KÖSEOĞLU ‘HESABINI BİZ VERİRİZ' DEDİ

Kanuni Anadolu Lisesi’nin sınavsız öğrenci alacak statüye indirilmesinin yankıları Trabzon’dan çok Ankara’dan ses getirdi. Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, lisenin velilerinin kendisine ulaşması ile olaydan haberdar olmasını üzerine hemen Milli eğitim bakanlığı ilgilileri ile temasa geçti. 

Kanuni Anadolu Lisesi’nin böyle bir statüye indirilmesinin anlamsız, Trabzon’un hassasiyetlerini bilmeme, Trabzon’u tanımama ve okulun tarihi özelliğinden haberdar olmama olarak belirtti ve Trabzon’u bilmeden Trabzon ile ilgili böyle bir ağır kusurun işlenmemesi gerektiğini söyledi. 

Köseoğlu, Trabzonluların konu ile ilgili hassasiyeti, benim de bizim de hassasiyetimiz dedikten sonra bakanlığın yüksek düzey bürokratlarının Cumhurbaşkan’nın TEOG sınavının kaldırılması ile ilgili talimatlarını yerine getirdiklerini dediğin de de, Ankara’dan Trabzon’un Kanunu Anadolu lisesinin statüsünü değiştirmenin önüne Cumhurbaşkanımızın hassasiyetinin arkasına sığınarak şehrin hassasiyetini görmezlikten gelmekte Cumhurbaşkanımıza yapılan kötülüktür. 

Köseoğlu, konuyu başbakana ve hatta Cumhurbaşkanına bile ileteceğini bu işin yakın takibe alacağını da söyledi.

BALTA, BAKAN YARDIMCISINA NE DEDİ? 

Muhammet Balta’da Kanuni Anadolu Lisesi’nin statüsünün değiştirilmesi ile ilgili gelişmeleri yakın takibe aldı. 

Balta, bürokratların Trabzon ile ilgili alacağı kararların siyasi faturalarını siyasilerin ödeyeceğini belirterek Milli Eğitim Bakan yardımcısı ile dün bir görüşme yaptı. 

Şimdi Balta, Kanuni Anadolu Lisesinin sıvala öğrenci alacak konumuna geri dönmesi için bir rapor hazırlayıp, bakanlığa iletecek.

Bu arada, Ak Parti genel merkezi Muhammet Balta’yı Almanya’ya görevlendirdi. Almanya’da gurbetçi vatandaşlarla sohbet, istişare ve siyasi çalışmalarda bulunacak olan Balta, bugün Almanya’ya gidecek.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin düzenleyeceği etkinliği, genel merkez tarafından görevlendirilen, Balta; başkanı olduğu komisyonu ile ilgili toplantılarda, Türkiye’nin yer altı zenginlikleri, Çevre sorunları ve gelişen dünyada eğitim ve demokrasinin önemi konulu konferanslara katılacak.

VE YILDIRIMHAN SAHAYA İNİYOR(MUŞ) 

Adı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına geçen en şanslı isimlerden Mazhar Yıldırımhan, yerel seçiklere bir yıldan az kalması üzerine sahaya inmeye karar vermiş. 

Yıldırımhan’a yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre Yıldırımhan, Trabzon’da var olan siyasi alt yapısını harekete geçirmek, ekibini kurmak için kolları sıvadı. 

Yıldırımhan, Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ile ilgili olarak kararlı kararlı olduğu kadar da Ak Parti’de büyükşehir belediye başkan adayının belirlenmesinde değişime inandığından işi hem diri tutuyor ham da Trabzon ile ilgili Ankara-Trabzon hattını çok sağlam ve sıcak tutuyor.

TRABZON’DA O İHALE NİYE İPTAL EDİLDİ? 

Büyükşehir Belediyesi'nin Kaşüstü Hastanesi ile Meydan arasına taksi dolmuş hattı ihalesini geri çekti. 

Peki neden?

25 taksi dolmuşun şehir trafiğine getireceği yük ile sayının niye 25 olduğu yönünde bilimsel verili bir çalışma yapılmadığı gerekçesi ile ihalenin geri çekildiği söylense de aldığımız bir bilgiye göre, Şoförler Odasının yeni yönetiminin olaya çok sert tepkili olduğu ve konuyu yüksek makamlara hatta Cumhurbaşkanlığına kadar ilettiği için ihale geri çekildi.

Büyükşehir Belediyesi yetkililer ise önümüzdeki günlerde ihalenin yapılacağını belirttiler. 

Şoförler Odasının ise konu ile ilgili önerisi şu… 

Yeni hat olmasın mevcut duraklardan minibüsler kaydırılarak şehir trafiğine yük getirilmesin.

Bakalım olay nasıl şekillenecek..

ŞOFÖRLER ODASINDAN KADIN ŞOFÖRLERE ÇAĞRI 

Trabzon Şoförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta’nın seçim  vaatlerinden biri de kadın dolmuş şoförü olacağına dair taahhüdüydü. 

Usta şimdi kadın şoförler çağrı yaparak, odalarına başvurulmasını istedi. 

Usta ilk etapta kadın şoförleri KTÜ-Meydan hattında görevlendirmeyi düşündüklerini belirti. 

Usta, bu konuda kadın şoförlerin cesaretli olmasını istedi ve yapılacak başvuruların kesinlikle olumlu anlamda değerlendirileceğini de belirtti. 

Dolmuş kadın şoförlerin giderek sayısının arttırılması için de plan yaptıklarını belirten Usta, böylelikle kadının iş hayatının içinde olmasında odalarının da sorumluluk yüklenerek toplumsal bir görevi de yerine getirmiş olacaklarını ifade etti.

VE ÖZKAN SÜMER KANUNLARINI HAZIRLIYOR 

Önceki gün Özkan Sümer’i aradık. Hocam, göreve başladınız mı dedik. Sümer henüz değil görüşmelerimiz devam ediyor dedi.

Sümer’in bildiğimiz kadarı ile görüşmeler devam ediyor dediği, göreve geldiğinde uygulayacağı kurallar ve çalışma sistemi ile ilgili hayata geçireceği Sümer kanunları.

Sümer kanunları içinde;

-Bilimsel yeterlilik

-İnsan psikolojisi

-Futbolcu ruhu ile ilgili özel eğitim almak

Gibi yeterliliği olan elemanlarla çalışmak.

Ayrıca, alt yapıda takımlar arasındaki geçişlilikle ilgili olarak belirleyeceği kurallar ki, bu kurallar bir çok kişinin canını da yakabilir