TRABZONSPOR’DA FUTBOLCULARIN İSYANI

Trabzonspor daha lig başlamadan revire döndü. İlk olarak genç oyunculardan Muhammet Akpınar çapraz bağlarını koparırken kervana yeni transfer Trondsen de çarpaz bağlarını kopararak eklendi.

Sırasıyla Yusuf Sarı, Plaza, Pereira ve Marlon da sakatlık yaşarken bu durum kafalarda soru işaretleri bıraktı.

Yaptığımız araştırmalar sonucunda ise Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ndeki çimlerin oldukça kötü olduğu bilgisine ulaştık.

Hatta o kadar kötüymüş ki oyuncular sahada koşmaya korkar olmuş. 

Çimin içerden zarar aldığını ifade eden oyuncular denge problemi yaşadıklarını söylüyor.

Oyuncuların birisi ikisi değil neredeyse tamamı bu olayı çevresine aktarıyor. 

Milyon Euro’ların konuşulduğu bu ortamda bir çimi idare edememek ve böylesine kötü sonuçlar elde etmek nereden bakarsan bak tutarsızca.

Son bilgiye göre sakatlıkların yaşandığı saha değişilecekmiş, bu zamana kadar neden değişmemiş, ona da biri çıkıp cevap verir herhalde. 

DİVAN BAŞKANI MİLLETVEKİLİNİ UYARDI

Ak Parti’de kongre ateşi sürüyor. Geçtiğimiz hafta Hayrat ve Araklı ilçe kongrelerinin ardından dün de Maçka ve Yomra kongreleri yapıldı. 

İki kongrede de mevcut başkanlar, tek liste ile gidilen seçimde yeniden görevi devraldılar.

Pandemi nedeniyle kongre süresi boyunca maske ve mesafe uyarıları yapıldı. Sandal Otel’de yapılan Yomra kongresinde özellikle sandalyelerin nizami dizilmesi gözlerden kaçmadı. 

Protokolde maske değişimleri yapıldı. Her konuşmacının ardından mikrofon ve kürsü dezenfekte edildi.

Pandeminin bu kadar önemsendiği kongrelerde kürsü konuşmaları ise uzadıkça uzadı, hatta Trabzon Milletvekilinin 40 dakikalık konuşması biraz bıkkınlık yarattı. Hatta Divan Başkanı Milletvekili Polat Türkmen de milletvekilinin konuşması sonrası esprili bir şekilde, ‘Konuşma çok uzadı daha size yok’ deyince yarın başka ildeki kongreye katılacak olan milletvekili  ‘Zaten daha yokum’ cevabını verdi.

Dileriz Ak Parti yöneticileri bundan sonraki kongrelerde konuşmacılara konuşma sürelerini kısa tutmalarını belirtir ve pandemiye uyulduğunun da önemli bir göstergesi olur.

ATAMAN İLK KONUŞMASINDA GÜNDEM OLDU

Ak Parti’nin geçen haftaki kongrelerine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bugünkü kongrelere gelmedi.

Katılması gereken bir cenaze töreni olduğundan Zorluoğlu’nun yerine vekaleten katılan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ataman ilk kez AK Parti’nin bir kongresinde konuştu. Bir konuştu, anında Türkiye gündemine oturdu.  

Ataman’ın konuşmasında “1919’da Atatürk’e sahip çıkmak ne ise Tayyip Erdoğan’a da sahip çıkmak odur’ söylemini haberleştirmemiz ardından haber özellikle muhalif ulusal medyanın da gündeminde yer edindi. Konuşmasının tamamına bakıldığında Ataman’ın anlatmak istediği açık ve net ortada 1919’da olduğu gibi yine aynı şekilde Türkiye’de topyekün bir saldırı var diyerek devlet başındaki ismin o dönemki ruhla savunulması gerektiğini ifade etmek istedi. 

Kongrede öne çıkan diğer bir detay ise AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın Trabzon halkının son dönemde üzerinde özellikle durduğu demiryolu ile ilgili güven mesajlarıydı. Cora, Trabzon-Erzincan demiryolunun rafa kalkmadığını özellikle vurguladı. 

Hatta projenin çalışmalarının son sürat devam ettiğini söyledi.

Şimdi ise Trabzon halkı bu demiryolu projesinin ne zaman şehre kazandırılacağını ve bunun artık siyasi söylemlerden daha çok icraate geçirilmesi kanaatinde hemfikir olmuş durumda.

ORTAHİSAR’A SÜRPRİZ KADIN ADAY ÖNERDİ

AK Parti, Trabzon’da 7. Olağan Kongreleri gerçekleştirmeye devam ediyor.

Dün Maçka ve Yomra kongreleri gerçekleştirildi. Trabzon’da Ortahisar ve Of üç dönem kuralı sebebiyle değişime kesin gidecek iki ilçe konumunda.

Bu yüzden iki ilçenin başkan adaylığı için kulisler de oldukça hareketli. Dünkü Yomra kongresinin ardından Ortahisar için sürpriz bir ismin adı geçti.

Partililerle birlikte kongrenin ardından çay içerek sohbet eden AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, masada bulunan Trabzon Koordinatörü, Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen’e ve masada bulunan diğer partililere sürpriz bir şekilde bir kadının başkan olarak Ortahisar’da görev almasının düşünülebileceğini söyledi.

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcılığı ve AR-GE Birim Başkanlığı yapan Besire Çörekçi Arslan isminin Ortahisar İlçe Başkanlığı için önerilebileceğini söyleyen Revi, ilçe ana kademede bir kadına başkan olarak sorumluluk vererek bu alanda bir ilki de başarabilir.

Besire Çörekçi Arslan da ilin aktif isimlerinden. Arslan, genel merkeze giden isimlerden olursa şaşırmamak lazım.

BELEDİYEDEN İKAMETGAH ADRESİ MAĞDURİYETİ

Bir dostumuz aradı. İkametgahının bina kapı numarasının değiştiğini tesadüfen e-devlet üzerinden öğrendiğini ancak bina kapısı üzerindeki sayı tabelasını Belediye'nin fiziken değiştirmediğini ifade etti.

Konuyu araştırdığında ise, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin Mekansal Adres Kayıt Sistemi projesi kapsamında Ortahisar ilçesindeki yüzlerce adresin bina kapı numarasını elektronik ortamda güncellediğini ancak fiziki tabelalandırma işlemini yapmadığını öğrendiğini belirtti. Bu durum nelere yol açar diye sorduk kendisine.

Adliyede davası olanın kendisine yapılmayan tebligatlardan ötürü itiraz ve temyiz sürecini kaçırıp tutuklanabileceğini, icra dosyası olanın icraya itiraz edemeden hacizlik olup aracına ve evine haciz gelebileceğini, emniyetten gönderilen trafik cezalarına itiraz hakkını kaybedecekleri gibi birçok mağduriyet örneği aktardı bize.

Öğrendik ki resmi kurumlardan vatandaşlara çıkarılan tebligatlar MERNİS'deki elektronik adres kayıtları esas alınarak gönderiliyormuş.

Yani posta dağıtıcıları elektronik ortamda kayıtlı yeni bina numarası ile yola çıkıp adresi aradığında yeni bina numarası tabelalarının binalara takılmaması sebebiyle vatandaşı bulamıyor, dolayısıyla tebligatları muhtarlara yapıyorlarmış.

Haliyle muhtarlıklarda bekleyen tebligat sayısı da artmış. Siz okurlarımızdan ricamız e-devlet üzerinden adreslerinizi kontrol etmeniz, hakkınızdaki trafik cezası, icra ve adli dosyalara bakmanızdır...

Umarız mağduriyetler artmadan da Trabzon Büyükşehir Belediyesi binalara yeni kapı numarası tabelalarını en kısa sürede takar.

MEMURLAR ARAÇLARI ÖZEL İŞ İÇİN Mİ KULLANIYOR?

Trabzon’da bir iddia var o da şu: “Zabıta memurları, devletin araçlarını evlerine gitmek için kullanıyor.”

Bu iddia geçtiğimiz günlerde Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde Başkan Murat Zorluoğlu’na soruldu.

Başkanın cevabı ise şu şeklide: “Zabıta memurlarımız biliyorsunuz vardiyalı çalışıyorlar. Saat 16:00 - 24:00 arasında çalışan arkadaşlarımızı araçlarla evlerine bırakıyoruz. Saat 24:00 ile 08:00 arasında çalışan arkadaşlarımızı da evlerinden alıyoruz. Biz servis araçları kullanmıyoruz. Takdir ederseniz ki Zabıta personeli o saatte neyle gelecek? Özel aracı ve servis imkanı da yoksa ancak, bu şekilde alınıyor. Bunda mahsur olduğu kanaatinde değilim. Vatandaşlarımız bunun göreve gidiş - geliş olduğunu bilsinler. Kamu aracının maksadı dışında kullanılması gibi bir duruma asla müsaade etmeyiz. Tespit edersek, gerekeni yaparız..”

ZORLUOĞLU’NUN PAYLAŞIMLARI VE YORUMLAR

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, sosyal medyayı çok iyi kullanan Türkiye’de bu alanda en iyi büyükşehir belediye başkanlarından biri...

Faka son günlerde bir sıkıntı var, neyi paylaşıyorsa kimseyi inandıramıyor. 1 hafta içinde, Terminal projesinin ihalesi, Ganita Faraz Bölgesi yeni projesi ve Çömlekçi Kentsel dönüşümü Trabzon’a müjdeledi. Gelen yorumların hepsinde çok sayıda destek görse de paylaştığı fotoğrafların inandırıcı olmadığı yönünde  de eleştiri yağmuruna tutuldu. Çünkü, eski başkan Gümrükçüoğlu’nun da seçim afişinde yayınladığı bir çömlekçi projesi vardı, görselleri seçim afişlerinde yer aldı. Şimdikiyle alakası yok. Ganita bölgesi ile ilgili su parkı projesi vardı, görselleri seçim afişlerinde yayınlanmıştı Ortahisar Belediyesi tarafından, onun da şimdiki yayınlanan proje ile alakası yok. 

Yine Akyazı Stadyumu yayınlanan proje fotoğrafı ile yapılan arasında dağlar kadar fark var. İşte bu nedenlerden ötürü Zorluoğlu ne paylaşırsa ‘Biz fotoğraflarla çok kandırıldık’ eleştirisi alıyor.  Başkan Zorluoğlu bunun farkında, işte bu yüzden Terminal Projesi ihalesi sonrası paylaşımında yüklenici firmaya espirili bir şekilde aba altında sopa göstererek, “Bu fotoğraftaki gibi olmazsa kuruş para vermem” diyerek fotoğrafta görülenin aynısının yapılacağını teminatını verdi.  

Çömlekçi ile ilgili de paylaştığı fotoğrafın altına “Biz böyle çok fotoğraf gördük başkan” eleştirisi gelince Başkan Zorluoğlu eleştiriyi yapan kişiye cevaben “Değerli kardeşim ben proje paylaşmadım, ihalesi, sözleşmesi, yer teslimi yapılmış ve yüklenici işe başlamış bir çalışmayı paylaştım” dedi.

Gerçekten Zorluoğlu’nun işi bu manada çok zor, çünkü Trabzon halkı bugüne kadar fotoğraflarla çok kandırıldı, aynen raylı sistemde, teleferikte, Gülcemal’de olduğu gibi.

İnsanlar artık unutmuyor. Eskisi gibi belgeler fotoğraflar, evraklar sadece devlet arşivlerinde kalmıyor. Hal böyle olunca da durum maalesef inandırılması güç bir toplum ile Zorluoğlu’nu karşı karşıya getiriyor.
Dileriz bu projelerin açılışları kısa sürede yapılır da o zaman halk gerçekten inanır.