SABANCI TRABZONSPOR İLE DALGA GEÇTİ
Trabzon’da dün düzenlenen Geleceğin Gücü Girişimciler Forumunun son panelinin konuşmacısı Yemeksepeti’nin sahibi Trabzonspor Başkan Yardımcısı Nevzat Aydın’dı. Panelin moderatörlüğünü ise İşadamı Ali Sabancı yaptı.
Sabancı panelin başında Trabzonspor’un içinde bulunduğu durumla adeta dalga geçercesine ‘Başkan yardımcısı olduğu takımın durumu malum ortada. Şu kapıya bir kutu koyalım her çıkan bir şey atsın gibisinden bir ifade kullandı. Bu ifadelerden oldukça rahatsız olan Nevzat Aydın Sabancı’nın sözünü keserek ‘Ali bey, bizim bir stadyumumuz var. Yeni yapılan bir stadyum. Bu stadyumumuz 2-3 aya biter. Bazı stadyumlarda Pegasus Tribünleri görüyoruz, Akyazı içinde böyle bir tribün yapmanızı istiyoruz’ dedi.
Sabancı önce bu ifadeye de ‘Aaa bitiyor musunuz’ diye alaycı bir tavırlar yaklaştıktan sonra ‘Siz hele bir açın önümüzdeki sezon ticari değerlendirmesini yapıp bakarız dedi.
Belli ki Sabancı Trabzon’da Trabzonspor’un nasıl bir güç olduğunu, kesinlikle dalga geçilemeyecek bir kurum olduğunu bilmiyor. Ve dileriz bunun kendisine Sayın Nevzat Aydın hatırlatmıştır.


ULUSOY KORKUSU VE DAVETİ
Trabzon’un yeni yapılan 5 yıldızlı oteli Ramada’daki önemli etkinliğin sonunda, davete katılan kadın CEO’larla bizzat ilgilenen isim Ulusoy Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Ulusoy oldu. Ulusoy davetlileri hiç yalnız bırakmadı, ve günün sonunda onlar için bir yemek tertipledi. Fakat yemeğe inerken talihsiz bir olay yaşandı.

Ulusoy ve arkadaşlarının bindiği asansörden önce büyük bir ses geldi. Sonra açılan kapı tekrar kapandı. Ve davetliler 1 dakika kadar asansörün içinde beklemek zorunda kaldılar.

Otel yetkilileri hemen teknik ekibe haber verdiler, fakat teknik ekip gelmeden asansörün kapısı açıldı. Kısa süreli de olsa büyük korku yaşayan kadın CEO’lar daha sonra Hülya Ulusoy’un davetlisi olarak neşeli bir akşam yemeğinde bir araya geldiler.
 

4 BAKAN 1 BAKAN OLDU AMA
Trabzon’da dün 4 bakanın katılımıyla Akçaabat İlçesi’nde büyük bir açılış ve temel atma töreni gerçekleştirilecekti. Katılım oldukça fazlaydı. Çünkü il yönetimi günler öncesinden sıkı bir çalışma içine girmişti. 4 bakanı ağırlayacak Trabzon için her taraf afişlerle donatıldı. Haberler, duyurular, büyükşehir belediyesi tarafından ücretsiz seferler yine bledeyi tarafından tonlarca aşure ve su. Fakat düşünüldüğü gibi olmadı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Diyarbakır’daki terör saldırısında hayatını kaybeden ilçe başkanının cenazesine gitmek zorunda kaldı. Diğer Bakanlarda değişik illerdeki programlara katılmak zorunda kaldı. Tüm bunlara rağmen teşkilat Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan tam not aldı. Eroğlu havalimanında özellikle il yönetimine ve büyükşehir belediyesine teşekkür ederek ‘Trabzon’u ilk günkü gibi seviyorum. Eğitim öğretim gördüğüm bu şehir enerjisini hiç ama hiç kaybetmiyor. Güzel bir gün oldu. Emekleriniz için teşekkür ederim’ ifadelerini kullandı.

GÜMRÜKÇÜOĞLU ÖZAK’TAN ÖNCE DAVRANDI
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaretinde kendisine Başkan Gümrükçüoğlu tarafından hediye edilen Bordo Mavi kravatı görünce mutlu olmuş hemen oracıkta kendisi bağlayarak boynuna takmıştı.

Konuşmaları esnasında Başkan Gümrükçüoğlu’nun çalışkanlığından defalarca söz eden Bakan Eroğlu’nun AK Parti Trabzon İl Başkanlığını ziyaretine damgayı eski bakanlarımızdan Faruk Özak vurdu.

Özak, Eroğlu’nun boynundaki bordo mavi kravatı fark etmeyerek ‘Size anlamlı bir hediye taktim edeyim’ deyip bordo mavi kravat çıkardı. Eroğlu ‘Faruk Bey geç kaldınız, Orhan Bey erken davrandı, belediyede kravatımızı taktık’ deyince Gümrükçüoğlu’na eli sıkılığı ile ilgili sürekli takılan Özak espriyi patlattı. Aman abi, verdi vermesine eme Orhan Abi bir verir 50 bin alır aman dikkat et’ dedi. İl binası bu espri ile kahkahaya boğuldu. Şehre gelen tek bakan olan Eroğlu’nun Trabzon’da düzenlenen değişik illerden 700 genç girişimci ile büyük şirket CEO’larının katıldığı Girişimcilik Forumuna katılmaması ise tepki topladı.
 

TRABZON BASINI’NDA İLGİNÇ GELİŞMELER
Gün geçmiyor ki Trabzon basınında önemli gelişmeler olmasın. Öncelikle kendimizden başlayalım. Sitemizde kısa bir süre önce çalışma hayatına başlayan Gazetecilik Bölümü Mezunu Sinan Kalaycı, yüksek lisans için İstanbul’a gideceğinden aramızdan ayrıldı. Kendisine yeni yaşamında başarılar diliyoruz.
Yine Trabzon’da genç jenerasyonda kendine kısa sürede yer edinen İsmail Düzgün Vatani Görevini yerine getirmek için, Samet Emirzeoğlu’da Günebakış gazetesine transfer olduğu için İlkhaber Gazetesi ile yollarını ayırdılar. Günebakış gazetesi ile yolları ayrılan Mehmet Karagöz İlkhaber gazetesinde yeni görevine başlarken, Son Nokta Gazetesi’nin Ortaklarından Osman Diyadin’inde Trabzon’dan ayrılarak Koza Holding’de Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde göreve başlayacağı kesinleşti. Kuzey Ekspres Gazetesi’nde uzun süredir görev yapan Mustafa Kul’da Trabzon Habercisi internet haber sitesinde göreve başladı. Taka Gazetesi ise yeni bina arayışlarını sürdürüyor. Gazeteye yönetim şehir merkezine daha yakın bir bina bulduğunda taşınmayı planlıyor. Günebakış Gazetesi teklif edilen ortaklık talebini kabul ederek bir rivayete göre Trabzonspor’da yönetici olan bir ismin aracılığı ile yeni bir ortak almış. Bu ortağın kim olduğu ise sır gibi saklanıyor. Karadeniz Gazetesi’nde yönetimsel boşluğun doldurulması yönünde arayışların devam ettiği de gelen bilgiler arasında. Bizlerde görev yeri değişen, yeni işlerinde göreve başlayacak olan tüm meslektaşlarımıza başarılar diliyoruz.


DSİ’DE VALİ’NİN ŞOFÖRÜ’NE NE OLDU
Trabzon’da en hızlı makam şoförlerindendir Gökhan Çolak, Trabzon Valisi’nin şehre gelen bakanların, en güvendiği isimlerdendir. Gökhan’a nazar değmiş olacak ki, DSİ’de büyük bir kaza atlattı.

DSİ Sosyal Tesislerinde koca bir cam duvar yüzüne patlamış.

Kanlar içinde kalan Çolak hastaneye kaldırılmış.

Çolak’ın sağlık durumu iyi. Nazar biraz sert değdi Çolak’a.

Dileriz en kısa sürede sağlığına kavuşur.

Fakat DSİ’nin sosyal tesislerinin özellikle iş güvenliği uzmanları tarafından iyi bir incelenmesi lazım, camlar, bina içindeki tümsekler, yükseltiler, balkon içindeki inişler çıkışlar çok düzensiz ve tedbirsiz. Bu konuda DSİ yetkililerinin yeni elden geçirdikleri binayı yeniden bir gözden geçirmelerini öneriyoruz.