ERDOĞAN’IN TRABZON MİTİNGİNDE NELER OLDU NELER! 

Dün Trabzon yine tarihi günlerinden birini yaşadı. 45 bini aşkın kişinin katıldığı Cumhur İttifakı Başkan Adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka seslendiği büyük Trabzon mitinginde Erdogan’ın morali oldukça yerindeydi.  
Alan hınca hınç doluydu, Erdoğan 45 dakika rötarlı geldi Trabzon meydanına. Erdoğan gelene kadar Müzikler eşliğinde partililer bekledi, bir ara İYİ Parti il binasından Meral Akşener’in konuşmasının sesi açılınca AK Parti’nin dev otobüsü İYİ Parti’nin önüne çekilerek son ses Dombıra müziği çalınıp bu sesi bastırdılar.  
İl Başkanı Haydar Revi mitingin ilk konuşmasını yaptı, spontane konuşmasından üzerinde durduğu en önemli konu herkesin sandığa gitmesi hususuydu.  
Daha sonra Hayati Yazıcı ve Osman Aşkın Bak bir bir sahneye çıktı fakat teşkilatlar Erdoğan’a ayırmıştı enerjisini. 
Erdoğan geldiğinde meydan adeta inledi, konuşmasında alandaki onbinlerce partili ile iyi bir sinerji yakalayan Erdoğan, mitingin sonunda tam 15 dakika boyunca Trabzon meydanında kalabalığa satranç dağıttı, bir ara Erdoğan Haydar Revi’ye dönerek ‘Haydar Bey ben atıyorum siz neden atmıyorsunuz dedi, sonra tüm milletvekillerine işaret edip herkes dağıtsın dedi.  
Erdogan Balta’ya ne dedi  
Erdoğan kalabalıktan ve coşkudan çok memnun kaldı ve bu memnuniyetini AK Parti Trabzon Milletvekili 1. Sıra Adayı Muhammet Balta’ya iletti, miting komitesine ve teşkilatlar ile Trabzon halkına benim adıma teşekkür edin, hepsi muhteşemdi, Trabzon yine gereğini yaptı helal olsun dedi.  

Miting komitesi demişken, komite başkanı Halil İbrahim Demirtaş’ta Erdoğan’ı karşılayanlar arasında idi. Bir önceki mitinginde komite başkanı olan Demirtaş’ın yeniden aynı görevi üstlendiğini duyan Erdoğan ‘İş yine sende mi’ diyerek Demirtaş’a takıldı. Demirtaş ise ‘Trabzonumuz hazır,  sabırsızlıkla  sizi bekliyor Sayın Cumhurbaşkanım, sefalar getirdiniz’ diyerek Erdoğan’ı sahneye davet etti.  

Gelelim hedef işine, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi  her zaman hedefi yüksek tutar, bu kez de 61 bin hedef koymuştu fakat 45 bin seviyelerinde kaldı rakam.  
Trabzon 2014 ve referandum rekorunu geçemedi, o zamanlar 65 binleri de geçmişti meydandaki kalabalık. Ama havanın sıcaklığına ve ramazan ayı olmasına rağmen  son dönemlerdeki en kalabalık miting buydu diyebiliriz.  
SP’liler de Erdoğan’ın mitingine katıldı  
Bu arada dip not olarak mitingde çok sayıda Saadet Partili kadın olduğu da gözümüzden kaçmadı. Özellikle CHP ile ittifak nedeniyle partilerine tepkili olan SP’li kadınlar Erdoğan’ın mitingine ellerinde SP logolu çantalarla katılarak partilerine mesaj vermiş oldular.  

DOĞU KARADENİZ’İN SESİ YÜKSEK ÇIKTI...   

Doğu Karadeniz Bölgesi dün resmen üst düzey bir gün yaşadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon ve Rize’de, Başbakan Binali Yıldırım Bayburt’ta, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ise Ordu ve Giresun’da vatandaşlarla buluştu.  

Anlayacağınız dün Doğu Karadeniz’in ses seviyesi bir hayli yüksekti.  24 Haziran seçimlerine 2 haftadan az bir süre kaldı. Farkındaysanız liderler her dönem seçimlerde son günlerini özelde Trabzon, genelde Doğu Karadeniz’e ayırır...  

Bunun nedeni ise her seçimde önemli bir rol üstlenen başta İstanbul olmak üzere Büyükşehirlerde yaşayan Karadenizliler...  

Anlayacağınız bu şehirlerde yaşayan Karadenizliler direkt kaynaktan etkilenmeye çalışılır. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingine bakıldığında diğer adaylara kıyasla neredeyse onların toplamlarının 4 katı bir kalabalık vardı alanda.  

Güvenlik önlemleri her zamanki gibi üst düzeydi. Labirent gibi yollar ile herkesin duracağı yer özel olarak belirlenmiş, sistem saat gibi işletilmişti fakat millet bayağı bunaldı. Kahramanmaraş Caddesi’nden meydanı geçmek isteyen miting ile alakası olmayan insanlar bile 4-5 güvenlik kontrolünden geçti.  Kimi yerlerde orucun ve sıcağın da etkisi ile tartışmalar olmadı değil. Ancak bunlarda araya giren vatandaşlar sayesinde kısa sürede yatıştırıldı.  Burada artı bir parantez koymak gerekirse alanda kadınların ağırlıkta olduğu da görüldü.  

GÖZLER BAKAN SOYLU’YU ARADI  

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün ki mitinginde gözler aslında en çok İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu aradı. Mitinge katılan herkes Trabzon’da gerek 1 Kasım gerek 7 Haziran seçimlerini sürükleyen ve bakanlığı döneminde Türkiye’nin her bölgesinde büyük ilgi ve sevgi gören  Soylu’nun alana gelmesini bekledi . Ancak Soylu, dün ki mitingde katılamadı. Peki Soylu, neden gelmedi? 

Bildiğiniz gibi İçişleri Bakanı Soylu, şuanda AK Parti İstanbul 2. Bölgeden 1. Sıra Milletvekili adayı.  

Yani İstanbul’da seçim çalışmalarını çok yoğun bir şekilde sürdürüyor. Bakan Soylu, bu nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon mitingine katılmadı. Erdoğan istanbul’u Soylu’ya emanet ederek gönlü rahat bir şekilde Trabzon’a geldi. Yeni gözü arkada kalmadı.   

Bakan Soylu’nun yanı sıra yine İstanbul 1. Bölge, 1 sıra Milletvekili adayı olan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ta Trabzon mitingine katılmadı. Bakan Albayrak’ta aynı şekilde seçim bölgesinde çalışmalarını sürdürdü.  

Trabzon’daki mitingde seçim bölgeleri Rize olan AK Parti’nin üst düzey ismi Hayati Yazıcı ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik etti.  

Böylelikle hem İstanbul’da ki çalışmalar aksamadı, hem de Trabzon mitinginde de üst düzey iki isim yer almış oldu.  

Bakan Bak’ın Trabzonspor için ayrı bir önemi olduğunu da hatırlatalım. Bakan Bak, Trabzonspor’da bir dönem görev almıştı. Zaten sahneye çıktığında yaptırdığı ilk tezahürat olan bordo/mavi den bunu anlayabiliriz.   

BÜYÜKŞEHİR’E BİR ÖNERİ...  

Trabzon Büyükşehir Belediyesi dün mitin esnasında Şehit Eren Bülbül’ün ailesine yaptırdığı 3 katlı evin anahtarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teslim etti. Başkan Gümrükçüoğlu kürsüye çıkarak Cumhurbaşkanına ‘Erinimizin evini yaptırdık’ işte anahtarı dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’da anahtarı Eren Bülbül’ün annesine teslim etti. Bu esnada duygu dolu anlar yaşattı. Eren’in annesinin gözleri yaşardı, Erdoğan elini omuzuna atarak acılı anneyi teselli etti.  
Gelelim öneri işine.  
Trabzon Büyükşehir Belediyesine buradan bir öneri dile getirmek istiyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, geliştirerek Google Play ve Applestore’de vatandaşların hizmetine sunduğu İBB Trafik benzeri uygulama bizce Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilerek kullanıma sunulabilir.  

Bu uygulamada neler mi var? 

Mesela dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon’a gelişi dolayısıyla kapanan yollar bu uygulama sayesinde vatandaşlara anında bildirilebilirdi... Hangi yollarda trafiğin sıkışık olduğu alternatif güzergahlar bulunup bulunmadığı da bu şekilde ifade edilir..  

Kaldı ki bu uygulamayı sadece trafik açısından düşünmeyelim, turizm içinde kullanılabilir.  

Mesela Trabzon şehrini hiç bilmeyen bir kişi bulunduğu yerden,  farz edelim Atatürk Köşküne gitmek için hangi otobüse ve bu otobüsün ne zaman geçeceğini bu uygulamadan çok rahat öğrenebilir..  

Tabi bu bir öneri.. Yapıp yapmamak Büyükşehir Belediyesinin inisiyatifinde...  

Daha önce Trabzon Atatürk Alanı Meydan Parkına, Trabzon yazısı koyulması önerisinde bulunmuştuk. Bu önerimiz kabul görmüştü ama hala koyulacak... 

KİM DOĞRUYU SÖYLÜYOR  

Trabzon’un turizmde çekim merkezi olan Sümela Manastırı’nda restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Önceki gün TİSAD’ın iftarında konuya parmak basan Başkan Murat Çavga, bazı yetkililerin Sümela’nın 8. Ayın sonunda açılacağı yönündeki açıklamaları karşısında Trabzon Valiliği sitesindeki bildiriye dikkat çekerek ‘ Valilik sitesine baktığımızda planlanan iki proje ihalesinin bir tanesinin yapılmadığını diğerinin ise yüzde 60 seviyesinde ilerlediğini görüyoruz’ dedi.  

3 yıldır kapalı olan Sümela manastırının inşaasında görev yapanlar ile yaptığımız görüşmede ise bu yıl hizmete açılmasının imkansız olduğu kanısına vardık.  
Sümela manastırı ile ilgili belli ki birileri doğru bildiklerini söylemekten kaçınıyor. Bu konuda en iyi bilgiyi verecek olan Turizm İl Müdürlüğü. Bakalım İl Müdürü Ayvazoğlu yaklaşan turizm sezonunda Sümela ile ilgili net bir açıklama yapacak mı? 

CHP İL BAŞKANINI YALANLADI  

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Önsel Uzun, dün sosyal paylaşım sitesinde Trabzon’da belediye çalışanlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingine katılmaları yönünde baskıya maruz kaldığını bu baskı ve zulmün bitmesine 11 gün kaldığını ifade etti.  

Konuyla ilgili Hizmet İş Sendikası Başkanı İsmail Hakkı Kaplan tamamen yalan üzerine kurulu bu yaygaranın bilinçli, kasıtlı algı yaratma maksatlı olduğunu belirterek ‘Biz sendikayız, çalışanlarımızın böylesine bir itham altında bırakılmasına asla müsaade etmeyiz. Bunu diyen hangi parti mensubu olursa olsun, yalancıdır ve yalanının ispat etmekle mükefelleftir, ispat etmeyen müfteridir.

Böyle bir şey olmaz, oradaki yüzlerce çalışanı ve belediye gibi şehrin en önemli hizmet organını böylesine yalanlarla karalamak ahlak dışıdır.

Hiç kimsenin çalışanlarımız üzerinden siyasi rant elde etmesine müsaade etmeyiz’ ifadelerini kullandı.  

Bakalım paylaşımı ile yalancı damgası yiyen il başkanı Güzide Uzun iddiasını ispatlayabilecek mi?