ÇİMŞİR UYUMUYOR, ONLARCA OYUNCU İPTAL

Trabzonspor’da ara transfer döneminde kadroya bir kanat oyuncusu ve bir stoper katmak için çalışmalar devam ediyor.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor Teknik Direktörü Hüseyin Çimşir ve Futbol Şube Sorumlusu Özer Bayraktar kampta ince eleyip sık dokuyor.

Tabi sık dokuma dedik bu sakın yanlış anlaşılmasın gerçekten sıkı dokuma.

Öyle ki bize gelen bilgilerde Çimşir sabahlara kadar maç kasetleri izleyip oyuncuları değerlendiriyor.

Bu konuda asla ve asla hata yapmak istemiyor.

Gelen oyuncu önerilerini değerlendiren teknik direktör Hüseyin Çimşir’in 30'a yakın oyuncuyu veto ettiği öğrenildi.

Trabzonspor’un mevcut yapısına uygun bir stoper için çalışmalarını sürdüren Bordo Mavililerin kapısı menajerler adeta aşındırırken listedeki isimlerle ilgili henüz bir mutabakat sağlanamadığı öğrenildi.

Ayrıca Bordo Mavililerin 30 yaş üstü stoperler için çalışma yaptığı ve her an sıcak bir gelişmenin yaşanmasının muhtemel olduğu gelen bilgiler arasında.

ORTAHİSAR’DA VAZGEÇİLMEYEN İSİM

Ak Parti’de kongre ateşi yandı. Şubat ayında ilçe kongreleri başlıyor. 6 ilçede değişim bekleniyor.

Herkesin aklı il başkanlığı yarışında.

Ama il kongresi düşünülürken Trabzon’un merkez ilçesi olan en önemli ilçesi Ortahisar ise şu anda gündemde değil.

Ortahisar İlçe Başkanlığı için geçtiğimiz dönemlerde kıran kırana yarışlar olduğunu gördük. Neler yaşandı neler.

Kimler kimlerle beraber oldu bunu herkes biliyor.

Şuandaki mevcut başkanı Temel Altunbaş Ak Parti’de her zaman üzerine koyan yıpranmayan bir isim oldu. Geri planda kalsa da hep ön plana çıktı.

3 dönem kuralı uygulanırsa ve Revi aday olmazsa Ak Parti Trabzon İl Başkanlığının da en güçlü adayı olabilir.

Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş’ın ayrıca Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile de sıkı diyalogu ve dostluğu var. Gençi’in en zor günlerinde hep yanında oldu.

Başkan Genç ile Altunbaş hep omuz omuza çalıştı. Aralarını açmak isteyenler olmadı değil. Ama onlar bunun bilincinde olarak kimseye aman vermedi. Kardeşçe bir arada oldular.

Başkan Altunbaş bugünlerde her ne kadar sessiz olarak devam etse de sessiz güç olarak bilinmekte.

Siyaseti çok iyi biliyor.

Birileri onu kolay lokma sanıyor ama.. Değil.

Eee ne de olsa siyasal mezunu. Ve bu işi gerçekten çok iyi biliyor. Birileri onu yemeye çalışıyor ama o öylesine çalışıyor ki birilerinin boğazına takılabilir.

AK PARTİ’DE ZİRVEDEN UYARI

Trabzon Ak Parti’de tüm gözler önce ilçelerde ardından il de gerçekleştirilecek genel kurullara çevrilmişken teşkilatların başındaki isim olan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’in geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. Açıklamalar bazı çevreler tarafından Trabzon’a indirgenmeye çalışıldı.

Açıklamanın sadece ‘Kimsenin gözünün yaşına bakmayız, gereğini yaparız’ bölümü alınarak Trabzon’da kimsenin kendini rahat hissetmemesi gerektiğine vurgu yapıldı.
Fakat Kandemir açıklamasında, "Cumhurbaşkanımızın kesin talimatı bize; hiç gözünün yaşına bakmayız, birisi yanlışa bulaşmışsa eğer, her türlü yanlışı kastedebiliriz. Hiç kuşkusuz, yani bize ulaştığı anda müdahale etmek boynumuzun borcu. Bir kişi eğer yolsuzluğa bulaşmışsa, bir kişi eğer toplum genel ahlakına uygun olmayan yanlışın içerisine bulaşmışsa, bir kişi eğer üstten bakar hale gelmişse... Bizim için, bizim temel ilkelerimiz ve değerlerimiz var. Bu ilke ve değerlerin dışarısında hareket eder hale gelmişse ya da bunlara bulaşmışsa burada biz bir dakika tereddüt etmeyiz. Bu büyük mücadeleyi birkaç kişinin kirletmesini müsaade etmeyiz" söyleminde bulundu.

Fakat bazı kesimler dediğimiz gibi açıklamanın bir bölümünü alarak Trabzon’a mesaj vermeye çalıştı.

Oysa ki Kandemir açıklamasının bir bölümünde ‘Sonuç ne olursa olsun sandık sonuçlarını tahlil ediyoruz’ ifadesini kullandı.

Trabzon’daki sanık sonuçlarına bakıldığında ise kazanılan sadece bir ilçede oyların düştüğü oy düşüklüğü yaşanan diğer ilçelerin ise ya kaybedildiği ya da ittifaka devredildiği gözlemlenmekte.

Yani sandık sonuçlarına bakıldığında il genelinde Türkiye geneli üzerinde bir başarı sağlanırken 6 ilçenin oy kaybı yaşadığı ve başkanlıklarının tartışılacağı gözlemleniyor.

İMAMOĞLU’NUN GİZLİ TRABZON TOPLANTISI

Trabzon’un evladı olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçildikten sonra, onun seçilmesindeki en büyük etken olan Trabzonluları unuttuğu, taraflarına bakmadığı eleştirileri oluyordu.

Fakat öğrendik ki İmamoğlu Trabzonlulara her zaman her platformda kapısını açıyor, sorunlarını dinliyor, hatta onlarla aksamları sohbetler gerçekleştiriyor.

Geçtiğimiz günlerde de böyle bir buluşma İstanbul’da özel bir yerde gerçekleşmiş.

İstanbul’da kurulan özellikle eğitim alanında destekleriyle adından söz ettiren ve tüm üyeleri Trabzonlu olan Bizim Neslin Uşakları derneğinin yöneticileri ile bir araya gelmiş.
bu buluşmaya cep telefonu alınmamış. İmamoğlu’da davetlilerde telefonlarını kapıda bırakmışlar.

Ve öylesine içten ve samimi bir toplantı gerçekleşmiş ki İmamoğlu bu buluşmaların sık sık yapılmasını önermiş.

Toplantıda İmamoğlu çok özel bilgiler vermiş.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çok profesyonel bir hal alması için sarfettiği çabayı ve uyguladığı yöntemleri dinleyenler hayran kalmış.

Evet son dönemde İmamoğlu üzerinde bir çullanma Mansur Yavaş’ı ön plana çıkarma gayretlerini bizlerde gözlemiyoruz.

Ama İmamoğlu’nun ekibindeki bazı isimlerinde seçimden önce gösterdiği aynı heyecanı göstermediğini görüyoruz.

TRABZON İÇİN FELAKET SENARYOSU

Bilindiği üzere Büyükşehir belediyesi olduktan sonra gerek Trabzon Büyükşehir Belediyesi gerek ilçe belediyeler büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldı ve aynı sıkıntılar aynen devam ediyor.
Şu anki mevcut belediye yasasının hazırlanmasında belediye başkanımız Murat Zorluoğlu’nun da emekleri vardı fakat bazı noksanlıklar olduğunu kendisi de ifade etmişti.

Yaşanan süreç sonunda yasada bir değişiklik yapılması yönünde hemfikir olunmuş bunun üzerine çalışmalar başlatılmıştı. Fakat edindiğimiz bilgilere göre çalışma taslağında Trabzon ve benzer iller için felaket olarak öngörülecek maddelerin yer aldığı iddia edildi.

Trabzon’a hiçbir katkı sağlayamayacak hatta işlerin daha kötüye gideceği gelen bilgiler arasında.

Maalesef bazı şeyler yasallaştıktan sonra duyuluyor ve sonradan eyvah demenin bir anlamı olmuyor.

Bugünden Trabzon’un bakanlarını milletvekillerini siyasilerini bürokratlarını uyarıyoruz.

Bu işin üstüne gidelim, özellikle bu konu hakkında bilgi sahibi olan çekilen zorlukları bilen Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun mutlaka taslak hazırlığındaki komisyonun içinde olması şart.
Şu anda Trabzon ilçe belediyeleri maaş ödeyemez mazot alamaz durumda ve bunun daha kötü olması belediyelerin kapısına kilit vurulması anlamına gelir.
Dileriz bu uyarımız geç olmadan gündeme alınır.

T.C İFADESİNE KARŞIYIM AMA ASARDIM

Trabzon Büyükşehir belediye Meclisi’nin önceki ay yapılan toplantılarında bilindiği üzere T.C krizi gündeme gelmiş İYİ Parti Grup Başkanvekili Davut Çakıroğlu tabelaya T.C ibaresinin konulması önergesini vermiş fakat belediye meclis üyeleri bu konuda kendilerinin yetkisi olmadığı yönünde oylama yapmış ve bizim yetkimiz yok buna karar veremeyiz demişlerdi.

Yani bir nevi topu taca atmışlardı. Konuyla ilgili Çakıroğlu’nun açıklamaları üzerine AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ile bir ‘Beleş iş’ tartışması basına yansımıştı.

Milletvekili Cora katıldığı bir televizyon programında beleş iş demedim beleş milliyetçilik dedim ifadesini kullandı ve T.C İfadesini kendisi belediye başkanı olsa tabelaya koyup koymayacağı konusunda ise ‘Ben Trabzon’un böyle bir tartışma ile Türkiye’de gündeme gelmesine karşıyım. T.C için beleş milliyetçilik dedim beleş iş demedim. Zaten T.C denilmesine de karşıyım bu Türkiye Cumhuriyeti’dir .Ben bugün belediye başkanı olsaydım bu konuyu tartıştırmadan Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin başına T.C değil Türkiye Cumhuriyeti ifadesini yazardım. Ama şunu da söyleyeyim AK Partili meclis üyelerimizin T.C’yi reddettiği yönündeki ifadeler yanlıştır, üyelerimiz bu işin meclis oylaması ile olmayacağını ortaya koymuştur. Bu böyle biline.