O ANISI İZLENME REKORU KIRDI

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı’nın dünkü sezon değerlendirme toplantısında basın mensupları ile sohbet temelinde bir program oldu..

Avcı, önce sezonu değerlendirdi sonra soruları cevaplandırdı. Toplantının bu bölümüne geçmeden önce de duayen gazetecilerin Trabzonspor teknik direktörleri ile olan anılarını dinleyen Avcı en çok  Turgay Beşyıldız’ın anısına güldü.

Beşyıldız’ın anısı şöyleydi.. Trabzonspor altyapısında futbola başlayan Turgay Beşyıldız, Özkan Sümer’in teknik adamlığında bir idman esnasında çapraz pas çalışması yaparken başarılı olamıyor. Sümer de Beşyıldızı yanına çağırarak “Evladım, sabah kahvaltını yaptın mı?” diyor..

Beşyıldız da “Evet” deyince Sümer’in cevabı da şöyle oluyor.. ”Belli beynini yemişsin…”
Avcı’nın yayın danışmanımız Ali Savaş’ın Belçikalı teknik adam Lekeens ile anısına bıyık altı gündü, başını da salladı.

Savaş anısını da şöyle anlattı.. ”Bir Fenerbahçe maçı. Avni Aker tıklım tıklım. Lekeens, sahanın kenarında takımının ısınmasını izliyor. Ben de yanına gittim, stresli gördüğü Lekeens’e bunun nedenini sordum. Lekeens, eli ile tıklım tıklım dolu tribünleri göstererek nasıl stresli olmayayım baksana 30 bin teknik adam var burada..”

Avcı, Savaş’ın bu anısına bıyık altı gülerek başını okeyler gibi sallaması, çok anlamlıydı..

Ve tabi, sohbet anında Avcı da bir anısını paylaştı.. Ve anısı, 61saat’ın sosyal medya platformlarında izlenme rekorları kırdı.

Avcı’nın Çal Mağarasındaki anısı, dünden bu yana müthiş ilgi gördü.. Ve gerçekten de ilgi görülecek bir anıydı..

Sosyal medya platformlarında Avcı’nın bu anısı 300 bine yakın izlendi.

İşte Avcı’nın o anısı.

VIP MİNİBÜS

Abdullah Avcı, basınla sohbet toplantısını kulübün kedisine tahsis ettiği, VIP ultra lüks minibüs ile geldi.

Minibüsün içinde yok yok. Buzdolabı, televizyon, rahat koltuk dizaynı ve mini bir mutfak var.

Trabzonspor’un VIP misafirleri için de kullanılan minibüsü şu sıralar Avcı’ya tahsis edilmiş durumda.

Avcı, dünkü basın toplantısında, kahvaltıda peynirli yemeyi tercih etti.

Trabzon’da kıymalı ve peynirliyi Terminal Pide’de yediğini de söyledi.

Ayda bir kere dönüşümlü olarak kıymalı ve peynirli yediğini de ifade etti.

MEĞER GENÇLİĞİNDEN BU YANA KASKETÇİYMİŞ

Avcı’nın Trabzonspor’da bir gelenek olan kasket ile ilgili olarak ilginç bir özelliği de ortaya çıktı.

Meğer hocamız gençliğinden beri kasket kullanırmış.. Kasımpaşa’dan İstiklal caddesine, İstiklal caddesinden Kasımpaşa’ya gençlik yıllarında yürüyerek gidip geldiğini belirten Avcı, o zaman kasket takardım dedi..

Trabzonspor’da ise kastet esprisini, şampiyon efsane hoca A. Suat Özyazıcı’nın şampiyonluk kupasını kaldırdığı siyah beyaz fotoğrafını müzede gördüğünde benzer kasketin Özkan Sümer tarafından da kullanıldığına şahit olunca, tamam bende artık kasket takacağım dedi ve taktı.

Bu arada kasketle ilgili bir ayrıntı verelim. Avcı’nın İstanbul’da kasket diken özel bir şapkacısı var.

Kumaşı kendi alan Avcı, bu şapkacısını gönderiyor modelini de çizerek bana söyle bir kasket dik diyor..

O KİTAPTA FENER’E HAKARET VAR MI?

Dün, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ali Koç ile buluştu. İkili kapalı kapılar ardında ne konuştu bilmiyoruz ama bildiğimiz bir şey var..

İmamoğlu’nun da sponsorluğunda basılan Özkan Sümer’in hayatının anlatıldığı kitap; Ufuk Çizgisindeki Adam Özkan Sümer eserinde, Ali Koç Fenerbahçe’ye hareket var dedi ve İmamoğlu’nun bu kitabı Uğur Dündar’a hediye etmesini eleştirmişti.

Özkan Sümer kitabında Fenerbahçe’ye hakaret var mı?  Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, başarısızlığını Trabzonspor üzerinden örtmeye çalışması camiada büyük tepkiye neden olmuştu.  

Ramazan Bayramı’nda Karadeniz çıkarması yapan Ekrem İmamoğlu, Trabzon Meydanı’ndaki konuşmasında “Size Fenerbahçelilerin selamını getirdim” dediği  için cılız da olsa bir takım partililerin tepkisiyle karşılaşmış, diğer taraftan ise Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un sözleriyle Fenerbahçe kanadında da gündem olmuştu.

İmamoğlu, gönlünde Trabzonspor yatsa da tüm takımlara olduğu gibi Fenerbahçe camiasına karşı her zaman nezaketli olmasına rağmen deyimi yerindeyse  “Ne Musa’ya, Ne İsa’ya yaranamadı”…

Trabzon’un iki büyük değeri Şenol Güneş ve Ekrem İmamoğlu’nu hedefine alan Koç’un “kravat” polemiği komik bulunurken,  Ekrem İmamoğlu’nun Uğur Dündar’ın siteminin ardından hediye ettiği Özkan Sümer kitabı ile ilgili cümleleri de şaşkınlık yarattı.

Ali Koç o kitabı okumamış olacak ki, yanlış bilgilendirilme sonucunda gerçek dışı iddiada bulundu.  

Ne dedi; “O kitabın içinde yazanları bilmiyordum, Uğur bey de eminim bilmiyordur. Umarım Fenerbahçelilerin, Ekrem İmamoğlu’na hangi şehrin belediye başkanı olduğunu hatırlatma günleri gelmez. Uğur bey forma verdi, ben olsam vermezdim. Ancak niyeti kötü değildi. Ziyaretçisinin niyeti kötüydü” Fenerbahçe kanadı bu konuşmanın ardından kitapta Özkan Sümer’in yıllar önce söylediği, “Fenerbahçe haksızlığı hak olarak kabul etti” iddialarını yineledi durdu. Kitabın sayfalarını tek tek inceledik, bırakın bu sözü Fenerbahçe ile ilgili güçlü rekabeti anlatan cümlelerin dışında hiç bir cümleye rastlamadık. Sonra öğrendik ki Ekrem İmamoğlu, kitaptaki tüm Fenerbahçe kelimelerinin altını çizerek bir kitap Ali Koç’a, bir kitap da Uğur Dündar’a göndermiş.

Kitabı okumadan eleştiren Ali Koç, biraz ciddiyet lütfen.. Hem Ali Koç’un hem de gerçek dışı iddialarına kulak vererek İmamoğlu’na saldıranların Trabzonspor camiasına, kitapta emeği geçenlere bir özür borcu var.

TRABZON VE TRABZONSPOR'DAN ÖZÜR DİLEMELİ

Fanatik Fenerbahçeliliği ile bilinen Ahmet Ercanlar isimli spor yorumcusuna tepkiler dinmek bilmiyor.

Cem Küçük ile TGRT’de çıktığı programda Trabzon şehri, Trabzonspor Kulübü’ne ve Trabzonlu 4 bakana canlı yayında ağır ithamlarda bulunan Ercanlar’ın aradan günler geçmesine rağmen özür dilemememesi tepkilere neden oldu. Yayın yaptığı TV'nin sahipleri tarafından da ikaz edilen Ercanlar'ın TGRT ekranlarından alenen bölücülük yapıp taraftarı birbirine kışkırttırdığı yorumları TGRT yönetimini de zora soktu.

Trabzonspor Kulübü’nün her fırsatta siyasiler tarafından korunduğunu ifade eden Ercanlar ve Cem Küçük’ün hedef gösterme çabası gerilime yol açtı.

Sözde gazeteci Ahmet Ercanlar: "4 tane Trabzonlu bakanın gözünün önünde silahın ucuna Fenerbahçe koyuldu, pankart açıldı. Bir kişi ses çıkarmadı. Trabzon söz konusu olunca her şey normal.!” demiş ve siyasileri toplumun önüne atmıştı.

Ercanlar ayrıca “Ali Koç bir tehlikeyi işaret etti. Ülkenin tamamını Trabzonlulaştırma çabası var. Her yer Trabzonlu kaynıyor. Bu nasıl bir lobi?” diyerek bu sefer de Trabzonluları hedefe koymuştu.
Söz konusu gazetecinin bu sözlerinin hem Trabzonspor’da hem de siyasi arenada oldukça tepki gördüğü öğrenilirken hukuki yolarla başvurulacağı öğrenildi.

Bakalım bugün yapılacak programda Ercanlar Ali Koç'a yaranmak için yaptığı bu kışkırtıcı yorumlarından ötürü özür dilecek mi?

AK PARTİ TRABZON'DA 3 VEKİLİ ZOR ALIR  

SP Ortahisar İlçe Başkanı Burak Turhan şehri yöneten belediye başkanlarının muhalefetin sesine kulak vermediğini siyasilerin de güç zehirlenmesi yaşadığını ifade etti.

61saat.com'u ziyaret ederek İmtiyaz sahibi Erhan Esaspehlivan ile görüşen Turhan yerel yöneticilerin muhalefetin eleştirilesilerine tahammül etmek yerine eleştirilere kulak tıkadığını belirterek 'Ortahisar bizim sorumluluk alanımız. Sağolsun buradan Ahmet Metin Genç'e teşekkür etmek isterim, çok iyi bir insan, biz muhalefeti bir masa etrafında toplayıp bir toplantı gerçekleştirdi.

Önerilerimizi aldı, sorunları bizden dinledi. Sık sık bir araya geleceğiz dedi fakat araya pandemi girdi.

Bu arada kendisi de çok bir şey yapamadı. O nedenle dileriz bu toplantıları sadece Ortahisar değil Büyükşehir de yapar. Ben göreve geldiğimde ekip arkadaşlarımıza hep şunu dedim 'Biz kaybedebiliriz asıl olan önemli olan Ortahisar'ın kazanmasıdır'.

İşte bu ruhla çalışıyoruz. Yeter ki şehir kazansın diyoruz ama alel acele yapılmak istenilen birçok proje maalesef istenilen kalitede olmuyor.

Trabzon halkı  seçimde Ak Parti'ye büyük bir ders verecektir liste sıralaması çok önemli kamuoyunda Ak Parti 3'e düşer deniyor ama sessiz bir çoğunluk şu an susuyor yani ben Ak Parti'nin 3 milletvekili almasını bile şans görüyorum hatta  zor görüyorum. Milletin tepkisi daha kötü duruma düşeceklerinin bir göstergesidir' ifadelerini kullandı.

Turhan özellikle şehrin ortak akılla yönetilmesi için iktidar yetkililerinin muhalefete kulak vermesi gerektiğini altını çizdi.