BELEDİYE BAŞKANI KORUMASIZ!

Trabzon’un Yomra ilçesinde önceki gün Belediye Başkanı makam önünde silahlı saldırıya uğraması olayla ilgili gelişmeler sürüyor. Emniyetin sıkı takibi 10 saatte işin çözülmesini sağladı. Hem azmettirici hem de tetikçi yakalandı. Olay sadece kültür merkezi ihalesi olarak değerlendiriliyor.

Fakat Yomra’daki olayların hiç dinmediğini seçim öncesi, seçim akşamı, seçimden sonra sürekli bazı grupların Yomra’da huzursuzluk çıkarmaya çalıştığını bilmeyen yoktur. Emniyetin konuyu bugününe bakmadan geçmişten gelen tüm detayıyla araştırıp sonra da huzuru sağlamak adına bütün bağlantıları çözmesi gerekiyor.

Bu arada Başkan Bıyık görevine kaldığı yerden devam ediyor. Dün ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Yanında koruma olmaması dikkatlerden kaçmadı.

Başkanın koruma talebi oldu mu bilemiyoruz. Olursa karşılanacağı yönünde bilgi sahibi olduk. Nede olsa ölümden döndü. Böyle bir hakkı olmalı. Ki zaten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu konuda çok hassas. Bakan Soylu olay anından hemen sonra Başkan Bıyık’ı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Zanlılar yakalandığında tekrar arayarak ihtiyacı olup olmadığını sordu. Hatta Bakan Soylu twitter adresinden zanlıların yakalandığını da kendisi duyurdu.

Başkan Bıyık koruma talebinde bulunmasa da bu olayların ardından koruma ile gezmesi şart oldu. Her ne kadar azmettirici ve tetiği çeken zanlı yakalansa da olay tamamen çözülmeden Başkan Bıyık yalnız gezmemelidir. Başkanın talebine bakılmaksızın İlgili kurumların kendisine en kısa süredi bir koruma sağlanması gerekir diye düşünüyoruz
 
UZUN SOKAK’A NE LAZIM?
Trabzon meydan bölgesinde alt yapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bir yandan yapılan yerlerin üstü kapatılıyor bir yandan da tamamen biten alanlarda taş zemin örme işlemi sürüyor.

Uzun Sokak’ın girişinden bir bölüm tamamen yeni taş ile kaplandı. Sıfır olarak yenilendi. Ama okurlarımızın bir önerisi var.

Henüz daha çalışmanın başlangıcındayken yapılmasını istiyorlar.

Biliyoruz ki Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu şehirciliğe ve yeniliğe önem veren bir isim. Okurumuz Uzun Sokak’ın taş dizme işleminin yapıldığı yerlerin tamamen gri bir zemin olduğunu ve kötü bir görünüme sahip olduğunu belirterek, “Uzunsokak ve diğer taş zemin yapılacak alanlara belli aralıklarla insan boyu veya biraz daha yüksek olacak şekilde, yayalara da sorun yaratmayacak biçimde bodur rengarenk ağaçlar dikilse mükemmel bir görüntü oraya çıkar.

Bu şekilde yapılırsa herkesin de dikkatini çeker ve çok beğenilir. Başkanımız bu fikir önerisini de düşünsün istiyoruz” ifadelerini kullandı. Aslında biz de kendisine hak verdik. Mor, yeşil, kırmızı gibi renkli çiçekleri yaprakları olan bitkiler şehre ayrı bir hava katar…
 
GENEL MERKEZDEN ARADILAR…
61saat.com'un gündem yaratan röportaj serilerinde son olarak MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Erhan Esaspehlivan'ın sorularını içtenlikle ve tüm samimiyetiyle yanıtladı.
Kitabın ortasından konuştu hiç eveleyip gevelemedi, öyle ifadeler kullandıkki ki sadece Trabzon değil Türkiye gündemi bu ifadelerle çalkalandı.

Allah göstermesin iktidar olursa ve devletten milletten yana bir politika izlerse gerekirse CHP'ye de destek oluruz, biz AK Parti'nin peşine gitmedik, Ak Parti bizim istediğim yeri geldi, Kemal Kılıçdaroğlu hain olamaz' gibi çok önemli ifadeler Trabzon yerelinde de büyük yankı uyandırdı.

CHP'den de çok sayıda isim Tarım'a teşekkür ederken kayıt dışı konuştuğumuz Ak Partili bazı isimlerde Tarım'ın doğruyu söylediğini ama kimsenin bu güne kadar seslendirmeye cesaret edemediği ifadeleri dile getirmekle AK Partiyle ilişkileri zora sıkabileceği görüşünde olduklarını ifade ettiler.Bekir Sıtkı Tarım, 'AK Parti'nin peşinden gitmedik, onlar geldi'

İçtenlikle, çıkar gözetmeden soruları yanıtlayan Tarım’a MHP Genel Merkezi’nden de tebrik telefonları geldi.
Çok can alıcı ve dobra açıklamaları ile Tarım belli ki önümüzdeki haftanın en çok konuşulan siyasetçisi olacak.

Bu arada Başkan Tarım’ın röportajından bakı cümleler kesilerek bazı kesimlerce yapılan haksız eleştiriler oldu. Tarım bu eleştirileri şu cevabı verdi. Tarım: 
söylenenlerin önünü arkasını boşaltarak bizim ittifak ruhundan uzaklaştığımız görüntüsünü arzulayanlara söylüyorumki; bütün çabanız nafile ve boştur. Sonuna kadar Hükümetimizin yanında, Cumhurbaşkanımızın arkasındayız. Genel başkanımızın işaret parmağının dışında bir yöne bakmamız mümkün değildir, imkansızdır. Sözlerimizin ne kadar net ve ne kadar berrak olduğunu görmek isteyenlere, yapılan videolu programın tamamının izlenmesini öneriyoruz.

Programı bu linkten izleyebilir ve röportajı okuyabilirsiniz... 

Zorluoğlu Gençleri KırmadıZORLUOĞLU SAHAYA ÇIKACAK MI?
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu spora önem veren hatta sporun içerisinde olan bir isim. Zaman zaman kendisini halı saha maçlarında da gördük.

Başkan Zorluoğlu dün sosyal medya hesabından, “Halı saha tekliflerine açığım” paylaşımında bulundu. Başkan Zorluoğlu’nun bu teklifine onlarca hemşerisi cevap vererek beraber top koşturmaya davet etti.  

Hatta Başkan Zorluoğlu, “Başkanım defansa yazdım sizi” diyen takipçisine “Benden iyi hücuma yönelik orta saha olur” yanıtını verdi. Kendisine çok sayıda halı saha maç talebi geldi.

Bakalım Başkan Zorluoğlu sahana ne zaman çıkacak. Takipçileri başkana karşı oynayamasalar da maçın tarihinin ve saatinin paylaşılmasını istiyor,  “başkanı sahada izleyelim” diyorlar.  
 
 DİVAN HERKESİ NEDEN ÇAĞIRDI?
Trabzonspor’da divan seçimlerine kısa bir zaman kala Divan Kurulu’nda hareketli günler yaşanmaya devam ediyor.Trabzonspor Divan Kurulu Olağan Toplantısı 26 Haziran'da yapılacak

Mevcut Başkan Ali Sürmen sürekli eleştirilerin odağında olsa da henüz bir rakip karşısına çıkmadı. Başkan Sürmen de tüzük gereği üyeleri ve basını Pazartesi günü bilgilendirme toplantısına çağırdı.

Divan Kurulu’nun 6 ay ya da  senede 1 kez bu toplantıyı gerçekleştirmesi gerekiyor.

Pandemi nedeniyle bu iş yapılamamıştı. Son 1 yıl içinde alınan kararlar üyelere bilgilendirme yapılacak.

2 bini aşkın üyesi bulunan Divan Kurulu toplantıyı sosyal medya üzerinden üyelerine ve taraftarlara aktaracak.

Ongan sunumu ile başlayacak olan toplantı daha sonra Başkan Ali Sürmen’in konuşmasıyla devam edecek. Sürmen’in burada kendisine yöneltilen eleştirileri cevaplandıracak. Ayrıca basın mensupları da toplantıda yönetime sorularını yöneltecek. Süreçte yaşanan fikir ayrılıklarının gündemi oluşturması bekleniyor. 61saat olarak orada olacağız.
 
UĞURCAN İÇİN BAKÜ’YE GİDİYORLARTürkiye - İtalya maçında Uğurcan Çakır yıkıldı! - Milli Takım Haberleri -  Spor

Trabzonspor’un milli kalecisi Uğurcan şu sıralar ağızları fanatiklikten kaymış basın mensupları ve malum taraftar kitlesinin gündeminde.

Maçın her ne kadar en iyi ismi olsa da ona karşı özel bir kin duygusu besledikleri aşikar. Uğurcan her fırsatta sahada bu isimlere cevap verse de soğumuyorlar. Öylesine kendilerini kaybetmişler ki maç biter bitmez anında kin nefret kusabiliyorlar. Şunu belirtelim. Uğurcan skordan dolayı üzgün ama gruptan çıkabileceklerine inanıyor. İlk maçlarda böyle sonuçlar olabilir diyor.

Gözler şimdi Bakü’de. Uğurcan’ın ailesi Azerbaycan’a doğru yola çıktı. Annesi, kardeşi ve babası onu Bakü’deki Galler maçında takip edecek.
Bu onun için özel bir motivasyon durumu olacak. Bizden de kendisine tavsiye. Asla ve asla o vakur duruşunu bozmasın. Bu ülkenin en iyisi olduğunu bilmesi yeterli. Trabzon’u öteki olarak gören insanlık dışı bu satılık kalemler yine boyunun ölçüsünü alacak.