VE AĞAOĞLU, TRABZON’DA YERİNİ DEĞİŞTİ

Trabzon’a tıpkı İstanbul’daki gibi konut üretimi yapmayı uzun zamandan bu yana planladığı bilinen Ali Ağaoğlu’nun Trabzon ile ilgili çalışmaları sonlanmak üzere. Trabzon ile ilgili planları olduğunu defalarca söyleyen Ağaoğlu, Trabzon’da konut fiyatlarının bonuslu olduğunu da belirtmişti. Birkaç aydan bu yana pek kamuoyuna açıklamadan Trabzon’da konut üretimi için arsa arayışında olan Ağaoğlu’nun o arsayı bulduğu kulağımıza geldi. Birkaç kaynaktan edindiğimiz bilgilere göre Aağoğlu’nun konut üretim uzmanları, Trabzon’un göz bebeği Kaşüstü’nün gelecekte cazibesini yitireceğini belirterek, Beşirli Mahallesinin tıpkı Ankara Bahcelievler 7’inci cadde gibi bir anda değerleneceğine dair bir öngörüleri oldu. Zira, Akyazı tesislerinin stadın ve ve şehir hastanesi ile Gülcemal projesi, Beşirli ile sahil içi yolunu cazibe merkezi haline getirecek, bu yol 7’inci cadde gibi 24 saat yaşayacak. Bu nedenle, Ağaoğlu’nun uzmanları Trabzon ile ilgili olarak Akyazı’nın stada bakan ve Sera gölüne hakim kısımlarında konut üretimini planlamaya aldılar. Her keseye uygun konut üretimi planlayan Ağaoğlu’nun çeşitli siteler halinde 3 bin konut planladığı bu konutların da Trabzon’daki aşırı konut fiyatlarını düşüreceği dengeleyeceği de ifade edildi. Ağaoğlu’nun konut uzmanları, Beşirli sahil içi yolunda da incelemelerde bulunarak, bazı binaları komple satın almak gibi bir girişimleri olduğu yolunda duyumlar da gelmeye başladı.

BU MİLLİ REZALETİ KİMSE YAZMAZ

Türk futbol milli takımının Finlandiya maçında TFF eli ile yaşanan rezaleti kimse yazmadı. Ya da görmedi. Ama bu rezaleti gören yazan biri vardı. O da, sitemizin yazarı Yakup Yılmaz. Aynı zamanda Fin vatandaşı da olan Yılmaz milli maçta, toplayabildiği kadar Türk’ü topladı stada yığdı ve ellerine Türk bayrakları da verdi. Ama meğersem TFF, starda koliler halinde Türk bayrakları getirdi ama koliler hiç açılmadı. Bayrak da dağıtılmadı… Bakan Yakup Yılmaz ne diyor.

“Finlandiya - Türkiye maçında stadı yurttaşlarımızla doldurduk.

Güzel bir atmosfer vardı.

Federasyon Yöneticisi söz verdiği gibi; bayrak, forma ve atkılar Finlandiya'ya gelmiş.

Dağıtılmak üzere stada kadar da gelmiş bunlar kolilerle.

Ama bunlar dağıtılmamış.

Bir atkı elime geçti şimdi.

Atkı, orijinal barkodlu ki bundan kolilerde varmış ve birisi bir koliden kesip 100!e yakın çıkartmış almış.

Bu atkılar Türkiye'de çok pahalı ki burada 10-20 € arasına herkes alır ( Maç için stada satılan 20 € idi ve bundan kalitesiz idi ).

Milli Takım'da bunları dağıtılmak üzere Finlandiya'ya getiriyor.

Stada da getirilen bu malzemelere ne oldu?

Dağıtılmadılar.

Organizasyonumuzla tüm stat bizim seyirciyle dolmuştu nerdeyse ki yurtdışında Milli Takım belki de ilk kez böyle bir ortamda oynamıştır.

Gelen malzemeleri de dağıtsaydık, görüntüyü düşününüz. Her yer kırmızı-beyaz olurdu Türkiye'de maç oynanıyor gibi.

Bende olan yıllardır biriktirdiğim kendimin 20'nin üzerinde bayrak ve 6 formayı dağıttım ki 2009 yılında zamanın Spor Bakanı Faruk Özak'ın bana hediye ettiği küçük bayrağı da verdim annesi Finli babası Türk olan çocuğa devre arasında.

Öyle sevindi ki çocuk.

Burada dağıtılacak tüm bayrak, atkı ve formalar; ömürboyu hatıra olarak saklanacaktı.

Bu TFF tarafından getirilen malzemeleri hangi hain sabote etti?

Ve bu malzemeler nereye gittiler?

Büyükelçilik bilir 

Uçağın kapısında gördüm Büyükelçiyi ki beleş biletleri de kapmış ve yandaşlarına dağıttırmış!

Daha detaylı yazacağım bu konuda…”

Bu rezaleti Türkiye duysun.

Duy Türkiye..

Duy ey TFF…
 

AK SAKALLI TRABZON YİĞİDİ...

Turgay Muntezaoğlu’nu kaybettik. Yılların gazetecisiydi. O hiçbir zaman meslek içinde alavere dalevera yapmadı. O hiçbir zaman hizip olmadı. O hiçbir zaman hiç kimseye tepeden bakmadı. O hiçbir zaman emek gaspı da yapmadı. Ama işini çok sevdi. Disiplinliydi. O hiçbir zaman klik olmadı. O hiçbir zaman hiçbir meslektaşının mesleki duruşunu sorgulamadı. O hiçbir zaman ayırım da yapmadı. Kendine göre bir dünyası, kendine göre bir çevresi kendine göre bir hayatı vardı. O hiçbir zaman kimsenin peşine takılmadı. Meslekte kısır döngülerin adamı olmadı. Herkese el uzattı. Kimseye sen gazeteci değilsin demedi. Mesleğini çıkarı için kullanmadı.

Ama çok titizdi.

Çok dikkatliydi.

Habercilikte hata kabul etmezdi. Hata yapanı da iyi haşlardı.

Habercilikte rekabeti gereği gibi yapardı.

Çok arkadaşımızı gazeteci yaptı.

Sokaktan alarak.

O Turgay Murtezaoğlu’ydu..

Ve bu özellikleri ile yaşadı şimdi gidiyor.

Turgay Abi, güle güle.

Yerin doldurulamaz…

Dolmayacak da..

Zeyyat Nemli’ye.

Nöbeti devraldığın Orhan Kaynar’a

Ömer Güner’i

Salih Çamoğlu’na

Mehmet Tan’a kucak dolusu selamlar.

TRABZON’UN PATRONUNU AÇIKLADI

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, geçenlerde Çay TV’de gazeteci arkadaşımız Halil İbrahim İleli’nin konuğu olmuş canlı yayına çıkmıştı. Programın bir yerinde İleli Trabzon’da her şeyin Bakan Soylu’dan sorulduğunu ve hatta yaylalar ile sahil kesimindeki yıkımların da Soylu’nun talimatı ile yapıldığına dair şehirde bir algı oluştuğunu belirterek “ Belediye başkanlarının bu konuda sorumlulukları yok mu” diye soru yöneltmiş. Bize aktarılanlara göre ki İleli’ye sorduk teyit etti… Sağıroğlu şehrin patronu Bakan Soylu’dur O’nun dediği olur demiş. Büyükşehir belediye başkanı bu işin neresinde sorusuna da Sağıroğlu yine patron Soylu’dun diye cevap vermiş.

Trabzon’da her kritik hamle ve kararlılıkta sorumlu ve patron Soylu..

Ama diğer işlerde herkes  kendi patronu.

Hakikatten Soylu’nun da işi zor.

GENEL MERKEZE AYKAN LOBİ

Kulağımıza geldiğinde çok oralı olmamıştık. Ama bir haftadan bu yana derin sondajlar vurduk, sonunda duyduklarımızın doğru olduğunu gördük.

Asım Aykan’ın Büyükşehir belediye başkan adayı gösterilmesi ile ilgili olarak ciddi bir lobi hareketi, Ankara’da bayağı yoğun çalışma içinde. Hem genel merkez hem de Külliye nezlinde. Önceki gün, bu çalışmayı yapan bir grup  milli görüşçü ile sohbet ederken beklediğimiz bir soru ile karşılaştık. Dediler ki, büyükşehir belediye başkan adayı kim olabilir. Ak Parti kimi gösterebilir. Biz de bize bu soruyu yöneltenlerin kafasındaki ismi bildiğimiz için Asım Aykan dedik… Guruptakiler öyle sevinde, öyle gururlandı kı…. Aykan’ın kendi iradesi dışında da olsa, bir grup çok iyi lobisini yapıyor. Sokak sokak, mahalle mahalle

TTSO’DA SEÇİM YARIŞI DURDU MU?

Seçimlerin ertelenmesi ile TTSO’da meslek grupları seçimi heyecanı ertelendi mi? Tabi ki hayır. TTSO kulisleri tıpkı seçim öncesi gibi hareketli. Özellikle başkan Suat Hacısalihoğlu’na karşı muhalif grup çalışmalarını askıya almadı. Ama gaz kesti. Yine, ziyaretler yapıyor yine bire bir yüz yüze görüşmelerde bulunuluyor. Bu da Nisan’da yapılacağı belirtilen seçimlerin daha sert geçeceğinin kanıtı. Suat Başkan ise rahat. Seçimlerin ertelenmiş olmasından da etkilenmiş görülmüyor. TTSO’da şimdilik kaydı ile herkes rolantide…..