BAKAN’DAN YUSUF VE ABDULKADİR TALİMATI 

Geçtiğimiz hafta Trabzon’da Trabzonspor’da Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak fırtınası yaşandı.

Bir dizi ziyaretlerde bulunan Bakan Albayrak daha sonra Trabzonspor Kulübü’ne giderek bayramlaşma ziyaretine katılmıştı.

Bayramlaşmaya erken gelen Albayrak daha sonra Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu ve beraberindeki yöneticilerle eski idari binasında bulunan başkanlık ofisine çıktı.

Burada Trabzonspor’un son durumunu değerlendiren Bakan Albayrak’ın ve beraberindekiler yaklaşık 1 saat sonra odadan çıkıp bayramlaşma törenine geçti.

Trabzonspor’un her zaman yanında olduğunu ifade eden Albayrak’ın burada Ağaoğlu’ndan isteği olmuş. 

Kulislere düşen iddialara göre Bakan Albayrak Ağaoğlu’na “Yusuf ve Abdülkadir’i hemen satmayın bu sene şampiyonluğa oynayalım” demiş.

O günden sonra da farkındaysanız Trabzonspor’dan ardı ardına “satmıyoruz, satmayı düşünmüyoruz” açıklamaları gelmeye başladı.

Belli ki Bakan Albayrak’da tüm camia gibi Trabzonspor’un şampiyonluğuna aç. 

İki yetenek için net bir rakam belirlemeyen Bordo Mavililer arayıp soranlara kapıyı 20 milyon Euro’dan açtığını belirtelim. 

Bu arada iki oyuncu için de gelen en büyük teklif 12-15 milyon Euro…

ZORLUOĞLU SORMUYOR AMA SORDURUYOR

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu göreve geldiği ilk andan itibaren değişimlere başladı. Eğer Trabzon benden hizmet bekliyorsa değişimlerimi beklemeli ve hizmetlerimle birlikte beni değerlendirmelidir dedi.

En tedirgin olanlar ise daire başkanları. Çünkü koltuğunu devraldığı gün de daire başkanını görevden alma gerçekleştirdi geçtiğimiz günlerde de gerçekleştirdi. Daire Başkanlarını görevden alma süreci İnsan Kaynakları Daire Başkanı Saliha Aydın ile başladı. Ardından Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanı Zekeriya Ertürk ve Basın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Yoloğlu’nu görevden aldı.

Görevden almalar devam edecek. Yaklaşık 6 ay sonunda yönetim şekillenmiş olacağı belirtiliyor. 

Başkan Zorluoğlu Daire Başkanlarını direk görevden almıyor. Önce brifing alıyor sonra yaptığı işlere bakıyor. Ardından da daire başkanlığı haklarını kazanıp kazanmadığına da bakıyor. Eğer özlük haklarını kazanmamışsa müsamaha gösteriyor. Bu şekilde almak için beklediği daire başkanlıkları da var bilgisini verelim. Alacağı daire başkanına ne istediğini sormuyor fakat insan kaynakları tarafından sorduruyor. Başkan Zorluoğlu 23 Haziran’a kadar İstanbul’da seçimler için çalışıyor. Dönüşte koltuktan almalar devam edecek. Hem de sadece daire başkanları değil şube müdürleri de olacak. Takipteyiz.

BÜYÜKŞEHİRDE DAİRE SAVAŞLARI

Başkan Zorluoğlu’nun nasıl bir tavırla ilerlediği az çok belirlendi. Peki başka hangi daire başkanları görevinden alınacak? Veya kimlerin geri garanti olarak görünüyor. Bunu tabiki de Başkan Zorluoğlu bilir ama biz belediyede, sokakta ve kurumlarda konuşulanları aktaralım.

Liyakata önem veren Başkan Zorluoğlu’nun, birkaç daire başkanıyla yoluna devam edeceği gerisini değerlendirerek devam edeceği konuşuluyor.

Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Gürcan Başar. Deneyimli ve çalışkan devam edeceği isimler arasında konuşuluyor.

Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Muhammet Ali Altuntaş. Destek Hizmetleri belediyenin en önemli birimlerinden birisi. Başkan Altuntaş hem görevini iyi yapıyor hem de siyasi olarak güçlü değerlendiriliyor. Yola devam edecek diye konuşuluyor.

Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Mustafa Yazıcı. Yazıcı göreve geleli uzun bir süre olmadı fakat alanında başarılı işler yaptı. Kısa sürede bilgi işlem alanında üzerine düşenleri yaptı. Hem de Çaykaralı. Yazıcı da görevine devam edeceği konuşulanlar arasında.

İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanı Ali Kemal Bektaş. Kamu deneyimi var ve bilgili. Başkan Zorluoğlu bu daireyi kapatabilir. Başkan Bektaş ise farklı bir daire başkanlığına görevlendirilebilir.

İtfaiye Dairesi Başkanı Fahri Kaplan. Disiplinli ve kurallar çerçevesinde çalışan bir isim. Emekliliği geldi. Başkan Zorluoğlu Kaplan’ı almadan emekliliğini bekleyebilir.

Ulaşım Dairesi Başkanı Osman Gökhan Bali. En önemli koltuklardan birinde. Başkan Zorluoğlu Ulaşım AŞ’yi kuracağını söyledi. Daire başkanlığını devam ettirebilir. Çünkü Gökhan Bali seçim olmadan önce de Zorluoğlu ile iletişimdeydi. 

En kritik yerlerden birisi de Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Süleyman Aydın. Para Zorluoğlu için önemli. Başkan Aydın Zorluoğlu’nun dediklerini uyguluyor. Bu süreçte beraber ilerleyecekleri düşünülüyor.

Fen İşleri Dairesi Başkanı Hüseyin Türker. Çalışkan ve muhtarlarla mücadele içersinde olan bir isim. Ama en tehlikeli koltuk. Yoruldu ve gideceği konuşuluyor.

Spor Dairesi Başkanı Cemalettin Yazıcı. Son dönemde gelmesi biraz garipsendi. Ama tecrübeli bir isim. Spor il müdürlüğü de yaptı. Zorluoğlu deneyimlerinden faydalanacaktır ama siyasi olarak alınabilecekler arasında konuşuluyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde iki kadın daire başkanı görev yapıyor. Biri Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Nalan Aydın diğeri Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Songül Bayrak. Nalan Aydın’ın seçim sonrası Ankara’ya gideceği konuşuluyor. Songül Bayrak ise ekibiyle uyumlu çalışan ve görevine devam edilecekler arasında görülüyor.

Geri kalan Zabıta Dairesi Başkanı Muharrem Öztürk, Tesisler Dairesi Başkanı Ekrem Aktaş, Park Bahçe Dairesi Başkanı Fatih Erol, Veteriner Dairesi Başkanı Arslan Korkmaz, Emlak İstimlak Dairesi Başkanı Murat Genç, Mezarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Köksal Saral ve İmar Şehircilik Dairesi Başkanı Özgür Aşık hakkında konuşulanları da önümüzdeki günlerde sizlere aktaracağız.

AHMET METİN GENÇ’İ BEKLİYORLAR.. 

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantıları bu hafta başında başladı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’a destek için İstanbul’da bulunduğundan dolayı meclise Başkan Vekili Nusret Onur başkanlık ediyor. 

Başkan Genç, İstanbul’da bulunduğundan dolayı mecliste deyim yerindeyse pek ses çıkmıyor. Mecliste son iki gündür, sadece tek madde görüşülüyor. Öyle ki Salı günü ki meclis açılış ve yoklamayla birlikte belki de 10 dakika sürmüş olabilir. 

Başkan Genç, Cuma günü gelerek toplantıya katılacak. Anlıyacağınız esas toplantı, meclisin son günü yani Cuma günü yapılacak. Çünkü meclis üyelerinin gündem dışı soruları ve bu sorulara cevaplarda Cuma günü verilecek. 

O yüzden o gün meclisin bir hayli renkli geçeceği de tahmin edilebilir bir durum.. 

ORTAHİSAR HALK EĞİTİM’DEKİ MUAMELE 

İnsanlar makamları temsil ederler, özellikle devlette makamlarda oturan kişiye göre makamların ağırlığı, devletin ciddiyeti yansıtılır vatandaşa.
Ortahisar Halk Eğitim Müdürlüğü’ne bilgi almak için giden bir eğitimciye müdür yardımcısı ‘Konunun önemine binaen müdür bey ile görüşseniz daha ili olur’ demiş bunun üzerine eğitimci müdür beye gider ve müdür yardımcısına söylediklerini aktararak ‘Müdür yardımcısına da konuyu aktarmıştık’ der.
Bunun üzerine iddialara göre müdür ‘Ona aktardıysan git ondan iste sana lazım olanı’ der. Tabiki ortam soğur.  Sonrasında eğitimci alanı ile ilgili talebini iletir fakat müdür alakasız hiç olmayacak bir öneride bulunur. 

Her önüne gelene istediğinizi yapamayız der. Sonrasında talepler tekrar konuşulur ama eğitimcinin demesine müdür bey işin çözümü değil sürekli çözümsüzlüğü üzerine sözler sarfediyormuş.  

Sonra iki kişi ile ilgili araştırma yapılmış, fakat bu iki kişi ile ilgili de  olumsuz dönüşler olunca bir gün sonra bilgi maksadıyla tekrar müdür beye gitmek istenmiş, odasında kimse olmamasına rağmen kapısına gelen  eğitimciye ‘Sizi dinlemek istemiyor’ ifadesi kullanılır.

Burada idareci kimdir o esnada müdürlük görevine kim bakıyordu bilemeyiz , ama anlatılana hiçbir şey katmadan hatta bazı eksiltmeler yaparak yayınladık.
Anlatılanlar bunlar, bugüne kadar Ortahisar Halk eğitim ile ilgili olumlu veya olumsuz pek bir şey duymamıştık. Ama gelen bu şikayet dikkatleri oraya çevirdi.
Bugünden sonra Ortahisar Kaymakamımızında dikkatlerini çekerek bu merkezi gözlem altına alacağız. Halka ve eğitimcilerimize daha faydalı ve sağlıklı diyalogları adına bu önemli kurumumuza katkı sağlamaya çalışacağız. 

ÇAM’DAN VE AHISKALIOĞLU’NDAN HABER VAR  

İki yıl önce Kaşüstü mahallesindeki şantiyede geçirdiği talihsiz kaza sonrası yatağa mahkum olan Kaşüstü Belediye Başkanı Mustafa Çam’dan iyi haberler var. 

Aylardır süren tedavi süreci olumlu tepkiler vermesine neden oldu. 

Artık yavaş yavaş kendi başına el ve ayak egzersizlerini yapmaya başlayan Çam yurt içinden ve yurt dışından gelen ilaçlar ve doktorların yoğun tedavi metoduyla kısmen ayağa kalkma, adım atma provalarına da başladı. 

2 yıldır yoğun geçen tedavi sürecinden ailesi bir an olsun umutlarını yitirmeden yurt içinden ve yurt dışında çalmadık kapı bırakmadılar. Dileriz Mustafa Çam kısa sürede sağlığına kavuşarak aramıza döner. 

Bu arada Trabzon’un sevilen isimlerinden TAD Pizza’nın sahibi Sebahattin Ahıskalıoğlu’da köydeki evinde kriz geçirmiş ve hastaneye kaldırılmıştı. 

Hastaneye kaldırılırken kabili duran ve bu nedenle beynine oksijen gitmeyen Ahıskalıoğlu için tüm Trabzon dua ediyor. 

Şimdilik uyutulan Ahıskalıoğlu’nun kalbinde ve beyninde bir hasar olmadığı bilgisine ulaştık. Dileriz Trabzon’da herkes tarafından sevilen Ahıskalıoğlu ile ilgili de iyi haberler almaya devam ederiz.