AHLAKSIZ VE ŞEREFTEN YOKSUNSUNUZ!

11 genç kızın uçak kazası ile yaşamlarını yitirmesi, Türkiye’nin gündemine oturdu. Yürekleri dağladı. Biz Trabzonluları da çok üzdü… Çünkü, yaşamını yitiren kızlarımızdan biri, iş adamı Trabzonlu hemşerimiz Hüseyin Başaran’ın kızıydı.
Tanımayanlara Hüseyin Başaran’ı tanıtalım. Başaran, Trabzonspor’u en genç yönetim kurulu üyelerinden biriydi. Ve o dönem, cebinden çok katkı sağladı.
Trabzon da onu bu katkısı ile tanıdı. Hüseyin Başaran'ın, babası Faruk Başaran da Trabzon’da fındık sektöründe tanınmış bir iş adamıydı. Ve Hüseyin Başaran henüz, çocukken Faruk Başaran, Trabzonspor’a çok mali yardımlarda bulundu. Yönetime girmedi ama girenlerden çok daha fazla sorumluluk yüklendi.
Hüseyin Başaran da babasının Trabzonspor sevgisi ile büyüdü, yönetici oldu. Hüseyin Başaran, Trabzon Ramada’nın da sahibi. Yani bir çok kişiye iş imkanı tanımış bir isim. Babasının fındıkla ilgili işlerini de yürütüyor. Hüseyin Başaran’ın kızı da Trabzonspor ile büyüdü. Elim bir uçak kazasında yaşamını yitirdi.
Sosyal medyada bu kaza ve genç kızlarımız ile ilgili iğrenç paylaşımlar var.

Bu vicdansızlara diyoruz ki siz ahlak yoksunuzun, ahlaksızsınız, şereften nasibini almamışsınız. Sizin kim olduğunuzu yüce Allah iyi biliyor. Ölünün arkasından iğrenç konuşuyorsunuz.

Trabzon olarak Trabzonlular olarak hemşerimiz Hüseyin Başaran’a sahip çıkacağız, acısını paylaşacağız, onun hep yanında olacağız… Bunu böyle bilin klavye kabadayıları….

ANKARA'NIN YOLLARI MAÇKA GİBİ....

Şu sıralar Ankara’ya Ak Parti’de bir dönem teşkilatlarda görev yapan eski yöneticiler sık sık gitmeye başladı. Nedenini araştırdık, Revi’nin yönetimine girmek için lobi yapmak için miş.

Oysa Ankara’nın yolları Maçka gibi taşlı.

Yani, yönetime girmek Revi’nin il binasındaki makamından geçiyor. Revi ile yüz yüze göreşmekten de.. Ankara’ya gitseniz de sonuçta Revi’nin il binasının 3’üncü kadındaki odasına gitmek zorunda kalacaksınız. Bu da size için artı puan değil.

Biz Ankara’nın taşlı yollarını aşındıranlara bir hatırlatma yapmak istedi.

REVİ'NİN KARE ASI

Ve Ak Parti il başkanı Haydar Revi’nin kare ası belli oldu. Revi bu kare asına üç de yeni isim ekleyecek ve işi sırtlayacak ekip belli olacak.

Kulis bilgilerine göre Revi’nin kare asında şu isimler var.

Uğur Aydın

Hasan Dilekoğlu

Halil İbrahim Demirtaş

Ahmet Karadeniz…

Revi’nin bu kare asa yeni yüz olarak düşündüğü üç ismin birinin eski bir yönetici diğer ikisinin de biri doktor biri ünlü bir iş adamının oğlu..

ÖYLE BİR GÜLDÜKİ YORUM YAPAMADI

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen dedi ki; "Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde hile olacak, 2,5 milyona yakın sahte kimlikle seçmen var seçim yasası Ak Parti ile MHP’nin işine yarıyor, seçime bütün bir muhalefet bloğu katılmasın boykot yapsın.Eğer boykot yapılır ve seçime katılma oranı yüzde 50’nin altına 40 lara düşerse, seçimin meşruiyeti tartışılır. Özgür dünya seçimleri yok sayar" dedi.

Pekşen’in bu açıklaması partisinde çok taban bulmadı.

İYİ Parti’nin Trabzon’da önemli bir ismine bunu sorduk, olacak şey değil Avrupa’da bazı ülkelerde seçime katılma oranı yüzde 30’larda Pekşen bunu bilmiyor mu dedi.

Pekşen’in bu önerisini 61saat haber merkezi dün Ortahisar ilçe başkanı Ömer Hacısalihoğlu’na da sordu. Yorumlamasını istedi. Hacısalihoğlu, soru üzerine öyle bir güldü ki, yorum yapamadı.Sadece güldü. Böylelikle gülerek yorumladı. Şimdi Pekşen, milletvekili olduğu Trabzon’da örgütünün desteklemediği önerisinden sonra, seçimlerde Trabzon’a gelip nasıl çalışacak bayağı merak ediyoruz.

BEŞİKTAŞ TGC HESABINI BOZDU!

Trabzon medya dünyasında iki önemli seçim var. Seçimlerin en yakın olanı, Türkiye Spor Yazarları Derneği… Dernek Samsun’dan Artvin’e kadar Trabzon şubesinde örgütlenmiş durumda. Duyumlarımıza göre, TSYG Genel merkezi yakında Samsun’a da Trabzon gibi şube açacak ve Ordu’yu da bünyesine katacak.Böylelikle Trabzon şubesinin etkinliği azalacak.
Buna rağmen Trabzon TSYD için bayağı çekişme var. Bazı adaylar neredeyse, el ilanları bile hazırladı. Gazete merkezlerine bırakıyor. Yerel gazeteler ise kendi aralarında bir güç birliği yapmış gibi gözüküyor ancak bu güç birliği pamuk ipliğine bağlı. TSYD’de durum bu… Selçuk Kılıç, Hamza Mısır ve Cevat Kol arasında amansız bir yarış olacağa benziyor.

Trabzon Gazeteciler Cemiyetine gelince. Cemiyetin seçimlerine daha çok var. Ama başını Miraç Özağcı’nın çektiği bir grup gazeteci Karayolları misafirhanesinde cemiyet seçimleri ile ilgili çalışmalar yapıyor. Stratejik hamleler masaya yatıyor. Bu arada cemiyet yönetim kurulu üyesi Altuğ Atalay’ın Beşiktaş’a gitmesi ile Yusuf Turgut’tan sonra Altuğ başkan olacak planı bozuldu. Şimdi bu planı hazırlayıp hayata geçireceklerin başka bir isim ile plan yapmaları gerekiyor. O ismin de Haluk Ayyıldız olduğuna dair bir kulis bilgisi kulağımıza geldi. Yusuf Turgut’un yeniden başkan adaylığı ile ilgili önerilere kesinlikle hayır dediğini de belirtelim.

YAVUZ KARAN KÖŞESİ...

CHP Trabzon örgütü, Yavuz Karan’ı unutmuyor. Ve her yere yaşatıyor. İl Binasında Karan için özel bir yer ayrıldı. Kırmızı güller her gün değiştiriliyor. Bir çok partili de Karan için ayrılan bölümde nöbet tutuyor. Partililer Karar ile ilgili anılarını açılan bir deftere yazıyor. İl Başkanı, bu anıların kitaplaştırılacağını belirtti. Uzun, yüreğimizden bir parça gitti… Yavuz Karan’ı hayatın her alanında yaşatacağız dedi. İl binasındaki hava bu lafın sözde olmadığını özde olduğunu yansıtır gibi..