TRABZON’DA ÖZEL BAKIM ALTINDA! 

Tarihi bir kent olan Trabzon’da yaşı 100 yılı geçmiş çınar ağaçları vardır.

Bu ağaçlar özel bakım altında.

Bunlardan bir  de Meydan'daki İskenderpaşa Cami’nin hemen girişindeki çınar ağacıdır..

Ağaç 150 yıllık..

Park Bahçeler Daire Başkanı Fatih Erol, bu ağacı özel bakıma almış durumda..

Periyodik bakımlarını hiç aksatmıyor..

Erol, bu özellikli ağacın etrafında kazıya izin vermiyor, ağır iş makinelerinin köklere zarar verecek şekilde etrafında çalışmasına da müsaade etmiyor..

Ve bu koca çınar ağacı şu günlerdeki yaz sıcağında toplumun her kesimi gölgesinden faydalanıyor…

Belediye yetkilileri, gölgesinde yararlanan vatandaşları ağacın köküne sigara izmariti söndürülmesini, gazlı içecekler dökülmesini istemiyor. Bu noktada vatandaşlar özellikle uyarılıyor. 

MEYDAN PARKI’NDA İKİ GÜNDE BİR...

Bu çeşme, Meydan parkının Maraş caddesi girişinde..

 Çok da yararlanan var.

Aslında buna benzen çeşmelerin daha fazla olması gerekiyor..

Sahil yolunda da var güzel bir şey..

Ancak Meydan Parkı çeşmesi ile ilgili ciddi bir sorun var…

Musluğu iki günde bir bozuluyor. Halkımız çeşme musluğunu hor kullanıyor..

Bazen de çalınıyor. Belediye yönetimi de illallah dedi iki günde bir musluk değiştiriyor…

Şehir mobilyaları konusunda Trabzon hassas ama bazen inanılmaz zararlar veriliyor.

İki günde bir musluk değişir mi?

BİR ÜNAL KARAMAN TAVRI

Trabzonspor teknik direktörü Ünal Karaman, futbolcuları ile tam 2 bin 261 forma satın alarak karınca kararınca(!) kulübe destek oldu…

Karaman ve futbolcuları ile sergiledikleri bu tavırla sözde değil özde Trabzonsporlu olduklarını gösterdi. 

Sağol hocam.. Örnek oldun.

Bu konuda kaçak güreşenlerin de maskelerini düşürdün..

Trabzonspor ‘da farklı bir anlayış ile teknik adamlık yapan Ünal Karaman kendinden sonra geleceklere de örnek oluyor…

Şimdi bütün mesele şu..

Lig başladığında Karaman’a tahammül etmek..

Skor yorumculuğu ile gelecek parlak günleri bertaraf etmemektir..

TRABZONSPOR’DA KİM NE KADAR FORMA ALDI?

Trabzonspor kadrosunda kimin ne kadar forma aldığını da hemen size ifade edelim..

Alt yapıdan gelen bazı genç futbolcuların mali durumları nedene ile fazla forma alamamış olmalarını A takımdaki ağabeyleri fazla forma olarak açığı kapattılar.

Kim ne kadar forma aldı, işte listesi;

Hangi isimler kaç forma satın aldı?
Ü.Karaman 261
J.Sosa 200
K.Ahmet 161
O.Onazi 161
A.Nwakaeme: 161
Yusuf Yazıcı 150
Abdülkadir Ömür 150
Abdülkadir Parmak 120
Uğurcan Çakır 120
Doğan Erdoğan 100
Hüseyin Türkmen 100
Nemanja Andusic 80
Donis Avdijaj 80
Majid Hosseini 80
Filip Novak 110
Murat Cem Akpınar 61
Arda Akbulut 61
Hüseyin Cimşir 61
Metin Aktaş 61
Taha Tunç 50
Rahim Dursun 50
 
OF ERKENDEN HAREKETLENDİ 

Ak Parti’nin en güçlü olduğu ilçelerden biri olan Of’ta ilçe başkanı Hakan Terzioğlu, 3 dönemini doldurdu.

Partinin kurallarına göre artık bu dönem yapılacak kongrede aday olmayacak. Ancak Terzioğlu için bir istisna olabilir mi?

Onu da zaman gösterecek…

Terzioğlu aday olamayacaksa bu önemli ilçede kim aday olacak..?

Of kulislerinde tabi bazı isimler kulaktan kulağa yayılıyor…

"İlçe başkanlığı için adın geçiyor" dediğimiz Halil Reisoğlu, bunu doğruladı "kısmet" dedi…

Gazeteci meslektaşımız Ömer Saral’ın da niyeti var.

Mevcut yönetimin en güçlü isimlerinden Eşref Asan ile il yönetiminde Of’u temsilen bulunan Adem Çakır’ın da adı geçiyor…

Süreç yaklaştıkça daha çok isimler kulislere elbette düşecek..

Çünkü burası Of…

Ancak elbette başarılı bir 3 sezon geçiren Hakan Terzioğlu bu süreçte, kimi işaret ederse, onun şansı daha fazla olacak gibi… 

TRABZON’DA ŞERİF GİDER, KALIR ESERİ...

Dün öğlen saatlerinde telefonumuza bir mesaj geldi.

Mesajı atan Beşikdüzü’nün eski belediye başkanı Orhan Bıçakçıoğlu idi..

Bıçakcıoğlu’nun mesajındaki fotoğraflar teleferikten çekilmişti…

Teleferik üzerine olumsuz bazı söylentiler belli ki Bıçakçıoğlu’nu üzmüş..

O da kalabalıkların nasıl teleferiği kullandığının fotoğrafını göndererek, hizmetin devam ettiği mesajını veriyordu…

Sözlü olarak da şu ifadesi dikkat çekici

“Şerif gider, eseri kalır…”

ORTAHİSAR’DAN SÖZCÜ’YE KIYI CEVABI

Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk'ün geçtiğimiz günlerde yayınlanan yazısında ''AKP eski il başkan Yardımcıları Aziz Murtazaoğlu ve İsmail Keleş, Trabzon'un Ortahisar ilçesi Yalıncak mevkiinde denize sıfır sayılacak noktada 20 dönüm araziyi ticari alan olarak İmara açıp turizme yönelik 1 +1 daire yapmayı planladı. Ortahisar belediyesine verdikleri projeyi, daha sonra konut alanına çevirmek istediler. İlçe belediye meclisinden plan tadilatını da geçirdiler'' ifadelerine yer verdi.

Bizde bu iddiayı sayfamıza taşıyarak Ortahisar Belediyesi'nin iddiaya ne cevap vereceğini merak ederken belediye basın bürosundan Sözcü'ye Trabzon'un en etkili haber sitesi olan 61saat.com üzerinden cevap verildi;

Yazılı olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi;

''Sözcü gazetesinde Ortahisar Belediyemizi töhmet altında bırakacak şekilde yayınlanan haberin içeriğinin sayfanızda yayınlanmasını hem üzüntüyle karşılıyor, hem de manidar buluyoruz. Zira, bu konuyla ilgili belediyemizle görüşme yapmış olsaydınız daha sağlıklı bilgi edinme imkânınız olurdu.

Sözcü gazetesine cevap vererek belediyemizin itibarını düşürmek istemiyoruz. Çünkü, Sözcü Gazetesi daha önce yapmış olduğu yalan içerikli haberlerden dolayı tarafımızca mahkemeye verilmiş ve mahkeme de başkanımız lehine karar vererek, Sözcü Gazetesi’ne haber yapan şahsın aleyhine tazminata hükmetmiştir.

Sözcü Gazetesi’nde yer alan bir köşe yazısını baz alarak, internet sitenizde haber yapmanız belediyemizi töhmet altında bırakmıştır. Bu durumdan üzüntü duyuyor ve bu yazınızın manidar olduğunu düşünüyoruz. Çünkü yayınlanan haberin hiçbir hakikat payı yoktur.

Belediyemiz bugüne kadar hiçbir hukuksuz işleme imza atmamıştır. Gerek belediye meclis kararlarımız, gerek encümen kararlarımız ve gerekse başkanlık kararlarının hepsi denetimlerden geçerek kesinleşmektedir. Bugüne kadar da hiçbir şekilde bir şahsa, bir kuruma imtiyaz tanıyan hiçbir kararın altına imza atılmamıştır.

İlgili haberde bahsedilen vatandaşımızın talebi kanunlar ve hukuk çerçevesinde emsalleri ile birlikte değerlendirilmiş olup, emsallerinin üzerine çıkacak bir inisiyatif kullanımı kesinlikle olmamıştır. İlgili arazinin hemen yanı başındaki alan (burası kıyı kenar çizgisi değildir) vatandaşın özel mülkiyetindedir. Söz konusu arazinin yanında bulanan otelin ve otelin yanında bulunan ticaret, konut ve turizm tesislerinin sahiplerine tanınan hakların aynısı vatandaşımızın talebi doğrultusunda kendisine de tanınmıştır. 

Bu konuda Büyükşehir Belediye Meclisimiz tarafından karar alınmış olup ve bu karar doğrultusunda da Ortahisar Belediyemizin 1/1000’lik planlamasında bütün meclis üyelerimizin oy birliği ile karar alınmıştır. Alınan bu karar hukuka ve yürürlükteki mevzuata uygun bir karardır. Bu konuda kamuoyuna sanki bir şeyler kamufle ediliyor gibi haber yapmanız son derece yakışıksız olmuştur. Bugüne kadar Belediyemiz ile iletişimde sorun yaşamayan basın yayın kuruluşunuzun İmar Müdürlüğümüzle veya Büyükşehir Belediyemizdin ilgili dairesinden bilgi alarak haberi yayınlaması daha doğru bir yaklaşım olurdu. Kamuoyunu doğru bilgilendirme adına bu metni sitenizde, yazıyı yayınladığınız aynı yerde yayınlama talebiyle, bu açıklamayı yapmayı gerekli buluyoruz. 

Bu yayınlar ve haberlerle kimse belediyemizi töhmet altında bırakamaz. Ortahisar Belediyesi tamamen şeffaf bir belediyedir. Vatandaşların haklı olan taleplerinin kanunlar çerçevesinde karşılandığı, kişi ya da kişilere inisiyatif tanımayan, kurumsal yapısı sağlam bir belediyedir. Yayın anlayışı herkesin malumu olan Sözcü Gazetesi'nde yer alan bir haberi esas alarak, tarafımızdan bilgi almadan böyle bir habere imza atmanızı üzüntüyle karşıladığımızı belirtmek isteriz.

Ortahisar Belediyemizde bugüne kadar yapılan denetimlerde hiçbir şaibe, şek ve şüphe çıkmamıştır.  Belediyemiz bir lira kamu zararı ve bir lira memur zimmeti çıkmayan bir belediyedir. Bu nedenle de belediyemizle gurur duyuyoruz. Kamuoyunun da bu şekilde aydınlatılmasını talep ediyoruz.''