TRABZON AK PARTİ’DE ÇİRKİN HESAPLAR

Derler ya kasap et derdinde, koyun can derdinde.

Belki benzetme ağır ama, bazı siyasi kulislerde duyduklarımızın tam karşılığı aslında bu söz.

Bilindiği üzere AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, geçtiğimiz günlerde annesini kaybetmişti. Ama aynı anda da abisi yoğun bakımdaydı. O nedenle haberlerin yapılmasını istememişti... Abisi uyanır görür, öğrenir kötü olur diye.

Hemen ardında abisinin Ankara’ya nakli için bir mücadele içine girdi.

İşte Revi böylesine ağır acılar ve sorumlulukların peşinde koşarken birileri " ‘Revi Kızılcahamam’a bilerek mi gitmedi, partisini mi protesto etti, il başkanı olarak talip olduğu bir yere getirilmediği için mi böyle yaptı? Bu hareketi genel merkezde not edildi" gibi çirkin, çirkin olduğu kadar acımasız söylemler ortaya attı.

Bazı il yöneticilerdi de bu söylemlerden bir ışık görerek il başkanlığı hesabı yapıyormuş. Kapı arkalarında Revi’nin "yumuşak yüzlü, tırpanı vurmayan gereğini yapmayan ama çok iyi biri" olduğunu belirtip yüzüne ise gülüyorlarmış.

Tabi ki Revi’nin bunların hepsinden haberi var. Ama siyasetin bu kadar çirkinleşmemesi gerekir. Maalesef son dönemin modası yüzüne gülüp arkandan iş çevirmek...

BÜYÜKŞEHİR GÜNDEM DIŞI KONUSU…

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde dün ilginç bir an yaşandı. Aslında bu an biraz acemilikten kaynaklanıyor desek doğrudur.

Bildiğiniz gibi 31 Mart Seçimlerinin ardından Meclis 2. ay bileşimlerini yapmaya devam ediyor. Başkan Murat Zorluoğlu’nun olmadığı günlerde de Meclise Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlık ediyor. Aslında Ataman’ın bu ilk başkanlık edişi değil, geçen ayda yaptı.. Ancak geçen ay ilk toplantı olduğundan dolayı temayüllere çok da fazla uyulmadığını söyleyebiliriz..

Dün ki toplantıda Ataman, bu nedenle de toplantının hemen başında Grup Başkan Vekillerine söz verilip verilmeme noktasında tereddütte kaldı.

Meclis üyelerine dönerek, "Oturuma başlamadan önce söz talebinde bulunulması doğru mu sizce…?” diye sordu.

Ancak Ataman’ın kast ettiği, meclis üyelerinin gündem dışı konuşması Meclis Toplantılarının sadece ilk günü yapılıyor. Diğer günlerde ise meclis üyeleri gündeme dair konular hakkında konuşabiliyor.

Bu durumu da Ataman’a ilk hatırlatan isim Belediye Meclisinin tecrübeli ismi CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin oldu. Şahin, meclis üyelerinin meclisin birinci günü gündem dışı konuştuklarını, diğer günler ise gündemle alakalı söz istediklerini hatırlattı.

Ancak İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu’da bir temenni de bulunarak meclis üyelerinin bütün meclis boyunca gündem dışı söz alıp şehirle ilgili bir sorunu dile getirmesi gerektiğini aktardı.

Bunun üzerine söz alan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, “Bu işin usulü Meclis Çalışma Yönetmeliğinde düzenlenmiştir. Birinci gün gündem dışı teklifi de olabilir Grup Başkan Vekilinin, O ay içinde ceryan eden konularla ilgili görüş talebi de olabilir. Bu 1. güne münhasırdır. Onun dışında gündemle toplanıp gündemle ile ilgili müzakere yapılıp gündem dışına çıkılmaması temayüldür, hem de yönetmelik gereğidir” dedi.

Genç’in açıklamasının ardından meclis gündemle devam etti…

ZORLUOĞLU'NUN TÜRGEV YETKİSİ!

Dün Büyükşehir meclisinde bir başka dikkat çekici konu ise, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfını ile Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun protokol imzalama yetkisinin verilmesi oldu..

Yetki, konusu meclise geldi, meclis oy çokluğu ile bu yetkiyi Zorluoğlu’na verdi… Oy çokluğu ile diyoruz çünkü CHP ve İYİ Parti Grupları bu maddeye ret oyu verdi.

Konu ile ilgili olarak CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, "böyle bir yetkinin başkana meclis kanalı ile verilmesinin bir anlamı olmadığını başkanın zaten protokol yetkisinin olduğunu belirterek, acaba başkana yetki verilmesinin arkasında ne var çok merak ettik" dedi…

Şahin, "yakında bu yetkinin neden verildiğini öğreniriz" dedi..
ÇUVALDIZDAN TOPLU İĞNEYE

Günlük yayın yapan bir yerel gazetenin Toplu İğne köşesinde, konu sıkıntısı çekildiğinde anlıyoruz ki hayal dünyası devreye giriyor.

Bu arkadaş tarafından, bizim Politik Güğüm köşesinde Trabzonspor ile ilgili gündem oluşturan yazlar alınıyor, evriliyor, çevriliyor kendi hayal dünyasından da bazı ilaveler ve katkılar da yapılarak, sütun dolduruluyor…

Nedense bunu alışkanlık haline getirdiler...

Adı Toplu İğne ama, çuvaldız gibi sağa sola sallıyorlar..

Madem iğneleyecek konu bulamıyorsunuz, bize söyleyin size yardımcı olalım..

Hayal dünyanızdan hareketle, Politik Güğüm'e laf etmeyin…

Herkes kendi yoluna…

Sanki Toplu İğnecik, özellikle Trabzonspor yönetiminde birilerine karşı manevi bir borcu varmış gibi, yönetime laf ettirmiyor….

BU OLMADI İŞTE...

Trabzon Valililiğin önündeki geniş alan, özellikle çocukların top oynamaları ve bisiklet sürmeleri açısından son derece elverişli bir yer.

Görevdeki bütün valiler de çocukların alanda oyun oynamasına, bisiklet sürmesine, izin verdi.

Çocuk sesleri valilik önünde yankılanıyordu..

Ve mahalleli de bu durumdan son derece mutlu..

Ancak, dün gece, alanda yer alan Atatürk anıtının önündeki bu manzara bizi de üzdü..

Fotoğrafı gönderen okurumuz da üzüntüsünü dile getirdi.

Üzülmemek elde değil.. İki türlü üzülüyoruz..

Orayı çöplük haline getiren anlayışa..

O çöplüğü temizlenmesinde geciken reflekse…

MERAK EDİLEN SORU..

Büyükşehir Belediyesindeki şirketlerin yönetim kurulu üyelerine huzur hakkı adı altında bir ödeme yapılıyor…

Şirketlerin çoğuna da belediyede üst görevlerde bulunan bürokratlar, yönetim kurulu üyesi olarak atandı..

Başkan Zorluoğlu’da TRABEL'in başkanı

Şimdi, hemen hemen her partinin kulislerinde, hem Trabzon sokaklarında hem de şehrin her türlü geleceğinin konuşulduğu platformlarda şu merak ediliyor ve soruluyor….

AŞ’lerde yönetim kurulu üyeliğine getirilen ve büyükşehir’de üst düzey kadrolarda görev yapanlar ile başkan, huzur hakkı ödemesini alıyor mu..?

Alıyorlarsa bir hayır kurumuna mı veriyorlar…?