BÜYÜKŞEHİR O MÜDÜRLÜKTE GEÇ BİLE KALMIŞTI  

Trabzon Büyükşehir Belediyesi denildiğinde özellikle sosyal etkinliklerde ilk alan gelen, gerek Trabzon’da gerek il dışında ve yabancı ülkelerde öne çıkan, Türkiye’nin sayılı mehter takımlarından ‘Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımı’  oluyor.  

Mehteran takımı sadece Trabzon’daki etkinliklerde değil Trabzon dışındaki birçok il tarafından da kurtuluş, fetih ve benzeri etkinliklerin vazgeçilmezi haline gelmişti.  Hatta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Karadeniz Kültür Derneği de geçtiğimiz hafta mehter takımı için Büyükşehir Belediyesi’nden talepte bulunmuş.  

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin marka birimlerinden biri haline gelen Mehteran Takımının kıymeti 15 Temmuz olaylarından sonra daha da bilindi marifeti daha da görüldü.  

15 Temmuz sonrasında 35 gün boyunca mehter takımı her gün ama her gün sahne alarak Trabzon halkını diri tuttu.  

Ve sonunda Mehter Takımının kıymeti geç te olsa bilindi..  

Şehri aşan hizmetlere imza attığı ve Trabzon’un tanıtımına da çok ciddi manada katkı sağladığı gerekçesiyle Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı altında meclis kararı ile kurulan şube müdürlüğüne Bando ve Mehter ismi verildi.  

Bu şube müdürlüğüne de o makamı en çok hak eden isimlerden olan Mehterbaşı olarak da mehter takımında görevini icra eden Ali Mahir Pak getirildi.  

Her ne kadar kurulması için geç kalınmış olsa da yerinde alınmış bir karar işi ki kurulmuş  bir şube müdürlüğü oldu. Kurulmasına oy birliği ile karar veren  Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri de mehter ekibi de alkışı hak etti.  

 SABANCI'NIN VARİSİ TRABZONSPORLU OLDU 

Türkiye'nin en zengin ailelerinden olan Sabancı ailesinin varisi Hakan Sabancı arkadaşlarıyla beraber Karadeniz turuna çıktı.  

Sakıp Sabancı'nın yeğeni, Hacı Sabancı'nın torunu olan Hakan Sabancı, İstanbul'da yaşayan Köse ailesinin oğlu arkadaşı Mehmet Köse'nin daveti üzerine grup olarak Trabzon'a geldiler.  

Genç arkadaş grubu ilk olarak Sümela Manastırı'na çıktı.  

Ardından Rize'ye geçerek zepline yaptılar.  

Ama en dikkat çeken ise koyu bir Trabzonspor taraftarı olan Mehmet Köse'nin tüm arkadaşlarına Trabzonspor forması hediye etmesi oldu. Köse, bu fotoğrafı paylaşarak, "Aslan Kanarya Kartal yok hepsini Trabzonsporlu yaptım" notunu düştü. 

Trabzonsporluluğunu her platformda Trabzonsporluluğu ile övünen ve her zaman bunu hissettiren Köse ile, taraftar grubumuza 23 numaralı forma ile Hakan Sabancı ve arkadaşlarına Trabzon’a hoşgeldin diyor fırtınaya katıldıkları için kendilerini tebrik ediyoruz.  

KORAY AYDIN'A MHP'Lİ SİTEMİ! 

MHP'nin geçmişine damga vuran 4 dönem vekillik ve bakanlık yapmış olan Koray Aydın Anlara'da ofisini değiştirdi.  

Yeni ofisine taşınan Koray Aydın'a çok sayıda dostu hayırlı olsun ziyarete gidiyor.  

Koray Aydın'ın yeni ofis adresi, Ankara Çankaya Turan Güneş Bulvarı Oran Yolu Yıldız Karakolu Karşısı Çilek Mobilya üstü 2. No'lu ofismiş... 

Dün MHP'li bir isme rastladık.  

Uzun uzun MHP'yi konuştuk.  

Eski yöneticilerin Koray Aydın'a kırılganlıkları olduğunu söyleyerek sitem etti.  

Uzun süre omuz omuza ve ardında siyaset yaptıklarını ama Koray Aydın'ın Trabzon'u unuttuğunun altını çizerek, "Siyaset yaptığı sürece kendisinin hep yanında olduk. Genel seçimlerde Ankara'ya kadar giderek kendisine destek verdik.  

Ama Koray bey Trabzon'u ve destekçilerini adeta unuttu. Aslında 7 Haziran seçimlerine kadar şehirle ve gerçekten Koray Aydın’ı bir yerlere taşıyan ekip ile temasını hiç kesmemişti. Fakat 7 Haziran sonrası 1 Kasım’a kadar olan süreçte çevresinde bazı isimlere soğuk durdu. Teşkilatlardan önemli isimleri yanına almadı. Haliyle seçim çalışmalarına da da bu yansıdı. Biraz memleketine yüzünü dönsün bizi unutmasın, dere gider kumu kalır" siteminde bulundu.  

Bu kırılganlıkları Koray Aydın'a iletirken yeni ofisinin hayırlı olmasını dileriz. 

O VALİYE DE HER YER TRABZON 

Trabzon'un Fethi'nin 555'inci yılı etkinlikleri ve Trabzon Günleri İstanbul Maltepe'de yapılıyor. 

 Kurulan stantlarda adeta Trabzon havası yaşanıyor.  

Trabzonlular Günü'nde, kuymaktan hamsiye Akçaabat köfteden doğal tereyağlara kadar birçok yöresel ürün ve kıyafetler görücüye çıktı. Her yönüyle Trabzon’un tanıtımın gerçekleştiği etkinliklerde  kurulan stantlarda ise birbirinden lezzetli Karadeniz ürünleri ve el emeği ürünlerin sergilendiği stantlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

Sadece vatandaşlar değil protokol de büyük ilgi gösterdi. 

Sadece Trabzon protokolü değil İstanbul protokolü de oradaydı.  

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Trabzon Vali Yardımcısı Şükrü Kara, TBMM Başkan Vekili CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi'nin yanı sıra çok sayıda vekil ve belediye başkanı katıldı. 

Trabzonluların birlikteliğine hayran olduğunu söyleyen Vasip Şahin bir de, "Hani meşhur bir söz var ya “Bize Her Yer Trabzon” diye aynen öyle bugün hepimiz Trabzonluyuz” diyerek Trabzonluların gönlünü adeta fethetti. 

Bu tür etkinliklerin sayısı her geçen yıl artıyor.  Fakat özellikle İstanbul’daki hemşerilerin bir sitemini iletelim. Bu etkinliğin tanıtımının İstanbul’da yeteri kadar yapılmadığı yönünde sitem aldık. Birçok Trabzonlu ve Karadeniz’linin etkinlikten hiç ama hiç haberi olmamış. Belli ki organizasyonu düzenleyen ekip bu konuda eksik kalmış. Dileriz diğer organizasyonlarda bu eksiği giderirler. Her şeye rağmen güzel bir etkinliğe imza attıkları için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.                        

KALDIRIM'IN 6 YILLIK ÖZVERİSİ 

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Başkanı Çetin Oktay Kaldırım.. 

Aslen Çaykaralı ama doğma büyüme Bayburt'ta yaşadı. 

Ankara Üniversitesi'nde siyasal bilgiler mezunu. 

6 yıldır da DOKA Başkanlığı görevini yürütüyordu. 

Bölge için başarılı işlere imza attı.  

Diğer Doğu Karadeniz illeri şikayetçi olsa da onun Trabzon'a aşık bir yönü vardı.  

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ne zaman şehre gelse kendisine çalışmalarını aktarırdı. Trabzon’un tanıtımı ve Trabzon için gerçekleştirilen gerek turizm gerekse diğer yatırım ve kalkınma hamlelerinde DOKA olarak risk almaktan hiç çekinmeyerek gereken her şeyi yaptı.  

Bu azmi sonrasında Bakan Süleyman Soylu A takımına onu da almaya karar verdi. Kendisini İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine getirdi. 

DOKA başkanının bu göreve getirilmesinde Çaykara lobisinin olduğu söyleniyor.  

Kaldırım bugünlerde Ankara'da... 

Hafta içi şehre geldikten sonra ilişiğini keseceği ve Ankara'daki görevine başlayacağı öğrenildi.  

Kaldırım'dan boşalan DOKA Başkanlığına kim oturacak şimdi kafalarda bu soru var. 

ERDÖL'ÜN İLK HEYECANI 

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Trabzon eski milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl ilk kez dede olmanın heyecanını yaşıyor. 

2014 yılında yüzüklerini Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan'ın taktığı Mehmet Akif Erdöl ve eşi Ayşe Erdöl'ün bebeği Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde dünyaya geldi.  
Bebeğe Ömer ismi verildi.  

Erdöl, dede olmanın tarif edilemez bir mutluluk olduğunu söylerken, "Allah herkesi çocuk sahibi ve torun sahibi yapsın. Özellikle dede olmanın gerçekten başka bir duygu olduğunu torunum olunca anladım" dedi. 

Bazı arkadaşları torunu olan Cevdet Erdöl'e, "Hocam yaşlandığının belirtisidir" diyerek takılırken bazı arkadaşları ise torun sevgisi artık seni yaşlandırmaz esprisi yaptı. 

Minik Ömer'e ailesiyle beraber bir ömür sağlıklı yaşam dileriz.