GÖREVE ÇOK HIZLI BAŞLADI

Suna Kepoğlu Ataman… 

Bugünlerde doğu illerinde önemli görüşmelere, ziyaretlere imza atıyor. 

Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde eşi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman ve oğlu Mihran Ataman ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmişti.

Bilindiği üzere Erdoğan, Ataman ailesinin sahibi olduğu Foleya Otel’in hem açılışını gerçekleştirmişti hem de Rize ziyaretinde Emine Erdoğan ve ailesi ile birlikte otelde kahvaltıya katılmıştı. 

Yani Erdoğan ve Ataman ailelerinin diyalogları sıkı… 

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ataman ailesi buluşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suna hanıma “Doğu bölgesini çok seviyorsun, onlar da sizi seviyor. Bu bölge ile özel ilgilenmeni istiyorum” diyerek AK Parti Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı olarak görevlendirdi. 

Ardından da kendisini AK Parti MKYK üyesi olarak atadı. 

Suna hanım da bu sorumluluğunu ve görevini harfiyen yerine getiriyor. 

Diyarbakır ili ve çevre illerde; İl ve ilçe ziyaretleri, STK ziyaretleri, iş dünyası ile buluşma gibi etkinlikler gerçekleştiriyor. Hatta evlat nöbetinde olan anneleri de sık sık ziyaret ederek “seslerine ses olalım” diyerek herkese çağrıda bulunuyor. 

Diyarbakır Silvan doğumlu olan Suna Kepoğlu Ataman zaten siyasette deneyimli bir isim. Suna hanım Diyarbakır eski milletvekillerinden Mahmut Kepolu’nun kızıdır…

İYİ PARTİ’DE İL BAŞKANLIĞI DA DEĞİŞİR Mİ?

Trabzon İyi Parti il başkanlığını bize göre seçildiği andan itibaren çok iyi şekilde yürüten Azmi Kuvvetli’nin rahatsızlığı partide de severlerinde de büyük üzüntü yaratmış durumda.

Kuvvetli rahatsızlığına rağmen partisinin il başkanı olarak görevini de büyük özveri ile yapıyor. 

Şu ana kadar Kuvvetli’nin doktorları il başkanlığını yürütmesinde bir sakınca olmadığını söylediler. 

Ama ilerde ne olur, bilinmiyor. 

Eğer sağlık nedenleri ile Azmi Kuvvetli’ye doktorları dinlenmesi gerektiğini söylerlerse, görevini sağlık sebepleri nedeni ile bırakabilir. 

Böyle bir durum olursa ne olur..?

İki ihtimal var.

Birincisi, yönetim tümden istifa eder, yeniden seçime gider.

İkincisi, yönetim içinden başkanlığa vekalet edecek birini seçer..

İkinci ihtimal olursa, İyi Parti’nin il başkanı muhtemelen kadın bir doktor olabilir..

BÜYÜKŞEHİR BAKIN NE ALIYOR!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, resmi ilana çıkarak, bilgisayar ve monitör alacağını duyurdu.. 

Büyükşehir’in ilanına göre bilgisayar ve monitörlerle ilgili olarak teklif verecek tüzel ve özel kişilerin EKAP üzerinden teklif vermeleri istendi. 

Büyükşehir Belediyesi’nin bu ihalesi açık olacak ve son teklif verme tarihi 27 Nisan saat 10.00’a kadar olacak… 

Bu ihale ile 3 kalem bilgisayar 1 kalem monitör alınacak.. 

SÜRMEN CEPHESİNDE ATAMAN MORALİ

Trabzonspor Divan kurulu seçimlerine doğru, Sürmen cephesine eski başkanlardan A.Celal Ataman’ın yaptığı bir açıklama tam moral oldu. 

Ataman, Ali Sürmen’in göreve devam etmesi gerektiğine inandığını açıkladı. 

Bunun üzerine Sürmen’in listesinde yer alması kesinleşen Mehmet Ongan ile İsmail İnan, A. Celal Ataman’ın bu açıklamasını sosyal medyalarında paylaştı.

Ataman’ın Sürmen’i destekleyen açıklamaları son günlerde moralmen çöküntü içinde olan Sürmen cephesinin can simidi oldu. 

Bu arada Ali Sürmen divan kongresinde oy kullanacak üyelere ramazan kutlaması mesajları da çekiyor..

SÜRMEN’İ HACISALİHOĞLU ZORLAR

Divan kulislerinde ise şu kanaat hakim.. 

Ali Sürmen, Bülent Akyazıcı ile yarışırsa, seçimi rahatlıkla kazanır. 

O nedenle, Sürmen’e karşı cephe aday olarak Hayrettin Hacısalihoğlu’nu öne sürmeye çalışıyor. 

Hacısalihoğlu aday olursa, Sürmen’in işi zorlaşır diyenler çoğunlukta. 

Bu arada divan başkanlığı  adaylığı ile ilgili tüzüğün amir hükümlerindeki antidemokratik maddelere eleştirilere destek ise çığı gibi büyüyor. 

Sürmen bu eleştirilere, genel kurulda tüzük oy birliği ile kabul edildi o zaman millet neredeydi diye cevap verirken bu antidemokratik maddelere göre Trabzonspor’da 1 dönem asil üye olarak görev yapan Erdal Atalay, divan başkanlığına aday olamıyor, müze ve arşiv kurulunda görev alan aday oluyor.. 

Bilindiği gibi ilk önce Erdal Atalay adaylık için nabız tutmuş, hatta çalışmalarına başlamış ancak tüzük maddesine göre aday olamayacağını anlayınca geri çekilmişti..

GÜLÜMSETEN DİYALOGLAR… 

Trabzon Büyükşehir Belediyesinde dün 2020 Yılı Faaliyet Raporu oylanırken renkli görüntüler yaşandı. Normalde ayrı sıralarda oturan Meclis Başkan Vekili Atilla Ataman ile CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, bu kez mecliste yan yana  oturdu. 

Aslında Başkan Zorluoğlu’nun olmadığı ve Ataman’ın yönettiği mecliste Şahin ile bir birlerine takılmaları meclis üyelerini gülümsetiyordu. Bu nedenle Ataman ve Şahin’in aynı sırada oturmaları da kimse tarafından garipsenmedi… 

Sonrasında Faaliyet Raporunun oylaması için usul gereği Başkan Murat Zorluoğlu, meclisi yönetme görevini Ataman’a bıraktı. Ataman, başkanlık koltuğuna geçince, Başkan Murat Zorluoğlu’da, Şahin’in yanına geçti. 

Bu davranış Türkiye’ye örnek olacak cinsten. Siyasi kutuplaşmanın yaşandığı günümüzde, farklı partilerden de olsa siyasilerin bir birlerine dostane tavırları vatandaş nezdinde de yaşanır umarız diyoruz. 

Neyse durum bununla da kalmadı. 

Faaliyet Raporu ile ilgili görüş, öneri ve sorular kısmına gelindiğinde Şahin, bu kez söylemlerini kürsüden dile getirmek istedi. 

Kendisinden önceki konuşmaların oturduğu yerden görüşmelerini belirtmesi sonrası Şahin’in kürsüye geçmek istemesi tabi meclis üyelerini gülümsetti. 

Çünkü eleştireceği isim yani Başkan Murat Zorluoğlu, yanında oturuyordu… 

Bunun üzerine Ataman, hemen Şahin’e takılmaya başladı. Usul yönünden mi yoksa kendisi istediği için kürsüden konuşmak istemesini soran Ataman’a, Şahin, “Usul veriyordu. Sayın Başkan yanımızda. Misafirin yanında… “ dedi. 

Tabi bu sözler meclisi güldürdü.. Ardından Ataman’da, gülerek “Turgay ağabey orada konuşmaya çekindi” diye espri yaparken yine Şahin’de gülerek, “Hayır alakası yok, ben çekinmem” diye cevap verdi. Mecliste yaşanan bu şaka ve espriyle karışık konuşmalar Ataman’ın Şahin’e yönelik, “Siz Trabzon’un renkli simasısınız, her yer uygun…” sözleriyle son buldu. Ardından ise Şahin, eleştirilerini sıralamaya başladı