BANKADAKİLER KİME ŞAŞIRDI!

Dün Ziraat Bankası’nın Gazipaşa’daki şubesinde ilginç bir an yaşandı… Ak Parti İl Başkanı ve adı Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için geçen  Haydar Revi, banka şubesine girdi. Güvenlik görevlisi O’nu tanıdı.. Müdürün yanına çıkarmak istedi... Revi, teşekkür etti, bir işlemi olduğunu söyledi. Görevli müdürün yanında hemen beklemeden işlemi yapılabileceğini söyledi.. Haydar Revi, hayır dedi, makinede sıra makbuzu aldı ve sırasının gelmesini bekledi. Sırası gelince de bankoda işlemini yaptı. Kendinden sonra işlem için sıra bekleyen vatandaşlar Revi’nin bu tavrını taktir etti. Haydar Revi, konumunu mevkisini özel işleri ile ilgili olarak kullanan biri değil. Bankodaki bu hali bunun bir örneği. Revi, zaman zaman parti il binasına da görevlilerden önce gelip kapısını açıyor. Birkaç kez de bu hali ile görüntülenmişti. Revi, alçak gönüllüğü ile de dikkat çekiyor. Önceki gün, Ankara’da bakanların görev teslim töreninde de alçak gönüllü hareketleri ile dikkat çekmişti. Revi sosyal medyada görev teslim törenlerinde paylaştığı bir fotoğrafta kendi ayakta Trabzon milletvekillerinin birinin oturur hali, Revi’ye yakın mesai arkadaşlarında bu fotoğrafı kaldır diye ikaz geldi ama o kaldırmadı hayır kalsın dedi.. Revi işte böyle biri.

KÜLLİYE’DE EN ÖZEL YERDE BİR TRABZONLU

Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın göreve başlaması ile ilgili törendeki bir detay, Trabzon’un da onuru oldu. Kendisine çok özel bir yer ayrılan ve misafir edilen kişi KTÜ’den Doç Dr Ersan Başar... Dağcılık Federasyonu başkanı da olan Ersan Başar, Türkiye için önemli bir isim. Önemli olması şuradan geliyor. Türkiye, Antarktika’da bilimsel araştırma için bir heyet kurdu. İçinde bilim insanları ve dağcıların olduğu heyette KTÜ’den Ersan Hocamız da vardı. Ve Külliye’ye törene davet edildi. Özel yerde misafir edildi. Hocamızın hemen yanında da Nobel ödüllü, gururumuz Aziz Sancar oturuyordu.

CHP TRABZON ÖRGÜTÜ VE KURULTAY

CHP, parti içindeki son gelişmeler üzerine il başkanlığı önderliğinde ilçe başkanları ile bir araya geldi. Başkan yardımcısı  Erkan Kurt, ilçe başkanları ile birlikte yaptıkları toplantıda, kırmadan dökmeden kavga etmeden kurultaya gidilmesi ile ilgili bir ilke kararı alındığını açıkladı. Kurt, kurultayın CHP’nin önünü açacak bir düzeyde geçmesi gerektiğine de inandıklarını belirtti. İlçe başkanları ile yapılan toplantıda alınan temenni kararının genel merkeze de iletileceğini ifade etti.. Kurt, CHP artık parti içi kavgaları bir kenara bırakmalı. Kurultay parti içi kavgaların yaşanacağı bir platform olmamalı.. Böyle bir temenni içindeyiz dedi.

ANKARA DA KİM BU ADAY DEMEYE BAŞLADI

Sitemizin yayın yönetmeni Ali Savaş önceki gün bir yazı kaleme aldı. Yazıda, Ak Parti’nin büyükşehir belediye başkan adayının özel ofisindeki gözlemleri yer alıyordu. Bu aday şimdilik adının açıklanmasını istemiyor. Savaş’ın yazısı Trabzon’da olduğu gibi Ankara’da da merak uyandırdı. Birçok kişi; bürokrat, milletvekili, Ak Partiye yakın iş adamları, eski milletvekilleri, bakan danışmanları Savaş’ı arayarak kim bu gizemli kendini saklayan büyükşehir belediye başkan adayı dediler. Savaş da isim vermedi çünkü, muhatabı adamı yazma demişti. Bir çok kişi, tahminde bulundu.

Ali Savaş’ın konu ile ilgili yazısını okumak için tıklayın

İşte tahmin edilen isimler;

Ufuk Hoş

Hanefi Mahitapoğlu

Türkay Gümüş

İbrahim Usta

Nusret Onur

Dündar Ayyıldız

Güngör Saral

Alper Bektaş

Hanefi Topaloğlu

Ali Kaan

Faruk Kanca

GECE YARISI CAMİİ DENETİMİ…!

Trabzon’da sahilde yapılacak olan dev camii ile ilgili olarak İstanbul’dan bir heyet geldi. Ve gece yarısı Başkan OFG ile birlikte inşaat alanını gezdi, denetledi. Cami inşaatı son sürat devam ediyor. Bir hayli tartışmaya neden olan Camii’nin yapımında eski bakanlardan Erdoğan Bayraktar’ın da büyük emeği var. Başkan OFG, gece gündüz devam eden Camii’nin en kısa sürede bitirilmesine çalışılacağını belirtti. İstanbul’dan gelen heyet, Camii inşaatı ile ilgili devam eden süreçle ilgili bir rapor düzenleyecek, daha sonra cami yaptırma derneğine bu raporu sunacak..

İŞTE BU SÜPER GELİŞME…!

Duyumlarımıza göre, Ulaştırma ve Altyapı bakanı Trabzon’un evladı Kavala köyünden Cahit Turhan, görevine oturur oturmaz, Trabzon’un güney çevre yolu ile ilgili raflarda unutulan, toz tutmuş dosyalarını istedi. İşte bu süper bir gelişme. Turan, muhtemelen ilk yurt içi gezisini de güneydoğu illerine yapacak ardından Trabzon’a da gelecek. Öte yandan İçişleri Bakanlığı'na Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile ülke genelinde idari yapılaşmaları düzenler yetkisini öğrenen Of’lular, ilçe başkanı Hakan Terzioğlu’nun kapısını çalarak Soylu Of’u il yapsın diye talepte bulunuyorlar… Terzioğlu, bunun bir espri talebi olduğunu belirterek biz Trabzon’a bağlı olmakla gururluyuz diyor...