TARAFTAR BAŞAKŞEHİR’E NASIL HAZIRLANIYOR

Artık Trabzonspor tribünlerinde, yönetimin istifaya çağrılması, peş peşe gelen beraberliklerden sonra olağan bir durum aldı.
Son Gençlerbirliği maçına da yönetimin istifa davet edilmesi, bütün gözlerin Başakşehir maçına döndürdü.
Trabzonspor kulislerinde taraftarın, bu maçta hem tribünleri canlı bir şekilde dolduracağı hem de olası istenmeyen bir sonuç alınması halinde takıma destek yönetimin de istifaya davet edilmesi ile ilgili bir organizasyonun olduğu haberleri, kulaktan kulağa yayılmaya başladı.
Takıma destek yönetimi istifaya çağırmak gibi bir organizasyonun bu aşamada kulübe takıma ve camiaya ne katkı vereceği muamma. O nedenle taraftarın daha duyarlı olması gerekiyor.

Evet yönetim bölük pörçük.

Ve Trabzonspor 5 kişi ile yönetiliyor.

Bu da doğru.

Bu doğruların elbette konuşulacağı yer genel kurullardır.

İlk genel kurul da divan genel kurulu.

O genel kurulda her şey masaya yatabilir.

Yönetimin şu anda istifa ettiğini düşünün..

Yerine kim bu saatten sonra gelir.

Bu yönetim genel kurula kadar Trabzonspor’u taşımalı..

Çözüm ondan sonra aranır.

TRABZONSPOR’DA TEK LİSTE BASKISI

Trabzonspor Divan seçimlerinde iki listeli bir kapışma spor gündemine oturmuş durumda. Ali Sürmen ve Şükrü Kuleyin bütün güçleri ile seçim çalışması yaparken bazı ağabeyler devreye girdi ve divanda iki listeli seçimin kulübe zarar vereceğini belirterek, tek liste baskısı yapıyorlar.
Bunun için her iki başkan adayı ile de görüşüldü.
Tek listede, Özkan Sümer’in adı geçiyor.
Sümer adı etrafından birleşilsin diyenler var.
Ancak her iki başkan adayı da epeyce yol aldığından bu anlamda tek listenin olması hemen hemen imkansız gibi..
Kuleyin, ben arkadaşlarımla yola çıktım, bu saatten sonra dönüş olmaz derken, Sürmen ve çevresi de adaylık konusunda geri çekilmeyi akıllarından bile geçirmiyor.
Kuleyin, seçim karargahını Zorlu’da kurdu. Bizzat ayağa giderek seçim çalışması yapan Kuleyin’in epey bir mesafe aldığı da görülüyor.
Ali Sürmen ise sessiz sakin ve derinden çalışıyor. Sürmen’in listesinde çok önemli değişiklikler yapmayacak. Kuleyin ise, liste oluşumunda ikinci adamı Hasan Kandaz’ın önerileri ile şekillenme yapıyor.

KULEYİN KİMİN ADAMI?

Şimdi Trabzonspor kulislerinden bir merak bir merak.
Şükrü Kuleyin kimin adamı..
Herkes Kuleyin’in ortaya çıkışında bir sebep, neden arıyor. Kimi, mevcut yönetimden istifa edenlerin adayı diyor.
Kimi, bir parti ile ilişkisi olduğu için o partinin adayı diyor.
Kuleyin ise ben adamına göre Trabzonsporlu değilim, Trabzonsporluyum diyerek hakkında onun bunun şunun adayı söylentilerini bertarafa ediyor. Bu arada Kuleyin’in sağ kolu Hasan Kandaz ise, ortaya çıkışlarını aday oluşlarını artık sıranın ve zamanın kendilerine geldiğine kanaat getirdikleri için olduğunu da söyledi.
Kandaz ilginç bir değerlendinme yaptı, şunları söyledi..

“Bu zamana kadar genel kurullarda divan genel kurullarında hep ağabeylerimiz için koşturduk.
Hep ağabeylerimizin seçim kazanması için alana indik. Hep ağabeylerimizin Trabzonspor’un başında olması için uğraş verdik.
Şimdi sıra bizde.
Genç bir nesil, Trabzonspor’un kaderine imza atmayı düşünüyor. Bu da Trabzonspor’un yararınadır..”

MÜFETTİŞLERDEN PARTİ MEMNUN MU?

Trabzon bu ya, Ankara’dan bir müfettiş gelmeyi versin.
Ortalık ayağa kalkar. Dedikodular alır başını gider.
Trabzon Büyükşehir ve Yomra belediyeleri için İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş gönderildiğini dün yazmıştık.
Gelen müfettişlerin Valilik binasındaki yoğun çalışmaları devam ediyor. Müfettişlerin özellikle, nokta odaklı, isim bazlı, dosyalar istediği de kulağımıza geldi. Kulağımıza derken sokakta bile konuşuluyor bu mesele artık. Müfettişler öylesine bilgili gelmiş ki, belediyede neredeyse hangi çiçek nerede duruyor onu da biliyorlarmış. Sokak öyle diyor.
Tabi tam bir doğru bilgi alınamadığı için de, bilgi kirliliği olması normal. Müfettişlerin neyi nasıl niçin tetkik ettikleri mesleki sır da olsa, burası Trabzon ve o sırlar pek fazla korunamıyor. Çünkü Ankara ile Trabzon arasında ki köprüde bilgi taşınırken, kraldan fazla bazı kralcılar ‘Ben duydum öyleydi, böyleydi diyerek kendi amirlerine, üstlerine yaranmaya çalışıyorlar. Veya birilerine şirin olmaya çalışıyorlar.
Bir ilginç iddia da müfettişlerin defterdarlıktan bilirkişi istediklerine dair bilgi.
Dün bu bilgi kulislere düştü. Belediye’lerden valiliğe dosya taşınmaya devam ediyor. Sırada da diğer ilçeler var. Müfettişlerin Trabzon’da olmasından parti tabanı da memnun. Soruşturulsun, soruşturulsun ki seçimlere anlımız ak bayımız dik girelim diyor partinin önemli isimleri.

O KARARNAME KÜLLİYE’DE

Ankara odaklı bir bilgiye göre, Türkiye genelinde bir çok ili kapsayan Valiler kararnamesi hazırlandı ve Külliye’ye gitti.
Afrin operasyonu nedeni ile söz konusu kararnamenin hemen imzalanmama gibi bir durumu olduğu da belirtiliyor.
Tabi ki her zaman olduğu gibi valiler kararnamesi denince hemen Trabzon’da gündeme geliyor.
Geldiği günden bu yana şehrin her kesiminin sempatisini kazanan Trabzon Valisi ile ilgili bir değişiklik olacak mı? Şehrin akilleri, Vali Yavuz’un şehre önemli katkıları olduğunu, şehri iyi tanıdığını ve birçok konuda ön açtığını ifade etse de, bize gelen bilgilere göre Yavuz’un Batı’daki büyükşehirlerden birine vali olarak atanacağı yönünde.
İddiayı bize ulaştıran Ankara kaynakları, Trabzon valiliğine ise, bakanlıkta Bakan Soylu’ya yakın çalışan bir bürokratın atanabilme ihtimalinden bahsediliyor.
Ancak, dediğimiz gibi kararnamenin hemen imzalanması mümkün değil. Şimdi gündemimizde Afrin yüreğimizde şanlı ordumuzun Mehmetçikleri var.

AKADEMİK TEŞVİK VE KTÜ

YÖK akademik alanda araştırma yapan bu araştırmaları ile dikkat çeken desteklenmesi gereken öğretim üyelerine teşvik olarak mali yardımda bulunuyor.
Ve her üniversite, bu teşviki alan ögretim üyelerinin listesini duyuruyor.
Bu listeler Rize R.Tayyip Erdoğan Üniversitesinde açıklandı.
Giresun ve Ordu üniversitelerinde de ancak KTÜ hala listeyi açıklamadı.
Teşvik alan hocalar çoğu kampüste biliniyor ama listenin açıklanmaması da ilginç bulunuyor.
O liste niye açıklanmıyor. Kampüsün merakı şu sıralar bu..