HOŞGELDİN SN. ERDOĞAN BUNLARI DA GÖR LÜTFEN 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan defalarca geldiği Trabzon’a tekrar geliyor.  

Şehrimizi Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak en çok ziyaret eden Lider eminiz ki Erdoğan’dır. Ve her geldiğinde mutlaka müjdelerle gelir.  

Erdoğan her Trabzon’a geldiğinde kendisinden bir müjde beklenir.  

Fakat bu kez bir müjde yok gibi biliyorum ama inşallah olur tabi ki, çünkü verilecek müjdelerin tümü daha önce duyuruldu.  

Bir düşünelim, İkinci üniversite, şehir hastanesi yatırım adası, Millet Bahçesi, Gülcemal, Selatin Camisi.   

Bunların haricinde Erdoğan’ın diyeceği rutin kamu yatırımları olur.  

Rütin dememize bakmayın sadece bir ilçede 3-4 adet yeni okul, kilometrelerce beton, asfalt yol, içme suyu hatları ve benzeri milyonluk yaptırımlar yapıldığını biliyoruz.  

Bu nedenle müjde veremeyecek olması noktasında Erdoğan’a hak veriyoruz.  

Fakat, dileriz Erdoğan şehre geldiğinde Trabzon’un hala raylı sisteminin neden olmadığını, Trabzon’a hala bir teleferiğin neden yapılmadığını, Güney Çevre yolunun neden başlamadığını, Fındık konusunda ipleri İtalyanların eline kimlerin verdiğini, Trabzon’un trafik sorununun neden 16 senede çözülemediğini, Trabzon’da işsizliği azalması için işadamlarının yeni yatırımlara neden teşvik edilmediğini, Akyazı Şehir Stadyumu’nun neden atıl bir şekilde durduğunu, Trabzonspor’un neden hala oraya taşınmadığını, Trabzon Havalimanı İkinci Pisti ile ilgili neden hala bir adım atılmadığını, Trabzon Çimento Fabrikası’nın neden hala taşınmadığını, Kanuni Bulvarı’nın neden Çömlekçi kenstel Dönüşümün neden devam etmediğini, Trabzon Limanının neden şehir içinde kaldığını, 2. Vakıf üniversitesi ile ilgili neden bir hamle yapılmadığını sorgular.   

Trabzon’da 10 senedir konuşulan meselelerle ilgili dileriz Sayın Erdoğan’a birileri bunları söyleme cesaretini gösterebilir.  

Trabzon’un gelişip kalkınması adına 16 yılda yapılan 19 milyarlık yatırım için emeği geçen herkese Başta Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, bakanlarımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza teşekkür ederken yukarıda sıraladığımız eksikleri de not edip bunlarla ilgili tarih vererek söz almak istediğimizi belirtelim.  

CHP ADAYI YALNIZ MI KALDI?

Trabzon’da özellikle CHP’de il ve ilçe başkanlıklarının milletvekili adayları ile koordinasyonunda bir sorun var gibi.  

Zaten Muharrem İnce’nin mitingi ile ilgili teşkilatın yeteri kadar çalışma yapmadığını İnce’ye yakın isimler ifade etmiş ‘Trabzon biraz çalışsa hem İnce’nin oylarını ikiye katlar hem de 2 milletvekili alır’ demişti.  

Fakat dediğimiz gibi, Ak Parti’de adayları il seçim koordinasyon merkezi sürüklerken CHP’de tam tersi, adaylar il başkanlığını sürükler hale geldi.  

Milletvekili adayı Ahmet Kaya’nın çalışmalarını gözlemlediğimizde ne il yönetiminden etkili bir kalabalık görüyorsunuz yanında ne de seçilmiş belediye meclis üyelerinden.  

AK Parti’nin meclis üyeleri her  biri bir aday ile sahalarda çalışırken, CHP’de bir kere o da bir kere Cahit Erdem’i çalışmalarda gördük.  

CHP bu işe belli ki asılmak istemiyor, veya başka bir şey var.  

Hadi adaya yeterli destek yok, Muharrem İnce ile ilgili bir tane açıklama yapılmaz mı. İlden ilçelerden İnce ile ilgili bir destek açıklaması gelmez mi.  

İlginç bir seçim çalışması yürüten CHP’de sahada sadece Kaya’nın üstün gayretini görüyoruz, diğer adaylar belli ki 2 den veya 3 ten hiç ümitleri yok, işe asılmıyorlar. Asılıyorlarsa da enformasyon konusunda büyük sıkıntıları var.  

Oysa sokağa baktığınızda CHP’de iki sesleri yükseliyor, ama bunu önce partinin ana kademelerinin benimsemesi lazım. 

MARİFETİ BÜYÜK KÜÇÜKALİ  

Trabzon’da tartışmasız en aktif çalışan gençlik örgütü AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları…  

Mehmet Karaoğlu ve Halim Yılmaz’ın ardından göreve gelen Sefa Küçükali, reklam işini çok sevmediğinde yaptığı işleri duyurma noktasında da eksik kalıyor.  

Göreve geldiği günden bu yana başarılı işlere imza atan Küçükali, özellikle Ramazan ayında milletvekili adayları için de  önemli organizasyonlar yaptı.  

20 binin üzerinde öğrenciyi iftar ve sahur sofralarında bir araya getiren Küçükali bunun yanında STK’larla ilgi koordinasyon noktasında da önemli mesafeler kat ederek gençlerin AK Parti’ye eğilimine önemli katkılar sağladı.  

Muhalif çok sayıda genci yanına çeken AK Parti’nin hizmetlerinin anlatılması noktasında özellikle AK Partili olmayan gençlere de büyük ilgi gösteren Küçükali’nin emeklerinin bazı yerlerde görmezden gelindiğine şahit oluyoruz.  

Mesela AK gençliğin yaptığı birçok organizasyona giren milletvekilleri, belediye başkanları gövde gösterisi yaptıktan sonra attıkları tweetlerde veya servis ettikleri haberlerde AK Parti gençlik kollarından bahsetmek yerine kendi organizasyonları gibi olayı duyuruyorlar.  

Böyle olunca gençlerin şevki hevesi kırılıyor. Çok mu zor AK Gençlikten de iki satır bahsetmek.  
Gençlerin bu manada motivasyona takdir edilmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz.  

TRABZON’DA HEP İLKİ BAŞARDIK  

Sözenler ailesi bu seneki iftarını kendi mağazasında yapmayı tercih etti. 

Sadece Trabzon’da 50’ye yakın çalışanı bulunan İstanbul’da kısa zamanda önemli mesafeler kat eden Sözenler Yapı Market’in başarısının sırrını Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Sözen çalışanları ile sohbette şu şekilde açıkladı, ‘Biz her zaman en çok çalışan ve ilkleri bulan olmayı tercih ettik. Sektörümüzde eğer en büyük markalar, en büyük şirketler bölgede bizleri tercih ediyorsa bunun altında önce güven sonra işimize olan bağlılığımız gelmektedir. Bir insan işine ne kadar sahip çıkarsa işi ile ilgili ne kadar üretken olursa ve ekip çalışmasına ne kadar önem verirse o kadar başarılı olur.  
Eğer bir insan saatimi doldurayım, maaşıma bakayım derse ömür boyu aynı şekilde devam eder. Bunun için araştırma ve geliştirmeye önem verin Biz bölgede hep ilkleri başardık.  
Alanımızdaki ilk modern makineleri biz aldık. İlk üretimleri biz yaptık. Kimsenin yapamadığı işleri biz yaptık. Hal böyle olunca bölgede Sözenler markasını parmakla gösterilir hale geldik.  
Başarılı olmak için inanmak gerekir, biz önce Allah’a inandık, sonra sizlerle yani ekip ile birlikte başaracağımıza.  
İnançlı olan her insan mutlaka kazanır bunu unutmayın. İsraftan kaçının ve tutumlu olun. Ahlak ve tutum kazanmanın önemli yollarından biridir bunu unutmayın’ ifadelerini kullandı.  
Yıllardır bölgede sektörün öncüsü olan Sözenler Yapı Market yeni sezonda yeni yatırım ve Pazar ağı hamleleri ile yine kendinden söz ettirecek’   

TRABZON’DAN BİMERE ŞİKAYET  

Trabzon’dan BİMER’e bu kez bir Cami şikayet edildi.  

Hem de Trabzon’un en gözde camisi olan İskenderpaşa.  

Şikayet konusu ise çok ciddi bir mesele. Şikayeti muhtemelen kadın cemaat etmiş.  

Şikayet metninde şu ifadeler yer alıyor ‘Yıllardır İskenderpaşa Camisi’nin üst kadında perde çekilirdi ve bizler namaz kılardık. Geçtiğimiz günlerde caminin kapısına gittiğimizde bize ‘Siz aşağı, siz aşağı, kadınlar aşağı’ diye sert bir ifade ile uyarı yaptılar. Bizde nedenini sorduk, aşağıda yapılan yeri kadınlara ayırdıklarını belirtip siz aşağı inin diye bize sert bir ifade kullandılar.  

Biz yıllardır kıldığımız yerde kılmak istediğimizi belirtince perdeleri kaldırdıklarını bunun mümkün olmadığını ifade ettiler.  

İslam dininde kadın erkek diye bir ayrım var mı ibadette. Yok, ama burada yaptılar ve bizi attıkları yer çok sıcak, fiziki koşulları uygun değil. Biz eski yerimizde namaz kılmak istiyorum, böyle binr ayrımcılığı kabul etmiyoruz’ ifadelerine yer verilmiş.  

Bakalım İskenderpaşa Camisi’nde kadınlara yapılan bu muamele ile ilgili Trabzon Müftülüğü bir yaptırım uygulayacak mı?  

GÜMRÜKÇÜOĞLU 3. DÖNEME HAZIR MI?
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun belediye başkanlığına aday olup olmayacağı tartışılırken, bir sohbette Gümrükçüoğlu yeniden adaylığın sinyalini şu sözlerle verdi, ‘Bitirecek çok işimiz var, Allah’ın izniyle raylı sistem ve teleferik konusunda proje çalışmalarını tamamladık.  

Önümüzdeki dönemde dosyalarımızı alıp, seçilen vekillerimizle Ankara’da özellikle raylı sistem için bastıracağız. Proje hazır Akyazı’dan Havalimanına ilk etabı.  

Bunu yaptığımızda Trabzon’un üzerinden büyük bir yük kalkmış olacak. 

Trabzon’da dolmuş esnafının araçlarını yenilememeleri için belediyenin süreyi uzatıp Trabzon halkını 70 model araçlara mahkum ettiği konusunda ise Gümrükçüoğlu ‘Bu konuda şoför esnafımızla konuşacağım, daha modern bir sistem için Trabzon halkına yakışır araçlarla bu işi yapmaları için gereken ne ise yapılacaktır. Bizim oy veya başka bir şey için kimseden çekindiğimizi sanmasınlar, ama şehri tüm bileşenleri ile birlikte düşünmeliyiz, esnafı bir kenara atarak bir karara varamayız’ ifadelerini kullandı.  

BAKAN SOYLU DAVET ETTİ 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tüm Trabzon halkını, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan bugün saat 13.00’da Trabzon Atatürk Alanı 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda düzenlenecek olan büyük Trabzon buluşmasına davet etti.  

Bakan Soylu mesajında şu ifadeleri kullandı; ‘Değerli Hemşehrim, yeni Türkiye'ye güçlü bir başlangıç yapmak için, Trabzon'dan güçlü bir ses vermek için, 13 Haziran 2018 (BUGÜN) Çarşamba günü saat 13:30'da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'la Meydan Parkı'nda buluşalım’ dedi.  

Soylu’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önce Trabzon mitinginde Trabzon halkına hitaben konuşma yapıp önemli açıklamalarda bulunacak.