HARIL HARIL DOSYA HAZIRLANIYOR

Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın Trabzon ve Rize ziyaretleri için hem devlet birimleri hem Belediyeler hem de parti teşkilatları harıl harıl talepler ve öneriler ile yapılması gerekenler konusunda dosya hazırlıyorlar.

Trabzon Valiliği, TTSO ile ortaklaşa Organize Sanayi Siteleri ile yatırım adası konusunda detay bir rapor hazırlıyor.. Rapor az öz ve nokta atışlı tespitlerden oluşacak..

Çiçeği burnunda Ak Parti il başkanı ise bürokrasinin üzerinde ısrarla duramayacağı, demir yolu ile ilgili talebi  rapor haline getirecek.. Trabzon-Erzincan demiryolu hattının hemen vakit geçirmeden ivedilikle ele alınması yönünde siyasi bir irade ortaya koyacak.

Büyükşehir belediyesi ise Külliye’ye kadar giden dolmuşta dönüşüm konuşanda sürenin uzatılması talebine karşılık gerekçeli mazeretlerini öne süreceği bir dosya hazırlığında.. Tabi, özellikle raylı sistem konusunda dış bağlantını kredinin sağlanması hususunda hükümetten destek beklendiğine dair bir rapor da hazırlanacak.

Ve elbette, Ak Parti’nin kanaat önderleri.. Emektarları.. Akil insanları.. Onlarda, bir biçimi ile Cumhurbaşkanına ulaştırmaya çalışacağı teşkilatın dünü ve bugünü ile ilgili bir rapor hazırlığında… Birkaç günden bu yana bu çalışma içinde olan akil isimlerin, raporu ya eski Bakan Faruk Özak aracılığıyla ya da direkt kendi aralarından seçeceği bir isimle Erdoğan’a ulaştıracaklar.. Bize göre de Erdoğan’a Trabzon’dan ulaştırılacak en derin ve ses getirecek rapor bu olacak.. Raporun içeriğini yazanlar ile Erdoğan bilecek..

SEZGİN MUMCU’NUN TRABZONSPOR’DAN TRANSFERİ

Ak Parti Trabzon il başkan adayı Sezgin Mumcu, liste çalışmalarını sürdürüyor.. Dün, konu ile ilgili detay bir haberimiz yayınlandı ve Ak Parti kulislerinde müthiş yankı uyandırdı..

Şimdi sıkı durun..

Mumcu siyasete ilk kez girecek isimlerin peşinde.. Ve o isimlerden biri Trabzonspor’un eski futbolcularından TV yorumcusu Hamdi Aslan..

Sahalarda Küçük Hamdi olarak bilinen Hamdi Aslan Mumcu’nun listesinde vitrin adama olarak yer alacak.. Hamdi Aslan aynı zamanda Trabzonspor’da futbolcu olarak siyasete adım atan bir isim olarak da çığır açmış olacak..

Mumcu listesini açıklamadan, birkaç yeni yüzün de adını biz size buradan aktaracağız..

HAMDİ ASLAN'IN KONU İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI!

“Ak Parti Trabzon il başkanı adayı Sezgin Mumcu’dan il yönetim kurulu üyeliği teklifi aldım.. Bu beni mutlu etmiş onurlandırmıştır.. Ancak annemin rahatsızlığı nedeni ile geldiğim Trabzon’da uzun süreli kalmayacağım.. Herkesin bildiği gibi İstanbul’da kurulu bir düzerim var ve çalışmalarımı orada sürdüreceğim.. Sayın il Başkanımız Sezgin Mumcu’ya bu mazeretimi bildirdim.. Kendi de anlayış ile karşıladı..Benim için en büyük önemli sosyal paydaşım Trabzonspor olmuştur...” 

TRABZONSPOR NEYİ ‘VERMEM’ DEDİ?

Trabzonspor zirve mücadelesinde başarı ile yolunu alırken Divan genel kurulu ile ilgili olarak da derin faaliyetler devam ediyor.

Divan Başkanlığına adaylığını açıklayan Bülent Akyazıcı’nın kimilerine göre camianın dinazorları, kimilerine göre akil isimleri, kimilerine göre gerçek sahipleri(!) olarak bilinen çevreden desteğini de aldı.

Akyazıcı, henüz tarihi belli olmayan divan genel kurulu ile ilgili olarak seçim çalışması yapmak için resmi bir yazı ile kulüp yönetimine başvurdu ve divan genel kurulunda oy vereceklerin bir listesini istedi.

Bu hakkı mı?

Yasal olarak belki değil ama, etik olarak hakkı.

Çünkü, hali hazırda divan başkanı ve adaylığını tekrar açıklayan Ali Sürmen’de genel kurula katılacak olanların tüm listesi var… Akyazıcı da bende olsun istedi.

Ama Trabzonspor yönetimi Akyazıcı’nın resmi başvurusuna kişisel verilerin kullanılması ile ilgili yasalar çerçevesinde böyle bir listeyi veremeyeceğine belirtti.

Ve şimdi divan kulvarında bu tartışılıyor..

Yönetim haksız rekabet ortamı yaratmamalı..

LİNÇE GEREK YOK AMA…


Trabzonspor’un Yunan futbolcusu Bakasetas’ın basın toplantısında genç bir gazeteci kızımıza sordurulan soru gündeme oturdu. 

Soru şu “seremonide Türk bayrağına dönünce ne hissediyorsun?” 


Soru provokatif bunu kimse inkar edemez.  Sonrasında ne oldu, bir kurum üzerinden bütün Trabzon yerel medyasına yüklenildi. 

Her zaman ki gibi… 

İlk etapta şunu belirtelim: Soruyu soran arkadaşımız meslekte yeni!  Ve biz inanıyoruz ki o soruyu ona sorduran kişi Gazetenin Spor Müdürü Nihat Erence… 

Nihat Erence kim mi? 

Trabzon medyasına, İstanbul’dan transfer edilmiş bir şahıs. 

Kendisi pek ortalarda görünmez, öyle basın toplantılarına, etkinliklere adım atmaz.  Yapılan haberlerden sonra taraftarların gazeteye tepki için açtığı telefonlara da konunun direkt tarafı olduğu halde çıkmaz. 

Tam bir Spor Müdürü: Görmedim, duymadım, bilmiyorum… 

Aynı gazetede daha önce de bir arkadaşımızın başına buna benzer bir olay gelmişti.  Kendisi haber servisinde çalışmasına rağmen, spor manşetine imzası atılıyor.  Habere tabi yine çok sayıda tepki geliyor. Sonrasında o arkadaşımız dayanamıyor ve sosyal medya hesabından haberin kendisine ait olmadığını, hatta bilgisi dahi bulunmadığını paylaşıyor. 

Aslında buna benzer bir çok örnek sıralayabiliriz. 

Durum böyle olunca İstanbul’dan gelmiş bir kişinin yaptıkları da ne yazık ki Trabzon medyasına mal edilebiliyor.

ANADER BUNU HEP YAPIYOR…

Trabzon’da kurulu bulunan gönüllü eğitim kurulu Anader’in Havva Yetimoğlu Demir başkanlığındaki kadın kolları çok ilginç sosyal faaliyetlerde dikkat çekiyor..

Dernek şimdi de, korona sürecinde acil servislerde çalışan hemşirelere iğne oyası ile işlenmiş tülbent dağıttı.. Tülbentleri kadın kollarının üyeleri kendi elleri ile ördü.. Yani hazır almadı.. El emeğe göz nuru olsun istediler..

Bu tür sosyal faaliyetleri ile Anader, Havva Yetimoğlu Demir ve arkadaşları ile örnek olmaya devam ediyor..

GÜZELHİSAR KALESİ VE GERÇEKLER

Önce şunu belirtelim.. Demirören Haber Ajansı’nın Trabzon bürosu, çok başarılı haberlere imza atıyor.. Ajansın genel müdürlüğünde de Trabzon bürosunun özel bir yeri var.. Büroda çalışan meslektaşlarımız habercilik anlamında güzel işlere imza atıyorlar.. Tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.

Şimdi gelelim meselemize..

Üçünüoğlu ailesinin Trabzon Güzelhisar aile vakfımıza aittir diye bir hukuksal mücadelede.. Torul Asliye Hukuk Mahkemesi, müracaatçıların Üçüncüzade Ömer Paşa’nın ailesinden sülalesinden olduğuna dair bir karar aldı..

Yani, Güzelhisar sizin demedi… Süreç şimdi mülkiyet davası ile devam edecek.. Yani, Güzelhisar Üçüncüoğlu ailesinin şu anki varislerine verilmiş değil..

Bu arada Vakıflar genel müdürlüğü de Üçüncüoğlu ailesinin mülkiyet davası açtığında o davaya müdahil olarak katılacak.. Şimdiden bunun hazırlıklarını yaptığını da belirtelim.