TRABZON’DA KAPI ARKALARINDA KONUŞANLAR

Trabzon’un son dönemlerde ki en büyük sorunu birlik beraberlik, bakan ile başkanını, başkanı ile müdürünün, valisi ile bürokratının, siyasetçisi ile genel müdürünün birbirlerine olan uyuşmazlıkları nedeniyle Trabzon çok kan kaybetti çoook. 

Şimdi en çokta iktidar partisi mensuplarının dile getirdiği konu şu. 

Trabzon bu kadar güçlüyken birlik olabilecek mi? Seçim öncesi Ankara ile Trabzon arasındaki kopukluk kırgınlık giderilebilecek mi?

Burada bir kişinin ağabeylik yapması gerekiyor.  Yoksa her seferinde Başkan Erdoğan’ın Trabzon ekibini toplayıp nasihat etmesini, birlik olun demesini mi bekleyecek Trabzon.  

Hayır bu olmamalı, şehir bir bütün olmalı. 

4 bakanıyla,  6 milletvekiliyle, belediye başkanları ile STK’ları ve halkı ile bir bütün olmalı, ve bu en güçlü dönemini de ziyan etmemelidir. 

Kapalı kapılar ardından birbiri arkasından çirkin yakışıksız söylemler söylendiğini de duymuyor değiliz.

Ve bu çirkinlikleri Trabzon’un her köşesinden duyulduğunu ve yakışık olmadığını da konuşanların bilmesini isteriz 

CHP KENDİNİ SORGULUYOR

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da oylarını İYİ Parti'ye ve  az da olsa HDP’ye kaptıran CHP Trabzon il örgütleri, yerel seçime nasıl bir strateji ile gidilmesi noktasını tartışıyor.

Mevcut haliyle Trabzon’da yerel seçimlerin zor geçeceği  görünüyor. CHP’nin en büyük avantajı AK Parti’nin göstereceği veya göstermeyeceği aday olacak. 

Şu anda kulislerde Volkan Canalioğlu yeniden gündeme gelmeye başladı.

Turgay Güngör’den sonra özellikle kollektif çalışma noktasında büyük sıkıntı yaşayan Trabzon CHP il yönetiminin kongreye kadar mevcut başkan Uzun ile Devam edip edilmeyeceği şimdiden tartışılmaya başlandı. 

Uzun’un il başkanı olması diğer taraftan iktidar partisi yönetimleri için olumlu bir durum olarak değerlendiriliyor. 

Konuda görüş bildiren birkaç partili muhalefetin varlığını hissetmediğimiz dönemleri Uzun hanımefendi ile yaşıyoruz dedi.

Rahmetli Yavuz Karan ve sonrasında Turgay bey zamanında etkili muhalefeti hissedebiliyorduk’ diyorlar. 

Tabi ki burada Haluk Pekşen’in Trabzon milletvekilliği sayesinde Trabzon’dan Türkiye’ye seslenişlerini ve şehri gündeme taşımasını unutmayalım. 

Bakalım yeni vekil Ahmet Kaya bu etkinliği devam ettirebilecek mi?

TRABZON’DA TOKATÇI TURİST İŞADAMLARI TÜREDİ 

Trabzon’da dün akşam esnaf lokantalarını şöyle bir gözlemledik. Neredeyse hepsi ama hepsi Suudi Arabistan’dan ilimize gelen misafirler. 

Bazı menülerde halen daha Arapça fiyatlar olmaması kafaları karıştırıyor. 

Gelelim şikayetlere, turistlere neler mi yapıyorlarmış. 

Mesela Şana’da bir otel sahibi diyor ki ‘Buradan benim müşterimi havalimanına 100 TL’ye getirdiler. Ama ben aynı yolu 30 TL’ye gidiyorum. 

Şikayet ettim ama bir yaptırım uygulandığını düşünmüyorum. 

Bazı kurnaz esnaflarda mesela ürünün üzerine 50 yazıyormuş. Ürün normalinde 50 TL imiş fakat TL’sini bilerek yazmıyormuş, turist gelince eğer 50 dolar verirse sesini çıkarmıyormuş.

Bu konuda valiliğin belediyenin ve emniyetin ortak bir whatsap hattı kurması bekleniyormuş.

Tamam bizim esnaf bunu yapıyor da, artık bizim esnafın büyük bir rakibi var.

 

Suriyeliler.

Oldukça rahatlar, ülkelerinden gelen malları işyerlerinde rahatça satabiliyorlar, ayrıca kendi vatandaşlarının hepsi onlardan alışveriş yapıyor.

Bunun yanında turizm işine de girdiler. Gözlemlediğimiz birçok Suriyeli oto kiralama, komisyonculuk ve benzeri turizm faaliyetlerine başladı.

Bir de Arap kurnaz işadamları var. Türkiye’de özellikle Trabzon’da iş sektörüne girip, çok sayıda mülk inşaa edip mülk sahibi olmanın yanında bu mülkleri satarak Trabzon’dan milyonlar kazanan Arap iş adamları.

Şu sıralar bunların bazıları şehirde vurkaç yapmaya, işadamlarını dolandırmaya bunu yaparken de ilin mülki amirlerini, kaymakamlarını yerel yönetimlerini kullanmaya çalışıyorlarmış.

Bu manada şehrimiz yöneticilerini dikkatli ve duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Bu şehirden vur kaç yapanlara değil, bu şehri kalkındıranlara gerçek manada sahip çıkılması gerekir. 

Bu unutulmamalı.

BÜYÜKŞEHİR’DE İSİMLER ARDI SIRA GELİYOR 

Trabzon’da her nedense, merkez belediye olmasına rağmen şu sıralar Ortahisar Belediyesi’nin hiç adı geçmiyor, belli ki bu alanda Genç’e olan güven tam. Herkes büyükşehir belediyesine göz koymuş durumda. 

Belli ki orada bir değişime kesin gözüyle bakılıyor. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu net bir şekilde Ankara’ya ‘Yeniden göreve hazırım, devam eden projelerim var’ diyorken, şehirde Gümrükçüoğlu ile AK Parti’nin seçimi kaybedebileceği yüksek sesle en çok da kendi partililerince dillendiriliyor.  

Peki kiminle AK Parti seçimi alır  sorusuna verilen cevapların başında Erdoğan Bayraktar ile Faruk Özak geliyor. 

Fakat bu iki ismin istekli olup olmadığının yanı sıra, Ankara tarafından gösterilip gösterilmeyeceği kafalarda soru işareti oluşturunca, yeni isimler de ardın sıra geliyor. 

Ergin Aydın ismi son dönemde Ortahisar için konuşuluyordu fakat, birkaç gündür Aydın’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığına sıkı bir şekilde hazırlandığı duyumu hızlıca yayıldı. 

Hatta genel sekreteri bile hazırmış, Trabzon’un yakinen tanıdığı  Ankara’daki  bir bürokrat.

Trabzon yerelinde Genel Sekreter Davut Çakır’a bir şans verilmesi noktasında herkes hem fikir. 

Çakır Trabzon’u kalkındıracak onlarca projesini bekletiyor, çünkü ona müsaade edilmiyor. Bugüne kadar olduğu gibi belli ki yine birileri öne çıkmasını istemiyor. 

Fakat Çakır’ın bu şehre katkı sağlaması gerekirken neden sağlayamadığını bunu kimlerin engellediğini de herkes çok iyi biliyor. 

Bu isimlerin dışında AK Parti Trabzon İl Başkanı Revi açık açık, Ankara’ya göz kırptı. Şansı yüksek, fakat garantisi yok. 

Yardımcısı Hasan Dilekoğlu’nun da hedefinde Araklı Belediye Başkanlığı olduğu söyleniyor, kimine göre de Ortahisar Belediye Başkanlığı. 

Ama şunu diyelim. Genç istemediği sürece Ortahisar’ın başkanının değişmesi çok zor  

HÜSEYİN HOCA’NIN HALLERİ 

Hiç şüphesiz meclisin en bizden isimlerinden biri İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs. Kendisini geçen gece aradık, genel merkezden çıktım, Metro’ya binecektim çalışmıyormuş, taksi arıyorum dedi. 

Meclisteki yemin töreninde Bordo Mavi kravatıyla da dikkat çeken Hüseyin Örs’ü tebrik edenler arasında kim vardı dersiniz. 

Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak. Örs Albayrak’ı görünce, Trabzonlu olmasının da kattığı heyecan ile elini uzatıp kendini tanıtmış, Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs deyince, ‘Onda şüphe yok kravat her şeyi anlatıyor’ demiş.

Bordo Mavi Kravatıyla Örs meclisin ilk günlerine de damgasını vurmuş oldu. 

Örs çok heyecanlı ve genel merkezin tüm programlarına katılmaya özen gösteriyor. 

Önümüzdeki günlerde Trabzon’a gelerek teşekkür turlarını devam ettirecek.

ASLAN SOYLU’NUN SÖZÜYLE NOKTALADI...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabineyi açıklaması sonrası en sevinen il şüphesiz ki Trabzon oldu. 

Trabzon’dan 4 bakan kabinede yer aldı. Trabzon olarak çok sevinirken bazı kesimlerden ise eleştiriler geldi. Hatta dövizin yükselmesi tartışmaların en üst sırasında yer aldı. Döviz eleştirilerine Trabzon’dan jet yanıt geldi.

Konu Mali İşler olunca Ak Parti İl Başkan Yardımcısı ve Mali-İdari İşler Başkanı Enes Aslan, dövizin son birkaç gündeki anormal artışları ile alakalı twitter hesabından açıklamalar yaptı.

Aslan doğru hamleleri görmek için düşman oklarına bakmak gerektiğini vurguladı. İyi bir sosyal medya kullanıcısı olan Aslan ardı ardına şu tweetleri attı:

1-Dövizin yeniden yükselmesinin ana sebebi, Hazine ve Maliye Bakanlığına @BeratAlbayrak Bey’in atanmasından duyulan rahatsızlıktır.

Demek ki Cumhurbaşkanımız @RT_Erdogan muhteşem bir karar vermiştir. 

Biz doğru yapıp yapmadığımızı düşman oklarının yönünden anlarız.

2-Bugün dövizi ortada hiçbir şey yokken, hatta son derece kaliteli bir kabine kurulmuşken spekülatif olarak yükseltenler bilmelidir ki;

Bizi ekonomik oyunlarla hizaya getiremezsiniz. Tıpkı fetöyle, tıpkı 15 Temmuz darbe planıyla getirmediğiniz gibi...

3-Bu ülkenin çok başarılı insanlarından @suleymansoylu iç güvenlik ve terör alanında, @BeratAlbayrak enerji alanında ve bir çok Bakanımız kendi alanlarında nasıl devrim yapmışsa bundan sonra da yapmaya devam edeceklerdir.

4-Buradan dövizle bizi hizaya sokmaya çalışanlara sesleniyorum:

Türkiye nasıl kendine has Türk Tipi Başkanlık sistemi ortaya koymuşsa, nasıl İHA’lar ile dünyaya korku salmışsa artık yeni bir model daha var:

Türk tipi ekonomi modeli!
Dostlarımız sevinsin, düşmanlar üzülsün.

5- Yorumlarımızı İçişleri Bakanımız @suleymansoylu ‘nun bir sözüyle bitirelim:

“Bugüne kadar izledikleriniz fragmandı. Esas film yeni başlıyor”

Evet Enes Aslan çekinmeden görüşlerini bildiriyor. Şunu da belirtelim bazı AK Partililer hatta yöneticiler bile kapalı kapılar ardında eleştirileri ardı ardına sıralıyor, gidişatın iyi olmadığını ifade ediyor.