİ AKYAZI TRABZONSPOR’A YAPILMIŞTI 

Bilindiği üzere Trabzonspor 11 yıl üzerine yeni stadyumuna geçmişti.

Hüseyin Avni Aker’i feda ederek yeni stadyumuna geçen Trabzonspor Akyazı’da kiracı konumunda yaşamını sürdürüyor.

Gençlik Spor Bakanlığı ile iyi ilişkiler kuran Trabzonspor Kulübü Mehmet Ali Yılmaz tesislerin hemen karşısında bulunan Gençlik Spor’a ait binayı isteyip almıştı. 

Bunun üzerine boşa çıkan Gençlik Spor’da Akyazı’ya taşınmıştı. Trabzonspor için yapılan kamp eğitim merkezini de Trabzonspor’a vermek isteyen Bakanlık Trabzonspor’un “istemiyoruz” ifadesinin ardından harekete geçti.

Bilindiği üzere Bordo Mavililer kendi tesislerini revize edip yenilemişti. Bu gelişmeler üzerine  Gençlik İl Spor Müdürlüğü binayı değerlendirmek durumunda kaldı.

şenol güneş spor kompleksi ile ilgili görsel sonucuTürkiye Futbol Federasyonu, Gençlik Spor Bakanlığı ve Amatör Spor Federasyonu birleşerek Trabzonspor için yapılan kamp eğitim merkezini Sporcu Sağlık Merkezi yapmaya karar verdi. 

Bu gelişme ile Trabzonspor’un Akyazı’da sadece stadyumu kalıyor onda da kiracı olarak. Yani stadyumun sahibi Trabzonspor değil ve yarın her kulübe kiraya verilebilecek bir durumda. 

Trabzon’un milletvekillerinin ve bakanlarının, Trabzonspor için hemen devreye girerek en kötü stadyumun kullanım hakkını Trabzonspor’a verdirmeleri gerekir. 

Taşıma suyla değirmen dönmez. Trabzonspor’un ekonomik durumu bu kadar kötü ile birde her ay tesislere kira ödemesi imkansız. 

Eğer gerçekten bu stadyum ve kompleks Trabzonspor’a yapılmış ise gerçek manada bu tesisler kulübe tahsis edilmelidir. 

REVİ’DEN, AYVAZOĞLU’NA DÜZELTME... 

2019’da yapılacak Mahalli İdareler seçimleri ile ilgili çalışmalar devam ederken dün AK Parti Gençlik Kollarının Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısı yapıldı. 

Toplantıya gençlik ciddi anlamda ilgi gösterdi. Salon tamamen doldu dersek yanlış olmaz. 

Toplantıya Belediye Başkan aday adaylarından kimlerin katılacağı da merak konusu olmuştu.

Katılımcılara baktığımızda adı Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçen ve bugün başvurması beklenen Mazhar Yıldırımhan’ın ile birlikte Basın İlan Kurumu eski Genel Müdürü Mehmet Atalay’da katıldı.

 Ancak Atalay, toplantıya geç kaldığı için kendisine protokolde değilde ikinci sırada yer bulabildi.

Toplantıda özellikle Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı’nın konuşması damga vurdu. Öyleki kınalı ayrım yapmadan Büyükşehir Belediyesi hakkında eleştirilerde bulunanlara sert yanıtlar verdi. 

Toplantıda AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’da yaptığı konuşmada Kadın ve Gençlik Kollarını “İl Başkanlığının yan kolu” olarak tanımlayınca İl Başkanı Haydar Revi’den düzeltme geldi. “Bu bir eleştiri olarak algılanmasın” diyen Revi, Kadın Kolları ve Gençlik Kollarının “Yan” olmadığını ana kollar olduğunu söyledi... Ama tabi dediğimiz gibi Revi, bunu bir eleştiri olarak söylemedi... 

Bahar Ayvazoğlu konuşmasında ayrıca konuşmasının hemen başında Gençlik Kollarının kendisi için önemine de vurgu yaptı ki bu anlar salonda da büyük alkış aldı. 

Ayvazoğlu, eşi şuanda ki Trabzon Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu’nun geçmişte Gençlik Kolları İl Başkanlığı yaptığını hatırlattı. 

GÜMRÜKÇÜOĞLU’NA ANKARA’DAN DEĞİŞİM UYARISI 

gümrükçüoğlu ile ilgili görsel sonucuTrabzon Büyükşehir Belediye başkan adayları ofislerde kulisler yapmaya devam ediyor.

Bugün bildiğimiz kadarıyla Davut Çakır, Ergin Aydın, Mazhar Yıldırımhan ve Mustafa Yaylalı büyükşehir belediye başkanlığına aday adayı olacak. 

Herkes acaba kim olacak diye düşünüyor.  Potansiyel adaylardan bir tanesi de Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu. 

Başkan Gümrükçüoğlu bölgeye gelen Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz’ın da çok samimi dostu. 

Yılmaz bölgedeki raporlarını genel merkeze iletiyor. Peki Genel Merkez Başkan Gümrükçüoğlu’nu yeniden aday gösterir mi? 

Genel merkezin Başkan Gümrükçüoğlu’nu yeniden aday göstermesi durumunda kriterler koyacağı belirtiliyor. 

Genel merkezin bu kriterlerinin en başında da yakın ekibi geliyor. 

Yusuf Ziya Yılmaz’a da Başkan Gümrükçüoğlu’nun yakın çevresi için de çok şikayet gelince böyle bir kriter koyma kararı verilmiş. 

Başkan Gümrükçüoğlu’nun yeniden aday gösterilmesi durumunda yakın çevresindeki 4 kişinin değiştirilmesi söylenecek. Peki bu 4 kişi kimdir? 

Başkan Gümrükçüoğlu aday gösterilecek mi eğer gösterilirse böyle bir talebi kabul eder mi bunu önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.

Büyük sponsorlarla görüşmeleri bizzat yürüten Alp’in aynı zamanda siyasi iradeye de yakın olduğu konuşuluyor.

ULUSOY SİYASETE Mİ GİRİYOR?

Ünlü iş adamı Ali Osman Ulusoy’un oğlu Kemal Ulusoy’un Trabzon’a geri dönmesi, Trabzon’daki dostları ile sokağa inmesi.

Sokakta gezmesi, Trabzonspor’un kuruluş yıllarına ait karar defterinin kulübe geri getirilmesindeki uğraşları ile bir anda şehrin gündemine oturan Kemal Ulusoy’un Trabzon’da bir siyasi deneyimi olmuştu.

MHP’den milletvekili adayı olan Ulusoy ikinci sırada Koray Aydın birinci sıradaydı.. 

Ulusoy o dönem MHP’nin bütün seçim masraflarını karşılamış aktif canlı ve heyecanlı bir seçim kampanyası yapmıştı… 

Hatta helikopter bile kullanmıştı.. Şimdilerde İYİ Parti’de siyaset yapanlar Ulusoy’un o dönemden yakın dostları ve arkadaşları.. 

Koray Aydın’ın Volkan olmazsa Kemal’e gidin dediği Trabzon kulislerinde seslendiriliyor.. 

Peki, Kemal Ulusoy aday olur mu..?

Yakın arkadaşları hayır diyor. Kendi de geçti benden diyorsa da, baskılar karşısında Ulusoy kararından vazgeçebilir..

Bu arada MHP’nin TTSO’daki etkin bir isme yakında Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı teklif edeceği öğrenildi. 

Bu isim şimdilik sır gibi saklanıyor. TTSO’nun başkanı mı, yönetiminden bir isim mi bilemiyoruz.

Ama şehrin iyi tanıdığı bir isimmiş. Bekleyip göreceğiz. 

İYİ PARTİ DEDİĞİNİ YAPAMADI MI?

Trabzon’da Belediye Başkan aday adayları yavaş yavaş belli oluyor. Ancak bu noktada en iddialı partilerden biri hatırlarsınız İYİ Partiydi... 

İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli, 25 Ekim’de yaptığı toplantıda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayının Kasım ayının ilk haftasında açıklayacaklarını söylemişti. 

Kasım ayının ilk haftasının üzerinden 5 gün geçti yani neredeyse ikinci haftaya gireceğiz. 

Bu da sorun mu var iddialarını da peşinden getirdi. Ama siyaset bu, sonuçta bazen başka etkenler devreye girince ister istemez belirlenen takvim gecikebiliyor.  

Gecikmenin nedeni ise kamuda çalışanların istifa sürecini beklemesi olarak ifade ediliyor.

Hatırlanacağı üzere İYİ Parti’de Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını ilk açıklayan isim KTÜ’den Prof. Dr. Atakan Aksoy olmuştu. 

Kamudan da bir çok kişinin İYİ Parti’den aday olacağı ve bu isimlerin istifa süreci beklendiği kaydedildi. 

İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli ile telefonda yaptığımız konuşmada ise Aralık 1 ile 15’i arasında Genel Merkezin adayların açıklanması yönünde tavrını ifade etti. 

Kuvvetli ancak kendilerinin bu tarihi beklemeden büyük ihtimalle Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayını daha erken açıklayacaklarını ifade etti. 

'İŞ OLSUN DİYE ADAY ÇIKARMAYACAĞIZ'

FINDIK 15 TL OLSUN DEDÄ°K...İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ile yaptığımız görüşmede ise o da Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için kamudan birçok ismin İYİ Partiden adaylık düşündüğüne dikkat çekti. 

Kamudan istifa ederek İYİ Parti’den Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olacakların olduğuna dikkat çeken Örs, “İYİ Parti’nin de büyükşehir belediye başkanı olmak isteyenler var. Tabi devlet memurlarının istifa edip aday olması için kanuni süre var. O süre de beklendikten sonra aday açıklaması olacak. Olmak isteyenler var, talipliler var. Aday adayları belli olur, onlar içinden biri aday olur. O süre devam ediyor. Onlar için o süre bitsin, netleşir ortaya çıkar. Adaylık sürecinin başlaması şöyle bir şeydir. Aday adayları olur, iş olsun diye aday olmayacak adam bizden. Memurların kamudan ayrılacakların süreci var. O sürece kadar biz şu adayımızdır diye açıklamak istemiyoruz. Onlarda aday adaylıklarını açıklasınlar, ondan sonraki süreci değerlendirip Trabzon’un huzuruna çıkacağız” dedi. 

Öte yandan 2019 yerel seçimlerde aday olmak isteyen memurlar için son istifa tarihi 1 Aralık 2018 olarak ifade edilmişti. 

Bu noktada zaten kamudan ayrılıp İYİ Partiden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacak isimler son günü beklemeyecekleri tahmin edildiği için İYİ Partinin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayının Kasım ayının içinde açıklanabileceği kaydedildi.