EN ÇOK DA DOĞU'DA İZLENDİ

Dün gece Haber Türk’ün canlı yayınına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün de Trabzon’a gelecek.

Soylu’nun dün geceki programı siyasi TV programları arasında en çok reyting alan program oldu…

Özellikle Doğu ve Güney Doğu bölgesinde en çok izlenen programların başında yer alması, bölgede Soylu’nun ne kadar güven verdiği ne kadar da sevildiğinin bir ispatı oldu..

Akıcı üslubu, sorulara verdiği inandırıcı cevapları, terörle mücadelede istatiki rakamlar vatandaşlara ve ülkeye güven verdi…

Bakan Soylu bugün Trabzon'a gelip sırasıyla Of, Araklı ve Arsin'de mitingler yapıp halkla kucaklaşacak.

Bütün gelişmeleri anbean 61saat.com'dan takip edebilirsiniz...

GÜMRÜKÇÜOĞLU'NA 17 GÜNLÜK YETKİ!
Dün, Trabzon büyükşehir belediyesi dönemin en son meclis toplantısını yaptı.. Katılımın az olduğu meclis toplantısında ilginç bir karar alındı.. Meclis, Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 17 günlük bir yetki verdi.
Dün yapılan toplantıda iki madde ise bir hayli dikkat çekti. Peki neydi bu maddeler diye soracak olursanız “Büyükşehir Belediye Başkanına” yetki verilmesi konusu.. 

Maddelerden biri Sokak Sağlıklaştırması işi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile imzalanacak protokol için başkana yetki verilmesi, 

Bir diğeri Karayolları’nın Trabzon’da mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait kamulaştırdığı arsalar için, ödeme şeklinin protokolü için başkana yetki verilmesi... 
 
Her iki yetki maddesinde de direkt bir isim kullanılmıyor, sadece “Başkana yetki verilmesi” ibaresi var. 
 

Yani buradan anlaşılacağı üzere meclis bu yönde bir karar aldı. Ve mevcut Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, görev süresi içinde bu protokolleri imzalayabilir, ancak farz edelim imzalamadı yada yetişmedi.
 
O zaman gelecek olan başkan, mevcut meclisin verdiği yetkiyle o dönemde her hangi bir yetki alımına ihtiyaç duymadan yine de iki konuyla ilgili kurumlarla protokol imzalayabilir mi..? Uzmanlar yetki ile ilgili isim kararda yer almadığı için 1 Nisan’da göreve gelen bu yetkiyi kullanabilir deniyor. Ancak eğer meclisten bir itiraz olmaz ise…

Muhtemelen de yeni oluşacak mecliste kim muhalefetse o bu karara itiraz edebilir deniyor.

 ADAYLIK KESİNLEŞİNCE TOPLANTIYI EKTİLER

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi dün resmen 31 Mart Yerel Seçimlerinin gölgesinde geçti.. Büyükşehir Belediyesinin kurucu meclisi olma özelliği taşıyan mevcut meclisin dün ki oturumuna büyük bir çoğunluk katılmadı. 

Katılmayanları tek tek saymayacağız, ancak şunu söyleyebiliriz...

Aday olan mevcut başkan veya ilçe belediyelerine aday gösterilen meclis üyelerinin neredeyse tamamı meclis toplantısına katılmadı.

Katılan isimler Arsin’de 3. Dönemini doldurduğu için aday gösterilmeyen Erdem Şen,  Cumhur İttifakı kapsamında MHP’ye bırakılan AK Partili Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, AK Parti’den yeniden Köprübaşı Belediye Başkanlığına aday gösterilmeyen Ahmet Tekke, CHP’den yeniden Düzköy Belediye Başkan adayı gösterilmeyen Abidin Çelik’i sayabiliriz.. 

Ancak bu meclisin son toplantısı değil. Bu ay yapılacak toplantıların ilki.. Yani büyük ihtimalle meclis üyeleri son toplantıya gelecek ve hep birlikte bir de hatıra fotoğrafı çektirilecek. Çünkü yukarıda da yazdığımız gibi bu meclis, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin kurucu meclisi o yüzden ayrı bir tarihi önemi var...

EN ÇOK O PROJESİ DESTEK GÖRÜYOR!
Milli ittifakın Ortahisar CHP belediye Başkan adayı Salih Akyüz’ün açıkladığı projelerinden en çok hangisi ilgi görüyor..

Akyüz, bir çok önemli değişik projelere ortaya koydu..

Şehir Hastanesinin yapılacağı yere modern ve büyük bir lunapark, Boztepe’ye yapay çağlayan vb…

Akyüz, raylı sistemi ilk kez adaylar arasından kendisinin seslendirdiğini belirterek Murat Zorluoğlu’nun da bu projeye sahip çıktığını belirtti..

Akyüz’e göre ise en çok ilgi ve alaka gören projesi, yeni Ortahisar Belediye binasının onkoloji hastanesine dönüştürülmesi..

Halkın büyük bir çoğunluğu, bu projemize destek veriyor dedi…

Akyüz’e göre ise, kendisinin ve partisinin ve de milli ittifakın büyük bir sıçrama içerisinde olduğunu belirterek, bakın görün, Ortahisar’da milletin dediği olacak şeklinde konuştu..

AKÇAABAT'TA ALO BAŞKAN!
Akçaabat’ın iyi parti belediye başkan adayı Osman  Akbulut 1 Nisan’da da kullanılacağını açıkladığı bir alo başkan hattı kurdu..

Whatsapp hattının seçim çalışmalarında her vatandaşa veren Akbulut’un bu hat telefonu  0 549 61 241 61…

Bazı seçmenler şimdi seçim arifesi sana ulaşabiliriz de 1 Nisan’da ne olacak diyenlere Akbulut “ O zamanda ulaşamazsanız, gelin makamıma yüzüme haykırın diyor…” Osman Akbulut özellikle Meral Akşener’in Trabzon mitinginin alanlara sokaklara ve seçmenlere çok olumlu yansıdığını da söyledi.

TRABZON'UN İLK KADIN...
Trabzon medyasının yerel gazetelerde ilk kadın gazetecilerinden biriydi Cahide Temel..

O’nun gazeteciliği döneminde A.Ajansında TRT’de kadın gazeteciler vardı ama devlete bağlı olmadan özel sektördeki gazetecilerin beklide ilkiydi.. Yerel medyanın her bir biriminde görev yaptı. Sırtında makinesi, haberden habere gitti..

Sonra, ABD’ye yerleşti..

Uzun süre Trabzon’dan koptu..

Yakın zamanda Trabzon’a yeniden geldi..

Meslekteki arkadaşları ile hasret giderdi..

Cahide, kötü hastalıkla mücadele ediyordu ve memleketinde, Trabzon’da son günlerini yaşamak istedi.. Ve de son günlerini Trabzon’da yaşayarak hakka yürüdü..

Ölüm, arkadaşımıza hiç yakışmadı.. Dünkü cenaze töreninde bir çok gazeteci dostu O’nu son yolculuğuna uğurladı… Allah rahmet eylesin.. Cahide kardeş bir ekoldün öyle yaşadın ve öyle bu dünyaya iz bırakarak göçtü