BAŞKANLARIN GİZLİ ZİRVESİ…

Kulağımıza gelen bir bilgiye göre Trabzon Ak Parti’ye mensup 4 ilçe belediye başkanı bir araya gelerek TİSKİ’nin kırsal alandaki bazı uygulamaları konusunda istişare yapmışlar.

Yapı kullanım izinlerinin iptali ilgili kararın, gelecek yerel seçimlerde partiye çok ağır darbe vurabileceği üzerinde görüş belirtmişler.

Ve bu görüşlerini de bir rapor haline getirmişler..

Bu rapor yakın bir zamanda il danışma kurulu toplantısında gündeme gelebilir..

Ya da Trabzon Milletvekillerine sunulabilir.

ÖNCE FENER VERSİN…

Şehir hala Fenerbahçe havasına girememiş durumda.

Maçtan çok, maç öncesi iki takım taraftarlarının bir yemekte buluşması gündem oldu.

Çok tepki gelince organizasyon ertelendi..

Hatta, bundan önce Trabzonspor yönetiminin, Fenerbahçe yönetimi birlikte olma düşüncesi de rafa kalktı..

Trabzonspor’un akil adamları, kanaat önderleri, bu tür yemeğin ilk verileceği yer İstanbul, ev sahibi de Fenerbahçe olmalıdır dediler.

Bakalım, Fenerbahçe yönetimi, Trabzonspor ile İstanbul’da oynayacağı maçta, bordo mavili yönetime karşılaşma öncesi bir davette bulunacak mı?

BARODA AK PARTİ’NİN AĞIR TOPLARI

Avukatlar cephesinde Trabzon Barosu seçim sonuçlarının değerlendirmesi devam ediyor.

Mahmut Yazıcı’nın listesinin seçimi kaybetmesinde özellikle Ak Parti’nin hukukçu ağır toplarının seçimlerde yeterince aktif olup olmadıkları tartışılıyor.

Ak Parti’nin hukukçu ağır topları kim?

İlk etapta aklımıza gelen isimler şunlar:

A.Metin Genç, Salih Cora, A.Sula Köseoğlu ve Osman Cora..

Seçim öncesi ve seçim anında bu isimlerin aktif bir şekilde Mahmut Yazıcı’ya destek verip vermediği baro kulislerinde hala konuşuluyor.

Bu arada, Ak Partili bir il yöneticisi baro seçimleri ile ilgili şu ilginç tespiti yaptı:

”Sibel hanım, mevcut başkan olmanın özelliğini de kullanarak alana yani sandık başına sahip çıktı. Öyle ki listesinin çizilmesini de önledi..Oy verilen kabinlerin yanında hep göründü.”

ZORLUOĞLU'NUN İSTEDİĞİ OLDU

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin dünkü meclis toplantısında Kent Konseyi'nin tavsiye niteliğindeki turizm eylem planı masaya yatırıldı.

Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hasan Karal büyükşehir ile istişare halinde gerçekleştirdiği turizm ile ilgili bilimsel verileri ve anket çalışmasını tüm gerçekleriyle meclis kürsüsünden üyelere aktardı.

Zorluoğlu konuşmasında 'Ben istiyorum ki Kent konseyleri bağımsız olsun. Kendi bütçeleri, personelleri, yerleri olsun. Maalesef bu güne kadar olmamış ve bağımsız çalışamamışlar. Ama biz şimdi kent konseyine bina kiralayıp verdik, kendi bütçelerini oluşturma imkanı tanıdık, personel sıkıntısını da çözecekler. Ve bağımsız olarak kentin sorunlarına çözüm üretecekler' dedi.

Konuşmaya baktığımızda 'Nasıl olacak başkan, yeri sen ver, bütçeyi oluştur sonra seni eleştirmelerini bekle' diye düşünürken Hasan Karal, Meclis kürsüsünden yerel yönetimlerin eksiklerini bir bir sıralamaya başladı.

Özellikle proje üretme konusunda yerel yönetimlerin yetersiz olduğunu, ulaşım noktasında yetersiz olduğunu tüm çıplaklığı ile gözler önüne serdi.

Zorluoğlu'nun da istediği dediği tam anlamıyla buydu. İleride bu eleştirilerin dozu yükselir mi, onu zaman gösterecek ama bu haliyle büyükşehrin yoğun desteği ile hem de meclis kürsüsünden yerel yönetimlerin eksiklerin sıralanması belki de Türkiye'de görülmemiş bir durum.

YAYLALI 'DAN ÖNCE İTİRAZ SONDA TEŞEKKÜR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantısında Trabzon Büyükşehir belediye meclis Üyesi Mustafa Yaylalı Büyükşehir Belediyesi'nin konuşması esnasında söylediği 'tarihinde ilk kez büyükşehir belediye meclisinde kent konseyi bilimsel veriler ışığında yaptığı çalışmayı tavsiye niteliğinde oylamaya sunuyor,  meclis üyelerine aktarıyor, çok kıymetli bir olay bu. Meclis tarihinde bir ilk olduğunu öğrendim' sözlerine karşılık açıklama yapmak zorunluluğu hissetti.

Yaylalı Başkan Zorluoğlu'ndan söz isteyerek 'Kent konseyinin eski başkanı olarak burada söz almam gerekiyordu. O dönem birlikte çalıştığımız arkadaşlarımıza haksızlık etmemek adına bir hatırlatma yapmak zorundayım. Burada meclis tarihinde bir ilk dediniz ama biz Trabzon Belediyesi döneminde kent konseyi olarak burada sunumlar yaptık, bilgilendirmelerde bulunduk, meclis üyelerimizle başka ortamlarda bir araya geldik, bunun düzeltilmesini isteriz' dedi.  

Başkan Zorluoğlu ise 'Tekrar ifade edeyim biz Büyükşehir Belediye Meclisi olarak bunu söyledik, Trabzon belediyesi döneminde böyle bir çalışma yapılmış olabilir. Geriye doğru 100 yılı aşkın belediye geçmişi var. Ama biz Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak mecliste yapılacak oylamanın bir ilk olduğunu söyledim. Sadece bunun kıymetli, değerli güzel bir şey olduğunu ileriye doğru şehre faydalar kazandıracağını belirtmek adına başkanlık ettiğimiz mecliste ilk olduğunu heyecanla söylemek istedim. Yoksa bizim dönemimiz geçmiş dönem önemli değil.' ifadelerini kullandı.  

Yaylalı, Zorluoğlu'nun bu açıklamasının ardından yeniden söz alarak 'Kent konseyinin geçmişini çok iyi bilen biri olarak Trabzon kent konseyine tahsis edilen bina Trabzon kent konseyine çok yakışmıştır. Ayrıca bir bütçe tahsisi de kent konseyi için çok önemlidir. İnşallah bundan tüm kent olumlu bir şekilde yararlanabilir. Bu iki önemli konudan ötürü Sayın Zorluoğlu sizlere teşekkür etmek istiyorum' dedi.  

YENİ BİR GAZETE Mİ?

Bir dönem Trabzon yerel medyasında etkin bir gazete patronu olan Trabzonspor’un eski yöneticilerinden bir isim, süreç içinde  istediği başarıyı sağlayamayınca veya istediği verimi alamayınca medya kulvarından ayrılmıştı.

Ülkenin değişik illerinde ticaret yaptı bayağı bir sıkıntı yaşadı.

Şimdi kulis bilgilerine göre bu eski yönetici, Trabzon’da yeniden medya dünyasına dönüyor..

Gazete mi veya internet sitesi mi satın alacak?

Gazete veya internet sitesi mi kuracak?

Bu netleşmedi.

Bize gelen bilgilere göre eski yönetici Trabzon medyasının şu anda görevde olan ve olmayan bazı isimleri ile temasını kurdu.

Görünen o ki, Trabzon yerel medyası seçim kulisleri öncesi yeniden hareketlenecek..