O VERİ HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK 

Ak Parti’nin gelenekselleşmiş bir uygulaması vardır.. Teşkilatta, temayül yoklaması. Bu yoklamaman çoğu zaman sandık kurularak yapılırdı. Ve Trabzon özelinde konuşursak, temayülde ilk sıralarda yer alanlar listelere giremediler.

O nedenle de temayüle tabanın çok inancı yok. Bu kez Ankara kulislerine bakılırsa, elektronik ortamda yapılacak olan temayüller eskisine nazaran çok ciddiye alınacak. Genel merkez bu anlamda teşkilata güvence vermiş durumda. Ak Parti il başkanı Haydar Revi’ye elektronik temayülün genel merkez tarafından ciddiyetle değerlendirileceğinden emin misiniz dedik. Her zamankinden daha çok dedi. Bu nedenle, Revi temayüle katılacak olan bütün teşkilat mensuplarına 61saat aracılığı ile şu çağrıyı yaptı… Mutlaka temayüle katılın tercihinizi yapın. 

OF’TA MİLLET İTTİFAKI HAMLESİ  

Trabzon özelinde son genel seçimlerde millet ittifakının nasıl bir şekil ve yön alacağı ile ilgili meraklar süredursun, of’da bu ittifakın, MHP’nin de katılımı ile sanki gerçekleşebileceğine dair bazı emareler alıyoruz. Bir önceki yerel seçimlerde Ak Parti aday adayı olan Güngör Saral’ın CHP, MHP, İyi Parti ve SP’nin ortak adayı olabileceğine dair kulis bilgileri kulağımıza geldi. Güngör Saral’ı aradık ulaşamadık. Yakın dostları, Ankara’ya MHP genel merkezinde temasları var dedi. Bu arada bir dönem bakan M.Ali Yılmaz’ın danışmanlığını da yapan Hilmi Saral’ın CHP’den aday adaylığı ile ilgili olarak nabız tuttuğunu da belirtelim. 

ERGİN AYDIN ORTAHİSAR’I NEDEN ISKALADI  

Ergin Aydın’ın Ak Parti Ortahisar aday adayı olacağı beklenirken Büyükşehir’e aday olması parti kulislerinde üç şekilde yorumlanıyor. 

Birincisi, genel merkez Ortahisar için A.Metin Genç ile devam edecek. Bunun için Ergin Aydın büyükşehir’e adaylık hamlesi yaptı 

İkincisi, Ergin Aydan aday gösterilmese bile Ak parti’nin kazanacağı büyükşehir belediyesinde 4 önemli ve etkin koltuktan birine ataması yapılacak o nedenle adaylık başvurusunda bulundu. 

Sonuncu yorum ise şu… Aydın hakikatten güçlü bir yerden işaret aldı, o nedenle aday oldu. 

Bakalım süreç  sonunda ne gösterecek. 

İSİMSİZ ANKETLERDE O ÇIKIYOR  

Trabzon’da Ak Parti Genel Merkezi tarafından gerek yüz yüze gerekse SMS ile yapılan ve Büyükşehir Belediye Başkanı kimi görmek istersiniz anketlerinde Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in ilk sırada çıktığı ifade ediliyor.  
Şehir genelinde yapılan sohbetlerde de Ahmet Metin Genç’in halka olan yakınlığı ve, sadece seçim dönemi değil, başkanlık görevi boyunca sürekli olarak STK’lar ile yaptığı özel buluşmalar, görüşmeler ve teşkilat mensuplarının Ortahisar İlçesi sınırlarında olsun olmasın gelen taleplerine duyarsız kalmaması anketlerdeki bu başarısını doğruluyor.  
Bazı kesimler ise Genç’in büyükşehir belediye başkanlığına aday adayı olmadığını bu nedenle hedefinde büyükşehir olmadığını ifade ediyor.  
Fakat genel merkezin şu kararını belirtelim. Mevcut belediye başkanları, il ve ilçe başkanlarının istifa etme zorunluluğu yok.  
Bu nedenle Ahmet Metin Genç’inde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu gibi, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi gibi, Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş gibi istifa etmesine gerek kalmıyor.  
Tüm bu isimler talip oldukları makamlarında içinde yer aldığı dosyalarını genel merkeze gönderdiler.  
Temayüle de girmeyecek olan bu durumdaki isimlere genel merkez ‘Adaysınız, veya değilsiniz’ diye haber verecek.  

YILDIRIMHAN: GÜMRÜKÇÜOĞLU İLE SAHAYA İNERİM 
Mart seçimleri yaklaşırken aday adayları başvurularını gerçekleştiriyor. En çok merak edilen de Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adayları olacak isimler? Dün bu anlamda AK Parti’de hareketli saatler yaşandı. İlçelerde aday adayları başvurularını gerçekleştirirken Büyükşehir Belediyesi için de aday adayları dosyalarını teslim etti. Geçtiğimiz günlerde başvurusunu gerçekleştiren Mehmet Atalay ve Türkay Gümüş’ün ardından dün Mazhar Yıldırımhan, Davut Çakır, Mustafa Yaylalı, Ergin Aydın başvurularını gerçekleştirdi. Başvurular gerçekleştiği esnada AK Parti Trabzon il başkanlığına aday adaylık sürecinin 16 Kasım 2018 Saat 17:00’ye kadar uzatıldığı bilgisi de ulaştı. Bu bilgi sonrası aday adayları acele etmemize gerek yokmuş yorumunda bulunurken bazıları ise erken kalkan yol alır yorumunda bulundu. Şu anda Büyükşehir için 6 aday adayı başvurusu var. 4 günlük bir süre daha var. Yeni isimler olur mu hep birlikte takip edeceğiz. İsminin köşke çıkmasını isteyen aday adayları Ankara’da kulis yaparken yerelde de başvuru için hazırlıklarını sürüyor. 

AK Parti Aday Adayı olan Mazhar Yıldırımhan basın açıklamasında önemli ifadeler kullandı. Açıklamasının arından soru cevap bölümünde de sorulara samimi cevaplar verdi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrküçüoğlu ile aralarının nasıl olduğunu ve Başkan Gümrükçüoğlu’nun aday gösterilmesi durumunda nasıl bir yol izleyeceği sorulduğunda, “AK Parti’nin adayı bizim adayımızdır. Geçtiğimiz dönemlerde de başvurularım ardından görevine dönmeyerek seçime kadar çalışmalarımı sürdürmüştüm. Adayın önemi yok Gümrükçüoğlu da aday gösterilse onun için de sokağa inip çalışırım. O da inanın benim için aynısını düşünüyordur” şeklinde konuştu. Geçmişle ilgili gelen sorulara da içtenlikle cevap veren Yıldırımhan, “Geçmişte kimlerin kimler için çalıştıkları ortadaydı. Yaptıklarımız bizim her zaman tecrübelerimiz olmuştur. Bu tecrübelerimizle birlikte ileriye bakarak Trabzon’umuza hizmet yolunda ne gerekiyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı.  

Yıldırımhan, Başkan Haydar Revi’nin odasındayken başvuru için Davut Çakır geldi. Yıldırımhan’ın Çakır’ı kucaklayarak ‘Başkanım hayırlı olsun’ ifadesini kullanması da dikkatlerden kaçmadı.  

Ardından Mustafa Yaylalı arkadaşlarıyla birlikte başvurusunu gerçekleştirdi. Ergin Aydın da bu sırada aday adaylığı için partiye geldi. Eşi Nalan Aydın’la birlikte başvurusunu gerçekleştiren Ergin Aydın, Yaylalı ve ekibiyle birlikte fotoğraf çektirdi. Aday adaylarının arsında tatlı rekabet süreceğe benziyor. 

TRABZONSPOR’DA YENİ TARTIŞMA KONUSU  

Trabzonspor’da merakla beklenen Burak Yılmaz ve Onur Kıvrak kararları dün açıklandı. 17 kişinin katıldığı toplantıdan karar oy birliği ile çıktı.  
Alınan kararın altına herkes imza attı. Ayrıca toplantıda olmayan 5 yönetici de toplantı esnasında telefon ile aranarak onların da karar ile ilgili olurları alındı.  
Bu telefon konuşmaları da şahitler aracılığı ile kayıt altına alındı.  

Zamanlama olarak tebrik etmek gerekiyor.  
Burak Yılmaz olayındaki gibi uzatmadılar. Açıklanan ceza ince detaylarla dolu. Burak ve Onur süresiz kadro dışı kalırken tüm teknik heyet ve takıma 100 bin TL ceza da cabası...  

Neyse gelelim şimdi merak edilen bir konuya… Trabzonspor’un kaptanlık mertebesi yine boş kaldı. Daha önce Mustafa Akbaş görevden alınmıştı, daha sonra Burak Yılmaz daha sonra ise Onur Kıvrak...  
Ne kaptanlıktı arkadaş..  

Şimdi o mertebe boş kaldı.  

Ünal Karaman yeniden takımı yapılandırıp buraya atama yapacak. Yabancılardan Sosa ve Pereira favori olarak görülürken yerlilerde ise tam bir muamma hakim.  
Küçük bir öneri vermek gerekirse, Yusuf Yazıcı bu şehrin evladı olarak yakışır kaptanlığa. Ama ağırlığını ve hakkını vermek kaydıyla. Öyle abileri peşinden duygusallık yapmayacak ise.    
Artık onun için sorumluluk alma zamanı geldi.  
Bu görevi layıkı ile taşıyacak hissiyatı taşıyabilmeli, o sorumluluğu üstlenebilmeli..  

Diyeceksiniz genç ve yeterli tecrübesi olmayan birine kaptanlık mı verilir?  

Unutmayın şurada birkaç yıl önceye gidelim. Galatasaray’da da Trabzonspor gibi radikal kararlarla kadro dışına atılan oyuncuların ardından 22 yaşındaki Arda Turan kaptan olmuştu.. Gerisini biliyorsunuz zaten parlayıp gidiyor.   

Kaptanlığa bir diğer iddialı aday ise Olcay Şahan olarak göze çarpıyor. Tecrübesi ile bu rütbeyi alabilir.  Hocanın kararını bekleyelim bakalım neler olacak.