CUMHURBAŞKANI TRABZON’DA NE YAPACAK

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanı AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Karadeniz ziyaretleri kapsamında bugün Trabzon’a geliyor… Erdoğan’ın Trabzon programı netleşti… AK Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından Zorlu Grand Otel’de 15.00’da genişletilmiş il danışma toplantısı düzenlenecek. Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da katılarak teşkilatlara önemli mesajlar verecek.

Basına kapalı olarak yapılacak toplantının ardından Erdoğan, 16.00’da 15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı’nda bulunan eski belediye binasında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile bir araya gelecek. Burada yerel seçim öncesi Gümrükçüoğlu’nu dinleyecek olan Erdoğan, 17.30’da belediye binasının balkonunda vatandaşlara seslenecek. Bu süre zarfında Meydan bölgesinde bazı caddeler trafiğe kapatılacak. Balkon konuşması yapacak olan Erdoğan, Ramada Otel’de 19.00’da il başkanlığının düzenlediği sivil toplum kuruluşlarının da yer alacağı yemeğe katılacak. Burada ekonomik olarak gündeme dair açıklama yapacak olan Başkan Erdoğan’ın aynı gece Ankara’ya hareket edeceği öğrenildi.

CİMER KAŞÜSTÜ’NE YETİŞEMİYOR?

Trabzon'da uzun süredir yapımı devam eden ve ne zaman biteceği tartışma yaratan Yomra ilçesindeki Kaşüstü Kavşağı için önceden Bimer’e yağan şikayetler, Bimer’in kapanmasıyla Cimer’e yağmaya devam ettiğini duyduk. Trafikte saatlerce bekleyen sürücülerden tutun, etrafta yaşayan vatandaşlara, STK’lardan tutun siyasi parti üyelerine varan kadar bu durumun çözülmesi için Cimer’e başvuru yapıyormuş. Ama sorun var ki, önceden Bimer’in yetişemediği başvurulara Cimer’de yetişemiyor. Kaşüstü ile bazı başvuruların 2 haftayı geçmesine rağmen dönüşü olmamış. Haliyle vatandaşlarda bu durumdan rahatsız olmuş. Yani Cimer’de artık, Kaşüstü’ne yetişemiyor…

CHP’DE NELER OLUYOR?

CHP Trabzon’da kazan kaynamaya devam ediyor… Bilindiği üzere Yomra ilçe Başkanı İnci Atasoy genel seçimlerdeki yetersizliği neden gösterilerek görevden alınmış, genel merkez göreve tekrardan getirmiş ancak il başkanlığı bunu kabul etmemişti… CHP Trabzon teşkilatı kurultay için imza atan şehirler arasında yer alması bu krizin sebebi mi soruları kulislerde konuşulmaya başlandı bile… CHP içerisindeki bazı kesim bu görevden almanın asıl sebebinin başarısızlık olmadığını, Atasoy’un Kılıçdaroğlu tarafında olmasından kaynaklandığını söylese de diğer bir kesim ise CHP Trabzon’un yerel seçimlere kadro değişikliği ile gitmeyi planladığı için böyle bir hamlede bulunduğunu söylüyor… Asıl sebep nedir bilinmez ama bu karşı çıkmaya genel merkezin nasıl bir tavrı olacak bilinmiyor… Atasoy göreve tekrar geleceğinden emin… Sonuç ne olur bakıp göreceğiz…

İYİ PARTİ TRABZON’DA YAVAŞ İLERLİYOR...

Yerel seçimler yaklaştıkça siyasi partiler adımlarını hızlandırdılar… Belediye Başkan adayları için sık eleyip dokuyan siyasi partilerin bu seçimlerde başarılı olmak için kıyasıya rekabet edeceği açık bir şekilde gözüküyor… Siyasi partilerde aday olacak isimlerde kulislerde konuşulmaya başlandı… Kulislerde konuşulan isimler partiler içerisinde tartışılmaya başlandığı hatta ilçe belediye başkanlıkları için konuşulan isimlerin masaya yatırıldığı konuşuluyor... Ancak İYİ Parti bu konuda sessiz gözüküyor… Sadece büyükşehir için isimlerin kulislerde konuşulduğu İYİ Parti’de ilçe adayları için henüz isimler ortaya çıkmadı bile… Kurultayı bekleyen İYİ Parti diğer partilere oranla geri kalacak gibi gözüküyor… Çalışmalara başlayan rakiplerine yetişmeleri gerekiyor… Parti içerisinde yaşanan fırtınadan biran önce kurtulmayı bekleyen partide, aday olacak isimler ne zaman gün yüzüne çıkar bakacağız… Ancak İYİ Parti biraz yavaş ilerliyor…

TRABZONSPOR’DA NEFES KESEN OPERASYON!

Trabzonspor’da Cuma günü nefesleri kesen bir operasyon yaşandı.

Tam anlamı ile bir operasyon. Oyunculara lisans çıkarmak için son güne kadar para toplamak için çabalayan Bordo Mavililerin başına son gün inanılmaz olaylar geldi.

Dolar ve Euro kurunda yaşanan çılgın artış Trabzonspor’a adeta darbe vurdu.

Ziraat Bankasından 12 milyon lira kredi çekmek isteyen Başkan Ağaoğlu Euro ve Doların hızlı tırmanışı ile adeta şok yaşadı.

Çekilen krediyi dövize dönüştürecek olan Bordo Mavililer 2. Darbeyi kur farkından yedi.

Merkez Bankasının paraya müdahale etmesi ve döviz alımlını durdurması ile ne yapacağını şaşıran Bordo Mavililer de devreye Genel Müdür Sinan Zengin girdi.

Döviz kurunun sürekli artması nedeni ile döviz kurunu sabitlemek isteyen Zengin bu hamlesi ile oluşan zararı bir nebze olsun durdurdu.

1 günde yaşanan aşırı döviz kurunun artışı nedeni ile 2 milyon TL seviyelerinde zarar eden Bordo Mavililer de Ağaoğlu’nun kredisinin üzerine Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan 10 milyon TL’ye yakın bir para çıkışı sağlayarak Trabzonspor’un adeta nefes almasını sağladı.

Parayı TFF’nin hesabına aktaran Ağaoğlu kendisini arayanlara inanılmaz bir girdaptan çıktığını söyledi.

Trabzonspor’u bu zor gününde uçurumun kenarına iten ve ille de param param diyen Aykut Demir, Ersun Yanal ve Özer Hurmacı’ya ne söylesek azdır!

AK PARTİLİLERE MÜSİAD CEVABI

Bilindiği üzere son dönemlerin en aktif STK’larından olan MÜSİAD iktidar ile ortak hareket etme noktasındaki uyumuyla dikkatleri üzerine çekiyor. Hemen hemen her noktada hükümetten yana tavrını açık açık belli eden MÜSİAD ile ilgili dün AK Parti Trabzon İl Başkan yardımcıları, yaşanan dolar krizi nedeniyle bir takım göndermelerde bulunmuştu. Fakat işin garibi tarafı Ak Parti’nin yönetim kurulunda 10’a yakın MÜSİAD üyesi var iken bu açıklamanın yapılması idi. Bu açıklama üzerine MÜSİAD Trabzon Şube Başkan Yardımcısı Zafer Ofluoğlu’da sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak MÜSİAD üzerinden hesap görmeye çalışanları sert bir dille uyardı. Ofluoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı. ….Ülkemiz son dönemlerde yaşadığı en ağır ekonomik yaptırımlarla karşı karşıya. ABD ve Siyonist Batı Emperyalistleri Hedef olarak seçtikleri Ortadoğu hakimiyeti gereği Ülkemize baskı yapmakta ve her türlü tehdit ve zorbalıklara başvurmaktadırlar. Buna karşı Türk milleti olarak topyekun dik durmalı ve taviz vermemeliyiz. Bizler MÜSİAD işadamları olarak yıllardır savunduğumuz tez Türkiye’nin tüketim üzerinden büyümesi değil üretim üzerinden büyümesine yöneliktir. MÜSİAD’ı takip eden herkes bilir ki, Genel başkanımız tüm söylemlerinde üretim yatırımlarını ve ihracatı artıracak tüm materyalleri kullanmayı önermektedir. MÜSİAD olarak Cumhurbaşkanımızın çizdiği Milli ekonomi modelini her zaman destekledik ve yanında olduk. Bu gün Türkiye’nin ticaret açılımında MÜSİAD işadamları Dünyanın muhtelif yerlerinde yatırım yapmakta ve dünya ticaretinde yer edinmektedirler . MÜSAİD’lı işadamları olarak bundan önce olduğu gibi şimdi ve bundan sonra da Ülkemizin geleceği için, üretecek, çalışacak, dik durmaya ve devletine bağlı milli bir duruş sergilemeye devam edecektir . MÜSİAD’ın bu kadar özverisine rağmen, özellikle ülkemizin bu zor döneminde bazı Ak Partili il yöneticileri ‘ya kişisel menfaatleri gereği’ yada ‘siyasette hedefleri olması’ hasebi ile bir yerlere mesaj verirken MÜSİAD üzerinden söylemler geliştirmektedirler . Ben şahsen bu söylemlerin gerçekleri yansıtmadığını ve bu arkadaşların İl yönetiminde etkin rollerde görev aldıkları dolayısı ile sorumluluklarını aştıklarını düşünmekteyim. AK Parti yöneticilerinin hedef görecekleri mihraklar, terör, dış baskılar, vesayet, geri kalmışlık, adalet ve kalkınma karşısındaki engeller olmalıdır . Bu bağlamda tüm milletimizi itidalli davranmaya, toplumda gerginlik yaratacak tüm söylemlerden kaçınmaya ve en önemlisi bu geçiş döneminde ülkemizin birlik ve beraberliği ve tam bağımsız bir Türkiye yolunda beraber hareket etmeye, dolayısı ile devletimize ve hükumetimize destek olmaya davet ediyorum ….

TRABZON YAZ AYINDA DUMAN ALTI

Trabzon sahip olduğu coğrafi şartlar nedeniyle deyim yerindeyse ''düzlüğe hasret'' bir memleket... Hal böyle olunca, Büyükşehir Belediyesi halkın şehir merkezinde nefes almasını sağlayacak Gülcemal sahil dolgu projesini başlatmıştı. Uzun süredir dolgu çalışmaları devam eden projeye, Beşirli'de ikamet eden vatandaşlardan toz bulutu tepkisi geldi.

Beşirli'de ikamet eden bir vatandaş sosyal medya aracılığı ile kaydettiği görüntüler üzerinden belediyeye şöyle seslendi: ''Sayın yetkililer, Beşirli aylardır toz bulutu altında. Evlerimizi her gün

2 kere sildiğimiz halde tozdan kurtulamıyoruz ve bu tozu aynı zamanda soluyoruz. En azından sürekli kamyonların geçtiği sürekli sulanamaz mı?''

Gülcemal projesi bitince halka nefes aldıracağı aşikar, ama yapılana kadar kaldırdığı toz ile tam tersi bir amaca hizmet ediyor gibi...